Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pogrzeb - szaro-bialy płaszcz czy czarna kurtka?

28.09.07, 01:16
    Jak bardziej wypada? Mam szaro-biały elegancki płaszcz- nie wiem, czy to nie
    będzie zbyt pstrokate. Mam też czarną kurtkę, która nie jest zbyt elegancka.
    Co radzicie? Czy na pogrzeb zawsze trzeba się ubrać elegancko czy raczej liczy
    się czerń, nawet jeśli ma być w wydaiu casual?
    Obserwuj wątek
      • malange Re: Pogrzeb - szaro-bialy płaszcz czy czarna kurt 28.09.07, 01:20
        Jeśli jesteś bliską rodziną osoby zmarłej to tylko czerń, jeśli nie to może być
        każdy inny stonowany kolor.
        • malange Re: Pogrzeb - szaro-bialy płaszcz czy czarna kurt 28.09.07, 01:23
          Powinno sie ubrać schludnie, skromnie i elegancko.
          • miska_malcova Re: Pogrzeb - szaro-bialy płaszcz czy czarna kurt 28.09.07, 06:18
            malange napisała:
            > Powinno sie ubrać schludnie, skromnie i elegancko.

oraz raczej w ciemnych kolorach
          • kadanka kurde, jaki dylemat... 28.09.07, 13:57
            zenada
            jezeli idac na pogrzeb rozmyslasz "szary plaszczyk, czy czarna
            kurtka", w czym bedziesz LEPIEJ WYGLADAC. to jest pogrzeb a nie
            rewia mody. zenada totalna. ubranie ma byc nierzucajace sie w oczy i
            tyle. "casual czy elegancko, czarny czy siwy?.." 100% pustak jak dla
            mnie
            • aniabos Bzdury piszesz 28.09.07, 14:08
              Pogrzeb jest wlasnie jedna z tych okazji, kiedy ubior jest bardzo wazny. Ubiorem
              podkreslamy powage okazji i wyrazamy szacunek dla zmarlego i jego najblizszych.
              Autorka watku nie pytala w czym bedzie lepiej wygladac, a co bardziej wypada.
              Bardzo dobrze, ze o to pyta, bo najwyrazniej jest delikatna osoba, ktora nie
              chce nikogo urazic na pogrzebie. Ty natomiast ziejesz niepotrzebna agresja.
              Co do meritum sprawy, to zgadzam sie z odpowiedziami powyzej.
              • malange Re: Bzdury piszesz 28.09.07, 14:20
                Zgadzam sie a aniabos.

Poza tym może autorka wątku nie ma 7 szaf pełnych ciuchów i na codzień ubiera
                się np. na sportowo. Też kiedyś tak się ubierałam i miałam może 2-3 eleganckie
                rzeczy, niekoniecznie w kolorze czarnym, więc bardzo dobrze rozumię jej
                "dylemat". Też bym się zapewne zastanawiała czy bardziej wypada ubrac się
                elegancko czy na czarno.
      • tarkiina.arawis Re: Pogrzeb - szaro-bialy płaszcz czy czarna kurt 28.09.07, 14:27
        ja bym założyła płaszcz, ale do tego dość obszerny czarny szal na ramiona no i
        oczywiście czarne spodnie/spódnicę, dodatki...
      • modliszka24 Re: Pogrzeb - szaro-bialy płaszcz czy czarna kurt 28.09.07, 16:27
        bardziej czarna kurtka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka