Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    30.04.07, 17:25
    no właśnie. myślałam że nigdy tego nie powiem ale dziś po raz pierwszy
    uznałam że jestem na coś za stara i mi nie wypada tego nosić. dotąd olewałam
    taki temat a tu klops. coś się ze mną stało. zatrzęsienie mięciusieńkich
    balerinek. jakie one są słodkie i wygodne. i jeszcze na dodatek TANIE JAK
    BARSZCZ. ale nie kupię sobie bo.
    No więc. jak to jest Dziewczęta: do kiedy wypada?
    Obserwuj wątek
      • love_mode Re: za stara. 30.04.07, 17:26
        ha, a ile masz wiosen:))
        • ogia Re: za stara. 30.04.07, 17:50
          no cos Ty :D ??? balerinki mozna nosic do setki :P
      • branzoletka Re: za stara. 30.04.07, 19:36
        Daj spokój. W balerinach lata moja babcia ;)
        Ludzie przestańcie wyznaczać sobie jakieś durne granice wiekowe. Póki nie
        wyglądasz w tym głupio noś co chcesz ;)
        Pozdrawiam.
        • miska_malcova Re: za stara. 30.04.07, 19:48
          ale pierdzielisz kobito :-))))
          za stara na baleriny???? daj spokój :-)
          • branzoletka Re: za stara. 30.04.07, 19:56
            to do mnie ;> ??
            • miska_malcova Re: za stara. 30.04.07, 21:48
              do autorki watku przeciez :)
      • farelkaa Re: za stara. 30.04.07, 20:01
        A tam pierniczysz :)
        Za starym to można być do noszenia krótkiej, postrzępionej dżinsowej mini :)
        Jeśli tylko nie ma się grubych łydek to balerinki mozna nosić do 100.
      • agni71 Re: za stara. 30.04.07, 22:03
        Widuję kobiety w moim wieku, grubo powyżej 30-tki, w balerinach i wyglądają Ok.
        Ja akurat balerin nie noszę, bo mi się nie podobają...

aga
      • miss_biss Re: za stara. 30.04.07, 22:06
        jak nie kupisz jakis w czaszki czy w biedronki to nie bedzie glupio wygladac :D
        • zuzanna56 Re: za stara. 30.04.07, 22:17
          Też mam ostatnio takie myśli że jestem na coś za stara. Jestem szczupła i nie
          wyglądam na swoje lata ale męczy mnie to że czegoś tam nie wypada. Do autorki
          wątku:ile masz lat?
          • valerie Re: za stara. 01.05.07, 12:22
            trzydziestka za chwilę....
            jasne, można się obruszać i opowiadać, że do setki. Ale coś mi się w tych
            balerinkach nie podoba. Na licealistkach owszem a na sobie tak sobie. łydki mam
            zwykłe więc to nie to.. z drugiej strony tak kuszą wygodą, zwłaszcza jak się
            tyle gania po mieście. ale zajmijmy się innymi tematami a balerinkom już
            spokój. dziękuję za komentarze :-).
            • minkair Re: za stara. 01.05.07, 14:15
              Oj wydało się! To nie kwestia wieku tylko to że Ci się one poprostu nie podobają.. Ja nigdy nawet jak miałam 16 lat nie zakładałam mini.. ale nie dlatego,że byłam na nią za stara albo że byłam niezgrabna.. ale dlatego,że nie podobałam się sobie..i kiepsko się czułam.. Tak więc nic na siłę.. tylko nie marudź,że jesteś za stara...
              a co licelistek widzę codziennie tabuny młodych dziewcząt, którym nie pasują balerinki.. To znaczy same balerinki ok..ale One nie umieją ich połączyć z całością bo dopiero się uczą.. stylu.. i często wyczucia Im jeszcze brak.. za to obserwuję babki w moim wieku i tu naprawdę widać ..że wiedzą jak to się je..:-)
      • coralin Re: za stara. 01.05.07, 15:36
        Z tymi balerinkami to przesadzasz. Rzeczywiście pasuje do 100-latki:)
        Ale temat ciekawy, bo faktycznie podążać za modą trzeba z wyczuciem. I to co
        jest niewypałem na 16 latce i jej nie pasuje wygląda i tak lepiej niz niewypał
        na 30 latce. Jakos więcej wyczucia oczekuje się z wiekiem. Nie znaczy to zeby
        być absolutnym abnegatem mody. Sztuką wybrać pewne tendencje i wprowadzic je u
        siebie.
        • edavenpo Re: za stara. 01.05.07, 17:27

Hmmmm...Troche nie rozumiem co baleriny maja do wieku. Baleriny to jeden z
          najbardziej klasycznych fasonow butow - Audrey Hepburn wypromowala je juz w
          latach 50-tych w Sabrinie:
          www.chicagoist.com/attachments/chicagoist_olivia/audrey.jpg
          W UK na przyklad jeszcze kilka lat, nim baleriny zalaly ulice i sklepy, takie
          typowe klasyczne baleriny (szczegolnie pikowane - najczesciej od Jane Winkworth
          z French Sole) widzialam glownie (i do dzis widuje) na nogach dojrzalych
          eleganckich pan pomykajacych na zakupy do Harrodsa czy Harvey Nicks w porze
          lunchu wiec o wiekowa przydatnosc balerinek naprawde nie masz sie co martwic -
          to jest fason ponadczasowy ;-)

Z drugiej strtony inaczej beda wygladaly baleriny do legginsow i dzinsowej mini
          a inaczej do eleganckich czarnych spodni rurek czy capri i bialej koszuli wiec
          nie o same baleriny tu chodzi a o to co do nich nosisz ;-)

Tak w temacie eleganckich balerinek:
          www.frenchsole.com/ballet-flats-flatties.php
          ;-)
          • sakiko Re: za stara. 01.05.07, 19:52
            chyba zależy też jak te baleriny wyglądają, czy nie mają różnych "udziwnień"

zgadzam się, że spośród modnych rzeczy należy wybierać to, co człowiekowi pasuje
            (o w czym mu dobrze ;)
      • garbola Re: za stara. 07.05.07, 14:20
        Chyba żartujesz! Ja mam 33 i kupiłam sobie niedawno jedną parę a zamierzam
        jeszcze jedną kupić!!!
        • nioma Re: za stara. 07.05.07, 15:27
          mam 33
          kupilam balerinki, wygladam w nich swietnie i nawet przez sekunde nie
          pomyslalam ze jestem za stara
          moja mama od lat nosi praktycznie tylko ten model obuwia i tez bym nigdy nie
          pomyslala ze jest za stara
          zreszta, w ogole nie kupuje ubran pod tym katem
          kto niby ma wyznaczac takie granice?
          jesli jutro bede miala ochote zalozyc falbaniasta sukienke w groszki i z
          nadrukiem z myszka miki to tak zrobie. jest to moja i tylko moja sprawa, a ze
          ktos sie skrzywi?
          ubieramy sie dla siebie, nie dla innych, nie dla przypadkowej pani zosi czy
          pana henia spotkanych po drodze na ulicy.
          luzu, wiecej luzu.
      • till2 Re: za stara. 08.05.07, 19:41
        Wypada bezograniczeń.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka