Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz

17.08.08, 10:40
    Coś dla fanek SH. W każdą niedzielę (jak to w Krakowie od
    niepamiętnych czasów;) Ogromny plac zz ciuchami. Większosc
    używanych, ale zdarzają się też nowe. Zawsze można dostać coś ze
    starych kolekcji designerów. Pozatym wypić kawe w którejś z knajpek
    przy placu. Polecam.
    Krakowianki pewnie znają, rada raczej dla turystek
    Obserwuj wątek
      • dakota77 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 10:45
        Owszem, mozna tam upolowac fajne rzeczy. Warto isc tam rano, no i nastawic sie
        na straszne tlumy.
      • pani.jola Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 10:48
        Fajne miejsce do wygrzebania czegoś oryginalnego, nie wiadomo czy lepiej z kawą
        czy bez ,-) - czasem brak mi nerwów do szarpania i przepychania się... :-) Dziś
        przy brzydkiej pogodzie pewnie tłumów nie było :>
      • klymenystra Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 12:32
        Plac Żydowski fajna sprawa ALE: duża część tych ciuchów to ubrania z
        ciucholandów, które panie handlarki upolowały w dniu dostawy- często wyrywając
        je, lub wyjmując z koszyków innym klientkom. Ceny są dosyć wysokie. Opłaca się
        tam iść w poszukiwaniu dodatków i ewentualnie oryginalnych ubrań po w miarę
        przystępnej cenie. Chociaż te ceny czasem niewiele się różnią od sklepowych. W
        zwykłych lumpeksach jest taniej.
        • dakota77 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 12:50
          Racja z cenami. Ja tez wole polowac tam na dodatki.
      • bgoralska1972 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 19:34
        Ten plac sie inaczej nazywa.
        • dakota77 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 19:38
          Owszem, nazywa sie oficjalnie Nowy, ale zawsze w Krakowie mowilo sie o nim Zydowski.
          • miska_malcova Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 17.08.08, 22:06
            niestety coraz rzadziej można tam znależć cos atrakcyjnego w dobrej cenie.
            • gabrielafrancuz Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 19.08.08, 12:07
              Kilka dni temu byłam na Pl. Żydowskim, nie chciałam kupować niczego konkretnego.
              Zauważyłam stoisko z fajnymi retro zegarkami.
              Pytam, w jakiej cenie jeden z nich, byłam przekonana, że najwyżej 200-300 zł.
              Dowiedziałam się, że zegarek kosztuje 1000 zł. Żałuję, że nie widziałam wtedy
              swojej miny.
              Tak, facet na pewno sprzeda go w takim miejscu za takie pieniądze. Jeśli już
              nosiłabym ze sobą takie pieniądze, to na pewno nie w gotówce. Bałabym się wręcz
              nosić taką kasę ze sobą na Kazimierzu. A terminalu do kart płatniczych tam nie
              uświadczysz.. :-)
              Powodzenia w interesach. :-)
              • miska_malcova Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 19.08.08, 15:09
                zwykle rozbawiaja mnie Panie, które argumentujac wysoka cenę ciucha tłumaczą mi:
                "ależ szanowna pani, to przecież h&m, c&a, a nawet zara" ;-))))Zdzierają aż
                niemiło ;-/ Ale można czasem coś wywąchać :-)

Gabriela retro zegarki, to prędzej w niedzielę pod halą targową
                • nadja11 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 19.08.08, 15:19
                  O jaaa, pamiętam czasy kiedy handlowałam tam ciuchami:-)Byłam dosc
                  obrotną licealistką ;-)zawsze miałam oryginalne ubrania ( ah te
                  paczki z zagranicy od kochanej rodziny)pamietam ze interes sie
                  krecił i po takiej niedzieli mogłam sobie kupic pierwsze wypasione
                  czerwone tramki adidasa;-)
                  • miska_malcova Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 19.08.08, 15:20
                    teraz tez sie tam interes mocno kręci :-)
                • gabrielafrancuz Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 19.08.08, 15:24
                  Dzięki, na pewno zajrzę.
                  Zamarzył mi się taki zegarek - w dobie komórek, które są jednocześnie zegarkami,
                  radiami, mp3-kami, rzecz w sumie tylko dla ozdoby.
                  Piękny był ten za tysiąc złotych, może znajdę podobny.
                  • miska_malcova Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 19.08.08, 15:36
                    wielce prawdopodobne, że znajdziesz, chociaż pewnie się naszukasz. Czasem
                    trafiają się cudeńka. Ja masowo wykupuję karafki i pieknie malowane kufle piwne ;-)
                    • gabrielafrancuz Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 04.10.08, 16:45
                      Czy Plac Żydowski i Hala Targowa w niedziele rano, na jesieni są normalnie
                      otwarte, czy też z powodu deszczu nie ma tam czego szukać?
                      W sumie chciałabym się wybrać jutro lub za tydzień, ale nie chcę pocałować
                      klamki ;-)
                      • nie-niebieska Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 04.10.08, 17:30
                        czy ten plac i hala to tylko niedzielna impreza?
                        ja bede w Krakowie od poniedzialku do piatku ...
                        • bgoralska1972 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 04.10.08, 18:03
                          Tylko w niedziele.
                      • bgoralska1972 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 04.10.08, 18:03
                        jak pada to też sprzedają, tylko pewnie jest ich mniej i kiepsko sie ogląda, bo
                        ciuchy jednak na tym troche cierpia choc są przykryte foliami.
      • lucy215 Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 05.10.08, 11:29
        Lubię tam zagladac, chociaz rzadko udaje mi się coś kupic - ceny z
        kosmosu, no i przebrnięcie przez tabuny ludzi... ale dobra kawa i te
        różności które można obejrzec rekompensują wszystko.

• beesok Re: Plac Żydowski- Krakowski Kazimierz 05.10.08, 12:28
        jak studiowalam w Krakowie lata temu byla regularna klientka :)
        kiedys faktycznie mozna bylo upolowac ciekawe rzeczy - i marki i
        ceny byly lepsze..

Teraz mam wrazenie ze jest zalew H&M, M&S i Zara - ciuchy przywozone
        glownei chyba z angielskich przecen ;)albo tandety chinskiej "nowej"

Pamietam czasy kiedy mozna bylo znalezc ciuch prady (autentyczny)
        albo kozaki Ferre :) i prawdziwe okulary Chanel

Od czasu do czasu dam sie namowic na kawe w Kolorach przez
        kolezanki, ktorym sie jeszcze chce grzebac i przepychac przez tlumy
        :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka