Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przecenione spodnie

06.01.07, 18:00
    Wchodzę do sklepu i mówię pani jakich spodni szukam. Ona na to, że owszem są
    ale brązowe za to przecenione (nie były jednyne). Okazało się, że akurat mój
    rozmiar, leżały jak na mnie szyte, super cena. Chcę zapłacić a pani mówi, że
    to pomyłka, że przekreślona cena na metce jest ceną rzeczywistą, a ta nowa to
    jakaś pomyłka.
    Zadzwoniła do innego sklepu żeby się upewnić: tak to pomyłka.
    Trochę się wkurzyłam i mówię że czegoś tu nie rozumiem, sama mówiła że są
    przecenione a teraz kiedy chcę płacić to mówi coś innego i że chcę rozmawiać
    z kierownikiem sklepu (ona jest kierowniczką), z właścicielem (ma dzis święta
    i nie odbiera telefonów).
    Jedyne co może mi zaproponować to upust 20% (na metce jest 60%).
    Już chciałam powiedzieć, że wezmę ale z upustem 50% (cena taka jak w
    pozostałych przecenionych spodniach) gdy usłyszałam, że ona przeprasza,
    weźmie to na siebie i sprzeda mi w "pomylonej cenie".
    Kupiłam, ale zgłupiałam kompletnie :-/
    Obserwuj wątek
      • vesna-matisse Re: przecenione spodnie 06.01.07, 20:10
        Hmm a ciekawe co ją tak nagle oświeciło, że to pomyłka?
        Zresztą klient płaci taką cenę, jaka jest na metce i nie ma mowy o zawyżaniu jej
        z widzimisię sprzedającego. Taka cena widnieje i taką płacę, niby czemu miałabym
        płacić więcej, bo sprzedawczyni olśnienia doznała że tak powinno być? Nie ona
        ustala ceny.
        :)
        • rouge_et_blanc Re: przecenione spodnie 06.01.07, 20:50
          z tego co sie orinetuje, to sprzedawca ma obowiazek sprzedac towar po cenie jaka
          widnieje na metce.
      • rzesa20 Re: przecenione spodnie 06.01.07, 21:05
        myślę, że te pomyłki w cenach są celowe. ostatnio miałam podobną sytuacje,
        kupowałam w RE mojemu małemu chrześniakowi bluzę, była na niej przecena z 69 na
        39, na to pani przy kasie prosi o 50 zł, gdy jej zwróciłam uwagę, cena na metce
        jest 39 zł wcale nie była zaskoczona tylko powiedziała, że musiały dziewczyny
        się pomylić przyklejając ceny. gdyby nie to, że potrzebowałam na gwałt tego
        ciuszka w takiej sytuacji nie kupiłabym go
      • sanvitalia Re: przecenione spodnie 06.01.07, 21:09
        hmm bardzo dziwnie zachowała się tak pani.
        no chyba, że chciała Cię oszukać, a różncę sobie zostawić...
      • krakoma Re: przecenione spodnie 06.01.07, 21:39

• michunia Re: przecenione spodnie 07.01.07, 11:54
          niby tak jest, ale przepisy szczegolowe nie pomne jakie dotyczace jednak
          sprzedazy konsumenckiej mowia, ze sprzedawca jest zobowiazany do sprzedania po
          cenie, jaka widnieje na towarze,
      • weronikaa89 Re: przecenione spodnie 07.01.07, 14:27
        A ja miałam odwrotną sytuację. Kupowałam wczoraj spodnie w Bershce i na metce
        widniała cena 59 zł. Kupiłam jeszcze pasek za 15 zł. Po skasowaniu pani
        ekspedientka podaje cenę 60 zł. Ja wpadłam w konsternację czy liczyć nie umiem,
        czy co;). Jednak okazało się, że cena była źle naklejona i spodnie kosztowały 45
        zł. Jednak często zdarza się, szczególnie na wyprzedażach, że ceny naklejone na
        ubraniach zą za niskie. W lecie kupowałam z koleżanką bluzkę, która miała metkę
        z ceną 25 zł, przy kasie okazało się, że kosztuje jednak 39 zł. Niby nie
        majątek, koleżanka bluzkę kupiła, ale to jest nieuczciwe według mnie, bo każdy
        powinien znać cenę i wtedy decydować się na zakup. Poza tym niektórym może być
        głupio odmawiać zakupu czegoś, co miało być tańsze, a okazało się że wcale takie
        tanie nie jest. Nie chcą wyjść na kogoś kogo nie stać na dany ciuch i kupują
        coś, czego za taką cenę w normalnej sytuacji by nie kupili.
        • rzesa20 Re: przecenione spodnie 07.01.07, 16:43
          a propos też mi się przypomniała podobna sytuacja, cena kolczyków w promodzie na
          'metce' 30 zł, a przy kasie okazało się, że kosztują 15:)
      • panisiusia Re: przecenione spodnie 07.01.07, 15:10
        A ja wczoraj nie kupiłam puszki tuńczyka, bo cena była o 30gr wyższa niż na
        półce. Nie chodzi o to, czy mnie stać, czy nie. Chodzi o zasady. Ja jestem w
        porządku jako klient, więc wymagam cywilizowanego traktowania mnie. Nie jestem
        od pilnowania, czy metki są właściwie naklejone.
        • weronikaa89 Re: przecenione spodnie 07.01.07, 16:34
          Oczywiście, że chodzi o zasady. I powinno być tak, że metki są dobrze naklejone,
          lub gdy zdarzy się pomyłka towar powinien być sprzedany po cenie na metce. Ale
          zasady zasadom, a życie życiem. Różni ludzie pracują jako sprzedawcy i jeden po
          odmowie kupna, przeprosi, odłoży towar na półkę itd a inny w najlepszym wypadku
          zrobi niewybredną minę, popatrzy się z wyższością a inny złośliwe skomentuje. I
          znowu jeden klient się tym nie przejmie, a drugiemu będzie głupio cały dzień.
          • nikitka78 Re: przecenione spodnie 07.01.07, 17:46
            Wyszło na to, że ja jestem tym drugim typem klienta.
            Myślałam o tym dlaczego ona się poddała (bo rozmowa przy kasie trwałą ok 5minut)
            i wyszło na to, że przestała się "użerać" (jej słowa) po tym jak zobaczyła że
            do sklepu weszli inni klienci i obserwowali co się dzieje. Zapłaciłam, wyszłam
            ze sklepu zupełnie skołowana a potem przez cały dzień czułam się głupio.
      • mikams75 Re: przecenione spodnie 07.01.07, 18:07
        za to ja sie kiedys spytalam w sklepie - ile kosztuja spodnie - pokazujac ktore.
        Odpowiedz - 60 zl, ok, wiec poprosilam o moj rozmiar, przymierzylam, pasowalo,
        chce placic i slysze 75 zl. Pytam - dlaczego, przeciez 5 min. temu byly za 60. A
        Pani na to, ze pokazywalam na mniejszy rozmiar :-D a te co chce kupic sa wieksze
        i drozsze!!! Kurcze, nie pytalam sie o dziecinne tylko o 1-2 rozmiary mniejsze!
        Zreszta od kiedy to cena rosnie wraz z rozmiarem?!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka