aniav244 16.08.07, 10:45 kupiłam klasyczne szpilki z ryłko. w sklepie wydawały mi się wygodne, ale raz założyłam i porażka- strasznie twarde. poradźcie co moge zrobic? czy pomogą specyfiki do zmiękczania skóry, czy może "rozbijanie" u szewca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iluminacja256 Re: buty ryłko... 16.08.07, 10:59 Skórę dość dobrze zmiekcza woda, trzeb nalać małą ilosc do srodka buta, złozyć grubą skarpetkę i tak siezieć z godzine - po jakichś trzech razach but zmieknie. Wazne tylko, zeby nie moczyć strony zewnętrznej, a wewnętrzna i koniecznie poczekać az do wyschnięcia srodka inaczej but znów się zbiegnie. Ostatnio moja metoda podziałała nawet na tworzywo sztuczne co mnie bardzo zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: buty ryłko... 16.08.07, 14:18 rylko ma dobre buty, a wiec jak sa ze skory to same zmiekna, poprostu je zakladaj i nos po paru spacerkach beda mieciutkie, tak to juz jest z nowymi butami Odpowiedz Link Zgłoś
aniav244 Re: buty ryłko... 17.08.07, 09:57 własnie zawsze te buty miały taką opinię. miałam juz kilka par i niestety albo lądowały na śmietniku albo u koleżanek. wszystkie usiłowałam rozchodzic i nic z tego- nie wiem co jest. chyba są po prostu nie dla mnie, choć z żadnymi innymi nie mam takiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś