Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ramiączka od stanika

15.06.07, 11:33
    Od początku upałów znowu wysyp bluzek na ramiączkach a pod spodem stanik i
    ordynarnie wystające ramiączka często w kolorach odbiegających od noszonej
    bluzki. Pół biedy jak któraś zakłada silikonowe chiciaż osobiście też ich nie
    znoszę. Czy nie można zakupić porządnego stanika bez ramiączek lub wybrać
    taki model, że ramiączka są odpinane. A co Wy o tym myślicie?
    Obserwuj wątek
      • mana_mana Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:36
        Zdecydowanie podobają mi się ramiączka od stanika wystające spod bluzki -
        szczególnie jeżeli są w innym niż ona kolorze :)
        • justi54 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:40
          współczuję upodobań
          • bdzibdzionka Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 17:41
            A ja współczuję podejścia do sprawy :/
        • gruszka_na_wierzbie Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 21:44
          popieram:) a silikonowe sa ochydne! przyklejaja sie do ciala i wygladaja tragicznie!
          • ziuta111 Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 22:15
            A "ohydne" pisze się przez samo "h".
            Nie rozumiem jak możesz cokolwiek krytykować, skoro nie znasz ortografii...
            Może najpierw popracuj nad sobą?...
            To tylko sugestia, nie wściekaj się od razu, jak wszyscy ;)
        • rewolwerek1 Re: ramiączka od stanika 20.06.07, 21:44
          Zgadzam się i od 2 sezonów na przekór strasznej silikonowej modzie ramiączkowej,
          noszę biustonosz tak aby było widać ramiączka, najlepiej w pięknym kolorze lub
          wzorze. Uwielbiam to!
          Ewa
      • monikaa13 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:44
        staram sie dobierac kolor stanika do bluzki, ale jak sie nie uda to tez nie
        szkodzi tylko wtey do pracy, czy do miasta bym sie tak nie ubrala
        a stanikow bez ramiaczk, nie cierpie, mam od razu wizje ze mi spadaja, i
        napewno sobie nigdy nie kupie, to juz wole bez
        • cioccolato_bianco Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:46
          o wiele gorsze jest noszenie stanika do bluzki bez plecow lub z dekoltem na
          plecach ;>

co do ramiaczek, to o ile nie sa one bardzo bielizniane lub brudne nie razi
          mnie to az tak. wole ramiaczko z materialu niz silokonowe, to dopiero jest fuuu
          • anulkina Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:49
            o własnie! wystające brudne, czy przefarbowane lub sine zamiast białe ramiaczka
            to dopiero obciach!
          • supervixen Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:49
            Jak już coś ma wystawać, to zgadzam się z cioccolato_bianco - lepiej ramiączko
            od stanika niż silikonowe. Nie rozumiem tej mody - dla mnie silikonowe
            ramiączko może zepsuć efekt nawet najlepszgo stroju.
            • titta Re: ramiączka od stanika 21.06.07, 19:43
              Jak dla mnie na odwrot. ale kwestja gustu...
          • love_mode Re: ramiączka od stanika 20.06.07, 18:07
            zgadzam sie z ciocco;

a do postu wyzej: staniki bez ramiaczek maja wewnatrz pasek silikonowy, wiec nie ma takiej mozliwosci
            zeby sie zsunely
            • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 21.06.07, 00:34
              > a do postu wyzej: staniki bez ramiaczek maja wewnatrz pasek silikonowy, wiec ni
              > e ma takiej mozliwosci
              > zeby sie zsunely

Muahahaha! Dowcip tygodnia! :) Podpowiedź: stopień zsuwalności zależy od
              rozmiaru biustu... spróbuj znaleźć stanik bez ramiączek, który prawidłowo
              utrzymuje duże i kształtne piersi (nie sam tłuszczyk).
              • love_mode Re: ramiączka od stanika 21.06.07, 09:18
                trudno znalezc cos czego sie nie szuka:)
                ja mam 75 B, stanik bez ramiaczek: jeden z TopShopu, drugi z intimissimi. Nic sie mi nie zsuwa.
                Jesli mialabym taki biust, ktory stanik bez ramiaczek nie utrzymuje nie nosilabym bluzek, ktore go
                wymagaja.
                • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 21.06.07, 15:34
                  > Jesli mialabym taki biust, ktory stanik bez ramiaczek nie utrzymuje nie nosilab
                  > ym bluzek, ktore go
                  > wymagaja.

No i pięknie. Ale czy ktoś z biustem innym niż Polska Norma musi koniecznie
                  samoograniczać się tak samo jak ty? Można lubić bluzki bez pleców nawet wtedy,
                  gdy ma się pełnowymiarowy biust. Nie każdy wstydzi się stanika.
                  • love_mode Re: ramiączka od stanika 21.06.07, 20:07
                    Ale czy ktoś z biustem innym niż Polska Norma musi koniecznie
                    > samoograniczać się tak samo jak ty?

nie musi:)

Nie każdy wstydzi się stanika.

ja sie stanika nie wtydze
                    • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 22.06.07, 00:33
                      love_mode napisała:
                      > ja sie stanika nie wtydze

No i ja też nie :) Co nie znaczy, że koniecznie się upieram, żeby mi coś
                      wystawało. Ale jeżeli wystaje komuś innemu, zwłaszcza w codziennym stroju (a nie
                      modelce na wybiegu czy pani polityk na szczycie międzynarodowym) to raczej mi to
                      nie przeszkadza. Byleby te ramiączka były czyste i - o ile to możliwe -
                      dopasowane kolorem/grubością do reszty stroju.

Staniki bez ramiączek to naprawdę rozwiązanie tylko dla małych biustów... A
                      posiadaczki takowych równie dobrze mogą sobie chodzić bez stanika, więc żaden to
                      dla nich zysk ;)

PS. Widziałam gdzieś w Internecie ofertę pasmanterii z setkami wzorów, kolorów i
                      grubości taśm gumowych - tylko doszyć zapięcia i ramiączka gotowe! Chyba się
                      przejdę po pasmanteriach, bo natchnęłyście mnie tymi kontrastowymi ramiączkami.
                      Mam zieloną kieckę na pencil straps (takie cieniutkie ramiączka?). Może uda mi
                      się dobrać coś kontrastowego.
                  • eirenne Re: ramiączka od stanika 22.06.07, 02:51
                    nessie-jp napisała:

> > Jesli mialabym taki biust, ktory stanik bez ramiaczek nie utrzymuje nie n
                    > osilab
                    > > ym bluzek, ktore go
                    > > wymagaja.
                    >
                    > No i pięknie. Ale czy ktoś z biustem innym niż Polska Norma musi koniecznie
                    > samoograniczać się tak samo jak ty? Można lubić bluzki bez pleców nawet wtedy,
                    > gdy ma się pełnowymiarowy biust. Nie każdy wstydzi się stanika.
                    >

Pewnie. Teraz nawet nie wstyd świecić gołym tyłkiem, co dopiero stanikiem.
        • anulkina Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:47
          czasem fajnie dobrany kontrastowy stanik, nie wychodzący spod bluzki za mocno
          wygląda naprawde dobrze.. ale poza tym te wszystkie powycinane bluzki z
          wystającymi ramiączkami tudzież np całym paskiem z tyłu oraz >o zgrozo! <
          silikonowe ramiączka to straszny obciach! to ja juz tak jak przedmówczyni wolę
          beeeez :)
          • anulkina to dopiero straszne :) 15.06.07, 11:51
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=203414936
            • love_mode Re: to dopiero straszne :) 20.06.07, 18:10
              anulkina napisała:

> aukcja.onet.pl/show_item.php?item=203414936

o matko;)))
          • mana_mana Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:01
            "współczuję upodobań"

Czy ja napisałam, że ubierając bluzkę kieruję się "wystawalnością" spod niej
            kontrastujących kolorystycznie ramiączek? Nie należy to do moich - jak to
            nietrafnie nazwałaś - upodobań. A nawet gdyby należało, nie prosiłam o twoje
            współczucie :P
            W naturze stanikowych ramiączek leży wystawanie spod fasonów niektórych bluzek -
            lepiej - przynajmniej wg mnie - jeżeli spod, dajmy na to brązowej bluzki wystaje
            zielone ramiączko niż ramiączko białe. Oczywiście mówię tu o stylu codziennym,
            co innego praca czy inne okazje, podczas których wszystko musi być dopięte "na
            ostatnie ramiączko" ;)
            • ziuta111 Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 22:17
              Bluzki się nie ubiera, ubiera się w bluzkę...
              Krytykantki:)))
          • filoruska Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:19
            Jeśli wystaje pasek od stanika z tyłu to:
            albo dziewczyna ma głęboki dekold na plecach i nie umie dobrać rodzaju stanika
            do dekoltu, są przecież możliwości obniżenia zapięcia
            albo ma bluzkę z za dużym rozmiarze i z tyłu bluzka lata jej luźno (z przodu
            pewnie też)
            albo ma stanik o za luźnym obwodzie i zapięcie z tyłu jej podjeżdża zamiast
            trzymać się na tym samym poziomie, na jakim jest z przodu stanika, bo jak
            bluzka nie ma dekoltu na plecach, to nie kończy się poniżej linii pod biustem

wszystkie trzy ewentualności to dowód braku umiejętności samokrytycznego
            spojrzenia w lustro!
        • trusia29 Re: ramiączka od stanika 22.06.07, 13:35
          mam biust 70D, staniki bez ramiączek noszę często (według mnie Triumph jest
          najlepszy) i nic nie spada
      • foamclene Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:52
        mozna dokupic kolorowe ramiaczka i nosic w kontrastowym do bluzki kolorze
        nie wyglada wtedy przypadkowo...
        taka np. carrie bradshaw: jej nie tylko ramiaczka wystaja, ale spora czesc
        biustomnosza (oczywiscie takiego, ktory nadaje sie do wystawienia, a nie cos co
        kiedy bylo biale i zostalo wielokrotnie, ale bezskutecznie potraktowane
        vanishem ;)
        • black_magic_women Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:00
          Staram sie zeby ramiaczki mi nie wystawaly,a przy bluzkach
          typu"bokserka"zwiazuje je na plecach wstazeczka,albo wkladam taki
          wiazany(kolorowy)na szyi
          • pretty_girl1 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:56
            Black ja przy bluzkach typu "bokserka" zamiast związywać na plecach wstążeczką
            ramiączka po prostu je krzyżuje jak są odpinane i nawet jest to bardzo wygodne
            :-) Polecam.
            • black_magic_women Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 13:01
              pretty_girl1 napisała:

> Black ja przy bluzkach typu "bokserka" zamiast związywać na plecach wstążeczką
              > ramiączka po prostu je krzyżuje jak są odpinane i nawet jest to bardzo wygodne
              > :-) Polecam.

A tez,lubie kombinacje z odpinanymi,ale nie zawsze pasuja kolorem,wiec czasem
              trzeba wiazac;)
              Mam jeszcze taki patent,ze czasem nie zmieniam stanika,tylko np do czarnego
              dopinam biale ramiaczka
        • kadfael Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 15:47
          foamclene napisała:

> mozna dokupic kolorowe ramiaczka i nosic w kontrastowym do bluzki kolorze
          > nie wyglada wtedy przypadkowo...
          A to ciekawy pomysł. A może wiesz, gdzie można kupic same ramiaczka?
          • foamclene Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 18:04
            ja zwykle ide do sklepu w ktorym zaopatruje sie z bielizne
            ozdobne widywalam takze w tzw. pasmanteryjnych
            mysle ze jak popytasz w sklepach z bielizna nie bedzie problemu z dokupieniem
            ozdobnych ramiaczek
      • tishka Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 11:58
        bluzki na ramiaczkach - zawsze bez stanika,
        zreszta ja i tak rzadko stanik nosze:)
      • bitch.with.a.brain Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:13
        no oczywiście,każdy ma tyle kasy,że kupi sobie stanik do każdej bluzki
        • beem3 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:27
          no i jeszcze jest na etapie wymiany staników (tak jak ja akurat) bo po ciazy i
          karmieniu miseczki z moich normalnych biustonoszy są za duże :/
          mam nadzieje,ze juz teraz mi sie rozmiar ustabilizował :]

toleruje silikon tylko w pończochach samonośnych....
        • sigrid.storrada Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:32
          > no oczywiście,każdy ma tyle kasy,że kupi sobie stanik do każdej bluzki

czasami wystarcza założyć do jasnej bluzki jasny, a nie czarny pod białą,
          albo pomarańczowe ramiączka spod różowej bluzki.

A co do obyczajów stanikowych na ulicach - brzydko wygląda przebijająca przez
          obcisłą bluzkę koronka biustonosza. Taki szczegół potrafi popsuć nawet bardzo
          fajnie dobrany strój.
      • pro.wizja Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 12:52
        Masz sporo racji. Niemniej mój TZ mawia, że odpowiednio pokazane ramiączka są
        niekiedy bardzo seksy ;)
      • daggy4 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:19
        nie widze problemu. ordynarne jest krytykowanie dla sportu.
        • napolnoc Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:27
          Silikonowe ramiaczka to jak dla mnie szczyt zlego smaku, a juz widok panny
          mlodej w sukni typu gorset plus beza i do tego silikonowe ramiaczka, to widok
          wprost porazajacy swoja brzydota.
          Do bluzek boxerek sa przeciez staniki laczone na plecach a zapinane z przodu,
          jesli sie nosi czesto takie koszulki to warto tez miec i do nich dobrane staniki.
          Generalnie uwazam, ze w sytuacjach oficjalnych pokazywanie bielizny jest w
          bardzo zlym guscie, nie wazne czy chodzi o ramiaczko czy t.zw. strzelanie z
          procy. Jesli sytuacja jest codzienna i nie wymaga bycia tip top to uwazam, ze
          juz ladniej wyglada kolorowe ramiaczko, dobrane do bluzki kolorystycznie niz
          "kiedys biala tasma" pasmanteryjna.
          • titta Re: ramiączka od stanika 21.06.07, 19:12
            A uzasadnisz to jakos? Nie kazdy biust sie uczyma w staniku bez ramiaczek.
            • trusia29 Re: ramiączka od stanika 22.06.07, 13:39
              nie zgadzam się, mam rozmiar 70D i jakoś sobie radze
      • chelsea_champion no no... 15.06.07, 15:26
        Tak masz rację to okropne.

Ja mam małe cycki i niestety nie moge chodzic bez stanika, a taki bez ramiaczek
        to dla mnie tragedia.

Dlatego albo nie nosze takich bluzek, albo...ide powiekszyc sobie cycki!!

Kurcze, ale masz problemy.
      • paulinaa Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:26
        ja nosze latem bez ramiączek-nawet pod bluzki z krotki rekawem, po prostu jak
        przychodza upały to odpinam wszystkie ramiączka i chowam zeby nie pogubic:)
        poza tym wiekszosc moich biustonoszy ma takie silikonowe 'cos' ;) dzieki czemu
        sie nie przemieszczają
      • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:43
        Rany jujek, dziewczyny, że też wam się przez tyle lat nie znudziło krytykowanie
        w kółko tego samego...

Co roku latem powstają obowiązkowo dwa wątki: o sandałach i skarpetkach, oraz o
        ramiączkach wystających spod bluzki. CO ROKU!!! Dżizas, no :)

Przyjmijcie więc do wiadomości, że:
        1) Nikt nie robi tego specjalnie, że mu ramiączko widać
        2) Nie każdy może nosić stanik bez ramiączek albo nie nosić stanika
        3) Nie każdego obchodzi to, czy ma idealnie dobrany kolor ramiączek do koloru
        bluzki.
        4) Nie każdy ma ochotę w upał katować się plastikowymi ramiączkami, fuuuuj!

Dodam, że ja noszę bez ramiączek, więc proszę na mnie nie wsiadać, że mi widać.
        Bo nie widać. :P
        • joanna_i_kropka Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:53
          a mi czasem widać:P według mnie dobrany kolorystycznie, ale może się na modzie
          i estetyce nie znam:P a temat faktycznie się powtórzył, juz o tym było, opinie
          prezentowane na forum tez były podobne.
      • gabi1234 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:47
        nie nosze stanikow latem wiec mnie ten problem nie dotyczy :))
      • hazel_dobkins Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 15:55
        justi54 napisała:

> Pół biedy jak któraś zakłada silikonowe chiciaż osobiście też ich nie
        > znoszę.

Dla mnie to "cała bieda"
      • sabriel Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 16:11
        Też nie rozumiem sensu zakładania silikonowych ramiączek jak można dostać
        naprawdę solidne staniki bez ramiączek.
        • aliennis Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 21:54
          Mam małe cycki i kiesy odepnę od stanika ramiączka to po prostu boję się
          (zwłaszca jak strój jest dość lużny) ,że mi sie to ustrojstwo przemieści w
          najmniej spodziewanym momencie . Często noszę jedno silikonowe
          ramiączko ,bardzo cienkie /na szyję i mam gdzieś ,ze ktoś uważa to za tandetne.
          Wole być tandetna niż szukać stanika na brzuchu ;-)
          ...gdzie można dostać te kolorowe ramiaczka?...
          • bajgla Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 23:38
            aliennis napisała:

> Mam małe cycki i kiesy odepnę od stanika ramiączka to po prostu boję się
            > (zwłaszca jak strój jest dość lużny) ,że mi sie to ustrojstwo przemieści w
            > najmniej spodziewanym momencie . Często noszę jedno silikonowe
            > ramiączko ,bardzo cienkie /na szyję i mam gdzieś ,ze ktoś uważa to za tandetne.
            > Wole być tandetna niż szukać stanika na brzuchu ;-)

coś mi się wydaje, że nosisz staniki ze zbyt szerokim obwodem
          • koma77 Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 13:47
            sklep z ramiączkami:
            www.arkona-ac.pl

Podobają mi się zwykłe turkusowe.
      • iga2211 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 21:56
        ja nosze staniki w cielistym kolorze i mysle ze to wcale nie wyglada zle,lepiej
        niz z sylikonowym.tylko tyle ze ramiaczka w takim staniku musza byc cieniutkie
      • katinkova Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 22:06
        Nie wszystkie kobiety mogą chodzić bez stanika albo nosić stanik bez ramiączek.
        O ile "wyjściowe" suknie dobieram sobie tak, żeby założyć do nich stanik bez
        ramiączek, np. obcisłe i sznurowane albo z wszytym stanikiem, tak że wiem że nic
        mi nie będzie zjeżdzać, to na codzień litości - wrzucam koszulkę na ramiączkach
        czy sukienkę i się nie przejmuję.

Można kupić w sklepach z bielizną różnokolorowe odpinane ramiączka po 5 złotych
        para i mieć do każdej bluzki dopasowane kolorystycznie ;)
      • xtrin Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 22:08
        Zależy co wystaje, gdzie wystaje i spod czego wystaje.

Jeżeli bluzka nie ma ramiączek wcale, bądź są one ułożone w linii zupełnie
        innej, niż ramiączka stanika (np. bluzka wiązana na szyi + klasyczne ramiączka
        stanika po bokach) to wygląda to durnie. Choć i tutaj bywają wyjątki, niedawno
        koleżanka miała na sobie top z łódkowym dekoltem, spod którego wystawały
        szerokie, materiałowe ramiączka w kontrastowym kolorze, dokładnie takim samym
        jak spódnica - wyglądało to świetnie, dopiero gdy sama się przyznała okazało
        się, że to stanik.
        Nie są też złe ramiączka stanika idące równolegle do ramiączek bluzki, tylko
        "przypadkowo" się spod nich wychylające. O ile kolor jest odpowiednio dobrany.
        "Odpowiednio" zależy od całości stroju. Identyczny do bluzki wygląda imho
        niespecjalnie, ale odrobinę jaśniejszy bądź ciemniejszy, lub kontrastowy i
        dobrany do reszty stroju może dawać bardzo ciekawy efekt. Ramiączka oczywiście
        muszą być czyste :), niezafarbowane i ładne, nawet fantazyjne, byle nie
        jednoznacznie bieliźniane.

Tragicznie natomiast wyglądają ramiączka silikonowe, bez względu na to spod
        czego i jak wystają.
      • beatrycze123 Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 22:29
        Nie, nie można sobie kupić porządnego stanika bez ramiączek, bo jakbym taki
        chciała na biust 75E to bym zapłaciła pewnie ok. 300 zł.
        • sol_18 nie toleruję u siebie silikonowych n/t 15.06.07, 22:30
        • mia77 Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 08:35
          Można, można, nawet na 70F. Za 200 zł. Kto powiedział, że będzie darmo? Dobry
          wygląd kosztuje.
      • tralalumpek Re: ramiączka od stanika 15.06.07, 22:36
        taka moda panie! (od pan)

nie podobaja mi sie ani wystajace ramiaczka ani wystajace majtki
        silikonowych ramiaczek wrecz nie trawie, w dzisiajszych czasach jest taki
        wybor, mozliwosc doboru odpowiedniej bileizny do stroju ze zalosc bierze ptrzac
        na ubogioe panny ktorych nie stac na biustonosz bez ramiaczek, czy 5
        biustonoszy w roznym kolorze zeby do koloru bluzki dobrac
      • branzoletka Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 09:45
        nie każdy może nosić stanik bez ramiączek, no niestety
        a jak kogoś denerwuję widok wystających ramiączek, to niech nie ogląda się na
        innych a zajmie swoimi sprawami
        ile ludzi tyle zdań, dlatego nie trzeba nic uogólniać
      • deczko Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 10:15
        Mnie strasznie raza biale bardzo zabudowane staniki, o grubych ramiaczkach. Ja
        rozumiem, kobieta chce pokazac dekolt i chce miec te piersi w gorze, ale efekt
        jest odwrotny do oczekiwan. Mozna wybaczyc, czarne ramiaczka, albo kolorowe, ale
        nie biale, grube, to po prostu zenada.
        Poza tym czasami widuje dziewczyny, ktore do topow bez ramiaczek, nosza stanik
        od stroju kapielowego. Coz do gruntonego przemyslenia, ale widzialamw wczoraj
        taka dziewczyne na nNowym Swiecie. Dyskusyjne, ja bym sie tak nie ubrala.
      • panistrusia Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 11:30
        > znoszę. Czy nie można zakupić porządnego stanika bez ramiączek lub wybrać
        > taki model, że ramiączka są odpinane.

Mam rozmiar 70f-g. Bardzo bym chciała trafić w końcu choćby na inny niż czarny
        czy biały kolor w tym rozmiarze.
        Czyli odpowiadając na Twoje pytanie: czasem naprawdę nie można.
        (CO oczywiście nie musi oznaczać noszenia wystającej bielizny - pokornie noszę
        koszulki z rękawami i zakrytymi plecami)
        • myszka_333 Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 15:30
          ja nie noszę staników więc nie mam takich problemów :)
          • kika_19 Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 16:44
            a ja czasami noszę pod bluzkami stanik z ramiączkami.

wiem, że nie wyglada to pięknie, ale wolę wystające ramiączka od silikonowego badziewia lub odstających sutków.

mam kilka staników bez ramiączek, ale zawsze po nich mam odparzenia (żeby się trzymać mają wszyte silikonowe cienkie paski na całej długości)

skórę bez odparzeń i wygodę stawiam na pierwszym miejscu, mi to nie przeszkadza. a nie zamierzam zmieniać tego tylko dlatego, ze komus to się nie podoba :)
            • kika_19 Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 16:50
              widzę, że tu niektórzy lubią sobie poużywać na forum :]

jak wyczytasz z mojego posta, nie trzeba być ubogą panną żeby tak się ubierać.

wystarczy mieć wrażliwą skórę (odpadają staniki bez ramiączek z silikonowymi podtrzymywaczami - odparzenia) i mieć małe piersi (odpadają staniki bez ramiączek i bez podtrzymywaczy - spadają)

>taka moda panie! (od pan)

>nie podobaja mi sie ani wystajace ramiaczka ani wystajace majtki
              >silikonowych ramiaczek wrecz nie trawie, w dzisiajszych czasach jest taki
              >wybor, mozliwosc doboru odpowiedniej bileizny do stroju ze zalosc bierze ptrzac
              >na ubogioe panny ktorych nie stac na biustonosz bez ramiaczek, czy 5
              >biustonoszy w roznym kolorze zeby do koloru bluzki dobrac
        • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 17:32
          Przecież to nie problem. W tym sklepie w Twoim rozmiarze wyskoczyło mi 331
          staników, nie tylko białych, czarnych i beżowych, ale i zielonych, czerwonych,
          pomarańczowych i kolorowych:

www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Women's&size=32F
          a jak wolisz polskie sklepy, to proszę:

www.bellissima.com.pl/strona.php?nazwa=&kategoria=ad&kolor=dowolny&rozmiar=70F&id_producent=0&site=wyswietlanie&w
          hat=szukaj

To wcale nie jest duży rozmiar. Zapraszamy na biusciaste.prv.pl
          • panistrusia Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 17:49
            Na Lobby nawet pisuję, ale dzięki za zaproszenie.

Nie twierdzę, że 70F to duży biust, tylko że trudno mi znaleźć w sklepach coś co
            spełniałoby na raz 3 warunki: byłoby mnie na to stać, miałoby inny kolor niż
            biały lub czarny(w porywach do brązowego/beżowego), miałoby odpinane ramiączka.
            O takich pobocznych sprawach jak to, żeby fason mi się podobał, dobrze na mnie
            leżał już nawet nie wspominam:)

Moja siostra 70B dopiero, gdy się ze mną przeszła po sklepach z bielizną, gdy
            zobaczyła jak ekspedientki rwą się do pomocy na hasło "70g", jak potrafią
            zaproponować w zamian 80D, itd. zrozumiała, że można dobierać strój do bielizny
            a nie na odwrót.
            Tylko tyle - w ramach odpowiedzi na pytanie autorki "czy nie możecie sobie kupić
            staników dostosowanych do bluzek bez rękawów".
            • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 21:47
              Masz rację, że staników z odpinanymi ramiączkami jest mniej. Ale mam też
              staniki z tradycyjnymi ramiączkami, które mają tak ładne ramiączka (nie białe i
              nie czarne), że niektóre moje bluzki im nie dorównują. Pozostają jeszcze topy z
              wbudowanymi miseczkami, ale tu rzeczywiście ceny bardzo rosną.
              Może szansą jest Melissa, bo pod wpływem Lobby bardzo zmieniła kolorystykę i
              zakres rozmiarówki. Może następnym etapem byłyby staniki z odpinanymi
              ramiączkami. Byłoby miło.
              • panistrusia Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:17
                Tak się właśnie dziś zastanawiałam, czy dożyjemy takiego dnia, że Lobby nie
                będzie miało racji istnienia - ekspedientki będą kompetentne, a polskie firmy
                zaczną produkować takie o cuda, o jakich nam się dziś jeszcze nie śni:)
                • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:36
                  Biorąc pod uwagę świadomość kobiet to nie bardzo sobie wyobrażam, że to będzie
                  za mojego życia. Pooglądałam sobie ostatnio, jak kobiety kupują bieliznę:
                  przykładając na ubranie bez sprawdzania obwodu, podkładając tylko miseczkę od
                  spodu piersi, matki wpychające nastoletnim córkom obwody, którymi te moga się
                  dwa razy owinąć. Okropność... Najgorzej jest na bazarkach, bo te chińskie
                  staniki mają oznaczenia z księżyca, często bez podanej miseczki i wiele kobiet
                  nie ma pojęcia, jak naprawdę wygląda rozmiarówka staników. Jak widzę aukcje na
                  allegro, to czasami nie wytrzymuję przy opisach. W śmietniku na Lobby podałam
                  link do aukcji, gdzie kobieta podaje, że 44D, to jest raczej 48H, a w nagłówku
                  podaje, ze to obwód 90! Wygląda na to, że ona kompletnie nie rozumie tego, co
                  isze.
                  • panistrusia Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 23:03
                    A ja ostatnio usłyszałam od ekspedientki, że miski F im bardzo szybko schodzą,
                    że jest bardzo duży popyt, a bardzo mało im z centrali takich rozmiarów przysyłają.
                    W Polskiej sieci też chyba lepiej...

Coś się rusza!

• panistrusia Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 17:56
            No i sama powiedz ile z tych biustonoszy, które wyszukałaś(za włożony trud
            bardzo dziękuję, bez ironii) ma odpinane ramiączka?
            • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 21:00
              Jak zaczniesz dalej korzystać z wyszukiwarki na listkach figowych, to w style?
              jest opcja strapless i tam podają, że takich jest 27, ale potem wyświetla 2
              body i 1 tankini top, więc wychodzi, że 24. Najtańszy za 22 funty. Ale to są
              ceny normalne, bez wyprzedaży. Część tych staników ma oznaczenie multiway, a to
              znaczy, że można je zapinać na różne sposoby zależnie od potrzeb.
              Wyszukiwarka podaje też jeden stanik backless - nie powiem, ciekawie to
              wygląda, ale wolałabym obejrzeć, zanim bym się zdecydowała.
              • panistrusia Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:14
                Chodziło mi o taką statystyczną obserwację:)
                • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:37
                  ale to też mój rozmiar, więc z ciekawości obejrzałam dokładniej :))
          • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 18:20
            Filo, te wszystkie rzeczy są w teorii, w niecie - ale spróbuj znaleźć w naturze!
            Co z tego, że firma reklamuje się, że robi modele w nietypowych (innych niż 75B)
            rozmiarach, skoro ich nigdzie nie ma?

Ja mam 75D, czyli całkiem zwyczajny rozmiar, a i tak nie sposób niemalże dostać
            bielizny. Nałazić się trzeba, nasłuchać zdmionych śmiertelnie ekspedientek, że
            ktoś może mieć "taki" biust ("A przecież pani jest szczupła! Na pewno 80C będzie
            dobre!").

A z netu nie zamierzam kupować, bo szkoda pieniędzy. Ile sztuk musiałabym
            sprowadzić (płacąc za przesyłkę), a potem odesłać (znów płacąc za przesyłkę),
            żeby trafić na jedną dobrze leżącą?

W życiu upolowałam tylko jeden jedyny stanik z odpinanymi ramiączkam, który
            dobrze leży, nie zjeżdża, nie ciśnie, nie odparza, nie okręca się ani nie dusi.
            Jest to czarny push-up Kostaru (polska firma). W sklepie była jedna ostatnia
            sztuka. Noszę go codziennie i ciekawa jestem, jak długo wytrzyma to codzienne
            pranie :(

Ramiączka ozdobne zamierzam sobie zafundować albo wykonać własnoręcznie
            • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 18:26
              Miało być "w necie", a nie w niecie :(
            • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 21:23
              Ja nie piszę o teorii. Sama noszę właśnie 70F, a mam bardzo szeroko rozstawione
              piersi i jeśli 1 na 100 staników pasuje, to jest sukces. Przez ten szeroki
              rozstaw biust wygląda na mniejszy. Nie musisz mi tłumaczyć reakcji pań ze
              sklepu z bielizną na moją prośbę podania czegoś rozmiarze 70F. Nagle oczy
              wychodzą im na czułkach i wędrują w mój dekolt, po czym słyszę, że nie ma
              takiej możliwości, żebym taki rozmiar nosiła. Ostatnio pani mnie przepraszała
              wręcz, jak wzięłam trochę za mały stanik, a potem jej się ostetacyjnie
              pokazałam i zaprezentowałam, jaki mi buły robi.
              Przymierzam co się da w zbliżonych rozmiarach, czyli najczęściej 75D-E, żeby
              zobaczyć, jak leżą miseczki i jeśli mi to odpowiada, to już wiem, w co celować
              w sklepie internetowym ze staników danego producenta. Kupując w necie wliczam
              koszty przesyłki w ostateczny koszt stanika, żeby nie myśleć już o tym. Polskie
              sklepy czasami dają darmową przesyłkę jak się przekroczy określoną kwotę.
              Korzystam z tego i zamawiam ile się da staników zakładają, że tylko zamierzam
              je przymierzyć, a potem odesłać. Dokładam modele, które niekoniecznie teraz
              potrzebuję, ale po prostu mam ochotę przetestować, jak leżą, żeby wiedzieć na
              przyszłość.
              A jeśli już znalazłaś ten ideał Kostara, to przecież możesz właśnie ten model
              zamówić przez sklep internetowy. Już wiesz, że pasuje, więc nie będziesz
              musiała odsyłać. Kostar ze swojej strony odsyła do sklepu garderoba.pl Całkiem
              ładnie wyglądają, pytanie tylko jak z trwałością?
              • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:27
                Dzięki za link do garderoby. Znalazłam podobny model do mojego, tylko o 30%
                droższy :( No ale i tak cena nie zwala z nóg, bo tylko 75 zł :)

Jak na razie mam tylko jeden model Kostara, piorę go niemalże codziennie, czasem
                nawet w pralce z wirowaniem. Trzyma się już kilka miesięcy, nic się nie
                zniszczyło. Ale to jest zwykły czarny biustonosz bez żadnych koronek, wzorków,
                nadruków ani cudów, więc nie wiem, jak wygląda trwałość tych bardziej
                rozbudowanych modeli :)
                • filoruska Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:43
                  Niektórzy producenci mają idiotyczną politykę cenową. W necie sprzedają drożej
                  niż w sklepach stacjonarnych. Może przejdź się do sklepu, który sprzedaje
                  Kostara i poproś o sprowadzenie potrzebnego Ci modelu i rozmiaru.
                  Możesz też poszukać w necie, czy inny sklep internetowy nie sprzedaje tego
                  stanika taniej, bo często ceny polskich producentów różnią się nawet o 10
                  zlotych, albo można trafić gdzieś na wyprzedaż.
                  A sklep garderoba.pl znalazłam prosto: wrzuciłam w google Kostar, a z ich
                  strony był link do sklepu internetowego.
                  Linki do różnych sklepów internetowych są w odpowiednim wątku na forum
                  biusciaste.prv.pl albo można szukać przez dowolną wyszukiwarkę.
              • panistrusia Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 22:52
                Wiesz co, chyba nie musisz nikogo namawiać do kupowania bielizny :)
                Jeśli dla kogoś pieniądze a raczej ich brak nie są blokadą, to zakupy
                internetowe rozumieją się same przez się.

No i Ty masz komfortową sytuację: znasz swój rozmiar.

Ja dopiero przechodzę etap "dekompresji" i jednocześnie zmniejszania się obwodu.
                - Rok temu kupowałam 75f i to już nie to. Obecnie mam tylko jeden pasujący
                stanik. Wiesz- problem polega na tym, że bardziej mi jest potrzebny jakikolwiek
                czarny niż myślenie o konkretnych fasonach, czy modelach. Ale pewnie i na to
                przyjdzie pora:)

Czy mogę Cię prosić, żebyś może na priva, napisała, jakie modele polecasz dla
                szeroko rozstawionych piersi?
                • filoruska Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 15:50
                  wysłałam ci maila na adres gazetowy
                  • panistrusia Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 15:55
                    Serdeczne dzięki!!!
          • mary.2 Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 16:15
            W jakim rozmiarze ukrywa się duży biust-jeżeli 70F nie jest duży?
            • panistrusia Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 16:19
              J, K, L...
              • suziliu Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 16:29
                70 F winna nosić dziewczyna/kobieta o wymiarach ok. 74/96. Nie wiem czy to duży
                biust. Większość dziewczyn która twierdzi że nosi 75 D/80 d. C winna pewnie
                nosić podobny rozmiar stanika. A że większość Polek nosi zły rozmiar stanika -
                to i też 70 F wydaje się duzym biustem. Jakim cudem dziewczyna nosząca rozmiar
                34/36 ubrań może mieć 75 - 80 pod biustem?? A i tak wiekszość nosi słynne już
                75 B/C. Jest więcej rozmiarów - od 60 AA do pewnie 130 L.
                • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 16:40
                  Większość dziewczyn która twierdzi że nosi 75 D/80 d. C winna pewnie
                  > nosić podobny rozmiar stanika.

Tzn. podobny do czego, bo nie zrozumiałam? Trochę trudno przejść z 80D na 70F --
                  przeciąłby się człowiek w okolicach żeber. Kobieta to nie sakiewka, którą można
                  dowolnie ściskać :)

Ludzie w Polsce zupełnie nie chcą przyjąć do wiadomości, że o "wielkości" biustu
                  nie świadczy oznaczenie miski. Jak ktoś słyszy, że miska "D" to od razu się
                  głupio śmieje, że mleczarnia, że to tylko stare baby takie noszą i w ogóle... No
                  cóż, noście sobie, moje panny, te swoje 75B niezależnie od rozmiaru
                  rzeczywistego - urody wam to nie przysporzy ;)
                  • suziliu Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 16:53
                    Tzn. podobny do czego, bo nie zrozumiałam? Trochę trudno przejść z 80D na 70F -
                    > -
                    > przeciąłby się człowiek w okolicach żeber. Kobieta to nie sakiewka, którą
                    można
                    > dowolnie ściskać :)

No nie dokładnie - ja jestem tego przykładem :) Jako że w żadnym normalnym
                    sklepie nie mogłam znależć stanika z odpowiednio duzą miseczką, zawsze
                    dostawałam od Pań stanik o coraz większym obwodzie - zaczęło się od 75D, potem
                    80 D, nastepnie 85 D. Teraz mam 70, z odpowiednio dobraną miseczka, nastepny
                    stanik będzie 65 pod biustem. Także bywa i tak.
                    Trzeba pamietać, iż cały ciężar biustu opierać się musi na obwodzie, nie na
                    ramiączkach - dlatego obwód musi być ścisły - szczególnie jest to ważne dla
                    dziewczyn z większym biustem. A jak widzę że zapięcie stanika majaczy gdzieś w
                    okolicach łopatek to mam ochotę powiedzieć koleżance ZA DUŻY OBWÓD, za mała
                    miseczka !
                    • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 17:33
                      Doskonale znam ten ból... Zresztą rozmiarówka i sugestie firm bieliźniarskich
                      bywają mylące
            • filoruska Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 18:56
              Skoro podałam, że noszę 70F, to proszę, podaje również moje wymiary: 78 cm pod
              biustem i 96 w biuście. Obwód 70 wynika z empirii, a nie z tabelek. W 75
              zapinam się od razu na najciaśniejsze haftki. W 70 ciasno mi przez kilka
              pierwszych dni, potem materiał się rozciąga i nic nie czuję.
              W sklepie proponują mi wyłącznie 75B, bo przy szerokim rozstawie biust
              optycznie wydaje się jeszcze mniejszy.
              Według tabelek wychodzi, że powinnam nosić 80C, ale w takim nie dość, że obwód
              mnie obciera, bo materiał porusza się przy każdym ruchu, ale też miseczki
              strasznie mnie spłaszczają. Po założeniu 70F zobaczyłam swój biust i pierwszy
              raz w życiu zaczęłam nosić bluzki z dekoltami.
        • suziliu Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 14:10
          Prosze bardzo - oto inne kolory - w Twoim rozmiarze :)
          tinylink.com/?pArJjTQ9Ne
          tinylink.com/?0dkltJIqcZ
          tinylink.com/?QrI5U3fPrj
          www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=FYG1&colour=ORCHID
          www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=ED01&colour=LILAC
          www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=PNC4&colour=SKY+BLUE
          www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=PNB2&colour=HOT+PINK
          www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=KA50&colour=RASPBERRY
          www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=KA44&colour=APPLE+GINGHAM
          Wiem, że trochę nawklejałam - ale chciałabym Tobie oraz innym dziewczynom
          pokazać, że mozna kupić piękne, markowe, kolorowe staniki z wieksza miseczką i
          małym obwodzie. Ja ostatnio kiedy chciałam załozyć białą bluzkę stwierdziłam że
          mam tylko jeden nadajacy się do tego stanik - reszta jest we wszystkich
          mozliwych kolorach tęczy. odkąd odkryłam netowe zakupy wydałam mnóstwo
          pieniędzy - ale warto było :)

Polecam przy okazji to forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
          Tam dowiiesz się wszystkiego na temat doboru rozmiaru, producentów staników,
          modeli, fasonów, zakupów netowych i nie tylko
          • panistrusia Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 14:48
            Jeszcze raz drukowanymi literami: Ktoś z biustem 75b ma do wyboru: stanik
            chiński na bazarku za 5zł, stanik w supermarkecie od kilku do ok.30zł, stanik w
            każdym sklepie z bielizną od kilkunastu do kilkuset zł.

Ktoś z dajmy na to jak ja -70f-g - w nie każdym sklepie, od 60zł w górę. Poniżej
            60zł to okazje i trudno przewidzieć, jaki model w tej cenie się upoluje.

Zatem: staniki w różnych rozmiarach istnieją, ale czy SĄ DOSTĘPNE to już zależy
            od różnych czynników.
            • suziliu Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 15:00
              Masz racje - to nie jest tak że mozna wejść do pierwszego lepszego sklepu
              przymierzyć 20 staników za max 50 zł każdy. Ale ja tak już przyzwyczaiłam się
              do netowych zakupów, że nie traktuję ich jako dużego utrudnienia. Z reguły
              kupuję w sklepach tzw "obnizkowych", gdzie ceny oscyluja poniżej 100 zł
              www.brastop.com/acatalog/
              www.lawtonslingerie.com/ - sekcja 50% off

Mam nadzieję, że doczekam czasów, że będę swobodnie mogła mierzyć staniki w
              moim rozmiarze chociaż w kilku sklepach w warszawie. Ale póki co się nie łudzę,
              bo dotąd miałam same rozczarowania w tym zakresie.
      • ashlady Co do wystających ramiączek 16.06.07, 17:08
        widziałam dziś taki oto "okaz":
        pannica ubrana w niebieską bluzkę wiązaną na szyi która z tyłu wyglądała tak:
        dekolt zjeżdżający w okolice talii, zaś na łopatkach nie pierwszej świeżości
        biały stanik (z ramiączkami).Pomyślałam tak: czy ona zanim tak wyszła, to tylko
        z przodu sie w lustrze obejrzała, czy co?
      • martamwmw Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 18:44
        oj wydaje mi sie, ze nie ma na to jednej konkretnej rady. sa staniki i staniki,
        sa ramiaczka i ramiaczka. mam na przyklad zielona sukienke ale nie mam do tego
        dobrze dobranego zielonego stanika. zakladam dlatego czerwony, ale taki porzadny
        stanik z ladnymi ramiaczkami. zakladam wlasnie dla kontrestu, bo mi tak odpowiada.
        zgadzam sie, ze nei zawsze takie polaczenie wyglada korzystnie, bo albo stanik
        salbej jakosci, ramiaczka nie pierwszej swiezosci ;). sa rozne sytuacje. nie
        podoba mi sie wspomniany bialy stanik do wszystkiego: do rozu, zieleni... i tez
        z bialym nie male problemy, bo to sie zafarbuje od bluzki, biel w koncu szybko
        sie brudzi.
        a jezeli mowa o bluzkach zakladanych na szyje, to kupilam satynowa tasiemke,
        przyszylam do zapiec i uzywam ich przy stanikach z odpinanymi ramiaczkami. wiec
        mam spory zapas takich ramiaczek i to w roznych kolorkach.
        niektorych problem ramiaczek razi u innych, innym jest to zupelnie obojetne. ja
        osobiscie nie bede sie katoowala w staniku bez ramiaczek, bo jest to dla mnie
        niewygodne. co do silikonowych ramiaczek, ehh. to dopiero jest nieestetyczne.
        podsumowujac, nie mam nic przeciwko kontrastowym kolorkom ramiaczek, o ile
        wyglada to ladnie i estetycznie. liczy sie dla mnie jakoosc stanika oraz przy
        tym ramiaczek. ladne ramiaczko nigdy nie bedzie wygladalo zle.
      • nadinka_nadinka Re: ramiączka od stanika 16.06.07, 20:03
        ooo, nareszcie. jeszcze tylko watek o pietach z nagniotkami w klapkach i sezon
        letni mamy otwarty ;-)
        • kate-gun Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 18:15
          haha..
          a wracajac do watku to ja nie mam tego problemu, bo:
          1) do bluzek na ramiaczkach nie zakladam stanika (mam B/C)
          2) ubieram sie tak, gdy jest goraco --> nic mi nie sterczy :)
          • yavanna86 Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 18:19
            jak dla mnie to jest niegustowne i nie wygląda dobrze,kontrastowe zestawienia
            barw można uprawiać niekoniecznie w postaci ramiączek od stanika i innych uzd
            wystających ze spodni :P po domu czasem pozwalam sobie na czarny stanik do
            bluzki na czarnych ramiączkach i to by było na tyle.
            kupić stanik bez ramiączek,dobrze dopasowany,można,można też go zdjąć w ogóle...
            • gospodyni2 Re: ramiączka od stanika 17.06.07, 21:13
              nie jest łatwo znaleźć ładny stanik z odpinanymi ramiączkami na duży biust. ja
              mam 75E (i nie wydaje mi sie, aby był gigantyczny - ot zwykly i ładny w
              porównaniu z piegami, które widze na ulicach) i lipa....
              jestem po weekendowych poszukiwaniach zwykłego (gładkiego) stanika białego pod
              sukienkę. Jako że szerokim łukiem omijam badziewia w stylu Triumph pognałam do
              hurtowni bielizny.. tam jest mnóstwo staników ale na misce D odpinane ramiączka
              sie tak naprawde kończą. Udało mi sie znaleźć 1 jedyny biustonosz na moja
              miseczkę... i wersja odpięte ramiączka i same miseczki na ciele odpada... biust
              jest zbyt duzy do utrzymania się sam w sobie, a więc pozostają mi silikonowe
              ramiączka pod sukienke i generalnie mam w nosie co kto sobie pomysli... jakby
              mój biust był wielkości orzecha włoskiego to może i by mnie to raziło... a tak
              coś za coś - albo większy biust i silikon albo...

ramiączka w porównaniu do stringów podiągniętych ponad stan spodni to dopiero
              dla mnie osobliwość...
              • envy_me_baby Re: ramia˛czka od stanika 17.06.07, 21:26
                ja ze stanika nie rezygnuje, bo po prostu nie lubie chodzic bez stanika, wiec
                zakladam wtedy gore od kositumu i wtedy moge was zapewnic nie wyglada to wcale
                zle- oczywiscie zakladajac, ze was styl wam na to pozwala.
              • trusia29 Re: ramiączka od stanika 22.06.07, 13:44
                Triumph to badziewie? nie zgadzam się, dla mnie są to najlepsze staniki, ile
                razy kupiłam z innej firmy (i tansze i te dużo droższe), tyle razy bylam
                niezadowolona i po kilku załozeniach lądowal w śmieciach
        • justi54 Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 15:13
          No właśnie a wystarczy raz w tygodniu dolne łapki porządnie w mydlinkach
          wymoczyć a w czasie codziennego prysznicu/kąpieli tareczką metalową przejechać.
          Potem oliwka dla niemowląt w pięty i mam piękne stopy. No i obowiązkowo lakier
          współgrajacy z paznokciemi ręcznymi. Klapki tylko na plażę albo te sportowe na
          basen.
          • nessie-jp Re: ramiączka od stanika 18.06.07, 16:25
            Tobie wystarczy, innym nie wystarczy. Ty lubisz mieć na stopach lakier taki sam
            jak na dłoniach, inni uważają to za mocno staroświeckie podejście. Ty możesz
            moczyć nogi, inni nie mogą. I tak dalej. A wystarczy patrzeć na własne nogi,
            zamiast na cudze - i już będzie spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka