beze_mnie 02.07.08, 23:45 kupiłam na allegro wspomnianą i potwornie smierdzi, boli mnie już głowa, prześmiardły mi chusteczki higieniczne i to nie jest zapach skóry, tylko taki chemiczny..... czy to tak musi być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miranda.hobbes Re: nowa torebka prady 03.07.08, 00:03 jakbyś kupiła oryginalną może by nie śmierdziała;) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: nowa torebka prady 03.07.08, 06:32 Podoba mi sie umieszczenie w tresci informacji, ze to torebka Prady, faktycznie niezbednej:-). No i faktycznie, oryginalna pewnie nie smierdzialaby;-P Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: nowa torebka prady 03.07.08, 07:51 no bo to prada i dlatego śmierdzi :) jakby to był chanel to by śmierdziała ciut mniej a juz najmniej to śmierdzą torebki LV :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: nowa torebka prady 03.07.08, 08:03 czytałam gdzieś, że im droższa tym bardzij śmierdzi!!!! to sie dziewczyno szarpnełaś:-D (ból głowy jako cena luksusu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
voodoo.doll Re: nowa torebka prady 03.07.08, 08:33 Skarbie, nie potrzebnie napisalas, ze to Prada - widzisz jak chamsko ci odpowiadaja zawistnice. No i to musi byc na 100% podroba. Gdybys nie napisala marki, to by ci wszystkie udzielaly zyczliwie porad, jak sie pozbyc tego srodu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: nowa torebka prady 03.07.08, 08:53 no pierwszy mój wpis i mnie pojechały wredne jędze ;) myslałam, że na forum moda sa snobki, no to jak się pozbyć tego smrodu? czy odesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
voodoo.doll Re: nowa torebka prady 03.07.08, 09:00 Nie wiem, jak sie pozbyc, bo nie mialam nigdy takiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.hobbes Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:04 tak, masz rację:) zazdrościmy śmierdzącej Prady z allegro... a może to jest Pradua albo "prawie jak Prada!";))) Odpowiedz Link Zgłoś
avon111 Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:18 Ja tez sadze, ze to zawisc, bo gdyby dziewczyna nie napisala jaka to marka, to nie byloby tych wszystkich zlosliwych uwag. Jednak jakas strunka w was zadrgala na dzwiek slowa Prada, ze musialyscie szpilke wbic dziewczynie :P Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.hobbes Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:35 też coś:) nie rusza mnie, gdy ludzie kupują luksusowe rzeczy, wręcz cieszy mnie to, bo wówczas wiem, że są Polacy, którzy sobie świetnie radzą w życiu:) jednak uważam, że oryginalna torebka Prady nie ma prawa śmierdzieć:) ot co:) pozdrawiam te dziewczęta, którym się wydaje, że jak ktoś coś krytykuje to na pewno zazdrości:) Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: nowa torebka prady 03.07.08, 09:12 oj tam zaraz jędze:-) to nie jest złosliwośc tylko fakt, że nie ma sie czego spodziewać po torebce "prada" kupowanej na allegro. Pradwopodobnie (na granicy z pewnością:-) jest to podróbka. Jeżeli więc smród jest nie do wytrzymania to oddaj. I jeszcze jedno pytanie. czy liczyłaś sie z tym, że to raczej nie prawdziwa prada czy miałas nadzieję na oryginał? W drugim wypadku oddaj nawet jak w końcu przestanie wydzielać zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:16 jedyny sposób żeby pozbyć się tego smrodu to pozbycie się torebki! Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:24 możesz wkleić linka do zdjęcia tej torebki? :) jestem ciekawa jak wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:57 alice, dawno kupowałaś tę niebieską spódniczkę z h&m? jest świetna. co do torebki.. dostałam kiedyś duży, skórzany portfel (oryginalny, ale nie z Prady) i okropnie śmierdział. myślalam, ze po tygodniu mu przejdzie, ale niestety nic sie nie zmieniło, wiec go schowałam głęboko do szuflady. myśle, ze dalej tam cuchnie. najlepiej wklej zdjęcie tego cuda. jeśli będzie ładna, to chyba można jakoś znieść ten zapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: nowa torebka prady 03.07.08, 13:59 Miałam kiedyś torbę, która śmierdziała w środku- przestała wraz z upływem czasu i jej noszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: nowa torebka prady 03.07.08, 14:02 Widziałam wczoraj w hamie te spódniczki:)jeszcze czarna jest. też mi się już dawno podobały ale chyba za gruba do nich jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: nowa torebka prady 03.07.08, 20:58 dzięki dzięki:) spódniczka jest jeszcze do kupienia na dziale Divided:) Jest też wersja czarna:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: nowa torebka prady 03.07.08, 14:14 napisalabym do producenta (jesli kupiona przez siec) w tej sprawie czy jest jakis sposob na pozbycie sie zapachu i czy wgole torebka ma prawo smierdziec? Jesli kupilas swiadomie torebke nieorginalna to chyba niema rady tzreba wdychac ten smrodek i potraktowac to jako nauczke na przyszlosc, ze nie warto kupowac od zlodzieja/pirata/pasera... Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: nowa torebka prady 03.07.08, 20:20 obawiam się, że to ostatnie chwile tej torebki, bo jej nie przechodzi, a nie było w ofercie napisane, że trzymać ją na balkonie i wozić za samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie obawiam się 03.07.08, 20:23 że trzeba było od tego zacząć - wrzucić tu linka, żebyście ją oceniły czy oryginalna, bo chyba mocno przepłaciłam, a trzeba było iść do zwyczajnego sklepu :( Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: obawiam się 03.07.08, 20:30 jesli sadzisz ze jest orginalna bo tak deklarowal sprzedawca to mozliwe zejest napisz do producenta Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: obawiam się 03.07.08, 20:35 mogę Wam tu wkleić link? ocenicie czy jest oryginalna? Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: obawiam się 03.07.08, 21:04 www.allegro.pl/item387977877_prada_fairy_runaway_torebka_torba.html Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: obawiam się 03.07.08, 21:06 tak myslalam ze to ta ;) znaczy ten model mnie tez strasznie sie podoba a masz jakies wlasne jej zdjecia? po tym jak Ci ja przyslali? Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: obawiam się 03.07.08, 21:17 nie mam, ale to pierwsze zdjęcie w ofercie oddaje ją w rzeczywistości i naprawdę jest ok, chociaż spodziewalam się, że będzie bardziej biała ale ten smród - lakieru czy co? no łeb mi pęka Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.hobbes Re: obawiam się 03.07.08, 21:12 cytat z netu: The smaller version retails for $2290 and the larger for $2490. naprawdę sądzisz, że cena 910 zł, czyli ok. $430 jest porównywalna do ceny w butiku? dodam, że wg rysunku na torbie masz większą wersję:) ale ale, torebka sama w sobie bardzo fajna:) tylko no, trochę przepłaciłaś;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: obawiam się 03.07.08, 21:19 tak bo to pewnie nie prada ;) trudno powiedziec bez real foto co Ty tam masz... ja bym ja odeslala Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.hobbes Re: obawiam się 03.07.08, 21:21 tak właściwie, jeśli uważasz, że cena 910 zł za podrobioną Pradę jest w porządku to ok, prawdziwą wartość rzeczy określa to, ile warte są dla nas;) ale na przyszłość radziłabym Ci poszukać czasem informacji w internecie zanim coś kupisz na allegro:) to może być naprawdę dobry nawyk dla Twojego portfela, ale też i dla spokoju psychicznego pozdrawiam p.s. nie wiem, jak pozbyć się smrodu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: obawiam się 03.07.08, 21:26 dziewczyny, czy na allegro można bezkarnie używać słowa oryginalna? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: obawiam się 03.07.08, 21:30 na allegro mozna bezkarnie wykorzystywac skardzone z blogow zdjecia allegro zyje z prowizji i zalezy zeby jak najwiecej spzredawac a nie bdac o prawa obywateli naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: obawiam się 03.07.08, 21:37 a jak udowodnisz Allegro czy komukolwiek, że nie jest oryginalna? bo śmierdzi?;-)przecież wg Ciebie JEST oryginalna. Gdyby nie smrodek nigdy byś o niej nie napisała tutaj i nie przeczytałabyś, że może ona wcale nie jest oryginalna. Już widzę jak Sprzedający przyjmie zwrot.... p.s. może wunder-baum?;-)) www.wunderbaum.se/wundershop.asp Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowata Re: obawiam się 03.07.08, 21:45 > na allegro mozna bezkarnie wykorzystywac skardzone z blogow zdjecia > allegro zyje z prowizji i zalezy zeby jak najwiecej spzredawac a nie > bdac o prawa obywateli naszego kraju tja, jak domagałam się konsekwencji dla allegrowiczki która ukradła zdjęcia 3 osób, Allegro wysłało mnie do sądu bo oni to nic nie mogą zrobić... cóż, jedna z tych trzech osób właśnie się sądzi. co do smrodu też nie mam pomysłu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.hobbes Re: obawiam się 03.07.08, 21:38 przepraszam, że tak ostro się zapytam, ale na jakim świecie żyjesz? nie wiesz jakie cyrki na allegro odchodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: obawiam się 03.07.08, 21:40 jak odroznic podrobke fairy - rady z sieci: img.villagephotos.com/p/2006-12/1233617/FakeBagstoPost_edited-1NEW.jpg img.villagephotos.com/p/2006-12/1233617/TinyDotsFake_edited-1.jpg img.villagephotos.com/p/2006-12/1233617/FakevsRealHardware_edited-1.jpg juz samo zapiecie (link nr. 3) wskazuje na podrobke. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: obawiam się 03.07.08, 21:45 o kurczę! jak już tak podrabiają to mogli się bardziej 'przyłożyć' to tego zapięcia!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: obawiam się 03.07.08, 21:50 oczywiście, że mam tę pierwszą ze stopami :DDD dzięki za uświadomienie i lekcję ale ja nie jestem taka oblatana jak Wy, następnym razem na bank najpierw tu zapytam, póki co przenoszę się do sklepu realnego Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: obawiam się 03.07.08, 21:54 sprawdzaj ceny w butikach jak tak kosztuje 2 razy wiecej to raczej nikomu nie opalca sie za smieszna 1/3spzredawac zwykle w polsce na allgro cena jest duzo wyzsza bo spzredawcy doliczjaa sobie % za transport np. z usa oraz za niedostepnosc tych produktow w polsce wiec nalezy sie spodziewac, ze orginalna torebka bedzie sporo drozsza niz w internetowycm butiki projektanta/domu mody cydow ni ma ;) jak mawiala moja mama ja juz sie nauczylam ze szalowe okazje promocje i inne cuda to lipa i podpucha Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: obawiam się 03.07.08, 21:54 nie chce Cie dobijac, ale znalezienie tych zdjec zajelo mi 3 min - wpisalam w googla "how to spot fake prada fairy" i jako pierwszy link wyskoczylo purse forum - skarbnica wiedzy swoja droga. moze sprobuj interweniowac u allegro - pokaz zdjecia oryginalnej torby i podrobki - ostatnio ebay musial wyplacic grube miliony zadoscuczyniena LVMH - moze allegro sie przestraszy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: obawiam się 03.07.08, 22:02 widzisz, drugi raz w tym tygodniu wstydze się, że nie chce mi się uczyć angielskiego, pieniądze bozia dała, ale chęci to nie... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: obawiam się 03.07.08, 21:51 no to niezle 910 zl za bazarowa produkcje to 4 pary butow w zarze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miranda.hobbes Re: obawiam się 03.07.08, 21:58 albo jedne w shoe be do na sale'u:D oryginalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
parsley_sage Re: obawiam się 14.08.08, 20:46 Moim zdaniem środek torbeki też marnie o niej świadczy . Na tym zdjęciu (które jest, domyślam się nie ze strony prodeucenta -jak pierwsze ,tylko real-foto) podszewka wygląda tandetnie -jak najtańszy skaj.No takie coś może wydzielać nieprzyjemne zapachy . Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: obawiam się 03.07.08, 21:34 o boszzzz!!!! to Ta torebka!!! Marze o tej torebce:). Przezyłabym każdy zapach, żeby ją móc nosić;) Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: obawiam się 03.07.08, 22:21 oglądałam ją ostatnio na stronie Prady! jest śliczna. cięzko mi ocenić czy oryginalna, ale nosiłabym ją mimo nieprzyjemnego zapachu :) może z biegiem czasu samo przejdzie. gorzej jesli to podróba, bo rzeczywiście dałaś dużo kasy, a mogłabyś trochę dopłacić i mieć oryginał. Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: nowa torebka prady 03.07.08, 22:30 rzeczywiście podróba, ale tego sie można spodziewać po allegro. E-bay już ostatnio zapłacił niezłą kasę za sfałszowane torebki LV, a na allegro chyba nikt nic z tym nie robi. sprzedawca inteligentnie zakrył wszelkie ślady po których można się było łatwo zorientować, że torebka nie jest oryginalna. no cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: nowa torebka prady 03.07.08, 22:58 teraz widzę, że w aukcji zostały umieszczone zdjęcia oryginalnej torebki już rozpoczęłam starania o odzyskanie pieniędzy, też z udzialem allegro mam nadzieję, że te pieniądze uda mi się wydać na oryginalną torebkę furli, ze sklepu z realnym sprzedawcą Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: nowa torebka prady 03.07.08, 23:01 wciaz jest zdjecie zamka podrobki, moze zrob screenshota? (chociaz nie wiem, czy moze byc dowodem) Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: nowa torebka prady 04.07.08, 08:31 Jestem w szoku! sprawdziłam sobie co ten facet sprzedawał wcześniej i włos mi sie na głowie zjeżył:-/ handluje torebkami (zazwyczaj zamieszcza zdjęcia oryginalów) i wygląda na to ,ze robi świetny interes. jakośdotychczas sobie wyobrażałam ,że allegrowe podróbki chodzą po 100-200 zł. i ktoś je kupuje z płeną swiadomością kupowania podróby.a tu widzę ,ze ludzie do 1000 zł pałcą! no to chyba wierzą (choć niestety raczej naiwnie), że to oryginał. ja bym zwróciła torebkę. w przypadku protestu postrasz go policja. mysle ,ze poskutkuje. swoją drogą to skanfal ,ze allegro toleruje złodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: nowa torebka prady 14.08.08, 21:16 > jakośdotychczas sobie wyobrażałam ,że allegrowe podróbki chodzą po > 100-200 zł. i ktoś je kupuje z płeną swiadomością kupowania > podróby.a tu widzę ,ze ludzie do 1000 zł pałcą! no to chyba wierzą > (choć niestety raczej naiwnie), że to oryginał Otóż właśnie to jest dla mnie kwintesencja "podróbki" Odpowiedz Link Zgłoś
cori_celesti Re: nowa torebka prady 04.07.08, 08:45 Przepraszam, ale ja tego nie rozumiem :) Chyba każdy wie, że na allegro roi się od podróbek. Nie zwróciłaś uwagi na to czy zdjęcie przedstawia oryginał czy nie. Nie przejęłaś się nawet tym ile kosztuje torebka w sklepach, sprzedawca ukrył znaki świadczące o podróbce, nawet nie poprosiłaś o więcej zdjęć? Nie przejżałaś komentarzy? Podchodzi pod naiwność :) Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: nowa torebka prady 04.07.08, 08:52 wiesz co ,sprawdziłam i ten pan ma bardzo dobre komantzarze!, że torebki zgodne zo pisem, pieknie wykonane itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: nowa torebka prady 04.07.08, 09:00 Moze i zgodne z opisem, ale pewnie kupujacy nie porownywali do oryginalu. Wiadomo, ze teraz podrobki czesto wygladaja swietnie, ale przeciez trzeba dokladnie sprawdzac i porownywac takie rzeczy z oryginalami. Moim zdaniem jest to wielka naiwnosc, liczyc ze na Allegro kupi sie designerskie dodatki za cene bedaca ulamkiem ceny oryginalu. Przeciez sprzedawcy to nie instytucja charytatwna, nikt nie wystawilby za grosze torebki wartej tysiace. Ja na pewno nie zaufalabym Allegro, jesli o tego typu rzeczy chodzi. Moze odrobine predzej ebayowi, o ile cena nie bylaby podejrzanie niska. W Stanach maja swietne wyprzedaze i nawet designerskie ceny trafiaja sie za naprawde niskie ceny. No ale z drugiej strony wiadomo, ze ebay przymykal oko na handel podrobkami, za co teraz musi slono zaplacic. Duzo bezpieczniej jest poszukac wyprzedazy w sklepach typu Yoox, tam mam nadzieje nie handluja pdorobkami:-). Odpowiedz Link Zgłoś
cori_celesti Re: nowa torebka prady 04.07.08, 09:08 Już samo stwierdzenie "kupiłam na allegro nową torebkę prady" brzmi trochę dziwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka3 Re: nowa torebka prady 04.07.08, 15:07 Kurcze, też marzyła mi się ta torebka, jednak prawdziwa PRADA w tym roku nie może tylko tyle kosztować, moze za 10 lat w jakimś ciucheksie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: nowa torebka prady 04.07.08, 17:54 Ja kupuję często torebki w sh. Niektóre okrutnie śmierdziały. Kupiłam taki intensywnie perfumowany woreczek w lidlu. pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: nowa torebka prady 04.07.08, 18:58 ja nie przeczę, że jestem mega naiwna, ale dzięki konstruktywnym uwagom i wskazówkom, wielkie dzięki, już porozumiałam się ze sprzedającym i allegro i odsyłam torebkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: nowa torebka prady 06.07.08, 18:56 Gdyby orygnalna torebka prady kosztowała 910 zł... Też mi się ona strasznie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: nowa torebka prady 06.07.08, 19:25 napisz jak sie ustosunkowal do zarzutow o podrobie i smierdzeniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie Re: nowa torebka prady 11.07.08, 22:27 dostałam zwrot pieniędzy, ide do sklepu po torebke furli, chyba ...... Odpowiedz Link Zgłoś
beze_mnie komentarz? 11.07.08, 22:41 dziewczyny! na allegro wystawia się komentarze, co byście zrobiły? ja uważam, że podrabianie znanych marek to kradzież, a allegro ma to w nosie chciałabym, żeby inne dziewczyny nieświadome jak ja uniknęły wydania dużej kwoty na marną podróbkę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
paulixs1 Re: komentarz? 11.07.08, 22:48 No to napisz, ze uczciwy sprzedawca kase zwrocil jak sie zorientowalas ze to kolo Prady nie lezalo... Ja na ebayu kiedys taki komentarz wyczytalam :Prada? Primark more like it... Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: komentarz? 13.07.08, 00:33 W glowie mi sie nie miesci, ze ktos moze byc tak naiwny...na szczescie sie dziewczyno zorientowalas :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: komentarz? 13.07.08, 10:08 napisz ze torebka okazla sie pdrobka i miala bardzo przykry intnesywny zapach widze, ze na te torebki nabralo sie juz spoor osb nawet sie zatsanawialam czy nie napisac do licytujacych z linkiem do naszego forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś