gaja 28.03.07, 20:09 :) widzę, że rzeczywiście gemma i sasha są 'prawie nie do odróżnienia' - w tej galerii 2 fotki przedstawiają gemmę (w pomarańczowej sukience i czarnej sukience z torbą) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stachenka Re: Dziewczyna Prady 29.03.07, 00:41 Na narzeczoną Golluma się nada taka piękność. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka śmieszne 29.03.07, 07:25 strasznie mnie śmieszy ten świat mody, ta sztuczność i trend , że modelka wygląda jak robokop - koniecznie z groźnym, nadąsanym wyrazem twarzy !!!!biedni ludzie podniecają się byle czym, i nakręcają wzajemnie :-/ jestem zniesmaczona Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: śmieszne 29.03.07, 08:31 co to za kiczowaty neologizm "zniesmaczona"? Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka piszę jak mówię 29.03.07, 08:38 a to powiedziałabym z lekka ironią a chciałaś napisać coś konstruktywnego - czy nie masz co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: piszę jak mówię 29.03.07, 08:40 Ja tez uzywam "zniesmaczona" i nie widze w tym nic zlego. Ale jestem otwarta na lepsze propozycje dla wyrazenia tej emocji. Prosze o przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: piszę jak mówię 29.03.07, 11:51 nie podoba mi sie to slowo i tyle. nie ma za tym zadnej filozoficznej doktryny Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: piszę jak mówię 29.03.07, 11:59 przyczepiliscie sie do mojego ulubionego slowa :) to zaden neologizm, zniesmaczenie egzystuje na rowni ze zdegustowaniem. ja osobiscie wole to pierwsze, jest bardziej dosadne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: piszę jak mówię 29.03.07, 12:07 zniesmaczyc pojawilo sie w slowniku jezyka polskiego od 2001 roku. dlatego to dla mnie neologizm bo w 2001 to ja juz bylam dawno na etapie zapominania jezyka polskiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
mgz faktycznie "nieziemska" ta pieknosc... 29.03.07, 07:27 ...a na ziemi jest duzo piekniejszych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: faktycznie "nieziemska" ta pieknosc... 29.03.07, 08:35 A mnie dobijaja te artykuly o modzie, ktorych autorzy chyba wstydza sie, ze ja napisali, bo podpisuja sie pseudonimami. Odpowiedz Link Zgłoś
olainbeijing gemma/sasha 29.03.07, 11:08 a moim zdaniem, sa do odroznienia - Sasha ma bardzo koscista buzke, natomiast Gemma jest bardziej pyzata i moim zdaniem, jej twarz jest bardziej sympatyczna. obydwie sa uwielbiane przez Azjatow, chyba dlatego, ze pomimo jasnej skory i niebieskich oczu spelniaja wszystkie kryteria tutejszej urody. jak na moje oko, wszystkie zdjecia w galerii przedstawiaja Sashe... ja czasem problem z odroznieniem Heather Marks i Jessicy Stam... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Dziewczyna Prady 29.03.07, 11:55 ojej... a tu moda.gazeta.pl/moda/51,77805,4020194.html?i=1 ma buty bez palcow zalozone na rajstopy :> Kolejny raz... Wyglada na to, ze zakaz zakladania odkrytych butow na stope obleczona rajstopa jest wymyslem z tego forum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Dziewczyna Prady 29.03.07, 12:23 Wieszak na ubrania obciągniety skórą - estetyczna beznadzieja. Nie piszę o ubiorze. W temacie kobiet wybieranych przez projektantów można przyznać, że wszyscy to geje. W tej branży im bardziej dziewczyna przypomina chłopaka tym się lepiej sprzedaje na wybiegu Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Dziewczyna Prady 29.03.07, 20:32 No cóż... można nią straszyć małe dzieci. Przypuszczam, że większe też. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Dziewczyna Prady 29.03.07, 20:39 mnie się podoba jej uroda, ale ja juz nie jestem dzieckiem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
miasto.mania Dziewczyna Prady 29.03.07, 22:30 zdecydowanie Gemma. Sasha ma bardzo ostrą (w końcu rosyjską) urodę. aczkolwiek Vodianova, także Rosjanka, a prezentuje się o wiele 'delikatniej' Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: Dziewczyna Prady 30.03.07, 07:18 w świecie ody są TROCHĘ INNE kryteria urody niż na wyborach miss właśnie to, że przeciętni ludzie uważają ja za dziwadło rekompensuje sobie pracą modelki, gdzie cukierkowa uroda i pełne bioderka raczej nie robią furory Odpowiedz Link Zgłoś
branzoletka One są identyczne! 30.03.07, 10:20 Która to która? www.fashionologie.com/fashionologie/images/gemma_sasha.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: One są identyczne! 03.12.07, 13:05 To proste - Gemma z lewej, Sascha z prawej. Sa bardzo podobne ale można je poznać po oczach i wykroju ust Odpowiedz Link Zgłoś
branzoletka Re: Dziewczyna Prady 30.03.07, 10:43 forums.vogue.com.au/showthread.php?t=179814 forum australijskiego Vouga Odpowiedz Link Zgłoś
k.a.matyjas Dziewczyna Prady 01.04.07, 17:53 Obie dziewczyny są ładne i faktycznie, na niektórych zdjęciach wręcz nie do rozróżnienia! Osobiście wolę Sashę, która ma coś dzikiego w sobie. Gemma ma bardziej dziecięcą urodę. Z resztą co tu dużo mówić - 15 lat i pierwsze wyjście na wybiegu, toż to dzieci jeszcze! Przerażające jest to, że będąc w wieku 25 lat wtym biznesie można mieć już 10-letnie doświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Dziewczyna Prady 03.12.07, 16:33 Ładne dziewczyny, ale żadnej nie nazwałabym pięknością. Gemma to taka laleczka, a Sasha ma ostrzejsze rysy, coś nieodgadnionego w spojrzeniu,za to właśnie mi się podoba. Mój typ z wybiegów: Aggynes Deyn (nie wiem czy dobrze napisałam) Odpowiedz Link Zgłoś