aniaxd 17.07.08, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Moda dyskryminuje czarnoskóre modelki 19.07.08, 18:03 No tak, bo w Mediolanie i Londynie mieszkają ogromne ilości czarnoskórych kobiet... Które w dodatku mają dość zasobne portfele, żeby wydawać pieniądze na modne kreacje... Czy ktoś kiedyś zrobił badania nad dyskryminacją białych w Afryce? Ilu jest białych szamanów wśród Pigmejów, hm? A, wredni rasiści! Odpowiedz Link Zgłoś
maymay Re: Moda dyskryminuje czarnoskóre modelki 19.07.08, 21:15 To chyba normalne, ze liczba reklam i zdjec czarnoskorych modelek odzwierciedla niewielki procent jaki stanowi ta rasa w tym kraju? Poza tym, jakos nikt nie zauwaza, ze najwiecej jest na swiecie osob rasy zoltej, takze mozna powiedziec, ze Azjatki-modelki sa jeszcze bardziej dyskryminowane. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Moda dyskryminuje czarnoskóre modelki 29.07.08, 23:55 "tylko w samych Stanach Zjednoczonych ciemnoskóre kobiety wydają rocznie na ubrania i akcesoria ponad 20 miliardów dolarów" Ta liczba sama w sobie jest kompletnie pozbawiona znaczenia. Sens miałoby porównanie udziału portfeli ciemnoskórych z całością rynku. Udział ciemnych modelek powinien być proporcjonalny. W USA. W Europie mniejszy. A jako, że te rynki są mocno połączone to obecne proporcje wydają się być mniej więcej poprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A cenzor GWna tnie na całego 19.07.08, 21:24 Chyba z nadgorliwości, przecież artykuł nie jest o starozakonnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_crusader Natomiast w muzyce dominują smoluchy 19.07.08, 23:25 Albo wykonawcy to prawdziwi czarni, albo biali usiłują wyglądać i stękać jak czarni - więc niech pani Campbell przymknie paszczę, bo bilans wychodzi na zero Odpowiedz Link Zgłoś
alinoe74 [...] 20.07.08, 00:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nextjoanna2008 Re: no bo moze są nie ładne i tyle 20.07.08, 08:18 Nie mam nic przeciwko czarnoskorym, ale na wybiegach wole bladolice pieknosci o elfiej urodzie. Ubrania ladniej sie na nich prezentuja moim zdaniem. Calosc jest bardziej estetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Re: no bo moze są nie ładne i tyle 20.07.08, 11:58 a mi chce sie rzygac od tych elfów.. gemma rozkleiła juz tysiąc podobizn swojej krzywej mordy.. i juz co piata jest biała i ma krzywy ryj.. widzialam przedostatnie dwa vougi i zreplikowały sie juz porzadnie.. tam takie rzeczy sie replikują.. jak weźmiesz jedna to zaraz wyskocza dwie podobne.. armani w sklepie warszawskim na przyklejona do sciany replike rihanny i czyms zabójczo podobnym do umbrelli ale przypominajacej pejcz.. poprzednio mial cos zabojczo podobnego do linsay lohan i tego samego modela co zara. mnie to wkurza.. zaraz dalej jest sklep burberry gdzie od kilku sezonow wywiesza sie podobizny czegos z kate moss.. teraz jest rylo podobne do jej boskiego exbojfrenda zabojczo podobne do filmu control.. od poczatku mowilam ze ten film to marketingowa papka która jest zrobiona jako tribute to.. Pete Doherty.. ma utrwalac jego wizerunek jako idola który cierpi.. a razem z nim wystepuje tam morda stelli mccartney ktora jest raczej.. jakby to powiedziec.. jak tlusta klucha ktora nic nie potrafi.. slowem fatalna.. a na okladce vogue nie uznasz niczego poza jedna z 10-15 mord ktore wszyscy juz znaja dodatkowo wszytskie sa szatynkami i wygladaja raczej podobnie - standard look.. teraz np na brytyjskim jakas laska ktora wyglada jak slepowa z morda lekko skrzywiona ala gemma.. nextjoanna2008 napisała: > Nie mam nic przeciwko czarnoskorym, ale na wybiegach wole bladolice pieknosci o > elfiej urodzie. Ubrania ladniej sie na nich prezentuja moim zdaniem. Calosc jes > t > bardziej estetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
magiciatko Re: no bo moze są nie ładne i tyle 27.07.08, 17:43 To znaczy ze wg ciebie biale=krzywy ryj, a czarne=piekne rysy twarzy? Zapewniam, cie nie kazdy czarny jest ladny i nie kazdy bialy zachwyca uroda, zwykla rzecz:) Co poradzisz na to, czasopisma to ogromne pieniadze i ludzie zrobia wszystko, zeby je pomnozyc. Pokazywanie twarzy kilkunastu bialych modelek jest tylko jednym ze srodkow na zdobycie ich. Nie ma sie czym przejmowac, sa bardziej okropne rzeczy na tym swiecie:) No chyba ze jestes czarna albo ktos bliski dla ciebie jest. Poza tym zauwazylam, ze czarne kobiety prawie zawsze maja bardzo szerokie biodra i wydatne posladki, wynika to z ich budowy. A teraz jest moda na kobiety wysokie, z waskimi biodrami i bez talii. Wsrod bialych mozna je o wiele czesciej znalezc. Nie twierdze ze to jest dobre. Sama jestem niska i mam szerokie biodra w porownaniu do reszty sylwetki. Jak cos jest popularne, to zdobywa pieniadze i tyle. Ale mnie rozsmieszylas zdaniem: czyms zabojczo podobnym do umbrelli, ale przypominajacej pejcz. Tak sie oburzylas, ze zapomnialas jak po polsku jest parasol... Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio stare też są dyskryminowane 20.07.08, 10:31 a jaki procent pań na wybiegach stanowią te po czterdziestce? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: stare też są dyskryminowane 20.07.08, 22:27 Alexandra- masz jakiś osobisty uraz do Gemmy Ward? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
margherita_22 Re: stare też są dyskryminowane 22.07.08, 10:16 według mnie to sztucznie rozdmuchany problem, tak samo można by powiedzieć o kobietach niskich, że są dyskryminowane i nie mogą chodzić po światowych wybiegach... Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: stare też są dyskryminowane 27.07.08, 17:53 Dokładnie, popieram. Jest tyle dziewczyn średnio 160-170 cm, które mają idealne rysy, figury itp., a nigdy nie będą na wybiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
magiciatko Re: stare też są dyskryminowane 27.07.08, 18:02 To prawda, juz lece przeciwdzialac temu... Bo moj wzrost to za malo na wybiegi i czuje sie taka zdyskryminowana. Niemal kazdy moze cos w tym stylu stwierdzic. A czarni w USA nie maja prawa narzekac. Nawet jesli nie ozdobia okladek popularnych magazynow, to nikt ich nie wywali z pracy, nawet jak nic nie robia. Pracodawcy musza przestrzegac tego, ile jest kolorowych w ich firmie. W mojej szkole natomiast wiekszosc ochroniarzy jest czarna, a uczniow jest wiecej bialych. I nikt nie zwroci czarnym uwagi, ze za caly ich mundurek szkolny sluza obszarpane spodnie w dozwolonym kolorze. A Polaka by przy wejsciu natychmiast zawrocili. I po drugie tylko murzyni maja przywilej noszenia po szkole bluz z kapturem w dowolnym kolorze. Polakom je zaraz zatrzymuja do konca dnia i nie wiesz czy ja dostaniesz z powrotem, bo ci ktos moze zwinac... Nikt mi nie wmowi ze czarni sa dyskryminowani, to tylko bujda sluzaca im do obijania sie przez cale zycie kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bereklon bo murzynki są brzydkie 29.07.08, 23:42 i taka jest prawda.nie nadaja sie na modelki Odpowiedz Link Zgłoś
restless bo ładne jest to co popularne i opatrzone 07.08.08, 17:16 zgodnie z poglądami inz Mamonia na muzykę iel czarnoskórych kobiet widzicie na codzien albo w tv ( i nie mam tu na mysli tego co promuje mtv,połowa pań jest tam po przerobce) no i spytajcie mieszczancow np. Kenii o Gemmę,miałaby raczej niewielkie branie w porówaniu z czarnymi kolezankami Odpowiedz Link Zgłoś