Dodaj do ulubionych

Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:39
Takiego dyrektora z Tysiąclecia należy jak najszybciej wywalić na zbity pysk.
Chyba że jest prominentem PiS-u to przepraszam. Bo wtedy zapewne jest
nietykalny. A nawiasem pisząc życzę mu aby jakiś komar ukąsił go w oko i nie
uzyskał przez 12 miesięcy od nikogo pomocy. A niech go boli.
Obserwuj wątek
    • Gość: fazi Socjalistyczna POLSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:42
      Oto IVRP socjalistyczna - w USA za takie potraktowanie ubezpieczonego pacjenta
      szpital byłby już na cenzurowanym i o kilkanaście mln $$ biedniejszy - papuga
      wyrwałby z palcem w d..e)
      W socjalistycznej polsce możemy co najwyżej ... emigrować... ale te żale
      kierować prosze do wyborców socjalistów z PIS ,samejbrony i nacjonalistów z LPR!!

• Gość: bilder Re: Socjalistyczna POLSKA IP: *.dclient.hispeed.ch 14.09.06, 05:35
        Trzeba wybierac ludzi nie znanych czystych i neutralnych tacy sa ale nie w pl
    • Gość: kiki Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:04
      nic dodać, nic ująć. Szpital na Tysiącleciu aż prosi się o zamknięcie oddziału
      okulistyki. Taki można logiczny wnisek z tego wyciągnąć. A co z przysięgą
      Hipokratesa? Od kiedy pieniądze są ważniejsze od zdrowia pacjenta? Ach ten
      ukochany nasz rząd nierządu i wiecznych zmartwień kiedy, ile i w jaki sposób
      dać sobie podwyżkę. Plebs (czyt. wyborcy - czyli my) i jego problemy są nie
      ważne. A szpitale niech się same martwią i dają radę. A co tam.
    • Gość: Dog Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.net 13.09.06, 22:09
      Zgadza sie mnie odesłali po podaniu znieczulenia,na nastepny dzień poszedłem do
      przychodni i opiłek wyciągnięty po 10 sekundach.Moją żone również odesłali
      pielęgniarka stwierdziła,że jest sama lekarz pod telefonem,będzie po
      dwudziestej,a ona nie będzie wcześniej dzwoniła była godzina
      szesnasta.Pojechaliśmy do prywatnego gabinetu i podobna sytuacja jak ze mną 15
      sekund i po kłopocie.Zlikfidować dyżury na Tysiącleciu skoro i tak w soboty czy
      niedziele lekarza niema pod telefonem to może być weterynarz na wsi a nie
      lekarz w szpitalu wojewódzkim.
    • Gość: <> tak samo dziala Parkitka IP: 212.160.86.* 13.09.06, 22:21
      dzis bylem na ostrym dyzurze na PArkitce i mnie nie przyjeli,bo nie trzeba bylo
      ratowac zdrowia,kazali isc do lekarza rodzinnego po skierowanie i do
      poradni,paranoja
      • Gość: Dog Re: tak samo dziala Parkitka IP: *.net 13.09.06, 22:43
        Do okulisty nie potrzeba skierowania,wiem z praktyki.
    • Gość: JB Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: 212.87.244.* 13.09.06, 22:51
      A tak nie dawno GW pisała o "nowatorskiej operacji na Parkitce" i o lekarzu,
      który ocalił rękę ofierze wypadku. Wszyscy przez moment mieli wrażenie, że może
      jednak coś się zmieniło i są lekarze, którzy mogą i chcą pomagać pacjętom. Ale
      to była złudna nadzieja. Gratuluję wszystkim lekarzom i zdrowia życzę, może wam
      ktoś udzieli pomocy.
    • Gość: chorynapolske Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:02
      no a dyrektorem ten pan zostal za poprzedniej władzy i pracuje tak jak ona
      pracowała. Zachowuje standarty towarzyszy.
      • Gość: PS Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.org 13.09.06, 23:10
        Jak macie problem to wyjazd do "Angli"waszej RP
      • Gość: Plecak Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:12
        Zgadam się. Niedawno o prawdzimym lekarzu było, który rękę uratował a teraz już
        codzinność. Niech by taka pani okulistka siedziała całą noc z żelazem w oku. Mój
        koles jest policjantem i tez ma domowe dyżury i wiem, że jak dzwonią do niego ,
        że ma jechać, bo babie ukradli portfel to nawet nad ranem wstaje i jedzie. Ale
        Pana czy Panią lekarz z domu wyciągać z dyżuru w nocy, bo gość ma blachę w oku.
        Toż sie nie godzi. Ja to bym normalnie za ryja tą pielęgnirkę wziął i o ziemię.
        I jeszcze podwyżek chcą. Nieroby. Jak się nie nadaja do pracy i mają prpblem z
        prawidłowym jej wykonywaniem to wywalić na zbity pysk, niech pracują ci, którym
        się chce i którzy robią to z ochotą a nie dla kasy byle szybciej do domu.
    • Gość: PS Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.org 13.09.06, 23:17
      Jak szukasz przyjaciółki to kup gazete albo wyp.z naszego kraju jak ci cos nie pasuje!!!Napewno ty był byś ideałem chorym zdziwionym!!!
      • Gość: Dog Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.net 14.09.06, 07:39
        Przez takich kmiotów jak ty w tym kraju jest jak jest
    • Gość: PS Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.org 13.09.06, 23:23
      Jak szukasz przyjaciółki to kup gazete albo wyp.z naszego kraju jak ci cos nie pasuje!!!Napewno ty był byś ideałem chorym zdziwionym!!!Użekła mnie twoja historia.
    • Gość: okultysta Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 00:29
      kochani a co ma dyrektor do tego że lekarki z okulistyki powyjeżdżały za
      granicę??? zreszta Parkitka niedługo też przestanie dyżurować na okulistyce tam
      też brakuje lekarzy, a zresztą: przeciętny ostry okulistyczny na Parkitce 24
      godziny = 60 pacjentów = 130 zł czyli 2.17 PLN za pacjenta dziwicie się że
      wyjeżdżają, a to tylko początek, noworodki ostatnio w w/w szpitalu przez kilka
      miesiecy nie działały bo zabrakło neonatologów do dyżurowania, tak kochani
      czasy służby minęły chyba że usłuży wam Goździkowa...
      • Gość: dagmara Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 00:37
        na tysiącleciu są najgorsi lekarze więc powinni go zamknąć to nie jest szpital
        tylko umieralnia nie umieją postawić diagnozy ani zająć sie chorymi nie
        obchodzi ich to jak chorzy cierpią więc nie polecam tego szpitala nikomu
        • Gość: okultysta Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 00:43
          a co na Twoja wypowiedź do tematu dyskusji, kochana swoje frustracje lecz u
          psychiatry a jeżeli oskarżasz to podaj konkretne przypadki, dowody i wyniki
          ewentualnych dochodzeń prokuratorskich, forum to nie magiel ani giertychowa
          mównica...
          • Gość: dagmara Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 12:56
            do autora gość okulista mam na to dowody że lekarze tam pracujący nie umieją
            postawić diagnozy i przez ich niewiedze straciłam tam dwie bliskie osoby i tego
            nigdy nie wybacze temu szpitalowi,nie umieją się zająć odpowiednio pacjentami
            tylko dyżurują pod telefonem a nie w szpitalu
      • Gość: pawia Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 02:30
        to wyp... wszyscy lekarze z bialorusi i kazachstanu lepsi od was przyjadą i
        chociarz nie beda lapówek żadać
    • Gość: qazek Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: 195.189.52.* 14.09.06, 00:37
      Ugryzł Cie komar w oko?
    • Gość: :( Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.org 14.09.06, 03:13
      a ja wiem jedno bylem raz na parkitce na ostrym dyzurku bo w nocy obudzilem sie
      z bulem (2 dni wczesniej szlifierka wyzynalem sobie nadproze w samochodzie) w
      oku.Jak potrzedlem do lusterka to sie zalamalem cale oko czerwone opuchnieta
      powieka wiec polecialem, a tam baba mowi mi ze to nie jest przypadek na ostry
      dyzur i ze sobie kpiny robie i jak chodzilem z tym 2 dni to drugie 2 dni
      wytrzymama(byl to piatek)i kazala mi isc do lekarza w poniedzialek. Wiec jej
      odpowiedzialem ze jak mi tego zaraz nie zrobi a w poniedzialek bedzie za puzno
      bo sie zrosnie i bede mial jaks wade na oku to przyjade specjalnie i ja zaj...
      tym jej zasran.ym mikroskopem itp. wiec jakos po 20 min sie zdecydowala
      wyciagnac opilek z oka na szczescie poszedl bokiem (dł. 3mm) i nic
      powazniejszego sie nie stalo na koniec glupia jedza cos jeszcze mruczala pod
      nosem i powiedziala pielegniarce ze jak ja jeszcze raz obudzi z powodu takiego
      blachego przypadku to cos tam bo reszty juz nie uslyszalem bo wyszedlem z
      gabinetu. nfz i sluzba zdrowia -paranoja.
      • Gość: Ja Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:08
        p.s. Nie powinno byc zawodow uprzywiliowanych .Kazdy czlowiek pracuje ciezko
        dla dobra innych ludzi ,Praca tj wspolny organizm i kazdego trzeba szanowac,A
        emeryt zyje za 500 zl dlaczego przeciez on pracowal przez 30 lat odpowiedz!!!!
        • Gość: ja_corka tam nie ma okulistow ...to KoNoWaLy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:45
          W ub. roku moja Mama /73lata/ dostala nlekkiego udaru mozhu, ktory uderzyl w
          nerw wzrokowy.
          Nie wiem czy leczenie w szpitalu na 1000-leciu bylo prawidlowe.
          Faktem jest ze nie widzi na oko.
          Po tygodniowym pobycie w szpitalu natychmiast pojechalismy do Katowic.
          Tam lekarz stwierdzil skutki nieodwwracalne.
          Zapytal
          "dlaczego Pani tak pozno przyjechała?"
          a ja na to, ze Mama byla tydzien w szpitalu pod opieka specjalisty.
          Lekarz zdziwiony?
          Tak? a gdzie?
          a ja
          w Czestochowie.
          Lekarz popatrzyl po pozostalych pracownikach, usmiechnal sie spuscil glowe i
          powiedzial przeciagle

TTTTAAAAAKKKKKK

i chyba wystarczy za komentarz?

• Gość: ja60 Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.hcz.com.pl 14.09.06, 09:44
      mam 60, cale zycie pracowalem i gdyby nie wiek wiałbym z tego kraju - tu już
      nie ma szans na nic! A szital ,, przychylny dla pacjenta na progu XXI wieku''
      odsyła ich do innych i tak wożą w koło umarlaków, co tam, to przecież towar.
      Kochani, to nie tylko okulistyki dotyczy - znam ten ból z autopsji.A będzie
      tylko gorzej - zobaczcie jak centrum sie rozrasta zgodnie z obietnicą redukcji,
      kto będzie pracował dla słóżby zdrowia, oświaty, emerytów, budzetu, no kto? Kto
      wypracuje DNB? A tak dla ciekawostki; dzisiaj ogłoszono że podatki zmaleją pod
      koniec kadencji, sic! Tu już nawet płakać się nie da. Zostaje śmiech i
      wariatkowo.
      • Gość: aka Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:52
        pół roku temu moja siostra z ciężkimi bólami trafiła na parkitkę . tam zrobili
        różne badania a że nie było urologa karetką została zawieziona na tysiąclecie
        na konsultacje. Na miejscu dowiedzieliśmy się że na lekarza trzeba czekać bo
        jest "pod telefonem". Pielęgniarki dzwoniły do niego chyba 3 razy bo pacjentów
        czekających było już ok 12 -wszyscy z wielkimi bólami. Przyjechał po 2godz
        i40min - podobno w tym czasie przyjmował w prywatnym gabinecie w Alejach.Pytam
        się co to jest dyżur pod telefonem i co to za oddział gdzie leżą pacjenci, a
        nie ma lekarza. Po co ci ludzie wogóle leżą w szpitalu- przecież łóżka mają w
        domach. Myślałam że pacjent zostaje w szpitalu bo musi być pod stałą opieką
        lekarską
        • Gość: hm Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:55
          czy ktoś z was dyżurowałby "pod telefonem' za darmo ?
    • Gość: pacula Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 14.09.06, 12:10
      najgorszy szpital w czestochowie ,to moge powiedziec o oddziale ginekologii,tez
      były dyzury pod telefonem lekcewazenie chorych ,nie przypuszczałam ze tak moze
      wygladac szpital ,strajkowanie im najlepiej wychodzi.
    • toberson Re:Wszyscy czerwoni maja wysokie stolki w CZ-IE 14.09.06, 14:38
      Komuchy sa nietykalni!!!
    • Gość: xxx Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.inds.pl 14.09.06, 19:00
      jest dyrektorem z rekomendacji SLD i ciekawe czy bedzie nominowany na kolejną
      kadencję? ja myślę ,że tak i jak to się dzieje?.
      • Gość: wilczur Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.inds.pl 14.09.06, 19:06
        Temat okulistyki na Tysiącleciu to wierzchołek góry lodowej.Szpital ma się
        coraz gorzej dyrektor coraz lepiej - "cysorz"?.
      • stasiek33 Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych 14.09.06, 19:48
        To PiS ma takich "Mądrych" ludzi. Co jeden to bardziej gł.........i
      • Gość: ania Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.inds.pl 15.09.06, 16:47
        dyrektor tego burdelu jest nie do ruszenia.tyle razy mial odejść i zawsze jakims
        cudem został.władzom sejmiku śląskiego jest chyba nawet na rękę,stawki personel
        ma najniższe w mieście-pielegniarki,lekarze na urologi sa wiecznie na ostrym
        dyzurze :pod telefonem"-cuda tam sie dzieja.I NIKT NIC Z TYM NIE ROBI!!!!FENOMEN
        W WOJEWóDZTWIE
        • Gość: kulfon Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.prenet.pl 16.09.06, 10:25
          Pracownica " burdelu " się odezwała ?
        • Gość: yyy Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.inds.pl 16.09.06, 12:17
          jest do ruszenia tylko trzeba mówić o problemie.
    • Gość: Katarzyna P Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:46
      To co dzieje się na Tysiącleciu to naprawdę paranoja. Kiedy mojemu chłopakowi
      opiłek metalu wbił się w oko, pojechaliśmy razem na pogotowie. Jego oko
      oczywiście całe czerwone, ostro łzawi, opiłek spory, dobrze widoczny. Z
      pogotowia odesłali nas na Tysiąclecie, gdzie pielęgniarka stwierdziła, że
      lekarz jest na telefon i można go wzywać w sytuacjach zagrożenia zdrowia i
      życia. Sytuacja miała w miejsce w sobotę po południu. Pielęgniarka zaleciła
      udać się w poniedziałek do okulisty w normalnej przychodni. W poniedziałek,
      kiedy nie udało nam się załatwić wizyty u okulisty w przychodni (!), gdzie na
      wizytę trzeba się umawiać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, pojechaliśmy na
      parkitkę. Okazało się, że stamtąd lekarz też właśnie wyszedł. Znowu
      pojechaliśmy na tysiąclecie, gdzie pielęgniarka kazała nam się udać do
      przychodni na Dekabrystów. Tam, po 4 godzinach oczekiwania, opiłek usunęła Pani
      doktor, która choć pracę powinna skończyć o 16, siedziała do 17 30, bo jeszcze
      byli pacjenci.
    • Gość: Rodzic Re: Jak Tysiąclecie oszczędza na chorych IP: *.proxy.aol.com 22.09.06, 10:44
      W wielu krajach eurpejskich nie ma dyżurów na okulistyce. Natomiast interesuje
      mnie jakie konsekwencje poniesie ojciec dziecka, który nie dopełnił
      podstawowych obowiązków zabezpieczenia dziecka przed urazem. Nie można tego
      tłumaczc niewiedzą, to tak jakby pijany kierowca potrącił przechodnia a wine
      byłoby pogotowie za urazy, ponieważ on natychmiast poinfomował o kolizji
      odpowiednie służby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka