Dodaj do ulubionych

KAŻDY MA SWOJE CHWILE SŁABOŚCI- DOBRA KAWA

04.05.07, 23:01
Może na początku odchudzania tak nie było, bo piłem tylko dwiekawy bez cukru i z mlekiem 0,5 % w niewielkiej ilości.Resztę uzupełniałem kawą inką lub zbożową.Teraz kiedy jest mnie 30 kg mniej nie mogę oprzeć się tej wielkiej słabości.Ze względu na to że wraz ze zrzuceniem tłuszczyku spadło znacznie ciśnienie mogę sobie pozwolić na trzy kawy dziennie.Początkowo była z brązowym cukrem i mlekiem ,ale obecnie wygląda to inaczej
Mój przepis na doskonałą kawę:
Mleczko zagęszczone light nalać do szklanki ok dwóch łyżek stołowych spienić parą (system capucino) w espresie,kawę prawdziwą świeżo zmieloną przepuścić przez ekspres ciśnieniowy(woda przepuszczona przez filtr np.Britta) i do tego łyżeczka miodu prawdziwego np.gryczanego.Poranna kawa w takim wykonaniu to totalny odlot jeśli chodzi o mnie,jest tak pyszna,aromatyczna,że dla tych paru kalori warto zgrzeszyć.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • igge Re: KAŻDY MA SWOJE CHWILE SŁABOŚCI- DOBRA KAWA 19.04.08, 23:42
      Ja, żeby zastąpić sobie brak słodyczy chadzam regularnie do
      specjalistycznego sklepu z kawą i herbatą i wynoszę dziesiątki
      torebek różnych smaków: migdałową, miodową, kokosową, czekoladową
      etc plus jakąś dobrą bez dodanego aromatu, którą zaparzam w
      ekspresie i dodaję kardamon. Dom cały pięknie pachnie kawą.
      • zuza_130 Re: KAŻDY MA SWOJE CHWILE SŁABOŚCI- DOBRA KAWA 30.05.08, 18:09
        ja za to nie mogę powstrzymać się od pysznego koktajlu truskawkowego (truskawki+
        jogurt beztłuszczowy). pycha!
    • maryka Re: KAŻDY MA SWOJE CHWILE SŁABOŚCI- DOBRA KAWA 01.06.08, 21:02
      Witam!!Właśnie przeczytałam od Twoim odchudzaniu ,gratuluje i
      zazdroszczę!Dzisiaj jak musiałam ubrać letnia bluzkę to się byłam sama na siebie
      zła ,było widać moją nadwagę!!postanowiłam od jutra zrobić coś z moją wagą,Ważę
      82kg przy wzroście 164 Nie będę jadła chleba i ziemniaków od tego zacznę !!Może
      mi coś podpowiesz!!Mam 21 dni czasu do
      imprezy na której chcę wyglądać dobrze!Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka