Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!

11.11.06, 21:22
    Więc mam pytanie. Pierwszy raz idę za niedługo do filharmonii i nie wiem jak
    się ubrać. Mam 15 lat i w sumie to nie wiem czy spódnica i biała bluzka?? A
    czy może takie kolory żywe typu zieleń albo róż wypada założyć?? Bardzo
    proszę o poradę: jakie kolory i czy spódnica czy coś innego?? Za wszystkie
    porady bardzo dziękuję!!! Pozdrawiam!!
    Obserwuj wątek
      • julka7777 Re: Pomóżcie!!! 11.11.06, 21:34
        spodnica przynajmniej do kolan
        do filharmoni najlepiej jakas czarna lub granatowa i biala bluzka (kremowa, jasna jakas) i na to jakies sweterek

mam 16 lat
        • aliennis Re: Pomóżcie!!! 11.11.06, 21:41
          W tym wieku nie musisz być tak powazna:-)moze czarne spodnie a na góre
          kopertowy prosty sweterek w stonowanym kolorze?
          • julka7777 Re: Pomóżcie!!! 11.11.06, 21:45
            nie mowili nic w szkole jak sie macie ubrac? u nas zwykle mowia (LO) ale kto sie do tego stosuje
            ja mysle ze jednak trzeba sie ubrac bardzo elgancko zeby zaplusowac
      • maialina1 Re: Pomóżcie!!! 11.11.06, 21:56
        Bez przesady, filharmonia to nie egzamin.
        Ma byc odswietnie, ale nie musi byc czarno - biao.
        Swoja droga, te kilka razy co bylam w filharmonii, zawsze z latwoscia
        rozpoznawalam wycieczki uczniow i licealistow :)) Wszyscy w bialych koszulkach
        i ciemnym dole :))
        Ja bym postawila po pierwsze na polyskująca bizuterie z klasą, ladną fryzurę
        (najlepiej spiąć wlosy, o ile ladnie ci w spietych), dokladnie wykonany makijaz
        (jesli jeszcze sie nie malujesz, to mozesz tylko lekko musnąć policzki rozem,
        usta blyszczykiem i tusz do rzes). O elegancji stanowia, w moim uznaniu, w
        duzej mierze wlasnie takie detale.
        Jesli zadbasz o detale, to mozesz pozwolic sobie na troche fantazji w ubraniu.
        Moze jakas prosta sukienka?
        • maialina1 Re: Pomóżcie!!! 11.11.06, 21:58
          Wlasnie przeczytalam swoja wypowiedz: "...troche fantazji w ubraniu. Moze jakas
          prosta sukienka?"
          hihihi :)
          Juz sie poprawiam! Chodzilo mi, z tą fantazją, o to żeby zalozyc cos innego niz
          biala koszula i czarna spodnicka / spodnie. Czyli odchylenie sie od "szkolnej"
          normy.
        • julka7777 Re: Pomóżcie!!! 11.11.06, 21:58
          dodam ze powinnas wygladac skromnie -> moze byc dodatek w formie jakis fajnych kolczykow albo lancuszka ale bez przesady

czesto niektorzy ubieraja sie widowiska kulturowe jak na pokaz mody
        • tralalumpek Re: Pomóżcie!!! 12.11.06, 11:31
          jedna z glupszych podpowiedzi
          15-letnia dziewczyna -polyskujacy bizuteria, ladna fryzura ,upiete wlosy,
          dokladnie wykonany makijaz....tak, stara-malutka,

• tralalumpek Re: Pomóżcie!!! 12.11.06, 11:36
        z kim idiesz do filharmonii- jezeli z klasa to dopasuj sie do wymogow klasy
        jezeli z rodzicami czy kolega to postaw na elegancje dopasowana do twojego
        wieku i na naturalnosc,
      • lalumek Re: Pomóżcie!!! 12.11.06, 12:39
        Przede wszystkim ubrania muszą być czyste i wyprasowane:P Na twoim miejscu
        założyłabym raczej eleganckie ciuchy, w końcu to filharmonia (ale bez
        przesady... żakiet i spódnica albo typowy garintur w twoim wieku nie wyglądają
        najlepiej; niepotrzebnie postarzają;)) Może jakąś ładną spódniczkę w stonowanym
        kolorze? Tylko nie za krótką;)) Delikatna biżuteria i raczej bez makijażu,
        najwyżej rzęsy;) W końcu to nie dyskoteka... :) Najlepiej pogadaj z
        koleżankami, co one planują założyć, wtedy nie będziesz się czuła głupio, jeśli
        np. ubierzesz się zbyt elegancko albo na odwrót;)
      • maga.m Re: Pomóżcie!!! 12.11.06, 12:48
        myśle, ze elegancko nie musi równac się z biala bluzka i czarna spodnica

mysle ze dobry bylby kompromis: czarna spodnica/spodnie i koszulowa bluzka, ale nie biala, mysle ze wtedy mozesz poszalec z kolorem (kroj elegancki ale kolor zywy i "radosny")

• sanvitalia Re: Pomóżcie!!! 12.11.06, 12:52
        Spódnica i biała bluzka oczywiście pasują, ale do filharmonii nie musisz się
        ubierać jak na szkolną uroczystość. Żywe kolory nie przeszkadzają, ale wtedy
        postaw na bardziej elegancki fason.
        Nie maluj się (ewentualnie błyszczyk), bez przesady - masz 15 lat, biżuteria
        również raczej skromna.
        powodzenia:)
        • aczylikufita Re: Pomóżcie!!! 13.11.06, 12:23
          dzieki wam bardzo za wszystkie wypowiedzi zastosuje sie do waszych propozycji i
          pomyslow mam nadzieje ze bedzie fajnie pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje:* bu$ka
          • agulag26 Re: Pomóżcie!!! 13.11.06, 12:47
            no więc jako bywalec filharmonii na różnych etapach swego żywota (mówię jako
            skrzypek) to powiem Ci tyle że to wcale nie musi być biało - czarno. Nie widzę
            problemu żeby spódnica była w kolorze a góra stonowana - oczywiście nic
            krzykliwego ale też bez przesady - w taftach to juz teraz nawet starsze panie
            do opery nie chodzą. A do filharmonii czeto przychodzą ludzie w jeansach - nie
            mówię zż masz się tak ubrać - ale masz 15 lat więc nie jesteś zobowiązana do
            super eleganckiego stroju. Elegancko - tak, ale tak żebyś nie czuła się tym
            strojem jakoś sztucznie skrępowana ::)
            No i miłych wrażeń życzę :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka