Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow...

07.06.08, 07:01
    Mnie się podobają. Sama jestem niska i ciągle muszę się odchudzać, do tego
    kręcone włosy, ech:) Wzrostu im nie zazdroszczę, ale chude jest piękne...I
    oczy tej...Sowy.
    Obserwuj wątek
      • ishya Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow... 07.06.08, 15:44
        Rzeczywiście dziewczyny są śliczne. Zgadzam się, że chude jest
        piękne:) ja jestem wysoka, ale niestety figury modelki nie mam:(
        Sowa ma cudowne oczy. Jest w nich coś przyciągającego, porażającego,
        magicznego i hipnotyzującego jednocześnie. Super dziewczyny
        jesteście:)
      • fioolkaa Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 07.06.08, 16:45
        Szczawińska ma krzywy nos
        • miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 18:09
          no i co z tego?
          • sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 19:28
            panna Rubik wyglada na bardzo chora osobe - na temat jej urody
            wypowiadac sie przy jej aktualnym stanie nie mozna.
            bardzo dobre wrazenie robi panna Sowa : bardzo ciekawa uroda,
            niezaglodzona figura. ta dziewczyna ma przed soba przyszlosc.
            reszta, to szkielety, ktore dla wiekszosci pozostana anonimowe .
            • miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:01
              Anonimowe? Runik już nie jest anonimowa, w świecie mody jest
              niezaprzeczalnie gwiazdą niezaleznie od tego w jakim stopniu
              jest "szkieletem", jest jedna z bardziej rozchwytywanych modelek na
              rynku, Kasia Struss i Magda z resztą też...
              • gabrielafrancuz Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:05
                Po obejrzeniu zdjęć, zapamiętałam tylko Sowę.
                Pamiętam też jej przepiękną sesję podwodną.
              • sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:07
                z anonimatu wychodza w artykulikach z GW i nie sa anonimowe na forum
                moda, na kastingach maja imie i nazwe agencji, ale dla publiczosci
                sa anonimowe. to nie sa gwiazdy wybiegow, niestety. Sowa byc moze
                zrobi prawdziwa zawrotna kariere modelki...
                • miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 13:50
                  Owszem one SĄ gwiazdami wybiegów. Akurat Sowa jest najmniej z nich
                  znana, natomiast Ania Rubik jest uznana za jedną z najlepszych
                  modelek świata, dostaje najlepsze kontrakty reklamowe dla światowych
                  marek - Valentino, Oscar de la Renta to tylko niektóre. Podobnie
                  Kasia, która była twarzą Diora, Dolce &Gabbany i Jil Sander. Jeżeli
                  to dla ciebie anonimowość, to wybacz, ale chyba mało się na tym
                  znasz.
                  • sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 18:34
                    chyle czola przed pania magister mody :))))
                    • miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:02
                      ja tylko bronię honoru Polek, chociaż w tej dziedzinie nasz kraj ma
                      sie czym pochwalić :>
                  • aniabos Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:31
                    miss.stardust napisała:

> Akurat Sowa jest najmniej z nich
                    > znana

Sowa zaczela stosunkowo niedawno, ale jej kariera idzie szybko. Mnie akurat ona
                    sie nie podoba, ale nie mozna jej odmowic, ze jest wzieta modelka, chociaz
                    (jeszcze?) nie na topie.
                    • miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:57
                      To prawda, Marcelina jest jeszcze młodziutka, więc wszystko może się
                      zdarzyć. Choć ostatnio niestety jakoś mniej jej bylo na wybiegach,
                      ale trzymam kciuki.
                • aniabos Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 20:28
                  sankanda napisała:

> z anonimatu wychodza w artykulikach z GW i nie sa anonimowe na forum
                  > moda, na kastingach maja imie i nazwe agencji, ale dla publiczosci
                  > sa anonimowe. to nie sa gwiazdy wybiegow, niestety. Sowa byc moze
                  > zrobi prawdziwa zawrotna kariere modelki...

Sankanda, Anja Rubik jest bardzo znana w nowojorskim swiecie mody i zreszta na
                  calym swiecie. Obejrzyj sobie na style.com jej zdjecia z ostatnich pokazow
                  Hermes, Chanel, Galliano i in. Frackowiak i Sowa tez zreszta sa znane na
                  wybiegach, ale Rubik to zdecydowania jedna ze swiatowych top-modelek.
                  • sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 21:50
                    aniabos, Rubik jest znana w srodowiskach profesjonalnych, a to nie
                    jest to samo co byc znana modelka :) zajrzalam na strone, ktora
                    polecasz, fakt jest dluga lista modelek, brnac przez nia w
                    poszukiwaniu modelek z Polski, natknelam sie na Kate Moss i jeszcze
                    jakas tam... One maja nazwiska, bo przecietny czlowiek je zna.
                    Rubik, Frackowiak czy Sowa, nazwisk nie maja, nawet jesli wystepuja
                    w reklamach D&G czy innych tego typu, czyli .... gwiazdorsko
                    niegwiazdorskich.
                    Poslka nie wychowala jeszcze modelki, ktora stalaby sie idealem
                    piekna czy czegokolwiek innego. One poki co nie wychodza na szersze
                    wody. Bryluja na wybiegach i swietnie. Niektore "odpolszczaja" swoje
                    nazwiska.
                    • miss.stardust Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 22:28
                      Tak naprawdę niewiele jest modelek, o których wie każdy przeciętny
                      człowiek nieinteresujący się za bardzo modą. I głównie są to
                      modelki, które już w zawodzie rzadko pracują. Moda po prostu nie
                      jest tak chwytliwym źródłem plotek, o modelkach rzadko pisze się w
                      tabloidach czy na portalach plotkarskich, ale to jeszcze nie
                      oznacza, że nie są one gwiazdami. W pewnym sensie są, Rubik gościła
                      na wielu galach na które wstęp mają tylko celebrities, to o czymś
                      świadczy.
                    • aniabos Anja Rubik 08.06.08, 23:29
                      Oczywiscie masz racje, ze zadna polska modelka nie osiagnela jeszcze statusu
                      Kate Moss czy Gisele Bundchen, nie mowiac juz o prawdziwej "starej gwardii" jak
                      Cindy Crawford czy Naomi Campbell. Ale takich modelek jest garstka. Ty
                      wspomnialas o gwiazdach wybiegow - Rubik jest wlasnie taka gwiazda, na rowni z
                      Agyness Deyn czy Doutzen Kroes - to jest ta "mloda gwardia" ;-). Juz od kilku
                      lat Rubik jest na liscie Top Ten Models na stronie style.com, poza tym jest
                      "twarza" Estee Lauder i Chloe. Inna sprawa, ze ona wprawdzie urodzila sie w
                      Polsce, ale mieszkala przez wiekszosc zycia za granica, chodzila do angielskiej
                      szkoly we Francji i tam rozpoczela kariere, wiec nie wiem, na ile mozna ja
                      nazwac "polska modelka".

The Sartorialist kilka razy zamieszczal zdjecia Rubik, anonimowo, nie z pokazu
                      tylko na ulicy. Zawsze ktos z gosci na jego blogu (to sa oczywiscie ludzie,
                      ktorzy sledza mode) rozpoznal ja. Mnie to nawet zdziwilo, bo moim zdaniem ona ma
                      taka malo charakterystyczna twarz.

www.bwgreyscale.com/adimg15/adv_8316.JPG
                      tinyurl.com/6qw5s3
          • fioolkaa Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 17.06.08, 21:16
            miss- to rzadkie i dziwne jak u modelki :) ale przyjemne, bo dowartościujące,
            np. mnie :)
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:46
        Marcelina jest piękna. Kojarzę ją jeszcze z konkursu Dziewczyny
        który kilka lat temu wygrała. Ma niesamowite spojrzenie. Dla mnie
        ona tymi oczami przypomina Natalię Vodianową.
        • gabrielafrancuz Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 07.06.08, 21:49
          Nie martwcie się, jeszcze ją odchudzą.. Rubik też na początku nie odstraszała.
          To, jak wygląda teraz, to koszmar.
          Chyba boi się, że "wypadnie" z obiegu. I wybiegu.
          • sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 09:03
            jeszcze nie tak dawno modelki kategorii II lub III musialy sie
            godzic na krotkie wlosy (Linda byla wyjatkiem, ktoremu nawet krotkie
            wlosy nie zaszkodzily - ale to byla i jest modelka wyjatkowa !).
            teraz, tym, ktore aspiruja, ale nie maja tego czegos wyjatkowego,
            kaza chudnac do anormalnosci. wyobrazacie sobie Gisele odchudzona do
            stanu skory i kosci ? Nikt, nawet najbardziej popieprzony pedal, nie
            osmielilby sie jej tego zaproponowac ;)
      • justyn.augustyn Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 08.06.08, 10:10
        Marcelina ideałem mym... :)
      • n_nicky Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 09.06.08, 00:27
        Jak spoglądam na obecne pokazy, to z żalem wspominam jeszcze początki lat dwutysięcznych i takie modelki jak Caroline Ribeiro, Ai Tominaga, Alek Wek, Liya Kebede, Fernanda Tavares i wiele innych. Dzisiaj ważne jest żeby modelka była chuda do granic możliwości, wysoka i "charakterystyczna", przy czym tą charakterystyczną urodą zachwycają się obecnie głównie ludzie z branży i nastolatki marzące o karierze na wybiegu. Modelki z każdym rokiem stają się coraz bardziej anonimowe - w latach 90-tych każdy wiedział kim jest Claudia Schiffer czy Cindy Crawford, kilka lat temu większość słyszała o Gisele Bundchen czy Natalii Vodianovej, obecnie podejrzewam ta większość miałaby problem z wymienieniem kilku nazwisk aktualnych modelek ze światowych wybiegów. Wiele osób nie wie nawet kim jest Anja Rubik.

• prezydent2008 Ktora z nich ma wyksztalcenie... 09.06.08, 07:39
        Czy ktos zna polska modelkę topowa ktora ma wyksztalcenie na przyzwoitym
        poziomie.... skonczone studia... osiagaja cos kosztem czegos.. niektore sa tak
        puste .. pojecia o innych rzeczach nie maja poza modelingiem..
        • sankanda Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 09.06.08, 10:39
          a czy zna ktos zagraniczna modelke topowa na przyzwoitym
          poziomie...skonczone studia... ;););)
        • vinylsky Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 17.06.08, 18:24
          Na przykład Magdalena Frąckowiak, zdała międzynarodową mature, studiuje
          architekturę w Paryżu.
          A tak poza tym to dziewczyny są młode, mają okazje zarobić, wykształcenie nie
          ucieknie, ludzie kończą studia a i tak nie mają pracy albo zarabiają grosze,
          takie polskie realia. Dostały szanse, czemu miałyby nie skorzystać?
          Niektóre? Tzn. które bo rozumiem że znasz "niektóre" osobiście?;)
        • fioolkaa Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 17.06.08, 21:15
          skończone studia wcale nie sprawiają że któraś przestanie być pusta czy nagle
          stanie się inteligentna. Zresztą gdy teraz mają swoje 5 minut dlaczego miałyby
          je tracić na studia, po których nawet mogą nie znaleźć pracy? jak dla mnie
          kariera i pogoń za marzeniami często powinny być ważniejsze od wykształcenia
          wyższego. Zapewniam cię że ogólniak skończony na dobrym poziomie, zapewnia
          wystarczającą wiedzę o świecie, o modeling zazwyczaj dodaje do tego obycie.
        • juku94 Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 24.02.09, 16:06
          A skąd to wiesz??? Akurat one wiedzą, że ich kariera potrwa jak
          pójdzie świetnie najwyżej do dwudziestuparu lat, więc będą musiały
          znaleźć sobie wkrótce jakąś normalną pracę. Prędzej czy później idą
          na stuia.
          Może zanim coś powieszz, a zwłaszcza tak chamskiego, najpierw się o
          tym czegoś dowiedz.
          • zettrzy Re: Ktora z nich ma wyksztalcenie... 25.02.09, 20:08
            > Może zanim coś powieszz, a zwłaszcza tak chamskiego,

w tym calym watku nikt nie napisal nic chamskiego
            nie wiem do kogo sie przyczepiasz, ale uwaga typowa dla forum - ktos
            napisal cos co ci nie odpowiada wiec walisz przymiotnikiem "chamski"

chamskie to jest bezpodstawne zarzucanie innym chamstwa :P
      • nadinka_nadinka Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 09.06.08, 14:01
        Wiem, że jak ktoś ma 17 lat (Sowa) to jest chuday bo to normalne, ale Rubik
        wygląda na zagłodzoną. Zwłaszcza, że ona nie jest juz chyba nastolatka i tzw.
        atrybuty kobiece (biust, tylek) powinna posiadac.

"Women need to be twice as good as men to be considered equal; fortunately, it's
        not that difficult."
        • sankanda Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 09.06.08, 17:54
          Rubik wyglada na kobiete w depresji...ale my wiemy jak ta choroba
          naprawde sie nazywa :(
          • stworzenje okropne te kobiety 17.06.08, 20:43
            takie cyborgi sluzace na wieszak na ubrania, ziemiste cery,idstajace z chudosci
            uszy,bo sie uwydatniaja,wlosy jak pmiotlo jakies.Okropienstwo.Jakby mi doplacali
            to bym nie dala z siebie zrobic straszydla :-).
            • realkobieta Re: okropne te kobiety 19.06.08, 16:56
              Chciałabym Cie zobaczyć, BARDZO !!! skoro one sa takie brzydkie: ta
              cera, uszy, włosy ogólnie ochyda BRRR to Ty na pewno jesteś bóstwo.
              Uważaj żeby od zazdrości i jadu który nosisz w sobie nie zepsuła Ci
              sie Twoja alabastrowa cera. Pozdrawiam
              • realkobieta Re: okropne te kobiety 19.06.08, 16:59
                Zapomniałam napisać że jest to adresowane do STWORZENIA
      • agusja Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 19.06.08, 17:16
        ja zadnego piekna w nich nie widze.oczy mnie bola jak widze te
        wszystkie kosci i wychudle twarze.piekne oczy?jasne ze duze ,jak ma
        sie wychudzona twarz to oczy zawsze sa najwieksze.Co to za kobieta
        bez kobiecej figury.Toz to wieszak
      • posnania1 Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 19.06.08, 21:59
        Biedne chude szkapy :D
        • sabriel Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 20.06.08, 20:15
          Gdzie się podziały modelki,piękne kobiety, które magnetyzowały wybieg, kiedy po
          nim szły-Cindy,Helena,Karen,Fernanda,Jasmin?
          Przecież obecnie te dziewczyny nic w sobie nie mają.Wszystkie są takie same-
          wysokie, przeraźliwie chude,blade,typ anorektycznej elficy.
          Żal się człowiekowi robi jak na nie patrzy.
      • vesper_lynd Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 22.06.08, 20:04
        Marcelina Sowa będzie drugą Vodianową. Nieziemska uroda.

A reszta... Hmm, ujmę to eufemizmem - dość CHARAKTERYSTYCZNA uroda, tzn wystarczy być 40-kilogramową żyrafą i mieć ciekawie krzywy pyszczek i styka w świecie modelingu..? Bo takie mam wrażenie oglądając zdjęcia modelek. Nie tylko te, żeby nie było.
        Nie odmawiam im urody, absolutnie, ale nie powiecie że są to piękności na miarę Gisele Bundchen czy starej gwardii top modelek lat 90. Tych twarzy się nie zapamiętuje.

Anja Rubik wygląda na tym zdjęciu dramatycznie :( Mam ochotę dać jej kanapkę do ręki. Szkoda, bo uważałam ją dotąd za bardzo miłą oku modelkę.
        • zettrzy Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 25.02.09, 20:18
          > Gisele Bundchen czy starej gwardii top modelek lat 90. Tych twarzy
          się nie zapamiętuje.

no ja akurat w ogole nie odrozniam Gisele Bundchen i "starej gwardii
          lat 90" - jakos tam identyfikuje wylacznie Christie Brinkley, a cala
          reszta zlewa mi sie w jedna atrakcyjna fizycznie, ale anonimowa
          calosc
          co byc moze jest wlasciwa reakcja, bo w swiecie mody wazne sa CIUCHY
          a nie to kto je prezentuje
      • pani.marto Re: Zobacz topmodelki z Polski brylujące na świat 25.02.09, 19:10
        Kiedy patrzę na te zdjęcia z wybiegów, to ta ich nadmierna i niezdrowa chudość
        aż tak się nie rzuca w oczy. Widziałam jednak zdjęcia (chyba z Oskarów Mody
        '08), na których Rubik stała przy Magdzie Mołek, osobie przecież bardzo
        szczupłej. Rubik wyglądała jak połowa Mołek, a jej nogi jak ręce tej drugiej :/
      • disa ładne 25.02.09, 20:01
        dobze zarabiające, rozpoznawane, i robiące kariere -same +
        ale rozumiem, ze to moze wzbudzac zazdrosc, zawisc i ocene wedlug
        stereotypow -to TAKIE polskie ;]
        • gabrielafrancuz Re: ładne 25.02.09, 20:19
          Czy każdy dla kogo 50 kg wagi przy 1,80 wzrostu jest niezdrowe, jest zazdrosny?
          • cccykoria Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 20:36
            plan widac same kosci.Co ludzie nie robia dla kariery?

Dlaczego modelki musza byc jak anorektyczki? Nieraz zadaje
            sobie to pytanie.Zadnej zazdrosci ,bo i czego? W zyciu nie
            pozwolilabym mojej corce(a jest piekna kobieta),zreszta i
            Ona sama byc modelka ,za zadne pieniadze....

• disa Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 20:49
              spora czesc dziewczyn jest chuda z natury

tak jak jest duzo ludzi ktorzy sa puszysci/grubi
              -ale to TŁUMACZY SIĘ genami/chorobą/uwarunkowaniami....
              • cccykoria Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 21:21
                disa napisała:

> spora czesc dziewczyn jest chuda z natury
                >
                > tak jak jest duzo ludzi ktorzy sa puszysci/grubi
                > -ale to TŁUMACZY SIĘ genami/chorobą/uwarunkowaniami....
                >

Ja tez bylam chuda z natury ,nawet po urodzeniu dzieci.Moze
                ja to tak widzialam ,natomiast inni co za figura itp

Zle sie czulam z tym -rozumiesz?. Nie stosowalam zadnej
                diety itp Teraz wreszcie przytylam 5 kilo(moze dla niektorch
                tylko dla mnie to sukces)) i jestem szczesliwa.......
                • disa Re: Moze i niektore ladne ,ale na pierwszy 25.02.09, 22:28
                  no wlasnie ja z tych co Ci tych 5kilo zazdroszcza :D
                  ja od 5lat mam stala wage :( mimo diet itd ;/
          • disa Re: ładne 25.02.09, 20:38
            nie, ale kazdy kto ocenia czyjas urode tylko pod kątem krytyki, aby
            poprawic sobie humor (a o tych co na podstawie wygladu ocenili
            inteligencje modelek nie wspomne)
            • zettrzy Re: ładne 25.02.09, 20:51
              w zakresie inteligencji modelek pieknie sie wypowiedzial Simon
              Doonan, w swoim bestsellerze Eccentric Glamour, mniej wiecej tak:

Poziom intelektu modelek wyznacza tematyka ich konwersacji,
              niezmiennie ograniczona do problemow ze zlamanymi paznokciami i
              dojazdem na lotnisko

nie bede obrazac intelektu znawczyn z FM jakimis detalami natury kim
              jest Simon Doonan i dlaczego cytuje akurat jego opinie :P
              • disa Re: ładne 25.02.09, 22:30
                pracowałam z modelkami
                i wiem jakie sa...
                sa takie ktorze nie wiedza co to "liczba parzysta" (przy odlicz i
                parzyste wystąp)
                i sa naprawde inteligentne -te bardzo czesto rezygnuja z kariery bo
                sie szanują :D
                • miska_malcova Re: ładne 26.02.09, 10:51
                  ja mam mały epizod na swoim koncie, nie jako modelka, ale organizator pokazu :)
                  I od tego czasu nie chcę mieć z modelkami nic wspólnego. Nie rozumiały prostych
                  komunikatów :) Kosmos normalnie
      • totalna_apokalipsa Zobacz topmodelki z Polski brylujące na światow.. 26.02.09, 08:49
        Ok, moze i są dobre w tym co robią- tj lubi je obiektyw i pokazują
        sie na wybiegach.

Ale jesli ktoś twierdzi, ze CHUDE JWEST PIEKNE i ta Anja Rubik ma
        być jakimś ideałem, to ja serdecznie dziękuje - sporo podobnych
        dziewczyn mozna spotkać na zamkniętym oddziale zaburzeń odzywiania -
        identyczne proporcje. Nie, dziekuje, wolę już miec takie
        polskie "ideały" urody jak Grazyna Wolszczak czy Katarzyna Figura w
        mlodosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka