kopan89 21.01.07, 20:00 co o tym sądzicie ? czy to może się podobać ? czy w Polsce można za takie coś po porstu "wyłapać"? www.youtube.com/watch?v=Tyum1sBf_0k www.youtube.com/watch?v=ZG-qB9EaVwM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wee_monstar Re: styl emo?? 21.01.07, 20:14 A co to jest styl emo? Mi to wyglada po prostu na indie Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: styl emo?? 21.01.07, 21:03 czy w Polsce można za takie coś > po porstu "wyłapać"? wylapac? w sensie: dostac? czy co to znaczy? emo jest bardzo popularne, ale mysle,ze tak w przedziale wiekowym 13-17. mi akurat nie podoba sie ani muzyka ani styl... zwlaszcza kruczoczarne wlosy z blond odrostami tudziez rozowymi grzywkami, rozowe czaszki i inne doslodzone symbole buntu;-) a, no i to sztuczne teen angst z 'chce umrzec', 'nienawidze swiata' i 'podetne sobie zyly'. styl indie od emo rozni sie... prawie wszystkim:) muzyka przede wszystkim i kwestiami poruszanymi w tekstach(w emo GLOWNIE smierc,bol,rozstania itp.) poza tym indie ludzie maja lepsze fryzury haha;-) a tak serio to poza tym stereotypowe indie dzieci nosza zwykle obcisle spodnie, duzo vintage, obcisle koszule i band t-shirty, maja asymetryczne fryzury, obowiazkowo torba na ramie i okulary w grubych oprawkach a la elvis costello;-) marynarki,trampki. styl moze przypominac preppy. mozna by tak dlugo:) Odpowiedz Link Zgłoś
tiy Re: styl emo?? 21.01.07, 22:46 dżizas... jesteś stylistką? Mnie tam indie do niedawna kojarzyło się z Indianami, dopóki młodszy brat mnie nie uświadomił ;) Ja tu widzę po prostu dużo nawiązań do lat 70-ych, a niuansów raczej nie "wyłapuję" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kum-nye Re: styl emo?? 21.01.07, 23:09 Emo z przymrużeniem oka :) www.youtube.com/watch?v=vAt329otj6Y Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza co to jest emo? 21.01.07, 23:14 bo na filmiku widzę chłoptasiów w t-shirtach i dżinsach... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: co to jest emo? 22.01.07, 00:33 Wikipedia dobra na wszystko;-). Tu o ciuchach: en.wikipedia.org/wiki/Emo_%28slang%29 Odpowiedz Link Zgłoś
jennie Re: styl emo?? 22.01.07, 00:29 wpiszcie sobie "emo" w wyszukiwarce na allegro, zobaczycie co to jest EMO w polskim wydaniu (raczej w wydaniu gimnazjalnej lansujacej sie mlodziezy)--zenada,to zadne emo :/ mam nadzieje ze ta moda na to niby-emo szybko minie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: styl emo?? 22.01.07, 00:30 U mnie na gadu-gadu z prędkością światła krąży ten oto link: www.emo-kids.yoyo.pl/ Warto poczytać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: styl emo?? 22.01.07, 00:44 Przeczytalam:). Przeciez to jakas zenada. Na stronie jest ostrzeznie "uwazajcie na pozerow" , a strona wlasnie pozerstwqo promuje. W tym nie ma zadnej ideologii. To strona na powaznie czy wysmiewajaca sie ze zjawiska? Odpowiedz Link Zgłoś