Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty)

10.02.07, 15:45
    Dziewczyny kupiłam dziś dżinsy miss sixty (te proste z wielkim guzikiem) w
    przymierzalni były dobre,zajechałam do domu a tam okazało się ,że przy
    chodzeniu cisną mnie w kroku i są jakies przyciasne...Dramat.Chciałabym
    odzyskać chociaż część pieniędzy,ale oddanie jest niemożliwe...Allegro też
    odpada,a może któraś z was potrzebuje takich spodni?;)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 15:48
        schudnij ;)
      • bullys Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:01
        jaki rozmiar? i jaka cena? bo fajniutkie sa :)
        • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:03
          Rozmiar 29 by Cię interesował?:)
          • bullys Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:08
            rozejdą się zobaczysz. Niestety nosze 26 :/
      • umaa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:03
        rozejda sie troche ;)
        • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:05
          umaa napisała:

> rozejda sie troche ;)

nie liczyłabym na to :/
          • umaa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:08
            dlaczego??
            • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:13
              Bo nawet nie jestem w stanie zrobić w nich kilku kroków:)
              • foamclene Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:14
                latem zrzuci ze dwa kg i beda ok
                • edavenpo Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:17

A nie mozesz po prostu wrocic do sklepu i wymienic na wiekszy rozmiar? To chyba
                  najlepsze rozwiazanie...
              • umaa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:22
                faktycznie musza byc sporo zamale, jak Ty je mierzylas w sklepie ?
                • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:28
                  To pewnie sprawka tych wyszczuplających luster!
                  • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:31
                    Słuchajcie nie wiem czy to legalne na tym forum,ale czy można któraś z was nie
                    chciałaby dżinsów Miss Sixty w rozmiarze 29?Uszęśliwią mnie nawet częściowo
                    odzyskane pieniądze,nie mogę ich niestety wymienić:(
                    • mag-ia1 Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:34
                      a skad jestes i ile kosztowały te jeansy
                      • laccrimosa mag-ia1 10.02.07, 16:38
                        może odezwij się do mnie na gg,bo zaraz usuną mi wątekk za prowadzenie transakcji:)

moej gg:7846289
                  • umaa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:31
                    wyszczuplajace lustra sprawily ze w sklepie nic Cie nie obcieralo, a w domu
                    ledwo chodzisz w tych spodniach...??
                    • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:33
                      dokładnie tak :)
                      • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:34
                        Nie będę nawet opowiadać jak kupuję za ciasne buty bo mi się podobają,a potem
                        beczę że nie mogę w nich chodzić:)
      • wee_monstar Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:36
        Jesli nie chcesz pochodzic w nich w domu - porozciagac troche to oddaj je do
        sklepu.

Ps. Przy kupowaniu dzinsow, zawsze robie pare krokow i sprawdzam czy sa
        wygodne. Jak w przymierzalni jest krzeslo to siadam (a jak nie ma to chociaz
        przyjmuje odpowiednia pozycje na chwile ;) i wtedy widze jak bede lezec na
        pupie, czy przypadkiem nie "zjada" za nisko...
        I z doswiadczenia wiem,ze musze kupic ciasne dzinsy bo pozniej sie rozejda i
        beda w sam raz. Tych "akurat" w chwil mierzenia mam 3 pary, rozciagnely sie i
        wygladaja na 2 rozmiary za duze
        • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:40
          Ja nie myślę racjonalnie przy zakupach:) Ostatnio kupiłam za małe buty,myśląc że
          cudem je rozchodzę i zabawiłam się pęcherzy:) A buty kupiłam tylko dlatego,że
          były śliczne,nawet jeśli nie w moim rozmiarze:)
          • annie_laurie_starr Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:42
            Musisz na zakupy wybierac sie z kims doroslym.;)
            • laccrimosa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 16:53
              img127.imageshack.us/my.php?image=snv30838nu9.jpg
              Wrzucam zdjęcie,niech ktoś je ode mnie zabierze ;)
              • umaa Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 19:13
                a gdzie sa metki??
          • apfel27 Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 11.02.07, 19:36
            no coz bede szczera, chociaz pewnie sie obrazisz i zostanie moja wypowiedz
            usunieta. zachowujesz sie jak bys byla glupia... jesli tak robisz zakupy to
            twoj problem i twoje zmarnowane pieniadze. w sumie nawet mi ciebie nie szkoda...
            po drugie nie rozumiem jeszcze jednego: gdzie ty te spodnie kupilas ze nie
            mozesz ich oddac ani wymienic na wieksze. jak czytam trakie watki to nie wiem
            czy mam sie smiac czy plakac z powodu glupoty niektorych.
        • tequilkuk Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 17:09
          wee_monstar napisała:

> I z doswiadczenia wiem,ze musze kupic ciasne dzinsy bo pozniej sie rozejda i
          > beda w sam raz. Tych "akurat" w chwil mierzenia mam 3 pary, rozciagnely sie i
          > wygladaja na 2 rozmiary za duze

Mam tak samo. Datego najchetniej kupujedzinsy z domieszka strechu.
      • sanvitalia Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 17:05
        to jest raczej niemożliwe żeby w przymierzalni były dobre, a w domu obcierają
        Cię w kroku. może po prostu (wybacz, nie chcę być dosadna) po całym dniu mam
        wzdęty brzuch i to powoduje, że nie czujesz się w nich wygodnie..

jeśli rzeczywiście są za małe to czy nie możesz wymienić na większy rozmiar??
        wydaję mi się, że we wszystkich sklepach tak można zrobić, zwłaszcza, że kupiłaś
        je dzisiaj.

niektóre dżinsy po jakimś czasie się rozchodzą (np lee), więc może i one? :)
      • ms_marshall Dzwina sprawa z tymi spodniami... 10.02.07, 17:34
        Raz, ze w przymierzalni byly dobre, a w domu tak za male, ze nie moglas w nich
        zrobic kroku. Dwa: kazde dzinsy sie rozejda, a Twoje niby nie i jestes o tym
        swiecie przekonana? Po trzecie: od kiedy to nie mozna wymieniac w sklepie
        ciuchow? Moze z oddaniem bylby wiekszy problem, ale z wymiana? I po czwarte, z
        tym lusterm, to juz bylo totalne przegiecie. Jak sie zastanawiasz czy Cie sweter
        'gryzie' to tez patrzysz w lustro?

>o zaraz usuną mi wątekk za prowadzenie transakcji:)

Ja juz bym go usunela, bo to wlasnie na prowadzeni transakcji wyglada.
        • laccrimosa Re: Dzwina sprawa z tymi spodniami... 10.02.07, 17:42
          Nie wymienie w sklepie ciuchów bo nie mieszkam w mieście w którym je
          kupiłam.Mieszkam w Białymstoku tu nie ma miss sixty,a spodnie kupiłam w
          warszawie.W sklepie nie chodziłam w nich,więc nie widziałam ze są tak nie
          wygodne.Pomyślałam ,że może przy odrobinie szczęścia komuś wpadną w oko,a nie
          będę leżeć u mnie na dnie szafy.Zrób dziś dzień dobroci dla zwierząt:)
      • foamclene Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 18:33
        masz metki?
        ile te spodnie?
        moglabys podac wymiary w biodrach ile i jak dlugie nogawki 29/34?
      • cledomro Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 18:47
        ja zawsze w przymierzalni próbuję chodzić, przykucać, podnieść wysoko nogi etc.,
        żeby sprawdzić, czy spodnie są wygodne. gdy kupuję staniki sportowe,
        podskakuję;). a nie możesz poprosić kogoś, żeby oddał/wymienił je w warszawie?
      • sztuka_konwersacji Re: I co ja teraz zrobię? (dżinsy miss sixty) 10.02.07, 18:51
        Z Levisow nosze 26; w miss sixty 29 to rozmiar podobny do Levisa 29??
        Podaj wymiary bioder, pasa i dl nogawek od oasa w dol i od kroku w dol.
        • laccrimosa wymiary 10.02.07, 19:40
          Rozmiar 29

wymiary:

pas - 39 cm

szerokość w biodrach - 50,5 cm

szerokość w udzie - 29 cm
          szerokość na dole 20,5 cm

dlugość nogawek od pasa - 108 cm

dlugość nogawek od kroku - 86 cm

stan z przodu - 22,5 cm

stan z tyłu - 33 cm

Z tyłu mają duże skośne kieszenie,jeżeli widziałyście je kiedyś to pewnie
          kojarzycie,narazie mam zdjęcie przodu:
          img67.imageshack.us/my.php?image=snv30842wj7.jpg
          Będą pasowały na wysokie dziewczyny.
          Same dobrze znacie się na markach i cenach więc jakby któraś była zainteresowana
          ,to spytam po prostu ile jest w stanie dać za te spodnie.
          • joanna_natalia Re: wymiary 11.02.07, 09:37
            Napisałam na Twojego maila gazetowego :)
            • laccrimosa Re: wymiary 11.02.07, 11:32
              Odpisałam:)
              • sylwiag_77 Re: wymiary 11.02.07, 12:45
                W Białymstoku są ciuchy Miss Sixty ( a przynajmniej były w ubiegłym roku, jak
                jeszcze tam mieszkałam). Sprawdż na św.Rocha nad Top Secret.
                • laccrimosa Re: wymiary 11.02.07, 16:33
                  Być może wisi kilka na krzyż:P Raczej mi nie sprowadzą innego rozmiaru.
                  • asiawoodstock Re: wymiary 12.02.07, 10:14
                    Moim zdaniem te spodnie zostały kupione na Allegro albo w podobny sposób i po
                    dostarczeniu okazało się, że są za małe, a autorka wątku bezczelnie próbuje
                    wcisnąć nam kit, że kupiła miss sixty i że to przez lustra w sklepie itd.
                    Żenada.
                    • sol_18 Re: wymiary 12.02.07, 11:12
                      asiawoodstock napisała:

> Moim zdaniem te spodnie zostały kupione na Allegro albo w podobny sposób i po
                      > dostarczeniu okazało się, że są za małe, a autorka wątku bezczelnie próbuje
                      > wcisnąć nam kit, że kupiła miss sixty i że to przez lustra w sklepie itd.
                      > Żenada.

Też tak myślę:/Ta cała historia jest bowiem mocno naciągana.
                      • cledomro Re: wymiary 12.02.07, 12:22
                        bardzo prawdopodobne. ale chyba może napisać do sprzedającego i poprosić o
                        wymianę rozmiaru?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka