joao_martinho Dres spoko jest 13.08.08, 16:37 www.youtube.com/watch?v=ePX3hbt2Cyo ;-) tylko spacery, źwiczenia, etc. Moim zdaniem zasada pasujaca do kobiet jak i do mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 13.08.08, 17:30 podobno dżinsy zaliczają się do sportowej odziezy, więc czasem noszę dżinsy na luzie tzn. zamiast obcasów ubieram do nich płaskie kolorowe trampki Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 13.08.08, 18:32 Kobiecy styl nie wyklucza założenia butów sportowych na zajęcia sportowe (np. spacer po lesie). Natomiast kobieta elegancka raczej nie pójdzie w szpilkach i z torebusią biegać po lesie, bo zdaje sobie sprawę, że to nieodpowiedni ubiór na taką okazję. Co do marki Adidas, to nic nie mam i nic nie noszę, bo nie przepadam, podobnie jak Puma, Nike i cała reszta tego cukierkowo-cocacolowego paskudztwa. Zamiast dresu lepiej latem założyć luźne lniane lub bawełniane spodnie. Do tego sportowe buty (sandały, tenisówki, itepe, itede) i już nie powinnaś czuć się jak burak na swobodnej wycieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 14.08.08, 11:35 o właśnie, ja nic do tej pory w zyciu nie kupiłam i nie kupię z tych typowo sportowych marek. adidas, puma czy reebok to dla mnie odraza i mnie odrzuca od samego wchodzenia do sklepu nie mówiąc o kupnie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
malanuna a tenisowki jakiej marki he? 15.08.08, 12:38 zeby nie byc burakiem? pytam serio bo wymmienilas wszystkie bardziej mi znane marki (swoja droga ja nie z tych obeznanych) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: a tenisowki jakiej marki he? 15.08.08, 12:57 te znane marki dla mnie są niczym. kojarzą mi się z wielkim kiczem i szpanowaniem drogimi ciuchami. Pamiętam jak byłam mała mój tata miał taki ortalionowy dres: spodnie i bluza z reeboka w masakrycznych kolorze, całość utrzymana w turkusie, lampasy w wściekłym różo a mankiety na rękawach bluzy seledynowe a te zakonczenia pumpowych spodni w kolorze takiego żółtego jaki mają zakreślacze. To było wtedy modne i nie on jeden w takim okropieństwie chodził, a ja się wstydziłam z nim gdziekolwiek iść. Jak dres dla kobiety to tylko takie jakie nosi Eva Longoria w Gotowych na wszystko. To bodajże Juicy Couture. Odpowiedz Link Zgłoś
malen.ka oczywiście, że tak ! 14.08.08, 14:48 zwłaszcza na wycieczkach turystycznych ze zwiedzaniem. taki ubiór jest dla mnie najwygodniejszy. kiedyś naprawdę byłam zrażona do dresów i tego typu ciuchów, kojarzyly mi się ze strojem rozciągniętym i aseksualnym. ale zakupiłam ostatnio 3 dopasowane dresy, do tego dwa topy na ramiączkach. tak ubrana czuję się bardzo na luzie, a do tego całkiem sexy. szkoda mi kobiet, które nie mają na tyle dystansu do siebie, że nie pokażą się nigdy światu bez butów na obcasie i seksownej spódnicy. to świadczy o nieumiejętności dopasowania stroju do okoliczności (i chyba o kompleksach...) Odpowiedz Link Zgłoś
salmo.nella Re: oczywiście, że tak ! 14.08.08, 14:58 malen.ka napisała: > szkoda mi kobiet, które nie mają na tyle dystansu do siebie, że nie pokażą się > nigdy światu bez butów na obcasie i seksownej spódnicy. to świadczy o > nieumiejętności dopasowania stroju do okoliczności (i chyba o kompleksach...) Skończcie z tymi kompleksami! Gryzę klawiaturę, jak takie posty czytam! Jeżeli ktoś nie jest taki jak Ty nie zganiaj to na jego kompleksy! Może się źle czuje w takim ubiorze, może nie pasuje do jego sylwetki, może wreszcie mu się nie podoba? Ciesz się, że ludzie są różni i nie dążą do "samoujednolicenia"... a nie takie głupoty wypisujesz! Wyprzedzając oskarżenia ja najlepiej czuję się w odzieży sportowej, (co nie znaczy, że w dresach) lubię po prostu komfort i wygodę, co nie znaczy, że nie ubieram się też elegancko. Grunt to jak już napisałaś dopasowac strój do okazji. Nie wydaje mi się jednak, aby damy;) noszące się raczej kobieco miały kompleksy. Wręcz przeciwnie taki strój więcej wad może zdemaskowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: oczywiście, że tak ! 14.08.08, 15:01 Zgadzam sie co do0 koniecznosci dobierania stroju do okolicznosci, idaca w gory dziewczyna w szpileczkach to zgroza. Ale przeciez wypowiadajace sie tu osoby, ktore napisaly, ze nie nosza dresow- jak np. ja:-)- wcale nie pisaly, ze nosza wylacznie szpilki i seksowne spodnice. Sa przeciez luzne stroje, ktore nie sa dresami, i wygodne buty, ktore nie sa szpilkami:-). Nie zapominajmy o stanach posrednich:-) Odpowiedz Link Zgłoś
anetta58 Re: oczywiście, że tak ! 16.08.08, 12:18 Prawie zawsze w domu chodze w sportowej koszulce i dresach,dlatego ze jest mi w tym najwygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
boollerbyn Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 17.08.08, 13:24 Uważajcie- dres jest bardzo wygodny, ale powoduje, ze nie czujecie nasycenia jedzeniem i naprawdę tyje się, chodząc w dresie w domu, po pracy.. -- Boo Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 17.08.08, 20:07 Czasem miło jest zmienić styl i zaskoczyć otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 17.08.08, 21:36 nie posiadam dresu (ostatni miałam w szkole podstawowej czyli baaaaardzo dawno temu). "Adidasków" nigdy nie miałam :-) Ma za to buty do chodzenia po górach, inne do lekkiego trekkigu, czy trampki do chodzenia po mieście. Zamiast dresu mam różne sportowe spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja96 Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 18.08.08, 14:45 Każdy kto uprawia sport, jeśli jest zimniej zakłada dres jakoś nie widzę innego wyjścia (chociaż mogę się mylić). Ja też mam buty do każdej dyscypliny inne, uważam to za normalne, zresztą niektóre ubrania też. Na codzień ubieram się elegancko. Mam natomiast dylemat, jak się ubrać gdy nagle przypomniało mi się że czegoś zapomniałam kupić i muszę szybko skoczyć do sklepu, albo np. w drogę na basen. Nie będę przecież ubierać specjalnie eleganckiego kostium i zakładać biżuterii, chodzę w dresie ale nie wiem czy to dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
viola.s Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 18.08.08, 14:45 Owszem owszem, ale tylko do biegów i innych sportów, no ewentualnie można się przyodziać w domu, natomiast mój styl uliczny jest pozbawiony tego typu ubrań Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 19.08.08, 10:12 To ja jestem całkiem nienormalna bo ja w dresach i adidasach pracuje (fitness club)... ale na usprawiedliwienie powiem że moje adidasy sa pewnie droższe niż te super mega szpilki... Założenie dresu to nie obcicach taki jak robienie z tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 19.08.08, 20:00 ale na usprawiedliwienie powiem że moje adidasy sa > pewnie droższe niż te super mega szpilki... ;-)))))))) świetne "usprawiedliwienie" :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 19.08.08, 18:35 na rower zakladalam dresy mojego męża, bo swoich nie mam.z butow sportowych to uznaje tylko superstary. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 19.08.08, 19:00 Dres tylko przy okazji sportu w klubie, czasem zaloze w domu, bo jakby nie patrzec jest to rzecz wygodna. Rower, spacer, wycieczka to juz np. jeansy i bluza (do tego adidasy, owszem, ale proste, bez udziwnien), nigdy dres "calosciowo"-czulabym sie w nim zle . Skojarzenia z grupa spoleczna w odziezy sportowej maja znaczenie drugorzedne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 19.08.08, 19:32 Tak, na aerobik. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Chodzicie w dresach i adidasach? 25.08.08, 17:43 Dzisiaj miałam na sobię dość obcisła sportową bluzę adidasa (logo niewidoczne) z szarej melanżowej bawełny do tego superfajne dzinsy z kantem i "adidasy" Campera. Do tego czerwone wiśniowe krótkie pazurki i kryształek swarowskiego na rzemyku na szyi. Nie czułam się jak dburak tylko na luzie i z polotem :) Odpowiedz Link Zgłoś