justyna342 30.11.06, 11:49 Dziewczyny, nosicie juz czapki? Czy marzna wam glowy? Co wybieracie? Czy macie jakies ulubione nakrycie glowy? W jakich kolorach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etykietka Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:05 Też się zastanawiam , ale po krótkim namyśle stwierdzam,że prawie wszystkie nakrycia głowy zostały "zawłaszczone" przez starsze panie. Co więcej noszenie niektórych ma nawet wydźwięk polityczny. Berety moherowe stały się symbolem przekonań politycznych, a kapelusze kojarzą mi się ze starszymi paniami udającymi się w niedzielne przedpołudnie na obiad do dzieci. Do kapelusza konieczne jest futro, a przynajmniej kołnierz futrzany i nieodłączny zapach naftaliny. A feeeee Pozostają czapki, ale wyglądam w nich nieszczególnie Odpowiedz Link Zgłoś
justyna342 Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:15 Ja sama projektuje i wykonuje czapki, kapelusze, berety. Sprzedaje je do Holandii i Francji. Tam ludzie sa chyba bardziej odwazni i oryginalni. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:18 A masz może stronę www,aby można było obejrzeć Twoje prace?? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna342 Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:32 www.fajne-czapki.bloog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:49 Mam czerwony beret z antenka ;-) Chcialam w tym roku kapelusz - maly trilby cos jak ten: www.hatshack.com/hatshack/assets/product_images/PAAAIAPCLLLLJECH.jpg www.unsere-empfehlung.de/images/bild_Hut_61-Kangol+Byzantium+Check+Trilby.jpg Po przymierzeniu ton takich kapeluszy - do Baileys do Kangoli do taniochy z New Look - w kazdym wygladalam jak przez okno ;-( A mialam wizje tego kapelutka do skorzanej pilotki ech! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna342 Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:55 Ja sama mam problem z dobraniem czapki dla siebie. Jak to mowia: "szewc bez butow chodzi". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 12:48 moja ulubiona czapka to czpka ecru z daszkiem sodium :) stara jak swiat Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 13:52 ja można powiedzieć, że do tego weekendu nie nosiłam czapek od lat... nienawidziłam czapek etc... aż do tej soboty:) spodobała mi się... przymierzyłam... kupiłam... jestem zadowolona... i zamierzam nosić moją nową czapkę:) czapka koloru szarego, 70% wełny..., na boku 3 kwiatuszki Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 13:57 Nie marzną. Ja zawsze chodziłam cała zimę bez czapki i nawet kataru nie miałam. Jak było bardzo zimno lub padał snieg zakładałam kaptur. Ale ostatnio spodobały mi się nakrycia głowy :) Niestety jedyna czapka w jakiej wyglądam jak człowiek to czapeczka z daszkiem. Zakupiłam sobie taką, troche przypominającą dzokejkę, w pepitkę biało-czarną, do tego mam takie same rękawiczki. Wyglada wesoło i wszystkim sie w niej podobam :) Odpowiedz Link Zgłoś
m0nam Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 14:30 Nosze - z reguły od konca pazdziernika do konca marca. W okresach przejsciowych małe azurowe czapki z kwiatkami - mam 2 sliczne z zeszlorocznej kolekcji Promodu - vzekoladowa z czerwonym kwiatkiem i oliwkowa z żółtym. Inne z kwiatkami tez posiadam np z tegorocznej kolekcji H&m w kolorze filoletowym. Do wiazanego płaszcza w pepitke nosze czarny beret z antenka, do rózowego płaszcza rozowy. Do kurtki karakułowej - toczek karakułowy. Mam tez czapki w stylu carska rosja i pare innych odjazdowych ciepłych modeli na mrozy z firmy Portos. Maja chyba tez stronę www. Nawet na upalne lato mam taka biała z nici na szydełku robiona - fajna do białych lnianych sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 14:55 nie marznę bo poruszam się głównie autem ale NOSZĘ bo lubię :) mam beret czerwony, szary, zielony, czapkę brązową i czarną i beret w kolorze pudrowego różu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 15:00 Od 3 lat napalm sie na prawdziwa futrzana rosysjska czape ale nie moge znalezc. Podobaja mi sie tez takie jak ja na zdjeciach. Znalazlam dobna do tej zielonej ale wygladalo to tak sobie wiec jeszcze szukam :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 17:28 nie nosze i nosic nie mam zamiaru; jezeli w ferie nzowu bedzie po -30 to na narty założe. jedynie Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 18:00 mam jakies 20 kapeluszy, kazdy inny a co jeden to dziwniejszy, i dlatego lubie je nosic mialam tez kiedys wielka futrzana ruska czape made in Finland ale gdzies sie zapodziala w rozlicznych przeprowadzkach Odpowiedz Link Zgłoś
ashimi Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 18:37 justyna342 napisała: > Dziewczyny, nosicie juz czapki? Czy marzna wam glowy? Co wybieracie? Czy > macie jakies ulubione nakrycie glowy? W jakich kolorach? własnie poszukuje do płaszcza dwurzędowego czegoś nieco bardziej wyszukanego, niz moje czapki, toczek nie pasuje, myślałam nad wysokim futrzakiem, ale nic odpowiedniego nie wpadło mi w oczy. Do tej pory wkładałam na głowę głównie berety lub niewielkie kalepusiki. Czapki tylko na sportowo. ___________________________ shimiaczkowe pozdrowionka^^ Odpowiedz Link Zgłoś
ashimi Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 18:39 ashimi napisała: > własnie poszukuje do płaszcza dwurzędowego czegoś nieco bardziej wyszukanego, > niz moje czapki, toczek nie pasuje, myślałam nad wysokim futrzakiem, ale nic > odpowiedniego nie wpadło mi w oczy. Do tej pory wkładałam na głowę głównie > berety lub niewielkie kalepusiki. ah i kaszkiety, kaszkiety w dużych ilościach^^ Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 18:48 nigdy nie nosiłam.... ale teraz mam AZ DWIE jedną pilotke :D rozkosznie słodka (kupiona w sklepie na dziale męskim) 2 taki berecik zwany dawniej "leninką" ;] szara w krateczkę :D zawsze unikałam czapek bo wyglądałam ... no przemilczę to... w tych 2 wyglądam tak fanie, że az się denerwuje, że już zimy nie ma ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hypnosa Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 23:22 ja uwielbiam wszelkiej masci nakrycia glowy, kapelusze ma 2 ale czapek cale mnosstwo w rożnych fasonach i kolorach dzisiaj tez nowy nabytek żółta z croppa uwielbiam sie bawic moda i czapkami tez. nie lubie sie zlewac z tlumem original to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
hypnosa Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 23:23 aha a teraz planuje zakup opaski z daszkiem czerwona lub fiolet dla mnie czad Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: Czapki, kapelusze, berety 30.11.06, 23:35 Od podstawówki nie noszę czapki i nawet przy mrozach - 30 stponi o dziwo nie przeziębiam się. Nie cierpię czapek tak jak moja mama i babcia :)) gorąco mi, głowa swędzi. Nie, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś