irenadodomu 07.06.08, 07:01 Mnie się podobają. Sama jestem niska i ciągle muszę się odchudzać, do tego kręcone włosy, ech:) Wzrostu im nie zazdroszczę, ale chude jest piękne...I oczy tej...Sowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ishya Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow... 07.06.08, 15:44 Rzeczywiście dziewczyny są śliczne. Zgadzam się, że chude jest piękne:) ja jestem wysoka, ale niestety figury modelki nie mam:( Sowa ma cudowne oczy. Jest w nich coś przyciągającego, porażającego, magicznego i hipnotyzującego jednocześnie. Super dziewczyny jesteście:) Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 07.06.08, 16:45 Szczawińska ma krzywy nos Odpowiedz Link Zgłoś
miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 18:09 no i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 19:28 panna Rubik wyglada na bardzo chora osobe - na temat jej urody wypowiadac sie przy jej aktualnym stanie nie mozna. bardzo dobre wrazenie robi panna Sowa : bardzo ciekawa uroda, niezaglodzona figura. ta dziewczyna ma przed soba przyszlosc. reszta, to szkielety, ktore dla wiekszosci pozostana anonimowe . Odpowiedz Link Zgłoś
miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:01 Anonimowe? Runik już nie jest anonimowa, w świecie mody jest niezaprzeczalnie gwiazdą niezaleznie od tego w jakim stopniu jest "szkieletem", jest jedna z bardziej rozchwytywanych modelek na rynku, Kasia Struss i Magda z resztą też... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:05 Po obejrzeniu zdjęć, zapamiętałam tylko Sowę. Pamiętam też jej przepiękną sesję podwodną. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:07 z anonimatu wychodza w artykulikach z GW i nie sa anonimowe na forum moda, na kastingach maja imie i nazwe agencji, ale dla publiczosci sa anonimowe. to nie sa gwiazdy wybiegow, niestety. Sowa byc moze zrobi prawdziwa zawrotna kariere modelki... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 13:50 Owszem one SĄ gwiazdami wybiegów. Akurat Sowa jest najmniej z nich znana, natomiast Ania Rubik jest uznana za jedną z najlepszych modelek świata, dostaje najlepsze kontrakty reklamowe dla światowych marek - Valentino, Oscar de la Renta to tylko niektóre. Podobnie Kasia, która była twarzą Diora, Dolce &Gabbany i Jil Sander. Jeżeli to dla ciebie anonimowość, to wybacz, ale chyba mało się na tym znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 18:34 chyle czola przed pania magister mody :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:02 ja tylko bronię honoru Polek, chociaż w tej dziedzinie nasz kraj ma sie czym pochwalić :> Odpowiedz Link Zgłoś
aniabos Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:31 miss.stardust napisała: > Akurat Sowa jest najmniej z nich > znana Sowa zaczela stosunkowo niedawno, ale jej kariera idzie szybko. Mnie akurat ona sie nie podoba, ale nie mozna jej odmowic, ze jest wzieta modelka, chociaz (jeszcze?) nie na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:57 To prawda, Marcelina jest jeszcze młodziutka, więc wszystko może się zdarzyć. Choć ostatnio niestety jakoś mniej jej bylo na wybiegach, ale trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabos Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:28 sankanda napisała: > z anonimatu wychodza w artykulikach z GW i nie sa anonimowe na forum > moda, na kastingach maja imie i nazwe agencji, ale dla publiczosci > sa anonimowe. to nie sa gwiazdy wybiegow, niestety. Sowa byc moze > zrobi prawdziwa zawrotna kariere modelki... Sankanda, Anja Rubik jest bardzo znana w nowojorskim swiecie mody i zreszta na calym swiecie. Obejrzyj sobie na style.com jej zdjecia z ostatnich pokazow Hermes, Chanel, Galliano i in. Frackowiak i Sowa tez zreszta sa znane na wybiegach, ale Rubik to zdecydowania jedna ze swiatowych top-modelek. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 21:50 aniabos, Rubik jest znana w srodowiskach profesjonalnych, a to nie jest to samo co byc znana modelka :) zajrzalam na strone, ktora polecasz, fakt jest dluga lista modelek, brnac przez nia w poszukiwaniu modelek z Polski, natknelam sie na Kate Moss i jeszcze jakas tam... One maja nazwiska, bo przecietny czlowiek je zna. Rubik, Frackowiak czy Sowa, nazwisk nie maja, nawet jesli wystepuja w reklamach D&G czy innych tego typu, czyli .... gwiazdorsko niegwiazdorskich. Poslka nie wychowala jeszcze modelki, ktora stalaby sie idealem piekna czy czegokolwiek innego. One poki co nie wychodza na szersze wody. Bryluja na wybiegach i swietnie. Niektore "odpolszczaja" swoje nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 22:28 Tak naprawdę niewiele jest modelek, o których wie każdy przeciętny człowiek nieinteresujący się za bardzo modą. I głównie są to modelki, które już w zawodzie rzadko pracują. Moda po prostu nie jest tak chwytliwym źródłem plotek, o modelkach rzadko pisze się w tabloidach czy na portalach plotkarskich, ale to jeszcze nie oznacza, że nie są one gwiazdami. W pewnym sensie są, Rubik gościła na wielu galach na które wstęp mają tylko celebrities, to o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabos Anja Rubik 08.06.08, 23:29 Oczywiscie masz racje, ze zadna polska modelka nie osiagnela jeszcze statusu Kate Moss czy Gisele Bundchen, nie mowiac juz o prawdziwej "starej gwardii" jak Cindy Crawford czy Naomi Campbell. Ale takich modelek jest garstka. Ty wspomnialas o gwiazdach wybiegow - Rubik jest wlasnie taka gwiazda, na rowni z Agyness Deyn czy Doutzen Kroes - to jest ta "mloda gwardia" ;-). Juz od kilku lat Rubik jest na liscie Top Ten Models na stronie style.com, poza tym jest "twarza" Estee Lauder i Chloe. Inna sprawa, ze ona wprawdzie urodzila sie w Polsce, ale mieszkala przez wiekszosc zycia za granica, chodzila do angielskiej szkoly we Francji i tam rozpoczela kariere, wiec nie wiem, na ile mozna ja nazwac "polska modelka". The Sartorialist kilka razy zamieszczal zdjecia Rubik, anonimowo, nie z pokazu tylko na ulicy. Zawsze ktos z gosci na jego blogu (to sa oczywiscie ludzie, ktorzy sledza mode) rozpoznal ja. Mnie to nawet zdziwilo, bo moim zdaniem ona ma taka malo charakterystyczna twarz. www.bwgreyscale.com/adimg15/adv_8316.JPG tinyurl.com/6qw5s3 Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 17.06.08, 21:16 miss- to rzadkie i dziwne jak u modelki :) ale przyjemne, bo dowartościujące, np. mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:46 Marcelina jest piękna. Kojarzę ją jeszcze z konkursu Dziewczyny który kilka lat temu wygrała. Ma niesamowite spojrzenie. Dla mnie ona tymi oczami przypomina Natalię Vodianową. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:49 Nie martwcie się, jeszcze ją odchudzą.. Rubik też na początku nie odstraszała. To, jak wygląda teraz, to koszmar. Chyba boi się, że "wypadnie" z obiegu. I wybiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 09:03 jeszcze nie tak dawno modelki kategorii II lub III musialy sie godzic na krotkie wlosy (Linda byla wyjatkiem, ktoremu nawet krotkie wlosy nie zaszkodzily - ale to byla i jest modelka wyjatkowa !). teraz, tym, ktore aspiruja, ale nie maja tego czegos wyjatkowego, kaza chudnac do anormalnosci. wyobrazacie sobie Gisele odchudzona do stanu skory i kosci ? Nikt, nawet najbardziej popieprzony pedal, nie osmielilby sie jej tego zaproponowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 10:10 Marcelina ideałem mym... :) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 09.06.08, 00:27 Jak spoglądam na obecne pokazy, to z żalem wspominam jeszcze początki lat dwutysięcznych i takie modelki jak Caroline Ribeiro, Ai Tominaga, Alek Wek, Liya Kebede, Fernanda Tavares i wiele innych. Dzisiaj ważne jest żeby modelka była chuda do granic możliwości, wysoka i "charakterystyczna", przy czym tą charakterystyczną urodą zachwycają się obecnie głównie ludzie z branży i nastolatki marzące o karierze na wybiegu. Modelki z każdym rokiem stają się coraz bardziej anonimowe - w latach 90-tych każdy wiedział kim jest Claudia Schiffer czy Cindy Crawford, kilka lat temu większość słyszała o Gisele Bundchen czy Natalii Vodianovej, obecnie podejrzewam ta większość miałaby problem z wymienieniem kilku nazwisk aktualnych modelek ze światowych wybiegów. Wiele osób nie wie nawet kim jest Anja Rubik. Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent2008 Ktora z nich ma wyksztalcenie... 09.06.08, 07:39 Czy ktos zna polska modelkę topowa ktora ma wyksztalcenie na przyzwoitym poziomie.... skonczone studia... osiagaja cos kosztem czegos.. niektore sa tak puste .. pojecia o innych rzeczach nie maja poza modelingiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 09.06.08, 10:39 a czy zna ktos zagraniczna modelke topowa na przyzwoitym poziomie...skonczone studia... ;););) Odpowiedz Link Zgłoś
vinylsky Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 17.06.08, 18:24 Na przykład Magdalena Frąckowiak, zdała międzynarodową mature, studiuje architekturę w Paryżu. A tak poza tym to dziewczyny są młode, mają okazje zarobić, wykształcenie nie ucieknie, ludzie kończą studia a i tak nie mają pracy albo zarabiają grosze, takie polskie realia. Dostały szanse, czemu miałyby nie skorzystać? Niektóre? Tzn. które bo rozumiem że znasz "niektóre" osobiście?;) Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 17.06.08, 21:15 skończone studia wcale nie sprawiają że któraś przestanie być pusta czy nagle stanie się inteligentna. Zresztą gdy teraz mają swoje 5 minut dlaczego miałyby je tracić na studia, po których nawet mogą nie znaleźć pracy? jak dla mnie kariera i pogoń za marzeniami często powinny być ważniejsze od wykształcenia wyższego. Zapewniam cię że ogólniak skończony na dobrym poziomie, zapewnia wystarczającą wiedzę o świecie, o modeling zazwyczaj dodaje do tego obycie. Odpowiedz Link Zgłoś
juku94 Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 24.02.09, 16:06 A skąd to wiesz??? Akurat one wiedzą, że ich kariera potrwa jak pójdzie świetnie najwyżej do dwudziestuparu lat, więc będą musiały znaleźć sobie wkrótce jakąś normalną pracę. Prędzej czy później idą na stuia. Może zanim coś powieszz, a zwłaszcza tak chamskiego, najpierw się o tym czegoś dowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 25.02.09, 20:08 > Może zanim coś powieszz, a zwłaszcza tak chamskiego, w tym calym watku nikt nie napisal nic chamskiego nie wiem do kogo sie przyczepiasz, ale uwaga typowa dla forum - ktos napisal cos co ci nie odpowiada wiec walisz przymiotnikiem "chamski" chamskie to jest bezpodstawne zarzucanie innym chamstwa :P Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 09.06.08, 14:01 Wiem, że jak ktoś ma 17 lat (Sowa) to jest chuday bo to normalne, ale Rubik wygląda na zagłodzoną. Zwłaszcza, że ona nie jest juz chyba nastolatka i tzw. atrybuty kobiece (biust, tylek) powinna posiadac. *** "Women need to be twice as good as men to be considered equal; fortunately, it's not that difficult." Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 09.06.08, 17:54 Rubik wyglada na kobiete w depresji...ale my wiemy jak ta choroba naprawde sie nazywa :( Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje okropne te kobiety 17.06.08, 20:43 takie cyborgi sluzace na wieszak na ubrania, ziemiste cery,idstajace z chudosci uszy,bo sie uwydatniaja,wlosy jak pmiotlo jakies.Okropienstwo.Jakby mi doplacali to bym nie dala z siebie zrobic straszydla :-). Odpowiedz Link Zgłoś
realkobieta Re: okropne te kobiety 19.06.08, 16:56 Chciałabym Cie zobaczyć, BARDZO !!! skoro one sa takie brzydkie: ta cera, uszy, włosy ogólnie ochyda BRRR to Ty na pewno jesteś bóstwo. Uważaj żeby od zazdrości i jadu który nosisz w sobie nie zepsuła Ci sie Twoja alabastrowa cera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
realkobieta Re: okropne te kobiety 19.06.08, 16:59 Zapomniałam napisać że jest to adresowane do STWORZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
agusja Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 19.06.08, 17:16 ja zadnego piekna w nich nie widze.oczy mnie bola jak widze te wszystkie kosci i wychudle twarze.piekne oczy?jasne ze duze ,jak ma sie wychudzona twarz to oczy zawsze sa najwieksze.Co to za kobieta bez kobiecej figury.Toz to wieszak Odpowiedz Link Zgłoś
posnania1 Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 19.06.08, 21:59 Biedne chude szkapy :D Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 20.06.08, 20:15 Gdzie się podziały modelki,piękne kobiety, które magnetyzowały wybieg, kiedy po nim szły-Cindy,Helena,Karen,Fernanda,Jasmin? Przecież obecnie te dziewczyny nic w sobie nie mają.Wszystkie są takie same- wysokie, przeraźliwie chude,blade,typ anorektycznej elficy. Żal się człowiekowi robi jak na nie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 22.06.08, 20:04 Marcelina Sowa będzie drugą Vodianową. Nieziemska uroda. A reszta... Hmm, ujmę to eufemizmem - dość CHARAKTERYSTYCZNA uroda, tzn wystarczy być 40-kilogramową żyrafą i mieć ciekawie krzywy pyszczek i styka w świecie modelingu..? Bo takie mam wrażenie oglądając zdjęcia modelek. Nie tylko te, żeby nie było. Nie odmawiam im urody, absolutnie, ale nie powiecie że są to piękności na miarę Gisele Bundchen czy starej gwardii top modelek lat 90. Tych twarzy się nie zapamiętuje. Anja Rubik wygląda na tym zdjęciu dramatycznie :( Mam ochotę dać jej kanapkę do ręki. Szkoda, bo uważałam ją dotąd za bardzo miłą oku modelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 25.02.09, 20:18 > Gisele Bundchen czy starej gwardii top modelek lat 90. Tych twarzy się nie zapamiętuje. no ja akurat w ogole nie odrozniam Gisele Bundchen i "starej gwardii lat 90" - jakos tam identyfikuje wylacznie Christie Brinkley, a cala reszta zlewa mi sie w jedna atrakcyjna fizycznie, ale anonimowa calosc co byc moze jest wlasciwa reakcja, bo w swiecie mody wazne sa CIUCHY a nie to kto je prezentuje Odpowiedz Link Zgłoś
pani.marto Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 25.02.09, 19:10 Kiedy patrzę na te zdjęcia z wybiegów, to ta ich nadmierna i niezdrowa chudość aż tak się nie rzuca w oczy. Widziałam jednak zdjęcia (chyba z Oskarów Mody '08), na których Rubik stała przy Magdzie Mołek, osobie przecież bardzo szczupłej. Rubik wyglądała jak połowa Mołek, a jej nogi jak ręce tej drugiej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
disa ładne 25.02.09, 20:01 dobze zarabiające, rozpoznawane, i robiące kariere -same + ale rozumiem, ze to moze wzbudzac zazdrosc, zawisc i ocene wedlug stereotypow -to TAKIE polskie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: ładne 25.02.09, 20:19 Czy każdy dla kogo 50 kg wagi przy 1,80 wzrostu jest niezdrowe, jest zazdrosny? Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 20:36 plan widac same kosci.Co ludzie nie robia dla kariery? Dlaczego modelki musza byc jak anorektyczki? Nieraz zadaje sobie to pytanie.Zadnej zazdrosci ,bo i czego? W zyciu nie pozwolilabym mojej corce(a jest piekna kobieta),zreszta i Ona sama byc modelka ,za zadne pieniadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 20:49 spora czesc dziewczyn jest chuda z natury tak jak jest duzo ludzi ktorzy sa puszysci/grubi -ale to TŁUMACZY SIĘ genami/chorobą/uwarunkowaniami.... Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 21:21 disa napisała: > spora czesc dziewczyn jest chuda z natury > > tak jak jest duzo ludzi ktorzy sa puszysci/grubi > -ale to TŁUMACZY SIĘ genami/chorobą/uwarunkowaniami.... > Ja tez bylam chuda z natury ,nawet po urodzeniu dzieci.Moze ja to tak widzialam ,natomiast inni co za figura itp Zle sie czulam z tym -rozumiesz?. Nie stosowalam zadnej diety itp Teraz wreszcie przytylam 5 kilo(moze dla niektorch tylko dla mnie to sukces)) i jestem szczesliwa....... Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 22:28 no wlasnie ja z tych co Ci tych 5kilo zazdroszcza :D ja od 5lat mam stala wage :( mimo diet itd ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: ładne 25.02.09, 20:38 nie, ale kazdy kto ocenia czyjas urode tylko pod kątem krytyki, aby poprawic sobie humor (a o tych co na podstawie wygladu ocenili inteligencje modelek nie wspomne) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: ładne 25.02.09, 20:51 w zakresie inteligencji modelek pieknie sie wypowiedzial Simon Doonan, w swoim bestsellerze Eccentric Glamour, mniej wiecej tak: Poziom intelektu modelek wyznacza tematyka ich konwersacji, niezmiennie ograniczona do problemow ze zlamanymi paznokciami i dojazdem na lotnisko nie bede obrazac intelektu znawczyn z FM jakimis detalami natury kim jest Simon Doonan i dlaczego cytuje akurat jego opinie :P Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: ładne 25.02.09, 22:30 pracowałam z modelkami i wiem jakie sa... sa takie ktorze nie wiedza co to "liczba parzysta" (przy odlicz i parzyste wystąp) i sa naprawde inteligentne -te bardzo czesto rezygnuja z kariery bo sie szanują :D Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: ładne 26.02.09, 10:51 ja mam mały epizod na swoim koncie, nie jako modelka, ale organizator pokazu :) I od tego czasu nie chcę mieć z modelkami nic wspólnego. Nie rozumiały prostych komunikatów :) Kosmos normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 26.02.09, 08:49 Ok, moze i są dobre w tym co robią- tj lubi je obiektyw i pokazują sie na wybiegach. Ale jesli ktoś twierdzi, ze CHUDE JWEST PIEKNE i ta Anja Rubik ma być jakimś ideałem, to ja serdecznie dziękuje - sporo podobnych dziewczyn mozna spotkać na zamkniętym oddziale zaburzeń odzywiania - identyczne proporcje. Nie, dziekuje, wolę już miec takie polskie "ideały" urody jak Grazyna Wolszczak czy Katarzyna Figura w mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś