daria00 10.05.07, 20:03 jaką biżuterię nosicie? i co ostatnio sobie kupiliście z biżuterii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryfka81 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:15 Ja z biżuterii noszę w zasadzie tylko wiszące kolczyki (turkusowe kulki, koła, drewniane rybki, czasem jakieś niby-indyjskie, chociaż te ostatnie powoli przestają mi się podobać). Moje najświeższe zakupy to kolczyki z pawich piór oraz komplet (kolczyki i bransoletka) z czarnych orzechów kukui :o) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:17 klasyczna, glownie zolte zloto + szlachetne kamienie. sporadycznie plastikowa z sieciowek, na imprezy do klubu etc - kiedy sie boje, ze moge cos zgubic Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:20 Też noszę kolczyki, tylko wiszące, czasami jakieś korale, naszyjniki lub wisiorki, ale sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:24 Całkiem niedawno dostałam piękne kolczyki. Srebrne i pozłacane „cekiny” zawieszone na łańcuszkach. Ciężko to opisać:-) można zobaczyć na stronie yes (z kolekcji motion emotion) Jestem nimi zachwycona:-) Poza tym noszę proste, bardzo małe złote kolczyki „wkręcane”. Prostokąt z kamieniem. To takie kolczyki do pracy;-) Nie noszę korali, sztucznej bizuterii. Teraz szukam czegoś ładnego na szyję ale póki co bezskutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:48 Noszę tylko zółte złoto, jakoś nie trawię plastikowej biżuterii, a srebro nie pasuje do mnie. Mój ostatni nabytek ( prezent od chłopaka )to pierścionek z cyrkonią. Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:45 ostatni zakup- potrojne kola w promodzie a'la najbardziej znany atrybut Kopernika (poza fryzura ;P) mam mase kolczykow i bez nich ani rusz - w wiekszosci "made by agata" ze zlota tylko obraczka i pierscionek zareczynowy, chociaz dlugo chodzilam z "golymi" palcami (kiedys pod obraczke weszla mi zywica epoksydowa i bylo fuuuj, bleeee) na szyje korale, koraliki w zaleznosci od stroju i nastroju, poniewaz czasem nie mam do nich cierpliwosci na nadgarstek - nic nie znosze nosic bransoletek, choc lubie je miec ;) swego czasu nosilam na rece kilka cienkich, srebrnych "lancuszkow" ale chemia bywa bezlitosna i musialam z nich zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:35 robisz bizuterie z zywicy? Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 hehehe 10.05.07, 21:42 nie ;) w laboratorium syntezowałam żywicę i mi wrednie weszła pod obrączkę kiedy zaczęłam pracę, z nudów robiłam z żywicy ozdoby choinkowe, ale to niewypał był totalny (taki zabijacz czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: hehehe 10.05.07, 21:47 mnie sie bizuteria z zywicy podoba, zwlaszcza branzoletki Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: hehehe 10.05.07, 21:49 ale do tego trzeba mieć specjalne formy poza tym robota z żywicą do najprzyjemniejszych nie nalezy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
muzomaniaczka Re: hehehe 12.05.07, 16:24 Czym się konkretnie zajmujesz jesli mogę wiedziec.Wszystko co jest zwiazane z laboratorium mnie interesuje :> To takie spaczenie(rodzinne) Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 20:55 Złote kolczyki koła z takimi kuleczkami u dołu i znalazłam do tego przypadkiem idealnie pasującą branzoletkę :) Dwie rzeczy z zupełnie róznych sklepów a jak komplet. Będę nosić latem do płóciennej jasnej spódnicy i złotych sandałków :) A tak generalnie mam neiwiele biżuterii, lubię duże kolczyki i branzoletki ale branzoletki wiecznie gubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:05 noszę oszczędnie wyznaję zasadę - albo na uszach, albo na szyji, albo na ręce - nigdy wszystko na raz złota i srebra nie cierpię Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:28 tez wyznaje taka zasade i tez nie lubie zlota i srebra. Bizuterie lubie plastikowa. Ostatnio kupilam branzoletki. Nosze tez broszki, korale. Kolczykow -nie Odpowiedz Link Zgłoś
shangrila Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:18 od lat 2 pierscionki z bialego zlota, bardziej w ksztalcie obraczek i zegarek. skromnie:) a tak jakos mi sie porobilo ze odkad zaczelam nosic okulary to przestalam nosic kolczyki. jakos za duzo mi sie dzialo na glowie;) Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka92 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 16:36 oooo własnie-noszę okulary-grube ciemnozielone plastikowe oprawki. już pare lat zastanawiam się nad przebiciem uszu. myslicie że powinnam nosić kolczyki? twarz owalna włosy niestety falowane-prostuję je albo związuję. myślę że jak już-to kolczyki nosiłąbym tylko do rozpuszczonych wyprostowanych ale uniesionych u nasady włosów, wtedy nawet dobrze wyglądam. co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:19 Biżuterię uwielbiam :) szczególnie kolczyki. Z resztą, robię je sama więc moge dać upust swojej fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
ashlady Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 21:40 Nie lubię złota, noszę srebro i bursztyny, czasem coś w stylu etno, jak do stroju pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka75 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:45 mam dużo biżuterii, czasem nosze złoto, czasem srebro a czasem biżuterię z tzw. sieciówek ,lub jakieś starocie po mamie w zależności co mi podpasuje do stroju i humoru, uwielbiam kolczyki nie noszę zegarka Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 22:20 nosze kazda, w zaleznosci od okazji - nie mam przesadow typu "zloto wyglada tandentnie" czy "nigdy w zyciu nie zaloze plastikowych koralikow" dzisiaj nie mam na sobie zadnej, bo zegarek to nie bizuteria Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 22:51 ja nosze duze pierscionki ,duze kolczyki i duze (szerokie)branzoletki.kolczykow mam ponad 90 par.ostatnio kupilam wiszace jasno złote w zielonym kocie Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 23:05 uwielbiam bizuterie! nosze tylko kamienie naturalne oraz zloto i srebro. nie uznaje sztucznej bizuterii... Lubie duze wiszace kolczyki oraz duze bransoletki. ostatnio dostalam w prezenci duze dlugie srebrne kolczyki (bardzo ciekawa forma) oraz masywna bronsolete z matowego srebra. Na co dzien tez nosze pierscionek zareczynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Wasze dodatki do stroju ;) 10.05.07, 23:10 kolczyki glownie srebrne lub biale zloto lub inny bialy metal. zdarzaja sie tez inne (1 para na razie). nosze tez korale, wisiorki itp. nie nosze pierscionkow i bransolet, sama nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
mausi5 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 00:02 Bardzo roznie to bywa, glownie 'fazowo'. Mam bizuterie drewniana, plastikowa, metalowa, zlota i srebrna... Generalnie pierscionki nosze tylko zlote / srebrne. Nigdy wiecej niz jeden na jednej rece. Aktualnie szeroka ciezka srebrna obraczke z wycietymi kwiatkami na jednej i delikatny zloty pierscionek z cyrkonia na drugiej. I malutkie kolczyki z bialego zlota w uszach. Na imprezy zakladam pasujace kolorystycznie duze i widoczne kolczyki, nie lubie za to miec nic na szyi, wiec najczesciej nie mam :) Bardzo za to lubie bransoletki, ale tylko jesli aktualnie nie nosze pierscionka na danej rece :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 00:42 nie lubie czasem zakladam indianskie kolczyki z pior (i caly dzien boja mnie uszy) czasem bransolete z drewna ktora uniemozliwia mi swobodne krecenie kierownica i szybkie manewry :) w pogoni za nowym GT3 kuby wojewodzkiego ;) lancuszek na szyi mnie pali :) jak rozgrzane zeliwo pierscionki miewam jednorazowe - gubie wlasciwie jednyne ozdoby moge nosisc we wlosach - to mi nie przeszkadza :) ostatnio kupilam bransolete z kilku miedizanych obreczy (promod) na planie kwadratu i kiedy dumnie brzeczalam nimi na sobotnim spotaniu kawowym z przyjaciolkami kolezanka zapytala mnie czy to jakies nakretki, podkladki i kolejna moja wariacja? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamorsa Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:32 Ja niestety z racji wykonywanej pracy nie noszę biżuterii, chyba że w weekendy: ostatnio lubię ręcznie robione kolczyki (z koralowcem, turkusem itp), czasem korale. zwłaszcza drewniane (ale wtedy bez kolczyków). Na bardziej eleganckie wyjścia raczej srebro, złota nie lubię, poza oczywiście obrączką z dwóch rodzajów złota. A własnie: co myślicie o biżuterii srebrnej noszonej do złotych obrączek - ja noszę, ale śladowe ilości (moja obrączka to w większości białe złoto) Odpowiedz Link Zgłoś
aniamorsa Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:34 A ostatnio kupiłam takie kolczyki: www.allegro.pl/item189935228_kolczyki_srebrne_bizuteria_srebrna_artystyczna.html mnie się bardzo podobają, zwłaszcza w parze do dużej czerwonej torby - buty oczywiście nieczerwone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 08:57 Tylko obrączkę i pierscionek zaręczynowy .Nie przepadam za biżuteria. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 11:56 Kolczyki, czasami bransoletki, najczęściej korale. Nie lubię biżuterii klasycznej, rzadko zakładam coś z tego typu. Uwielbiam różnokolorowe korale. Ostatnio można spotkać dość często duże drewniane korale, tylko niestety po jednym kolorze na sznurek... Jak dla mnie obrzydliwość ;), próbuję negocjować ze sprzedawcami, czy nie dałoby się specjalnie zamówić różnokolorowych. Raz zdobyłam w ten sposób przepiękne szklane. Nie umiem sama produkować biżuterii z użyciem metalu (może raczej mi się nie chce, w każdym razie nie uważam się za osobę zręczną, codziennie coś wypada mi z rąk), korali nie chcę sobie robić, bo nie ufam nitkom i żyłkom (nitka słaba, żyłkę trudno zawiązać), więc wolę kupić gotowe nie zastanawiając się, czy nie pospadają. ;) Natomiast robię sama przypinane indiańskie warkoczyki z muliny. POdobnym sposobem (owijane, nie plecione) zrobiłam sobie cienką tęczową opaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 12:10 noszę tylko złotą bizuterię :kolczyki,łańcuszek z wisiorkiem (czasem grubszy naszyjnik) , trzy bransoletki,6-7 pierścionków i obrączkę. w lecie złoty łancuszek na kostkę. mam duzo złotai często zmieniam posczególne elementy . innej bizuterii nie uznaję,nie cierpię korali. mam jedną ,,nieszlachetną" kryształową broszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkl Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 12:31 na stałe - 2 srebrne obrączki - po jednej na rękę :) jedna szersza, ażurowa. zegarek - mam kilka w różnych kolorach. i koraliki wisiorki koniecznie, kupuję różne metalowe plastikowe etc. Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 14:23 ostatnio nic sobie nie kupiłam i nic nie noszę specjalnego - coś sie niedobrego dzieje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nelly.nelly Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 20:24 przede wszystkim kolczyki. forma i materiał bardzo różne. ale ostatnio kupiłam złoty łańcuch na szyję i dwie duże drewniane bransolety. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Wasze dodatki do stroju ;) 11.05.07, 20:27 bizuterie nosze wszelka jak leci bez kiedys wspomnainego zoltego zlota, i kupuje ja prawie z zadziwiajaca regularnoscia, a kupuje glownie kolczyki Odpowiedz Link Zgłoś