Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wasze dodatki do stroju ;)

10.05.07, 20:03
    jaką biżuterię nosicie?
    i co ostatnio sobie kupiliście z biżuterii?
    Obserwuj wątek
      • ryfka81 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:15
        Ja z biżuterii noszę w zasadzie tylko wiszące kolczyki (turkusowe kulki, koła,
        drewniane rybki, czasem jakieś niby-indyjskie, chociaż te ostatnie powoli
        przestają mi się podobać).

Moje najświeższe zakupy to kolczyki z pawich piór oraz komplet (kolczyki i
        bransoletka) z czarnych orzechów kukui :o)
      • cioccolato_bianco Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:17
        klasyczna, glownie zolte zloto + szlachetne kamienie.
        sporadycznie plastikowa z sieciowek, na imprezy do klubu etc - kiedy sie boje,
        ze moge cos zgubic
      • j-adore Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:20
        Też noszę kolczyki, tylko wiszące, czasami jakieś korale, naszyjniki lub
        wisiorki, ale sporadycznie.
      • grosellina Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:24
        Całkiem niedawno dostałam piękne kolczyki. Srebrne i pozłacane „cekiny”
        zawieszone na łańcuszkach. Ciężko to opisać:-) można zobaczyć na stronie yes (z
        kolekcji motion emotion) Jestem nimi zachwycona:-)
        Poza tym noszę proste, bardzo małe złote kolczyki „wkręcane”. Prostokąt z
        kamieniem. To takie kolczyki do pracy;-)
        Nie noszę korali, sztucznej bizuterii.
        Teraz szukam czegoś ładnego na szyję ale póki co bezskutecznie.

• vanillaice Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:48
          Noszę tylko zółte złoto, jakoś nie trawię plastikowej biżuterii, a srebro nie
          pasuje do mnie. Mój ostatni nabytek ( prezent od chłopaka )to pierścionek z
          cyrkonią.
      • agava00 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:45
        ostatni zakup- potrojne kola w promodzie a'la najbardziej znany atrybut
        Kopernika (poza fryzura ;P)
        mam mase kolczykow i bez nich ani rusz - w wiekszosci "made by agata"

ze zlota tylko obraczka i pierscionek zareczynowy, chociaz dlugo chodzilam z
        "golymi" palcami (kiedys pod obraczke weszla mi zywica epoksydowa i bylo fuuuj,
        bleeee)

na szyje korale, koraliki w zaleznosci od stroju i nastroju, poniewaz czasem nie
        mam do nich cierpliwosci

na nadgarstek - nic
        nie znosze nosic bransoletek, choc lubie je miec ;)
        swego czasu nosilam na rece kilka cienkich, srebrnych "lancuszkow" ale chemia
        bywa bezlitosna i musialam z nich zrezygnowac
        • love_mode Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:35
          robisz bizuterie z zywicy?
          • agava00 hehehe 10.05.07, 21:42
            nie ;)
            w laboratorium syntezowałam żywicę i mi wrednie weszła pod obrączkę
            kiedy zaczęłam pracę, z nudów robiłam z żywicy ozdoby choinkowe, ale to niewypał
            był totalny (taki zabijacz czasu)
            • love_mode Re: hehehe 10.05.07, 21:47
              mnie sie bizuteria z zywicy podoba, zwlaszcza branzoletki
              • agava00 Re: hehehe 10.05.07, 21:49
                ale do tego trzeba mieć specjalne formy
                poza tym robota z żywicą do najprzyjemniejszych nie nalezy ;P
            • muzomaniaczka Re: hehehe 12.05.07, 16:24
              Czym się konkretnie zajmujesz jesli mogę wiedziec.Wszystko co jest zwiazane z
              laboratorium mnie interesuje :> To takie spaczenie(rodzinne)
      • yagiennka Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:55
        Złote kolczyki koła z takimi kuleczkami u dołu i znalazłam do tego przypadkiem
        idealnie pasującą branzoletkę :) Dwie rzeczy z zupełnie róznych sklepów a jak
        komplet. Będę nosić latem do płóciennej jasnej spódnicy i złotych sandałków :)
        A tak generalnie mam neiwiele biżuterii, lubię duże kolczyki i branzoletki ale
        branzoletki wiecznie gubię.
      • gabi1234 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:05
        noszę oszczędnie
        wyznaję zasadę - albo na uszach, albo na szyji, albo na ręce - nigdy wszystko
        na raz
        złota i srebra nie cierpię
        • love_mode Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:28
          tez wyznaje taka zasade i tez nie lubie zlota i srebra. Bizuterie lubie plastikowa. Ostatnio kupilam
          branzoletki. Nosze tez broszki, korale. Kolczykow -nie
      • shangrila Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:18
        od lat 2 pierscionki z bialego zlota, bardziej w ksztalcie obraczek i zegarek.
        skromnie:) a tak jakos mi sie porobilo ze odkad zaczelam nosic okulary to
        przestalam nosic kolczyki. jakos za duzo mi sie dzialo na glowie;)
        • calineczka92 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 16:36
          oooo własnie-noszę okulary-grube ciemnozielone plastikowe oprawki. już pare lat
          zastanawiam się nad przebiciem uszu. myslicie że powinnam nosić kolczyki?
          twarz owalna włosy niestety falowane-prostuję je albo związuję. myślę że jak
          już-to kolczyki nosiłąbym tylko do rozpuszczonych wyprostowanych ale
          uniesionych u nasady włosów, wtedy nawet dobrze wyglądam. co myślicie?
      • lucy215 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:19
        Biżuterię uwielbiam :) szczególnie kolczyki. Z resztą, robię je sama więc moge
        dać upust swojej fantazji.
      • ashlady Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:40
        Nie lubię złota, noszę srebro i bursztyny, czasem coś w stylu etno, jak do
        stroju pasuje
        • brawurka75 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:45
          mam dużo biżuterii, czasem nosze złoto, czasem srebro a czasem biżuterię z tzw.
          sieciówek ,lub jakieś starocie po mamie w zależności co mi podpasuje do stroju i
          humoru, uwielbiam kolczyki nie noszę zegarka
      • zettrzy Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 22:20
        nosze kazda, w zaleznosci od okazji - nie mam przesadow typu "zloto wyglada
        tandentnie" czy "nigdy w zyciu nie zaloze plastikowych koralikow"
        dzisiaj nie mam na sobie zadnej, bo zegarek to nie bizuteria
      • magdaksp Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 22:51
        ja nosze duze pierscionki ,duze kolczyki i duze (szerokie)branzoletki.kolczykow
        mam ponad 90 par.ostatnio kupilam wiszace jasno złote w zielonym kocie
      • siog Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 23:05
        uwielbiam bizuterie! nosze tylko kamienie naturalne oraz zloto i srebro. nie
        uznaje sztucznej bizuterii... Lubie duze wiszace kolczyki oraz duze bransoletki.
        ostatnio dostalam w prezenci duze dlugie srebrne kolczyki (bardzo ciekawa forma)
        oraz masywna bronsolete z matowego srebra. Na co dzien tez nosze pierscionek
        zareczynowy.
      • nadinka_nadinka Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 23:10
        kolczyki glownie srebrne lub biale zloto lub inny bialy metal. zdarzaja sie tez
        inne (1 para na razie). nosze tez korale, wisiorki itp. nie nosze pierscionkow i
        bransolet, sama nie wiem dlaczego.

• lilivampire Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 23:13
        głównie żółte złoto
      • mausi5 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 00:02
        Bardzo roznie to bywa, glownie 'fazowo'. Mam bizuterie drewniana, plastikowa,
        metalowa, zlota i srebrna... Generalnie pierscionki nosze tylko zlote / srebrne.
        Nigdy wiecej niz jeden na jednej rece. Aktualnie szeroka ciezka srebrna obraczke
        z wycietymi kwiatkami na jednej i delikatny zloty pierscionek z cyrkonia na
        drugiej. I malutkie kolczyki z bialego zlota w uszach. Na imprezy zakladam
        pasujace kolorystycznie duze i widoczne kolczyki, nie lubie za to miec nic na
        szyi, wiec najczesciej nie mam :) Bardzo za to lubie bransoletki, ale tylko
        jesli aktualnie nie nosze pierscionka na danej rece :)
      • foamclene Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 00:42
        nie lubie
        czasem zakladam indianskie kolczyki z pior (i caly dzien boja mnie uszy)
        czasem bransolete z drewna ktora uniemozliwia mi swobodne krecenie kierownica i
        szybkie manewry :) w pogoni za nowym GT3 kuby wojewodzkiego ;)
        lancuszek na szyi mnie pali :) jak rozgrzane zeliwo
        pierscionki miewam jednorazowe - gubie
        wlasciwie jednyne ozdoby moge nosisc we wlosach - to mi nie przeszkadza :)
        ostatnio kupilam bransolete z kilku miedizanych obreczy (promod) na planie
        kwadratu i kiedy dumnie brzeczalam nimi na sobotnim spotaniu kawowym z
        przyjaciolkami kolezanka zapytala mnie czy to jakies nakretki, podkladki i
        kolejna moja wariacja?
      • aniamorsa Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:32
        Ja niestety z racji wykonywanej pracy nie noszę biżuterii, chyba że w weekendy:
        ostatnio lubię ręcznie robione kolczyki (z koralowcem, turkusem itp), czasem
        korale. zwłaszcza drewniane (ale wtedy bez kolczyków). Na bardziej eleganckie
        wyjścia raczej srebro, złota nie lubię, poza oczywiście obrączką z dwóch
        rodzajów złota. A własnie: co myślicie o biżuterii srebrnej noszonej do złotych
        obrączek - ja noszę, ale śladowe ilości (moja obrączka to w większości białe
        złoto)
        • aniamorsa Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:34
          A ostatnio kupiłam takie kolczyki:
          www.allegro.pl/item189935228_kolczyki_srebrne_bizuteria_srebrna_artystyczna.html
          mnie się bardzo podobają, zwłaszcza w parze do dużej czerwonej torby - buty
          oczywiście nieczerwone ;)
          • aliennis Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:57
            Tylko obrączkę i pierscionek zaręczynowy .Nie przepadam za biżuteria.
      • zewszad_i_znikad Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 11:56
        Kolczyki, czasami bransoletki, najczęściej korale. Nie lubię biżuterii
        klasycznej, rzadko zakładam coś z tego typu. Uwielbiam różnokolorowe korale.
        Ostatnio można spotkać dość często duże drewniane korale, tylko niestety po
        jednym kolorze na sznurek... Jak dla mnie obrzydliwość ;), próbuję negocjować
        ze sprzedawcami, czy nie dałoby się specjalnie zamówić różnokolorowych. Raz
        zdobyłam w ten sposób przepiękne szklane.
        Nie umiem sama produkować biżuterii z użyciem metalu (może raczej mi się nie
        chce, w każdym razie nie uważam się za osobę zręczną, codziennie coś wypada mi
        z rąk), korali nie chcę sobie robić, bo nie ufam nitkom i żyłkom (nitka słaba,
        żyłkę trudno zawiązać), więc wolę kupić gotowe nie zastanawiając się, czy nie
        pospadają. ;) Natomiast robię sama przypinane indiańskie warkoczyki z muliny.
        POdobnym sposobem (owijane, nie plecione) zrobiłam sobie cienką tęczową opaskę.
        • justynnka Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 12:10
          noszę tylko złotą bizuterię :kolczyki,łańcuszek z wisiorkiem (czasem grubszy
          naszyjnik) , trzy bransoletki,6-7 pierścionków i obrączkę. w lecie złoty
          łancuszek na kostkę. mam duzo złotai często zmieniam posczególne elementy .
          innej bizuterii nie uznaję,nie cierpię korali. mam jedną ,,nieszlachetną"
          kryształową broszkę.
      • kiciaaaa2 Re: biżuteryjny zagarek z Aldo 11.05.07, 12:22
      • mmkl Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 12:31
        na stałe - 2 srebrne obrączki - po jednej na rękę :) jedna szersza, ażurowa.
        zegarek - mam kilka w różnych kolorach. i koraliki wisiorki koniecznie, kupuję
        różne metalowe plastikowe etc.
      • elwee Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 14:23
        ostatnio nic sobie nie kupiłam i nic nie noszę specjalnego - coś sie niedobrego
        dzieje :))
      • nelly.nelly Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 20:24
        przede wszystkim kolczyki. forma i materiał bardzo różne.
        ale ostatnio kupiłam złoty łańcuch na szyję i dwie duże drewniane bransolety.
      • kamila29091 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 20:27
        bizuterie nosze wszelka jak leci bez kiedys wspomnainego zoltego zlota, i
        kupuje ja prawie z zadziwiajaca regularnoscia, a kupuje glownie kolczyki
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka