dagny1001 06.01.07, 08:42 Kochane, czy któraś wie gdzie w Warszawie można kupić dobre, wygodne pasy do pończoch i porządne pończochy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elewi Re: prośba do miłośniczek pończoch 06.01.07, 09:59 Sama chciałabym wiedzieć... Wg mojej orientacji w kolekcjach nawet droższych firm nie ma naprawdę solidnych pasów. Kupuję pasy na internecie. Z polskiej oferty mogę Ci polecić Rago model 72522, do kupienia tutaj: www.nylony.pl/sklep.htm Mam taki z 6-cioma podwiązkami jak na zdjęciu i uważam że jest bardzo wygodny. Jeśli chodzi o pończochy do paska to wybór jest naprawdę żałosny. Tym bardziej, że nie przepadam za pończochami z laycrą. W efekcie poluję na internecie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: prośba do miłośniczek pończoch 06.01.07, 11:07 Dziękuję Czy żabki w tym pasie - rozumiem, że metalowe - są obleczone materiałem, czy ten metal dotyka ciała? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
elewi Re: prośba do miłośniczek pończoch 06.01.07, 12:21 Żabki są metalowe i nie są osłonięte żadną wstążeczką jak w niektórych modelach pasów, ale metal nie dotyka ciała. Żabki rago są dość duże ale wykończone w taki sposób, że nie uwierają (nie niszczą też pończoch). Metalowe klamerki regulujące długość podwiązek też nie dotykają ciała i też nie czuję ich podczas noszenia :) Uważaj natomiast na rozmiar - przy wymiarach 67 w talii i 97 w biodrach kupiłam rozmiar M i uważam, że jest taki na styk - pewnie L-ka też nie spadałaby mi z pupy :) Rago to bielizna modelująca, więc nie rozciąga się tak łatwo jak delikatne koronki. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: prośba do miłośniczek pończoch 06.01.07, 16:48 Przepraszam, że tak zawracam ci głowę, ale jak siedzisz, to ten metal też nie dotyka ciała? To dla mnie ważne bo mam uczulenie na metal:(. Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
elewi Re: prośba do miłośniczek pończoch 06.01.07, 17:00 hmmm... pod metalową częścią żabki jest ta gumowa, więc jest jakaś izolacja - nei wiem czy wiesz o co mi chodzi i czy tyle wystarczy.. To są normalne podwązki - takie same jak plastikowe - możesz sobie wyobrazić jak to działa :) Trudno mi rozwiać Twoje wątpliwości bo sama nie jestem uczulona i posługuję się kategoriami uwiera/nieuwiera. Zatem nie uwiera :) Ale czy może uczulać - nie wiem. Ostatecznie masz prawo do zwrotu - jak zawsze przy sprzedaży wysyłkowej. Pozdrawiam Cię, e. Odpowiedz Link Zgłoś