Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

piekielne kozaki

17.12.07, 14:12
    Zamarzyły mi się kozaki. Właściwie to mus - obecne buty jesienno/zimowe niestety powoli odmawiają posłuszeństwa. Wszystko, co jednak widzę w sklepach przyprawia mnie o mdłości - a to jakieś sterczące frędzelki, a to zakręcony obcas, a to jakieś dziurkowania, nadruki, wydruki, drapowania, lamówki, zameczki, kłódeczki... No bazar, ot co.

Czy któraś z szanownych forumowiczek widziała gdzieś (Warszawa i rzut beretem) jakieś normalne, gładkie, "klasyczne" kozaki - bez żadnych motylków, cekinków i innych paseczków?
    Typów "internetowych" mam kilka, ale to typy internetowe - but trzeba przymierzyć :(
    Wzór: www.kurtgeiger.com/online-shop/9876-kurt-geiger-waffle
    Podobne: www.aukcjoner.net/gallery/470502_kozaki_czarne.html
    Krój ten, ale niestety z niepotrzebnymi gadżetami: www.superobuwie.pl/go/_info/index.php?id=342&item=1#menu

Przekopałam 3/4 internetu, 1/4 allegro, większość sklepów/centrów handlowych w Warszawie. Cena w zasadzie już nie jest ważna, ale byłoby miło, gdyby kosztowały poniżej 800zl :)

Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary na sklepy ;)
    Obserwuj wątek
      • danusiap1973 Re: piekielne kozaki 17.12.07, 14:43
        Sklep Royal Collection w kliefie , czarne bez dodalków cena około
        700zł , niepamiętam tylko czy były na obcacie czy płaskie
      • kena1 Re: piekielne kozaki 17.12.07, 15:22
        W venezii za 400 zł, wysokie, wąskie cholewki, bez żadnych
        upiększeń, obcas 8-9 cm, noski lekko migdałowe. jeśli dobrze
        pamiętam model ST 02.
      • agni71 Re: piekielne kozaki 17.12.07, 22:58
        Widziałam jeden prosty model w Gino Rossi w Zlotych Tarasach, oraz 2
        lub 3 w Gortz17, równiez w ZT, te ostatnie firmy Buffalo - niestety,
        wszystkie miały za szeroką cholewkę dla mnie, ale ja mam jakieś 35
        cm w łydce.
      • midnajt Re: piekielne kozaki 18.12.07, 10:33
        Dziękuję, za rady. Dziś idę na wstępne polowanie, zobaczymy, może akurat ;)

Znalazłam jeszcze takie: www.e-rylko.com/index.php?page=shop.flypage&product_id=2977&category_id=27&root=1&option=com_phpshop&Itemid= szkoda tylko, że mają gniecioną skórę ;(
        • oodareczkaoo Re: piekielne kozaki 18.12.07, 10:59
          Skąd są te 2 ??
          • midnajt Re: piekielne kozaki 18.12.07, 21:40
            oodareczkaoo: nie mam pojęcia, google mi znalazło
      • ryfka81 Re: piekielne kozaki 18.12.07, 21:53
        Wiem, że kilka dziewczyn z forum kupiło te:
        www.allegro.pl/item280965098_eleganckie_kozaki_czarne_roz_36_37_38_39_40_wz_297.html
        I - z tego, co pamiętam - były zadowolone :)
        • agni71 Re: piekielne kozaki 18.12.07, 23:31
          Ja kupiłam te z linka z Allegro, ale oddałam. Podany obwód w łydce,
          to obwod zewn., a wewn. sa jakies 3 cm mniejsze i okazały się - za
          waskie! Pierwsze w zyciu kozaki za wąskie na mnie :-) Poza tym,
          obcas w rzeczywistości jest wiekszy niz podano, o ok. 2 cm. I skóra
          jest bardziej blyszcząca i nieco "wymieta".

aga
        • black_magic_women Re: piekielne kozaki 03.01.08, 11:36
          yfka81 napisała:

> Wiem, że kilka dziewczyn z forum kupiło te:
          >
          www.allegro.pl/item280965098_eleganckie_kozaki_czarne_roz_36_37_38_39_40_wz_297.html
          > I - z tego, co pamiętam - były zadowolone :)

Tez sie swego czasu nad nimi zastanawialam:)
      • disa Re: piekielne kozaki 18.12.07, 21:55
        aldo
      • bitch.with.a.brain Re: piekielne kozaki 19.12.07, 07:33
        widziała i po przejściu chyba połowy sklepów w tym mieście kupiła:)
        Sklep jest na chmielnej, w tej części między Bracką i NŚ. Jak idziesz w stronę
        NŚ to po prawej stronie. Nie nalezy się przejmować czerwonymi lakierowanymi
        kozakami ze złotymi łańcuchami, które są na wystawie:) W środku ejst spory wybor
        gładkich, skórzanych, bardzo prostych. Ja mam czarne, na niewielkim obcasie,
        były też na wyższych. Ceny w okolicach 450-550
      • midnajt Re: piekielne kozaki 21.12.07, 21:39
        Byłam dziś we wszystkich sklepach, o których pisałyście. W Venezi znalazlam
        chyba te, o których pisała kena1. Faktycznie genialne - proste, na chwile
        mierzenia wygodne, noga wyglądała świetnie. No idealne, może ciut za wąskie w
        łydce, ale cóż - jestem zdesperowana, kupię wszystko, co chociaż trochę będzie
        mi odpowiadać.

Jedno ale: niestety mam tak "specyficzną" stopę, że dopiero po godzinnym
        chodzeniu w bucie wychodzi, czy but będzie dobry (pozwólcie, że nie będę się
        wdawać w szczegóły). W Venezi niestety nie praktykują zwrotów nawet
        nienoszonych butów (testowanie buta w domu). W innych sklepach nie robią
        problemów - ostatnio w ten sposób zwróciłam buty Kazarowi, a w Ecco kupiłam buty
        po chwilowym mierzeniu, bo wiedziałam, że w razie czego mogę zwrócić (na
        szczęście buty zdały egzamin).

W niedziele wybieram się do ZT, zobaczym, ale zaczyna ogarniać mnie czarna
        rozpacz, że nie zrobiono dla mnie butów :)
        • midnajt Re: piekielne kozaki 03.01.08, 11:27
          Trochę czasu minęło, ale pochwalę się wczorajszymi nabytkami - wreszcie zrobili coś, co jest wygodne, ładne i kosztuje w miarę przyzwoicie:

www.netskobutik.dk/product.asp?product=513 (na stronie ecco juz kolekcja wiosenno/letnia, więc podaję tutaj)

i

www.e-rylko.com/index.php?option=com_phpshop&page=shop.flypage&product_id=3075&category_id=27&root=1&Itemid=
          Niestety oficerki są za szerokie w łydce. Nie, nie chcę adresów dobrych szewców, przeszukałam archiwum (chyba, że polecicie innego w Warszawie niż Pracownia Obuwia Jacek Kamiński Nowy Świat 22 lub na Mokotowie ul.Dąbrowskiego 11) ;)

Pytanie jest inne, z natury tych trochę absurdalnych - jak bardzo można przytyć w łydce :> ? Nie chcę teraz zwęzić za bardzo, żeby za np rok nie móc ich założyć :> Na czym polega zwężenie? Po prostu wycinają kawałek i zszywają, czy wstawiają takie śmieszne ściągacze, że w razie czego można było je trochę rozszerzyć?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka