Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

:( ale ze mnie gapa!!!

07.03.07, 07:25
    Dziewczyny! Kupiłam wczoraj w reserved spódniczkę za 69 zł.Pani razem z
    paragonem wepchnęła mi jakieś szwargoły. W domu jak chciałam przymierzyć
    spódniczkę okazało się,że to ulotki promujące sprzedaż z kartą Klubu Nokii
    15% taniej :( kartę mam ale nie pomyslałam wcale o tej karcie.Czy da się to
    jeszcze jakoś odkręcić?Jakby nie było to ponad 10 zł zapłaciłam
    drożej.Najgorszym problemem jest fakt,że bedę dopiero w tej miejscowości we
    wtorek. Czy da się uratowac jeszcze tą dychę? Czy można np. w innym sklepie
    reserved to zrobić?
    Obserwuj wątek
      • tishka Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 07:36
        zawsze mozesz oddac i kupic jeszcze raz ze znizka,
        ale robic takie zamieszanie o 10pln?, zwlaszcza ze musisz do dojechac do tego
        sklepu....
        • iwionna Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 07:55
          10 zł?daj se spokuj
          • anulkina Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:16
            spokój jesli juz ;)
            poza tym dla jednego to tylko 10zl, dla drugiego aż :)
        • questions Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:24
          wiesz, dla mnie 10 oddac za darmo to tak jakby zgubić, a przecież można dołożyć
          i jeszcze coś innego sobie dokupić, jakis dodatek np.

Jaki jest termin na oddanie?
          • questions Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:26
            poza tym bywam w tym miescie często z innego powodu więc nie byłoby to tylko
            jechanie ze względu na spódniczkę.
            • pinkpanther Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:32
              zostaw sobie tą ulotkę i wykorzystaj przy następnym zakupie. Oddawanie tej
              spódnicy i kupowanie jeszcze raz ze zniżką (chciałabyś to zrobić u tej samej
              sprzedawczyni?) byłoby żenujące
              • anulkina Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:35
                a moim zdaniem jesli faktycznie chcesz odzyskac tą dyszke to nie kombinuj ze
                zwracaniem (pink ma racje ze to moze byc zenujace) tylko idz jak człowiek do
                kobity powiedz, ze nie zauwazylas ze z tą kartą jest znizka i czy mogłaby Ci to
                uwzględnic..
                • pinkpanther Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:50
                  a ja bym ją zatrzymała (na pewno będzie ważna jeszcze przez parę miesięcy) i
                  wykorzystała przy jakimś większym zakupie (pomijając to że re omijam szerokim
                  łukiem)
                  • inecita Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 10:26
                    Kiedys zapomniałam dać karty przy duzych zakupach, przepadło mi jakieś 40-50 zł
                    zniżki i poszłam nastepnego dnia z kartą i paragonem dokupić coś jeszcze, pani
                    była bardzo miła i jakoś to odkręcili
      • woodpecker_from_mars Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 09:45
        z karta Nokii w kazdym Reserved (poza outletami) obowiazuje 15% znizki na wszystko
      • poopka Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 10:34
        Nie no o 10 zł takie bedziesz robic przekrety. Daj sobie spokoj gdyby chodzilo
        o wiecejh moglabys kombinowac ale tak wiecej sie nadenerwujesz teraz niz co
        jest warte
        • jussi10 Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 11:23
          ...a co jest żenującego w odzyskaniu 10 pln??? to słowo jest tu raczej nie na
          miejscu---z postu wynika jasno,że 10 pln to nie jest mala kwota więc za
          żenujący może być uznane w/w posty.
          Sądzę,że możesz zwyczajnie poprosić o uwzględnienie tego upustu--ewentualnie
          gdybyś napotkała opór, zwróć towar (w reserved masz do tego prawo bez podawania
          przyczyn) i kup ponownie z kartą.To tyle...powodzenia.

• pinkpanther Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 11:31
            jeżeli propmocja obowiązywałaby przy tym zakupie to sprzedawczyni by jej o tym
            powiedziała
            podobna sytuacja była np przed świętami, tyle że ja jako stała klientka dostałam
            od razu zniżkę.
            • papryczka_ag Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 11:35
              W żadnym miejscu, gdzie obowiązuje karta klubu nokia ( łącznie ze sklepami RE )
              nikt mi słowa nigdy nie powiedział o tym, że mam na nią zniżkę.
              Zapytaj po prostu czy masz szansę na uwzględnienie tej karty, bo nie wiedziałaś
              o promocji. Jesli nie, to przyznam że darowałabym sobie oddawanie spódnicy i
              ponowny zakup... Też mi się wydaje, że to trochę niesmaczne.
          • anulkina Jussi10 07.03.07, 11:33
            czytaj proszę ze zrozumieniem ;)
            nie chodzi o to, ze chęć odzyskania 10zł jest sama w sobie zenujaca, ale sposób
            w jaki ktoś to zaproponował- zeby spódnice zwrócić a za chwile znów ja kupic (u
            tej samej sprzedawczyni) ale ze znizka z karta z klubu nokii..
            • jussi10 Re: Jussi10 07.03.07, 15:35
              Czytanie ze zrozumieniem --opanowałaś ale wnioskowania wcale ----ja nie pisałam
              o odzyskiwaniu "jakichkolwiek" 10 pln--tylko dokładnie tych konkretnych,w tej
              konkretnej sytuacji i to właśnie miałam na myśli.Nie widzę nic żenującego w
              tym,że skorzystasz ze zniżki nawet jeśli wcześniej zwrócisz spódnicę.
              Przecież to nie jest żadne naciągactwo,oszystuwo,coś nieprzyzwoitego--nasza
              koleżanka posiada kartę a co za tym idzie prawo do zniżki!!NIe uczyniła tego w
              cześniej w wyniku roztargnienia.

Co w tym złego???
              Cały ten chór "to żenujące", "tak dama nie postępuje" i inne bla bla bla

okropne...BRRRRRR
      • monka_c Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 11:35
        Jesli spodnica była z wyprzedazy, albo miała obniżoną cenę, to zniżka 15% z
        Nokii nie obowiązuje.Zniżka obejmuje tylko rzeczy nieprzecenione(tak byłam
        poinformowana w sklepie).
        • monia0074 Re: :( ale ze mnie gapa!!! 07.03.07, 12:41
          i tak jest- na przeceny nie obowiązuje. i mozna zwrocic i kupic np. w innym
          sklepie ta sama spodniczke, tak chyba byłoby mniej dziwnie:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka