shellerka 08.01.08, 10:13 Jak w temacie. Który rozmiar jest mały który przeciętny, a który większy. Inaczej - jakie rozmiary przeważnie nosicie. Chodzi mi o rozmiarówke dzinsową (przy czym wiem, ze lee np ma troszke mniejsze niz wrangler) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awdotia.romanowna Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 10:17 Myślę, że to trudne pytanie ;) Ja jestem w stanie sobie wyobrazić* dżinsy o rozmiar (no może dwa) mniejsze lub większe od moich . Dużo większe lub dużo mniejsze to już dla mnie abstrakcja. _____________ * wyobrazić = uzmysłowić ich faktyczną wielkość. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka321 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 10:18 27 albo 28 gdy są bardzo duże rozmiary albo bardzo małe to ciężko jest sobie spodnie wyobrazić dla siebie, jaki mają kształt i czy są ładne Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 10:24 w sensie ze ten 28 jest ok? :D Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 10:27 Duzy rozmiar? To zalezy od wieku, budowy, figury. W kwestii medycznej, u znakomitej wiekszosci kobiet [o przecietnym wzroscie] talia w rozmiarze 34" i powyzej jest za duza ze wzgledu na podwyzszone ryzyko raka i innych chorob zwiazanych z otyloscia. Biorac pod uwage ze u kobiet z talia 31" i mniej ryzyko zachorowania na raka jest w porownaniu dwukrotnie mniejsze, zaryzykowalabym stwierdzenie ze tak naprawde powyzej 31" wkracza sie na terytorum 'za duze'. Glownym problemem jest otylosc brzuszna i rozmiar talii jest tu sporym miernikiem. Ale tak jak powiedzialam powyzej - duzo zalezy tez od wzrostu i budowy. Wiecej: info.cancerresearchuk.org/news/archive/pressreleases/2007/february/289910 Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 10:31 w szafie mam dzinsy od 28 do 33(lubie czasem takie kilka numerow za duze) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 11:06 powyzej 33...mojego 29-30 nigdy nie ma na wyprzedazach,z czego wnioskuje,ze ten olbrzymi rozmiar nosi masa osob ;P gorzej z dlugoscia-34 za krotkie zazwyczaj,nie wiem czy jakas firma robi 36... Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Do Yavanna86 08.01.08, 11:54 Jesli jeansy nie musza być z levisa,lee, wranglera ,czy innych super markowych firm-wejdż do sklepu Ridera.Ja równiez nosze rozmiar 29/34(czasami 28 w zalezności od firmy)i kupiłam tam spodnie -moje pierwsze w życiu za długie..To 34 jest jakby 35.Nie pamiętam jaki model-ale spróbowac warto bo ceny spodni sa umiarkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: Do Yavanna86 08.01.08, 14:14 Ja noszę jeansy w rozmiarze 28(29 czasem)na 36 (długośc)-mam 177cm wzrostu i nienawidzę miec przykrótkich spodni. Kupuję w sklepach firmowych np lee, levis, wrangler, albo big star. Fakt, że nie zawsze jest wybór, ale przeważnie coś upoluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
pieczyste Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 19:38 Levis ma długość 36. Ja zazwyczaj noszę 28/34. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 09:29 ja obecnie nosze 27 na 35. niby nie duzy ale i tak chce schudnac. troche przytylam ostatnio:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 11.01.08, 10:48 hm,kiedys mialam Ridery,ale to bylo dawno ;) aktualnie siedze w Bolonii i trafilam o dziwo wystarczajaco dlugie dzinsy w H&M,shocking.dzieki za wskazowki! Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 14:17 edavenpo napisała: > W kwestii medycznej, u znakomitej wiekszosci kobiet [o przecietnym wzroscie] > talia w rozmiarze 34" i powyzej jest za duza ze wzgledu na podwyzszone ryzyko > raka i innych chorob zwiazanych z otyloscia. I to jest najsensowniejsze podejście do tego tematu. Estetyka jest rzeczą względną, a tu sprawa jest jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 14:23 jak nosilam 40 uwazalam to za sredni rozmiar potem gdy nosilam 42 to on wydawal mi sie czyms srednim teraz w zaleznosci od marki nosze 36, 38 i nadal uwazam sie za sredniaka... sztywnosc pogladow jezeli chodzi o myslenie o sobie ;) i zmienny stosunek do rozmairowki :)) mysle, ze to bardzo wygodne podejscie ktore gwaratuje mi dobre samopoczucie w kazdej sytuacji :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 14:29 ale masz fajnie foam, ja to ciągle uważam że jestem za gruba, noszę 36/38 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 14:32 za duży jest taki, który spada mi z pupy; a za mały, gdy nie mogę sie zmieścić w spodnie :) często róznice rozmiaru wynikają nie tylko z różnic pomiędzy firmamy, ale i fasonami (nawet w obrębie jednej marki) Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 15:17 napewno bede widziala ludzi sczzuplych jak i grubych. ja nie wiem. nosze "bazarkowy" rozmiar 28/29-31. ten "normalny" chyba 40-42? Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 21:41 Nie wiem jaki jest za duzy... Przychylilabym sie do stwierdzenia dot. otylosci i zagrozenia chorobami. Sama nosze dzinsy w rozmiarze 25-26 na 34-36, choc 34 bywaja przykrotkie, ale 36 strasznie trudno znalezc w tym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 21:54 A jakie to ma znaczenie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 22:03 Moja skala: MAłE- 25,26 śREDNIE- 27 śREDNIE PLUS- 28-29 DUżE- ponad 30 Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 08.01.08, 22:59 shellerka napisała: > Jak w temacie. Który rozmiar jest mały który przeciętny, a który większy. > Inaczej - jakie rozmiary przeważnie nosicie. Chodzi mi o rozmiarówke dzinsową > (przy czym wiem, ze lee np ma troszke mniejsze niz wrangler) bylabys uprzejma sformulowac swoje pytanie w sposob jednoznaczny, ale postaram sie odpowiedziec na kolejne postawione pytania: 1) jaki rozmiar uwazasz za duzy? nie dziele rozmiarow na male i duze, nie mam zwyczaju opisywac przymiotnikami rozmiarow bo nie widze sensu takiego postepowania 2) ktory rozmiar jest maly? (...) a ktory wiekszy im mniejsza liczba oznaczajaca rozmiar tym rozmiar jest mniejszy 3) ktory jest przecietny? jak zakladam (socjologiem nie jestem) tym ktory nosi statystyczna Polka. badaniami na ten temat nie dysponuje wiec nie odpowiem 4) jakie rozmiary przewaznie nosicie? takie ktore dobrze pasuje na nasza sylwetke. zazwyczaj nosze dzinsy z nie-dzinsowych sklepow stad rozmiar dzinsowym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 08:33 ktoś tu ma pmsa.... moje pytanie wynikło z potrzeby dowartościowania się - noszę 27/28 i ciągle wydaję się sobie duża (mam 177 cm wzrostu). Przed urodzeniem dziecka byłam zawsze szczupła i teraz mam momenty ze czuje sie jak kloc - zwlaszcza przed miesiączką :D. Tak więc alex-koz dziękuję ci za twój pseudo socjologiczno filozoficzny wykład na temat retoryki i merytoryki zadawanych przeze mnie pytań. Polecam meliskę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 09:04 shellerka napisała: > ktoś tu ma pmsa.... moje pytanie wynikło z potrzeby dowartościowania się to chyba nie jest odpowiednie miejsce w takim razie :D może zadzwoń do przyjaciółki? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka [...] 09.01.08, 09:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 18:06 shellerka napisała: > ktoś tu ma pmsa.... moje pytanie wynikło z potrzeby dowartościowania się - nosz > ę > 27/28 i ciągle wydaję się sobie duża (mam 177 cm wzrostu). Przed urodzeniem > dziecka byłam zawsze szczupła i teraz mam momenty ze czuje sie jak kloc - > zwlaszcza przed miesiączką :D. > Tak więc alex-koz dziękuję ci za twój pseudo socjologiczno filozoficzny wykład > na temat retoryki i merytoryki zadawanych przeze mnie pytań. Polecam meliskę i > pozdrawiam. jak czujesz sie jak kloc to moze powinnas zasiegnac opinii fachowca chociazby dietetyka/trenera po to by ocenil twoja sylwetke i ewentualnie doradzil odpowiednie kroki (np. popracowanie nad dana czescia ciala etc.), albo psychologa aby pomogl Ci z samooocena. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 10.01.08, 08:56 alex chodź, przytul się. już dobrze:D Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 10.01.08, 10:17 nie mam ochoty sie przytulac. dziekii. Odpowiedz Link Zgłoś
kratka-w-kratke Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 14:12 nie wiem jak to bedzie z dzinsowa rozmiarowka, ale: maly - ponizej 34 i moze samo 34 przecietny - moze 34, 36, 38, moze 40 duzy - od 42 w gore. Odpowiedz Link Zgłoś
cymberaso Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 09.01.08, 14:28 czy osoba o wzroście 155 nosząca rozmar 40 nosi spodnie dużego rozmiaru? Czy osoba o wzroście 177 nosząca rozmiar 40 nosi spodnie dużego rozmairu? Wszystko względne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: inaczej - jaki rozmiar dżinsów uważacie za du 10.01.08, 09:17 104 w tyłku to nie wiem jaki to rozmiar po naszemu to ponad 40 Odpowiedz Link Zgłoś