kasiulek25 27.03.07, 09:31 Dziewczyny, nie wiecie, czy w Camaieu jest mozliwość zwrotu towaru przecenionego? Z góry dzięki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fdg Re: Camaieu - zwroty 01.05.07, 22:43 Podnoszę wątek i ponawiam pytanie, z tym, że moje dotyczy towaru, który przeceniony nie był. Kupiłam w sobotę spódnicę w tym sklepie i w domu stwierdziłam, że jednak mi się ona nie podoba, chciałabym więc dokonać zwrotu, nie wiem, jednak, czy istnieje taka możliwość (na paragonie nie ma żadnej informalcji na ten temat)... Może któraś z Was się orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Camaieu - zwroty 01.05.07, 23:17 W zeszlym tygodniu kupilam u nich 3 koszulki. Podczas kasowania towaru, pani ekspedientka powiedziala "prosze prac ubrania na lewej stronie, to widac gdy sa prane na stronie prawej" (stoje jak wryta - o co jej chodzi???) Wiec pytam, czy mam sie czegos obawiac bo zastrzelila mnie swym tekstem. Pytam czy moze beda farbowaly (moze ta pani chciala uchronic reszte mojej garderoby?). A ona mi na to, żebym nie myslała, ze przyjma zwrot jesli bede prała na prawej stronie. Wiec pytam, czy te koszulki sa jakies felerne. Podobno nie sa. Ale bez powodu chyba sie tak nie produkowala... Podejrzewam, ze moga byc problemy ze zwrotami. Odpowiedz Link Zgłoś
fdg Re: Camaieu - zwroty 01.05.07, 23:24 A ona mi na > to, żebym nie myslała, ze przyjma zwrot jesli bede prała na prawej stronie. Pewnie chodziło o reklamacje, nie o zwrot, bo po pierwsze wiadomo, że jeśli zwrot, to towaru, który nie był używany, a więc i prany. Po drugie prawo mówi, że towar nie podlega reklamacji, jesli był uzywany niezgodnie z przeznaczeniem bądż źle konserwowany (prany, czyszcony, pielegnowany itd.). Myslę zatem, iż pani miała na myśli reklamacje... No ale jak jest z tymi zwrotami??? Spódnica oczywiście nie była noszona, paragony i metki posiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia_ch Re: Camaieu - zwroty 02.05.07, 14:28 a wszystkie ubrania piorę na lewej stronie ... Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Camaieu - zwroty 02.05.07, 15:03 Ja tez wszystko piore na lewej stronie ale tego z oczu nie wyczytasz. Niemniej jednak zaskoczyla mnie swoja gadka. Poczulam sie jakbym wygladala na taka, co to pierze na prawej stronie a potem przychodzi oddac ubranie do sklepu ;P Ale tak zupelnie na serio: moze sie zdarzyc, ze postepujesz zgodnie z wytycznymi na metce, a mimo to cos sie z materialem stanie. Co wtedy? Jak udowodnisz, ze jestes "porzadna kobieta"? Chcialam sie tego od niej dowiedziec, ale nie potrafila mi odpowiedziec. ------- →wejdź do przymierzalni→ Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Camaieu - zwroty 02.05.07, 10:16 W ciągu 7 dni można zwrócić, w ciągu 28 wymienić na inną rzecz bez żadnego problemu. Przećwiczone. Odpowiedz Link Zgłoś
fdg Re: Camaieu - zwroty 02.05.07, 16:06 Potwierdzam. Dziś oddałam spódnicę. Nie robili problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 a rzeczy przecenione 02.05.07, 20:31 mozna jedynie wymienic w ciagu 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś