lollipopa 08.04.08, 14:53 Czy farba do ubrań ufarbuje mi ubranie z wełny? Na popakowaniu farbki przeczytałam, że jest między innymi do farbowanie tkanin z półwełny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: farbowanie ubrań 08.04.08, 15:19 wełnę bałabym się farbować z tego względu że ubranie trzeba gotować w gorącej wodzie, więc jest ryzyko że wełna się skurczy o połowę lub sfilcuje i będziesz miała sweterek dla lalek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
costerco Re: farbowanie ubrań 08.04.08, 16:23 ja farbowałam jeansy, więc pewnie bawełnę też się da. zalej barwnik wrzątkiem, odczekaj chwile i włóż ciuszek do arby (jednak nie do gorącej!) ja zostawiłam moje jeansy na 2 godz w tej farbie, czasami podgrzewałam wode i ładnie się zafarbowały.aa i mieszaj często :) Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: farbowanie ubrań 08.04.08, 16:27 a atlas? suknia slubna z atalsu i koronki? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: farbowanie ubrań 30.04.08, 20:11 uzywal ktos tych barwnikow: img265.imageshack.us/img265/427/barwnikidj1.jpg chcialabym ufarbowac kurtke i spodnie ktore wyblakly. Odpowiedz Link Zgłoś