besame.mucho 17.02.07, 18:21 Ponowny pokaz bielizny, na którym ani jedna modelka nie ma chociaż odrobinę większego biustu. Nie mam nic przeciwko małym biustom, ale jakaś różnorodność by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakow1 Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 18:29 bielizna całkiem fajna ,ale te anorektyczki fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:19 Dakow1, widziałeś kiedyś prawdziwą anorektyczkę? Poza tym skąd wiesz że to anorektyczki, mają napisane na czole? Krew mnie zalewa jak idioci nazywają zgrabne szczupłe dziewczyny anorektyczkami mimo że nie mają żadnych podstaw do stwierdzenia że nimi są. Widocznie są ślepi i nie zauważają, że natura nie wszystkim daje równo i jedni mają grube kości i masywną budowę ciała, a inni delikatną, "ażurową". Zresztą najczęściej najchudsze dziewczyny jedzą najwięcej, robią wszystko żeby przytyć, bo mają dość wytykania palcami i oskarżania o anoreksję. Puknijcie się w czoło zanim posądzicie kogoś o anoreksję! Odpowiedz Link Zgłoś
mart5000 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:29 Gdzie ty tu widziałeś zgrabna dziewczyne!!! Same pokraki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 23:12 mart5000 napisał: > Gdzie ty tu widziałeś zgrabna dziewczyne!!! Same pokraki!!! jesteś zdecydowanie zbyt krytyczny, może nie są najśliczniejsze ale na pewno nie pokraki Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist tak chude ze brzydkie 18.02.07, 01:26 nie mowiac o koszmarnym makijarzu Odpowiedz Link Zgłoś
mart5000 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:34 Ja już różne "ażury" widziałem ale takich pajęczaków to jeszcze nie. A z drugiej strony każdy ma to co lubi, ale żeby publicznie pokazywać aseksualne, blade. Bielizna ma być oprawą kobiecośći. Odpowiedz Link Zgłoś
paweru01 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 21:54 spie..j moja żona ma 182cm wzrostu i waży 68kg to jest normalne chudsze spie..ć Odpowiedz Link Zgłoś
popularess Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 03:18 a gdzie mam spier...ć? Odpowiedz Link Zgłoś
anecia18 Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 18:51 Nie no, jak dla mnie rewelacja :) Bielizna pierwsza klasa. Modelki bardzo odpowiednie - nie eksponuje się na takim pokazie własnych walorów, tylko rzecz reklamowaną - dotyczy uwagi o biuście. Odpowiedz Link Zgłoś
anecia18 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 18:53 Ja tam nie zauważyłam ani jednej anorektyczki... Anorektyczki nie mogą brać udział w pokazach. Każda modelka przechodzi odpowiednie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:07 Nie zauważyłaś?!!!... Przecież tam wszystkie modelki to anorektyczki! Komu mogą się podobać takie szkieletory?? Na sam widok niedobrze się robi. Nie mogli do tego pokazu wynająć normalnych kobiet?... Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:20 Skąd wiesz że to anorektyczki, przeprowadzałeś badania? Co to za nowa moda nazywania wszystkich zgrabnych szczupłych dziewczyn anorektyczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika belly dancing 17.02.07, 21:26 ratunku!! one NIE są zgrabne!!! i nie nowa moda, tylko głos rozsądku- takie "ideały" kobiecej urody eksponowane w mediach doprowadziły tysiące małolat do ŚMIERTELNEJ choroby- anoreksji. wejdź na youtube lub google video i wrzuć w wyszukiwarkę "belly dancing" i zobacz, że zgrabne, szczupłe i zadbane dziewczyny mogą wyglądać KOBIECO. To juz nie nowość- projektanci wola chudzielce na wybiegach, bo ich CHŁOPIECA sylwetka pozwala na lepszą ekspozycję ubrania. Modelem jest tu ciuch, a dziewczyny- żywymi wieszakami. Zanim zdecydujesz się zostac modelką, zastanów sie kilka razy i obejrzyj kilka dokumentów o tej pracy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: belly dancing 18.02.07, 02:08 Moja żona jest modelką i jakoś się nie głodzi, a nawet je dużo więcej ode mnie, na dodatek wsuwa niesamowicie tłuste i kaloryczne rzeczy jakich w życiu bym nie tknął. Niektórzy ludzie się już tacy rodzą, że niezależnie ile zjedzą są chudzi. Dlatego osoby uważające każdą szczupłą lub chudą dziewczynę za anorektyczkę powinny się leczyć psychiatrycznie. A co do małolat z anoreksją - czy ktoś oskarża producentów filmów akcji o nakłanianie do morderstw? Albo producentów większości programów telewizyjnych w których występują przeciętni ludzie o propagowanie nadwagi (większość społeczeństwa ma nadwagę)? Mamy wszystko zmieniać i zamykać jedyne miejsce gdzie akceptowane są chude dziewczyny tylko dlatego że jakieś głupie nastoletnie pindy mają w głowie siano? Odpowiedz Link Zgłoś
steve69 Ty chyba nie zrozumiałeś... 18.02.07, 15:30 Nikt nie twierdzi, że modelki pokazane na tych fotografiach SĄ anorektyczkami, a jedynie to, że WYGLĄDAJĄ jakby chorowały na anoreksję. Po prostu zdecydowanej większości (na tym forum i nie tylko zresztą) takie szkieletory nie podobają się! I to wszystko!... Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Ty chyba nie zrozumiałeś... 18.02.07, 16:41 Ciekawy jestem czy widziałeś jak w rzeczywistości wyglądają dziewczyny chore na anoreksję. Tak się składa że ja widziałem i z tego powodu dołączam się do wszystkich działającym przeciw szerzeniu się anoreksji, ale jestem zdecydowanie przeciwny nazywaniu zdrowych szczupłych dziewczyn anorektyczkami i prześladowania ich na każdym kroku! Do dziewczyny z 5-kilogramową nadwagą nikt prosto w oczy nie mówi "ty grubasie, strasznie wyglądasz, powinnaś trochę schudnąć", natomiast naturalnie szczupłe dziewczyny ciągle muszą wysłuchiwać "o rany, ale ty chuda, uważaj na anoreksję, zjedz coś, powinnaś parę kilo przytyć". Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: belly dancing 18.02.07, 15:41 skoro twoja zona jest modelka to powienienes wiedziec jakw ygląda dieta wielu modelek i jakie maja metody zeby nie tyć i nie być posądzonym o anoreksje.mam kolezankę która jest modelką i równiez je normalnie ale większość polskich projektantów(m.in.gosia baczynska)nie chce jej na pokazie bo jest za gruba .poza tym naśłuchalam się wielu historii co dziewczyny robią zeby np nie czuć głodu(połykanie waty to jedna z metod).slyszales o wpływie telewizji na ludzi albo wpływie przemocy pokazywanej w tv ?promowanie kobiet wyglądających jak anorektyczki jest chore!i nie dziwie sie nikomu kto tak twierdzi.trudno zeby nastolatka wiedziala do konca co jest dla niej dobre,a skoro pani w telewizji jest taka chuda to ona tez tak chce. wklejam zdjęcie za "grubej"koleżanki: img351.imageshack.us/my.php?image=olgajaneczektwojstylapril2004a.jpg www.models1.co.uk/details.asp?sexid=&careerid=1&x=&curpage=&areaID=&cboModelID=22395 Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 18:56 Nie chodzi o eksponowanie własnych walorów. Żeby ocenić rzecz reklamowaną warto zobaczyć jak się ona wygląda na kobietach o różnych wymiarach. Nie upieram się, żeby projektanci wysyłali na wybiegi kobiety ze wszystkimi możliwymi rozmiarami biustu. Ale można pokazać kilka rzeczy na biuście większym niż A/B. Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly zenujace 17.02.07, 19:12 Mam odruch wymiotny. Nie sadze by byla to ladna bielizna. A modelki to chyba kominy czyscily przed udaniem sie na wybieg. Makijaz jest okropny. Tak jest gdy kilku durniow kreuje mode. Nie jestem przeciw ekstrawagancji. Kazdy "tfurca" mody powinien byc dowieziony na wlasny koszt na karnawal do Brazylii by zobaczyl co jest ladne i seksi. Amatorzy gora!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mart5000 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:28 Anette ty chyba jesteś taka sama chuda i obleśna ze tak chwalisz. A twój facet jak jest to nieżle musi być szurniety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:06 Jednak rajstopy na głowie to... nie jest to. Naprawdę nie. Nawet na wielkim wybiegu. Podobnie jak różowe błyszczące majtki wkręcone w tyłek - choćby najzgrabniejszy - nie wyglądają zachęcająco. W przyszłym roku na głowie będzie się zapewne nosić biustonosze. Inspiracja - uczelniane komedie amerykańskie klasy C. O sterczących kościach i ostrych jak widelce obojczykach już się nie będę wypowiadać, bo mnie zaraz zakrzyczy front "szczupłych z natury"... Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:21 nessie-jp napisała: > O sterczących kościach i ostrych jak widelce obojczykach już się nie będę > wypowiadać, bo mnie zaraz zakrzyczy front "szczupłych z natury"... Tak jest, najlepsze są własne fałdy tłuszczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 19:27 > Tak jest, najlepsze są własne fałdy tłuszczu ;) O, proszę, następna nawiedzona - zna tylko dwa stany, oświęcimskie zagłodzenie albo fałdy tłuszczu... Wyjaśniam - nie podobają mi się panie upiornie chude ani panie monstrualnie grube. Lubię ludzi o naturalnych, zadbanych sylwetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mooz Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 20:01 A mi się podobają zgrabne szczupłe nastolatki, albo zgrabne szczupłe panie, tylko że zgrabna szczupła pani waży przeważnie 10kg więcej od zgrabnej szczupłej nastolatki. Zauważ że modelki mają przeważnie 16-20 lat i od urodzenia delikatną budowę ciała, więc jak chciałabyś żeby wyglądały? Jak będą miały 30 lat będą w Twoim ulubionym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Czy to jest portal Gazeta.pl?? 17.02.07, 19:26 Już któryś dzień z rzędu jako główny news są podawane informacje dotyczące bielizny, prawie nagich modelek i inne takie rewelacje. Nie jestem pruderyjna, nie gorszy mnie to, po prostu chciałabym wiedzieć, czy przez cały dzień nic ciekawszego się w Polsce i na całym świecie nie wydarzyło. Ten temat widziałabym raczej w dziele "Deser". Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Re: Czy to jest portal Gazeta.pl?? 17.02.07, 19:37 Ludzie, przestańcie wyzywać szczupłe dziewczyny od anorektyczek. Nie każdy musi się głodzić, żeby mieć zgrabną sywlwetkę. Te dziewczyny naprawdę nie wyglądają na kościotrupy, tylko na normalne, szczupłe kobiety. Wystarczy zdrowo się odżywiać, mieć dobry metabolizm, ruszać się i nie mieć otyłości zapisanej w genach. Nie każda szczupła dziewczyna jest od razu anorektyczką. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: Czy to jest portal Gazeta.pl?? 17.02.07, 19:57 No ja akurat dobrze wiem jak wygląda anorektyczka i to co jakis czas temu oglądałam w lustrze ( i u koleżanek w szpitalu ) różni sie zdecydowanie od tego co widziałam na zdjęciach. To akurat anorektyczki nie są, powiedziałabym nawet, że wyglądają normalnie. Makijaże paskudne, ja akurat w tej kwestii nie lubię ekstrawagancji. Bielizna nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 20:09 kompletnie niesexowne - ble kinoman.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 20:13 kinoman1920 napisał: > kompletnie niesexowne - ble W dodatku napisane z błędem ortograficznym w tytule. Nie pisze się Andres'a, tylko Andresa. Apostrof stawia się tylko po zgłoskach niemych. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 20:12 e tam, fajne dupy z fajnym biustem...jak w sam raz... po co kobiecie wielkie cycki ;) wielkie cycki potrezbne sa tylko samotnym chlopom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 20:24 Ludzie nie rozumieją jednak sztuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 21:07 Nie wydaje mi się, żeby pianie z zachwytu nad wszystkim, co zostało zrobione tak, żeby aż kłuć w oczy swym "artyzmem" było wyrazem dogłębnego rozumienia sztuki :-). Zresztą taka kabaretowo-teatralna stylizacja to nic nowego i zaskakującego, żaden godny podziwu pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Całkiem ładne kościotrupy 17.02.07, 20:25 a i szmatki na kościach niczego sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
de_m0nika Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 21:09 Budowa ciała, gdzie dłonie i kolana zdają się być wielkie i kościste; kosci biodrowe i obojczyki niemal przebijajace blado-siną skórę- ot, uczta dla oczu;-) Nie mam pojęcia, skąd skojarzenia z anoreksją czy niedożywieniem;-) Lisa Minelli w takim samym stroju, to było coś. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 22:50 I tak jest nieźle - zauważ, że wszystkie mają biustonosze we właściwym rozmiarze! Żadnej nie podjeżdża obwód biustonosza, tylko wszystkie leżą idealnie poziomo! To i tak cud, szczególnie jak się porówna z reklamami pewnej znanej firmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 23:17 > I tak jest nieźle - zauważ, że wszystkie mają biustonosze we właściwym > rozmiarze! Żadnej nie podjeżdża obwód biustonosza Ale wystający sutek musiał się trafić... Bez tego nie byłoby w XXI wieku wydarzenia "kulturalnego" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 17.02.07, 23:24 Prawda, nieźle im poszło ;-). moda.gazeta.pl/moda/5,78743,3923567.html?i=13 tu bym się wprawdzie przyczepiła, że zewnętrzny koniec fiszbiny powinien jednak sięgać dalej, no ale niech tam, w ogólnym zestawieniu dopasowanie rozmiarów na tym pokazie i tak wypada przyzwoicie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
monika655 Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 00:05 Dziewczynki sobie nie pojadły, żeberka i bioder ka aż sterczą zgłodu Odpowiedz Link Zgłoś
monika655 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 00:07 besame.mucho napisała: > Ponowny pokaz bielizny, na którym ani jedna modelka nie ma chociaż odrobinę wię > kszego biustu. > Nie mam nic przeciwko małym biustom, ale jakaś różnorodność by się przydała. rybeńko, Te biusty są "silikon valley', chyba nie myślisz ze to natura takie dała Odpowiedz Link Zgłoś
monika655 Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 00:13 dziewczynki śliczniutkie aż za bardzo, szkodza, że nie są prawdziwe. CaLa sesja mody to hipokryzja i taką tandetę nam wciska kilka osób9patrz:projektanci,wizazysci, etc., etc.. Kto tak wygląda, kto ma na to czas, żeby tak się pięknić Odpowiedz Link Zgłoś
ogia Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 02:58 dla mnie super! wiadomo, ze skoro to pokaz mody, oprawa jest inna, niz panie chcialyby nosic na codzien... ;) no i to nie sa anorektyczki. co prawda bardziej mi sie podobaja figury pan, ktore cwicza jakis fitnes czy joge, ale te sa tylko troche za chude, bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
darekdyl Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 05:22 Makijaż mają szkaradny , gdyż dotakich prezentacji makijaż też powinien być delikatniejszy-jest to oczywiście opinia moja i tylko moja Odpowiedz Link Zgłoś
rosco Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 18.02.07, 07:35 Co za szkielety ! Jeszcze nie jadłem śniadania a już straciłem apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechpa Re: Pasarela Cibeles w Madrycie - Andres Sarda 20.02.07, 00:15 Jak dla mnie rewelacyjne dziewczyny i bielizna po prostu piekno w czystej postaci :D Odpowiedz Link Zgłoś