rydzyna1213 13.10.08, 20:10 Co sądzicie o butach firmy Bata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twarz2 Re: Buty Bata 13.10.08, 22:43 a ja kupiłam klapki dwa lata temu i bardzo bym chciała żeby się rozwaliły już... z jakością pewnie jak wszędzie - uda się, albo się nie uda ;-) Jak dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Buty Bata 13.10.08, 22:45 Mam dwie pary - obie solidne i bardzo wygodne, skorzane (sandaly na koturnie i mary-janes). Czyli jak dla mnie OK. Chyba zalezy od tego, co sie wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Buty Bata 14.10.08, 16:27 no własnie. nie miałam do tej pory butów tej firmy, a mają ciekawe modele (przecenione zresztą) - równiez skórzane... www.bata.pl Odpowiedz Link Zgłoś
julaa Re: Buty Bata 14.10.08, 23:08 Ogólnie jestem zadowolona z jakości i z obsługi klienta. Miałam dwie pary - klapki reklamowałam dwa dni przed końcem gwarancji (czyli de facto nosiłam dwa sezony) i bez problemu zwrócili pieniądze. Poza tym mąż jest zadowolony ze swojej pary, mama też ma jakiś super wygodny model :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Buty Bata 14.10.08, 23:15 mam półbuty.fajne,wygodne,jakość imo jak na Polskę dobra,jak na świat średnia,jeśli są po przecenach to warte swojej ceny;) Odpowiedz Link Zgłoś
m0nam Re: Buty Bata 14.10.08, 23:50 Mam 3 pary - kozaki, czółenka i sportowe mokasyny - wszystkie świetne i bardzo wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Buty Bata 15.10.08, 00:39 Moje czółenka zamszowe na szpilce trzymają się super, ale rzadko ich używam. Za to skórzane pół-eleganckie mojego M po ok roku nadają się tylko do wyrzucenia. Z tym, że on je uwielbiał i chodził w nich prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Buty Bata 15.10.08, 07:04 mam jedne zamszowe, ale nie chodzę w nich zbyt często. Mąż za to reklamował swoje buty z Baty po 2 miesiącach. Jakoś mi się ostatnio nie podoba wzornictwo, więc nie kupuję tam. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Buty Bata 15.10.08, 07:08 dzięki dziewczyny. Mi właśnie podoba się wzornictwo, a jeszcze te które najbardziej zostały przecenione Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Buty Bata 15.10.08, 07:13 oj, to dzisiaj wstąpię:) na pewno super mają kosmetyki do pielęgnacji butów. Odpowiedz Link Zgłoś
piszacy.swiatlem Re: Buty Bata 15.10.08, 10:06 Kupuję w tej firmie buty, bo chodzę w nich za darmo! Jak to możliwe ? Bardzo dużo chodzę, a Wrocławskie chodniki nie zawsze są równe, więc jak w ciągu kilku miesięcy (np. pół roku) pęknie mi skóra na zgięciu to reklamuję, i zazwyczaj oddają pieniądze (to już 4 para =)). Moi znajomi śmieją się, i mówią żebym wreszcie dał zarobić tej firmie. ;) Stosunkowo częste reklamacje to chyba jest bardziej wina tak silnej eksploatacji niż ogólnej jakości butów (reklamuję je w zasadzie zawsze z tego samego powodu - pęknięcie na zgięciu). We Wrocławiu chyba już nie ma sklepu Baty w którym by mnie nie znali. :D Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Buty Bata 15.10.08, 11:45 Jakość w ogóle nieadekwatna do ceny, ale dotyczy to raczej głównie nieskórzanego obuwia. Ostatnio kupiłam tam plastikowe baleriny za 99 zł, co uważam ze ogromną przesadę (ale są śliczne). Mam też z Baty ocieplane kozaki na zimę, które nadają się jednak do chodzenia tylko, gdy nie ma śniegu, bo przy przy pierwszym lepszym kontakcie z niesuchym podłożem buty strasznie przemakają. Z drugiej strony mam ze 3 pary butów naprawdę świetnie się sprawujących, z których jedne noszę od ponad 2 lat i są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Buty Bata 15.10.08, 12:06 A ja wiosną kupiłam skórzane baleriny za 99:) Nie przepadam za Batą, słyszałam też masę negatywnych opinii o tej firmie i o tym, że sa klopoty z reklamacjami... Buty kupiłam tak trochę przypadkiem- weszłam do sklepu, spodobały mi się i kupiłam. Okazało się, że nosi sie je swietnie, są bardzo wygodne, do tej pory nie maja żadnych usterek, więcej bardzo je lubie i dosyc często noszę-prawie nie widac sladów tego noszenia. A chodze dosyc duzo i to nie zawsze po slicznych trotuarach. Podsumowaując-jestem z tych butów bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
terra5 Re: Buty Bata 15.10.08, 13:53 Nie, już nie w przeszłości tak, a teraz zrobiła się z tego straszna masówka, kosztem jakości i klasy, niestety. A kiedyś buty od Bata .... Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Buty Bata 15.10.08, 14:55 > Nie, już nie w przeszłości tak, a teraz zrobiła się z tego straszna masówka, > kosztem jakości i klasy, niestety. A kiedyś buty od Bata .... A z tym się akurat zgadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
frankomama Re: Buty Bata 15.10.08, 14:59 Nie żartujcie, buty od Baty przed wojną były synonimem masówki, w eleganckich kręgach tych butów się nie nosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Buty Bata 16.10.08, 14:07 kupione :-))) www.bata.pl/artykul/71624 Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Buty Bata 16.10.08, 15:41 rydzyna1213 napisała: > kupione :-))) > www.bata.pl/artykul/71624 Ładne. Powinny być wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Buty Bata 16.10.08, 17:29 rzeczywiście, są wygodne i ciekawe - na zdjęciu tego nie widać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
merimi Re: Buty Bata 16.10.08, 18:40 ja mam dobre zdanie. żadne nie uległy szybko zniszczeniu, wygodne i cena przyzwoita. kupowane w Polsce i we Włoszech(jeśli to jakaś różnica) Odpowiedz Link Zgłoś