Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami??

24.12.06, 16:29
    Dziewczyny wiem ze takich watkow jest duzo, ale nie znalazlam odpowiedzi na
    moje pytanie. Na bal ubieram sie w czerwona sukienke 3/4 i do tego sandalki
    na szpilce (z kamyczkami). Chyba powinnam miec gole nogi, ale te sandalki sa
    bardzo delikatne (prawie ich nie ma) i wygladam w nich jakbym sie urwala z
    jakiejs plazy w srodku lata. Blagam doradzcie mi co zrobic. Moze mi byc
    zimno, niewygodnie, ale bardzo chce wygladac elegancko. To jak: gole nogi czy
    cieniutkie niewidoczne rajtopy? Jak to powinno byc? Prosze o pomoc!
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 24.12.06, 16:37
        bez rajstop to NIGDY nie jest elegancko ;) tylko wlasnie jak bys sie urwala z
        plazy...
      • modlisshka Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 24.12.06, 18:46
        proponuję założyć do tego rajstopy zdobione z boku świecąymi maleńkimi
        ozdobami...odwróci to uwagę od butów...chociaż mom zdaniem takie buty są
        bardzo sexy...ja też będę mieć na balu odkryte palce...
      • hotally Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 24.12.06, 19:10
        Nie zakładaj rajstop do odkrytych butów.
        Jak byłam na tej gali z Penelopą Cruz, to tylko stare polskie aktorki miały
        rajstopy. Z gwiazd zagranicznych NIKT! Ten trend już przeminął...
        • edavenpo Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 24.12.06, 23:41

Nie zakladaj rajstop do sandalkow.

Pojecie elegancji jest naprawde wzgledne w tym przypadku bo bardziej elegancka
          bedzie zadbana gola stopa w sandalkach niz z tych sandalkow wystajace stopy
          odziane w rajstopy ze szwem.

Zimno ci nie powinno byc jak bedziesz sie ruszac i tanczyc.

Carrie Bradshaw z SATC nigdy nie nosila rajstop a byla zawsze najlepiej ubrana
          kobieta ;-))))
          • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 24.12.06, 23:57
            Tez jestem za brakiem rajstop do mocno odkrytych butow. Jesli mialoby ci byc zimno w drodze na impreze zaloz rajstopy i inne buty i potem sie przebierz:)
            • bohema77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 00:34
              Zakładam, że na bal nie będziesz brnąć w śniegu kilometrami, tylko pojedziesz
              taksą, więc nie zmarzniesz, kilka minut na mrozie nie powinno Cię zabić.
              Wg mnie rajstopy do odkrytych butów zawsze wyglądają obleśnie. Tak, wiem, że
              ten trend jest obecnie lasnowany przez czołowych projektantów.
              • hotally Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 13:50
                ale nie do eleganckich, delikatnych sandałków
                • wildorchid [...] 25.12.06, 14:32
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • hotally Re: hotally 25.12.06, 15:46
                    Jak przykro czytać, że przez niektórych nawet w święta przemawia zawiść i
                    negatywne emocje. Mam nadzieję, że pomino to jesteś szczęśliwa sama ze sobą.
                    Oczywiście, nie ustosunkuję się do Twej prośby i będę wypowiadać się na tematy
                    modowe. Cieszę się, że masz droższe i lepsze ciuchy ode Mnie i że Ci sie
                    powodzi ;]
                    A co do imprez- hehe... zawsze pojawiam się tam gdzie mam ochotę ;]
              • peeska Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 27.12.06, 16:44
                Obleśnie i lekko nienaturalnie wyglądają gołe paluchy w środku zimy...

bohema77 napisała:

> Zakładam, że na bal nie będziesz brnąć w śniegu kilometrami, tylko pojedziesz
                > taksą, więc nie zmarzniesz, kilka minut na mrozie nie powinno Cię zabić.
                > Wg mnie rajstopy do odkrytych butów zawsze wyglądają obleśnie. Tak, wiem, że
                > ten trend jest obecnie lasnowany przez czołowych projektantów.
        • peeska Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 27.12.06, 16:43
          Pewne elementy elegancji nie przemijają... Ale jeśli dla Ciebie wyznacznikiem
          jest gwiazda, to trudno podać rozsądny argument. Moim zdaniem do takich
          sandałków na sylwestra pończochy 7 den oczywiście z cieniutkim szwem na palcu :-)
        • justi54 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 28.12.06, 09:55
          A ja byłam na rozdaniu Oscarów z (dopisz kogo chcesz) i tam też tylko stare
          polskie aktorki siedzące na ostatnim balkonie miały rajstopy. Młode
          amerykańskie aktorki zawsze chodzą bez rajstop do sandałków ale nie wiem czy
          wiesz że one odpowiednio do tych butów i swoich kreacji malują nogi. Są
          specjalne wizażyski wynajmowane do malowania i modelowania nóg aby wyglądały na
          zgrabniejsze czy dłuższe. Tak jest w Hollywood ale tam jest ciepło. Teraz
          wszystkie elegantki malują nogi do sandałków.
      • panna_turkus Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 08:01
        na pokazach i w sesjach gazetowych często znajdziesz sandałki z rajstopami - ale
        wyłącznie grubymi!!!
        sandałki + cienkie pończochy - nie, nigdy
        sandałki + grube rajstopy (najlepiej w jakimś kolorze: szare, szarno-srebrne,
        czerwone) - tak, tak, tak.
        • panna_turkus Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 08:05
          miało być "czarno-srebrne"
          od biedy: koronkowe albo z klinem... ja bym jednak zaszalała z kolorem! gołe
          stopy zdecydowanie nie.
          • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 09:13
            Grube, kryjace rajstopy moge nawet dosc fajne wygladac do peeptoes, ale nie bardzo wyobrazam sobie je do takich delikatnych sandalkow jakie opisala autorka watku i na taka okazje.
            • magdaksp Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 11:44
              ja jestem przeciwko rajstopom
      • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 12:09
        Dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi!
        Czekam na dalsze:)
      • alex_koz Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 12:41
        jezeli sandalki to bez rajstop, choc ja zdecydowanie wybralabym polbuty i
        delikatne rajstopy.

uwazam, z sandalki na bal to ryzykowny pomysl - nie az tak wygdnie jak w
        polbutach, a po drugie jak Cie ktos nadepnie to bol nie do zniesienia.
        • anieees Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 18:20
          mam ten sam problem, buuu... i jeszcze jedno: czy z takimi delikatnymi
          sandałeczkami nie gryzą się atłasowe długie rękawiczki???
          • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 26.12.06, 12:37
            nie mam pojecia czy rekawiczki sie nie gryza. Szkoda, te avanti pokazuje tylko
            zdjecia butow i nie podaje zadnych zasad.
        • gazelao4 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 25.12.06, 20:33
          sandalki , rajstopy?... zapewniam , że na sylwestra nikt nie będzie widział
          twoich rajstop, a za godzinę tego czy jesteś w butach czy nie .Wierz mi po
          wielu, wilu sylwestrach wiem , że to w cale nie jest ważne , bo i tak na ogół
          jest bardzo ciemno i niewiele na tych balach widać . Najważniejszy jest dobry
          humor, pa.
          • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 26.12.06, 12:35
            a jednak jest ten moment wejscia na sale, a poza tym to bedzie przyjecie w
            pieknej starej sali balowej.
            • zuziarozia Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 28.12.06, 10:47
              Tydzień temu byłam na przyjęciu w Angli. Miałam ten sam problem, czy założyć
              rajstopy do sandałek i jednak zdecydowałam się na cieniutkie rajstopy bez
              zaznaczonych palców. Paznokcie wymalowałam ciemnym kolorem i nie wygladało to
              tak źle. Zresztą potem wyzbyłam się wszelkich kompelksów jak zobaczyłam
              Angielki, tez miały rajstopy i to z zaznaczonymi palcami, nietóre były ubrane
              naprawdę w śmieszny sposób, ale sie wcale tym nie przejmowały. Najważniejsze
              jest to aby sie dobrze czuć i świetnie bawić. Dziewczyny,dajcie spokój, jakie
              ma znaczecze co myśla inni, przecież są różne gusta i nigdy wszystkim sie nie
              będziemy podobały.
              Najważniejszy jest umiar we wszystkim.
              Proponuje autorce wątku aby ubrała się w kreację, w której ma wystapić i
              porównała jak czyje sie lepiej: w rajstopach, czy bez. Ja tak zrobiłam i nie
              żałuję.
              Pozdrawiam.
              • justi54 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 28.12.06, 10:57
                Tylko nie mów o elegancji w przypadku angielek. Angielka a elegancja to dwa
                różne światy więc nie dziwi mnie ich styl na przyjęciu na którym byłaś.
                • sabna Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 14:53
                  Ja z elegancja to poczekam do 50, teraz bede sie bawic moda.
                  • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 14:58
                    sabna napisała:

> Ja z elegancja to poczekam do 50, teraz bede sie bawic moda.

I myslisz, ze w dniu 50-tych urodzin oswieci cie nagle, czym jest elegancja? Tego uczy sie cale zycie, moim zdaniem.
                  • troubleska Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 15:42
                    sabna napisała:

> Ja z elegancja to poczekam do 50, teraz bede sie bawic moda.

Jedno nie wyklucza drugiego. To truizmy i jako takie nie powinny wymagac
                    powtarzania, ale chyba trzeba... Otoz:
                    1. Mozna byc elegancka majac lat 17, 50 i 70!
                    2. Elegancja nie jest atrybutem piecdziesieciolatki!
                    3. Mozna sie rownolegle bawic moda i pozostawac elegancka.
                    • sabna Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 17:45
                      Ale mozna tez modnie, dobrze wygladac i nie byc elegancka, ja lubie zabawiac
                      sie nieskrepowanie moda i elegancja jako taka nie jest dla mnie wymogiem.
                      mlodosc ma to do siebie ze mozna poszalec. oczywiscie ze mozna miec 17 lat i
                      wygladac elegancko, ale nie trzeba.
          • kajkai Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 28.12.06, 10:48
            Jak sandały to nie rajstopy!
            Polecam od czasu do czasu obejrzeć lekcję stylu w TVN24.
            Szczesliwego Nowego Roku :)))
            • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 00:51
              ogladam, ogladam, ale tam glowie pani Kwasniewska opowiada o tym jaka jest
              super, a o modzie niewiele sie mozna dowiedziec.

Jeszcze raz dziekuje Wszystkim za rady i zycze udanej zabawy sylwestrowej:)))
              • nessie-jp Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 02:04
                Ja jeszcze tylko nieśmiało chciałam dodać - jeśli pójdziesz bez rajstop, to
                upewnij się, czy ci nogi nie sinieją/czerwienieją z zimna
                • kajkai Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 10:22
                  Kochanie...buty zawsze można zmienić coby w sandałkach po śniegu nie biegac :)
                  po 2 - Pani Kwaśniewska nie ma mowić tam o modzie ale o tym gdzie i co założyc.
                  • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 21:40
                    Dziekuje za zainteresowanie, jednak sie bede upierac, ze Kwasniewska nie mowi w
                    tym programie o tym co gdzie zalozyc. Moze na poczatku wiecej na ten temat bylo.
                • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 10:27
                  nessie-jp napisała:

> Ja jeszcze tylko nieśmiało chciałam dodać - jeśli pójdziesz bez rajstop, to
                  > upewnij się, czy ci nogi nie sinieją/czerwienieją z zimna
                  >

Ale tu nikt przeciez nie radzi, zeby Sigma wyszla z domu bez rajstop. Zdjac rajstopy i zmienic buty na balowe mozna tuz przed wejsciem na sale. Inaczej naprawde moze sie przeziebic;)
                  • julka7777 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 12:02
                    mi sie podoba i sama bym poszla w cienkich rajstopach ale oczywiscie ktore nie maja zaznaczonych placow - to wcale nie wyglada tandetnie i brzydko to kwestia gustu =) nie ma się co radzic bo kazdy ma inne zdanie - najlepiej sama zadecyduj =)
                  • nessie-jp Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 15:34
                    > Ale tu nikt przeciez nie radzi, zeby Sigma wyszla z domu bez rajstop.

Mnie sinieją palce i łydki nawet w pomieszczeniach :( Nie dla mnie sandałki na
                    Sylwestra...
            • troubleska Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 12:07
              lekcja stylu w TVN 24! Rotfl.

Co do meritum: sandałki i rajstopy to zgrzyt. Możesz się przebrać tuż przed
              balem bądź założyć buty zakryte i rajstopy (pończochy).
              • troubleska Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 13:22
                *TVN Style mialo byc
      • beatrycze123 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 13:10
        Ja widze tylko jedno rozwiązanie: inne buty.
        Wynika to z prostej logiki:
        1. do sandałków nie zakłada sie rajstop
        2. w zimie nie chodzi się z gołymi nogami

==>
        w zimie nie nosi się sandałków.

No ale rozumiem, że elegancja jedno, a polska rzeczywistość co innego, i ty może
        nie masz po prostu innych butów. Jeśli tak jest: według mnie lepsza opcja to
        rajstopki bez szwu. Na balu więcj bedzie normalnycvh, wyrozumiałych osób niż
        elegantek tak strasznie dbających o szczegóły.
        • anna_deszczowa Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 13:35
          a ja mam inny pomysl - jest taki produkt od sally hansen, nazywa sie airbrush
          legs - rajstopy w spray'u. nogi na ktorych go uzyto wygladaja jakby byly w
          ciniutkich rajstopach, bardzo estetycznie, no i nie ma problemu szwow;)
          • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 13:36
            Pomysl dobry, ale przy propozycji golych nog byly narzekania, ze bedzie za zimno. Przy tym chyba tez?
            • anna_deszczowa Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 13:38
              no nie, ten spray nie ogrzewa ;)
              • kajkai Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 14:23
                no to po kij jej ten spray ?
                • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 14:26
                  Z tego co czytalam ten spray wygladza nogi, tuszuje przebarwienia, widoczne zylki itp., wiec moze byc fajna sprawa, ale na lato, kiedy w rajstopach bywa za goraco.
                • anna_deszczowa Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 14:27
                  zeby wygladalo ze ma rajstopy a ich nie miala ;) ale nie wzielam pod uwage ze
                  na balu sylwestrowym moze byc zimno jak na syberii...
                  • anna_deszczowa Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 14:29
                    no moze racja ze na lato bardziej, ale to byla tylko propozycja ;)
                    • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 21:38
                      To jest bardzo dobry pomysl. Sama wpadalam na podobne rozwiazanie i zadbalam o
                      to, zeby nogi byly lekko opalone. Nie bedzie problemu z nierownosciami i
                      przebarwieniami.
                  • kajkai Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 21:05
                    wlasnie chodzi o to, zeby tych rajstop nie bylo widać.
                    ogladalam dzisiaj pare fotek z wreczenia nagród Penelope Cruz (chyba jej (?)
                    mam jakąś zaćmę :) i przygladalam się specjalnie panienkom na obuwie.
                    Wiekszosc miala zakryte buciki ale kobiety z sandalkami NIE MIALY zadnych
                    rajstop...a jedynie ślicznie pomalowane czerwone paznokietki ...
        • sigmasigma Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 29.12.06, 21:47
          Zima nie chodzi sie z golymi nogami. Zima sie zwykle chodzi w kozakach. Tyle ze
          to jest bal i tam panuja inne zasady. Jesli poogladalabys buty z kolekcji
          sylwestrowych na pewno zauwazylabys, ze 50% tych butow ma odkryte palce. Buty
          sa ok, tyle ze ja niestety nie umiem sie nimi poslugiwac.
      • ryto4 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 03:13
        Nie rozumiem, czemu komuś przeszkadzają rajstopy(pończochy) z sandałkami?
        Przecież to wygląda bardzo seksownie!
        • dakota77 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 10:01
          ryto4 napisał:

> Nie rozumiem, czemu komuś przeszkadzają rajstopy(pończochy) z sandałkami?
          > Przecież to wygląda bardzo seksownie!

Taaa, bardzo seksownie, zwlaszcza jak widac na odleglosc wmocnienie w palcach, a przeciez niektore kobiety tak chodza:)
          • kajkai Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 10:56
            rany - chodzić można we wszystkim.
            Jak dla mnie moze nawet pojsc na bal w spodniach w szkocką kratę...
            ale nie o to chodzi... chodzi o to, zeby jej ludzie palcami nie wytykali :)
            • aniax7 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 18:07
              mam taki sam dylemat jak autorka wątku i zrobiłam tak: kupiłam cieniutkie
              rajstopy w kolorze mojej skóry ( najbardziej zbliżonym) bez szwu na palcach oraz
              takie same czarne; przymierzę i zobaczę; biorę oczywiście pod uwagę
              ewentualność, że nie założę ich wcale...
              W grudniowym numerze Elle jedna z modelek na jakimś party paraduje w sandałkach
              i ciemnych czarnych rajstopach a Wałęsówna w cielistych błyszczących też do
              sandałek...
      • wee_monstar Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 19:01
        ja mam takie czarne sandalki i do nich tez zamierzam nosic grubsze szare a
        nawet takie ciemniejsze, turkusowe rajstopy:
        img142.imageshack.us/my.php?image=czarnesandalkijt6.jpg
        • beatrycze123 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 19:17
          Szare o grubości 40? :D Zakładaj, jak chcesz, ale to będzie trochę śmiesznie...
          • sabna Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 19:20
            Ja tam lubie jak na moj widok ktos sie usmiecha
            • kajkai Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 02.01.07, 10:14
              to czemu nie przykleisz sobie czerwonej kulki na nos ? bedą mieli ubaw po
              pachy :)
          • wee_monstar Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 19:23
            tak, takie jak te
            img458.imageshack.us/my.php?image=image006oe6.jpg
        • ultraviolet6 Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 19:25
          Bardzo ładne te sandałki
          • mayagaramond Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 30.12.06, 19:59
            jesli rajstopy to tylko na zasadzie kontrastu: lekka sukienka, lekkie buty i
            nieprzeswitujace rajstopy. W koncu idziesz na bal sylwestrowy a nie na zjazd
            sekretarek z Ernst&Young;) Z tym ze jest to manewr ryzykowny, bo wiele
            "elegantek" popatrzy na ciebie jakbys sie urwala z choinki...

Wlasnie przejrzalam stos moich magazynow i na zadnym zdjeciu sukienek
            sylwestrowych nie bylo rajstop.

A z tym malowaniem to tez zaden hokus-pokus: kupujesz samoopalacz i tyle. Sa tez
            takie "rajstopy w sprayu".
            • aniax7 wybrałam: bez rajstop 01.01.07, 22:55
              Dziewczyny,zrobiłam dokładny pedicure, pomalowałam paznokcie na czerwono i
              czułam się super bez rajstop:) W rajstopach wygladałam beznadziejnie.
              • kajkai Re: wybrałam: bez rajstop 02.01.07, 10:14
                gratuluję :)))
      • sigmasigma o tym jak bylo 01.01.07, 23:33
        Wybralam wersje bez rajstop (oczywiscie opalilam nogi i pomalowalam paznokcie).
        Na balu bylo moze 300 osob. Z tych 150 pan okolo 30 mialo sandalki i gole nogi.
        Zadna nie miala takich butow i rajstop. Dominowaly buty z zabudowanymi palcami
        i odkryta pieta (zawsze z rajstopami) - taki stroj jest wiec
        najbezpieczniejszy.
        Okazalo sie, ze sandalki i gole nogi sa bardzo na miejscu. Podobal mi sie moj
        wyglad, ale takze wyglad innych kobiet, ktore wybraly taka wersje.
        • dakota77 Re: o tym jak bylo 02.01.07, 10:18
          Bardzo dobrze, ze zdecydowalas sie na taka wersje:)
      • panna_turkus Re: sylwestrowe 'sandalki' z rajstopami?? 03.01.07, 07:49
        i.bizz.pl/gallery/13/50/13502.jpg
        sandałki tez wyglądałyby fajnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka