Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

12 typów kobiecych sylwetek

30.12.08, 16:15
    Przypadkowo znalazłam ciekawy artykuł o kobiecych sylwetkach więc postanowiłam
    go tutaj zamieścić.Trinny i Susannah ustaliły 12 typów kobiecych figur a oto i
    one:
    1- kolumna
    2- lizak
    3- rożek
    4- kielich
    5- cegła
    6- jabłko
    7- dzwonek
    8- gruszka
    9- kręgiel
    10- wiolonczela
    11-waza
    12- klepsydra

Aby dowiedzieć sie jaki ma kształt Twoja sylwetka odpowiedz sobie na te pytania:

1- górna część ciała przeważ nad dolną?
    2- dolna część ciała przeważ nad górną?
    3- biust mały?
    4- krępe uda?
    5- krępe łydki?
    6- duże odstające pośladki?
    7- ramiona szersze od bioder?
    8-płaski brzuch?
    9- duże wcięcie w tali?
    Charakterystyczne cechy każdej figury:
    Obserwuj wątek
      • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:16
        1-KOLUMNA
        "Z moim kształtem zawsze jestem bezpieczna"

Opis:
        Zawsze byłaś wyższa od rówieśników.
        Masz problem z dopasowaniem ubrania: nie wystarczająco długie rękawy płaszcza,
        za krótkie spodnie... Musisz iść na kompromis.

Sylwetka:
        -ramiona takiej samej szerokości jak biodra
        -średnie wcięcie w talii
        -długie nogi
        -średni biust (B)
        • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:17

• modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:19
            Jeszcze raz Lizak bo coś się tam pomieszało ;)
            2-LIZAK
            "W młodości rosłaś i rosłaś, ale nauczyłaś sie z tym żyć"

Opis:
            Twoja figura jest charakterystyczną sylwetką dla gwizdy.
            Duże piersi i długie nogi są kobiecą wersją ferrari..

Sylwetka:
            -wąskie ramiona takiej samej szerokości jak biodra
            -średnie wcięcie w talii
            -długie nogi
            -duży biust (C-D)
            • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:20
              3-ROŻEK
              "Mój kształt przypomina ciało młodego chłopca.
              Trudno mi odkryć w sobie kobietę"

Opis:
              W młodości byłaś chłopczycą- wspinałaś się po drzewach i dzieliłaś ubrania z
              bratem.. To był świetne czasy!
              Odwieczny problem z dopasowaniem spodni nie jest Ci obcy-idealne w talii są za
              szerokie w biodrach.
              Coś na pocieszenie- ta "atletyczna" budowa świetnie sprawdza sie na wybiegach mody.

Sylwetka:
              -szerokie ramiona, szersze niż biodra
              -minimalne wcięcie w talii
              -szczupłe nogi
              -mały, średni biust (A-B)
              • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:21
                4-KIELICH
                "Mam duży biust, ale ludzie zachwycają się moim nogami"

Opis:
                Szerokie ramiona, duży biust i szlachetny brzuszek przeważają nad wąskimi
                biodrami i szczupłymi nogami.

Sylwetka:
                -minimalne wcięcie w talii
                -szczupłe nogi
                -duży biust (C-D)
                • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:21
                  5-CEGŁA
                  "Wiem,że mam jakiś kształt, ale nie wiem, jak go odkryć"

Opis:
                  Wyglądasz na silną i pełną energii. Nie czujesz się kobieco.

Sylwetka:
                  -brak talii
                  -średni brzuszek
                  -płaskie pośladki
                  -nogi:krępe uda, krępe łydki
                  -najczęściej biust B-C (zależny od masy ciała)
                  • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:22
                    6-JABŁKO
                    "Mój brzuch decyduje, w co mam się ubrać"

Opis:
                    Jabłko z definicji jest okrągłe.
                    Masz ciało, do którego chce sie przytulić,ale ciężko je ubrać.

Sylwetka:
                    -brzuszek większy niż piersi (brak talii)
                    -średni biust (B-C)
                    -płaskie pośladki
                    -szczupłe nogi
                    • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:22
                      7-DZWONEK
                      "Moja pupa jest szersza niż ramiona.
                      Nie mogę znaleźć odpowiedniej sukienki"

Opis:
                      Jesteś drobną kobietką z przyjemnym, okrągłym dołem.

Sylwetka:
                      -wąskie ramiona
                      -mały biust (A-B)
                      -mały brzuszek
                      -małe wcięcie w talii
                      -szerokie biodra i duża pupa
                      -krępe nogi
                      • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:23
                        8-GRUSZKA
                        "Czuję się najbardziej niekomfortowo w kostiumie kąpielowym,"
                        z powodu przysadzistych nóg i obfitych bioder

Opis:
                        Gruszki mogą być szczupłe, ale zawsze dół będzie przeważał.

Sylwetka:
                        -wąskie ramiona
                        -mały biust (A-B)
                        -płaski brzuszek
                        -wcięcie w talii
                        -krępe nogi (krótkie)
                        • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:23
                          9-KRĘGIEL
                          "Mój top jest kobiecy i gustowny,
                          ale nienawidzę swoich pośladków i ud"

Opis:
                          Nie jesteś gruszką, bo masz większy biust i nie masz krótkich nóg.

Sylwetka:
                          -szczupłe ramiona
                          -średni biust (B-C)
                          -płaski brzuszek
                          -wcięcie w talii
                          -krępe nogi
                          • modocholiczka Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:24
                            10-WIOLONCZELA
                            "Czegokolwiek nie założę, zawsze czuję się wielka"

Opis:
                            Podstawową rzeczą, którą musisz się nauczyć, to wyprostowana sylwetka.
                            Całe życie myślałaś, że jesteś gruszką, ale nic z niej nie masz.
                            Twój dół jest bardziej obfity, ale zbalansowany szerokimi ramionami i dużym biustem.

Sylwetka:
                            -duży biust (C-D-E), ale jeśli jesteś bardzo szczupła to może być tez b
                            -średnie wcięcie w talii
                            -szerokie biodra i szeroka pupa
                            -masywne uda
                            -szczupłe łydki
                            - ramiona trochę szersze od bioder
                              11-WAZA
                              "Ludzie uważają moją figurę za seksowną,
                              ale ja czasem czują się nieatrakcyjna "

Opis:
                              Twoje ciało jest bardzo kobiece, dlatego musisz uważać. aby zbytnio nie
                              uwydatniać swojej seksualności.

Sylwetka:
                              -duży biust (C-D)
                              -średnie wcięcie w talii
                              -średnie biodra, równoważące piersi
                              -szczupłe, smukłe nogi
                                12-KLEPSYDRA
                                "Moje piersi decydują o moim ubraniu"

Opis:
                                Jesteś stworzona dla mężczyzn, ale nie dla ubrań..
                                Często mylona z wazą. Masz jednak większe wcięcie w talii i bardziej
                                przysadziste biodra.

Sylwetka:
                                -duży biust (D-E)
                                -bardzo duże wcięcie w talii
                                -duże, szerokie biodra
                                -krępe uda
                                -szczupłe łydki
                                -ramiona równoważą biodra
                                • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:28
                                  E. Ja bede znow swoje powtarzac : nie ma czegos takiego jak biust A czy D. Nie
                                  ma nie ma nie ma. 75D jest wieksze od 65D. 65FF to sredni biust. 60K to srednio
                                  duzy biust. 75K to duzy biust.
                                  • gabrielafrancuz Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:41
                                    Dla większości producentów alfabet kończy się niestety na E,F. Pamiętam jakie
                                    moja siostra miała straszne problemy, by po ciąży bliźniaczej kupić sobie
                                    biustonosz.
                                  • cioccolato_bianco Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:43

jak nie ma, jak jest ;)
                                    • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 17:03
                                      Dla kogo kogo dla tego kogo. Dla mnie (i nie tylko na szczescie) literka ma sens
                                      tylko z cyferka. C mol jest inne od C dur :)
                          • bgoralska1972 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:05
                            Ja jestem Przykładem Kręgla. Wczesniej zastanawiałam sie czy nie jestem
                            kolumną, bo mam biodra = ramionom, a biust mi nie drgnie czy wazyłam 48 kg czy
                            kiedys po ciąży 60.
                            Tutaj dygresja - ramiona mogą być równe biodrom, wiec wcale nie musza byc
                            drobne. Biust jest wyrazny ale nie jest równy biodrom. Nie wiem czy nogi sa
                            krępe, bo ja mam szczupłe łydki.
                            Generalnie akcent pada na pupe i biodra
      • dorottiss Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:36
        no i klops bo ja sie nei potrafie do zadnego typu zaklasyfikowac.
        mam maly biust, uda raczej z tendencja do bycia krepymi, szczuple
        lydki, raczej brak talii, brzuch raczej z tendencja do bycia duzym,
        odstajace posladki, niezbyt waskie ramiona. to co ja jestem?
        • cioccolato_bianco Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:42
          idac na kompromis ;) wychodzi, ze jestem kolumna.
        • jeriomina Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 16:59
          Ja się też w żaden z tych typów nie mogę wpasować:)
          Po prostu jestem wyjątkowa:)
      • ensoleillement Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 17:19
        dla mnie ten test jest zbyt mało obiektywny, bo odnosi się do naszych
        spostrzeżeń na temat figury a nie do realnych wymiarów

wyszła mi kolumna, a to dlatego, ze imho wszystko mam "średnie", bo po prostu
        nie ma co narzekac

ale co dla mnie jest srednie, dla innych nie musi być- i tak naprawdę to
        podejrzewam u siebie sporą gruszke:)
        • ensoleillement Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 17:23
          eee , rzeczywiscie w poprzednim watku gabriela miala racje- nie doczytalam do
          konca tych typów a krępych nózek nie mam, cokolowiek to znaczy:) jestem więc
          kręglem z normalnymi nogami.
          • black_magic_women Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 18:55
            To ja jestem miksem wazy,wiolonczeli i klepsydry.Wąskie ramiona,biust,średnia
            talia,zaokrąglone biodra ,średnie uda i dluugie nogi.W gorsecie to może byłabym
            klepsydra;)
          • sigrun Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 19:01
            Ależ literka ma znaczenie, ponieważ oznacza stosunek obwodów, czyli proporcje.
            Oczywiście 70F jest mniejsze niż 90F. Jednak kobieta posiadająca 90 pod biustem
            będzie miała większą także całą resztę (brzuch, pośladki, uda, etc.) i ogólnie
            rzecz biorąc, przy analizie całej sylwetki oba rozmiary będą wypadały tak samo,
            oczywiście jeśli również wzrost będzie odpowiednio proporcjonalny. Z resztą (nie
            będąc złośliwa... albo i troszkę), spójrzmy prawdzie w oczy. Przy większych
            obwodach pod biustem rzekomy "duży" rozmiar jest jedną z wielu równie dużych
            "wypukłości" obecnych na tułowiu i niekoniecznie tą największą, więc wizualnie
            będzie wyglądał na średni lub nawet mały w stosunku do reszty ;-P Cóż, kwestia
            proporcji. Pozdrawiam :-)
            • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 23:58
              W tym sensie troche tak jest :) Ale powiedz mi - ile kobiet wie, ze literka to
              roznica? I tak sie to zmienia, bo w Ann Summers np mam 70F, a w Curvy Kate 60GG :)
              No i tez z tymi proporcajmi to ciezko -wzrost itd. Dlatego lepiej podawac cyferke.
              No i w takim razie obiektywnie - E jednak bedzie dosyc malym rozmiarem. Ilez to
              jest roznicy? 22? Nie mam tu tabelki pod reka, ale obiektywnie to niewiele :) A
              co dopiero rozmiar A...
              • scarlet_agta Re: 12 typów kobiecych sylwetek 31.12.08, 09:21
                Warto też podkreślić, że litera oznaczająca noszoną miseczkę jest obliczana jako
                różnica pomiędzy obwodem w biuście, a obwodem STANIKA. Czyli ta sama osoba może
                mieć zarówno różnicę 19cm (i miskę D, np.75D) jak i 24cm (i miskę F, np. 70F).
                Będzie wówczas istniała jeszcze jedna różnica, ale ona nic z miską nie będzie
                miała wspólnego! Będzie to różnica między jej obwodami w biuście i pod biustem -
                tu różnica może wynosić np. 16cm.
                • sigrun Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 00:07
                  Ja o zupie, wy o ... ;-P
                  Zostawiając kwestię literkową, wytłumaczę bardziej łopatologicznie. Pewna
                  prawidłowość w opisanych sylwetkach jak najbardziej występuje i sądzę, że Trinny
                  i Susannah trafiły w sedno jeśli chodzi o spostrzeżenia co do występujących w
                  naturze schematów. Np. piersi gruszek czy kolumn są na ogół niewielkie (czytaj w
                  stosunku do reszty ciała, niezależnie od tuszy i wzrostu), ergo to sam początek
                  alfabetu. Piersi wiolonczeli są już pełniejsze i wyraźniej odstają od tułowia
                  (tu dochodzi jeszcze siła grawitacji). Natomiast biust wazy lub klepsydry będzie
                  jeszcze bardziej pełny i cięższy. I naprawdę nieważne czy będzie to klepsydra
                  "eska", mająca pod biustem 30, czy "elka" posiadająca obwód 36. Po prostu
                  statystycznie dla danego archetypu urody rozmiar piersi (czytaj proporcja obwodu
                  w biuście i pod nim) będzie w dużej mierze odpowiadał przytoczonym przez autorkę
                  wątku opisom.
                  To samo ma się do pozostałych części ciała, np. proporcja talia/biodra,
                  biodra/nogi, tułów/ręce, ramiona/biodra, niezależnie od tego czy dana sylwetka
                  nosi majtki w rozmiarze S czy XXL ;-)
                  • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 00:21
                    Ale one jako najwieksze piersi traktuja E i to jest absurd. Nawet jesli
                    spijrzymy na to E jak na proporcje tylko i wylacznie to i tak jest to niewielki
                    biust. Jesli one chca operowac literkami w ten sposob, to lepszy podzial bylby
                    chyba: A-E male piersi, F-H srednie, HH-K duze.
                    • nessie-jp Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 01:42
                      W ogóle najlepiej byłoby zrezygnować z operowania literami, bo to tylko konfuzję
                      wprowadza. To tak, jakby cała porada miała się składać z instrukcji typu: jeśli
                      nosisz bluzki XL, to... a jeśli nosisz bluzki S, to... A jeśli, kurka wodna, ja
                      noszę XL jednej firmy, M drugiej firmy, a S trzeciej firmy? To co wtedy? :)

Dużo lepszą informacją dla kobiety oceniającej swój kształt byłoby takie pytanie:

- czy twoje piersi optycznie równoważą brzuch?
                      - a biodra?
                      - a ramiona?

Albo:
                      Moja pierś zmieści się w:
                      - dwóch dłoniach
                      - jednej dłoni
                      - łyżce do zupy
                      ... i tak dalej

(oczywiście zgrywam się, ale chyba nie bardziej, niż panie, co każą mi wierzyć,
                      że mam monstrualny biust, bo powyżej E... a on maciupki, taka sobie pomarańcza,
                      no może mały grejpfrut)
                      • martvica Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 10:45
                        nessie-jp napisała:
                        >... a on maciupki, taka sobie pomarańcza,
                        > no może mały grejpfrut)

To mi przypomina że muszę sobie nabyć grejpfruta i porównać, wiem ze do melonów
                        mi daleeko, ale grejpfrut by chyba mógł być. Ewentualnie pomarańcza, ale taka
                        bardziej wyrośnięta (nie z takich mniejszych, sprzedawanych w siatkach, które
                        najbardziej lubię).
                        • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 11:22
                          Grejpfrut mowie Ci :) Ja tez grejpfrut :)
                          • martvica Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 11:52
                            Kolega mnie kiedyś zszokował porównaniem do arbuza, albo ma astygmatyzm, albo mu
                            się pomyliły owoce, albo preferuje mniejsze biusty i wszystko co powyżej pewnej
                            wielkości nazywa arbuzami. Byłam tak wcięta, że nie zapytałam :P
                            • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 11:58
                              :D
                              • sigrun Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 11:18
                                To mierzenie dłonią również nie jest miarodajne. Np. takie standardowe 70E nie mieści się w dłoni przeciętnej wielkości (nawet męskiej, zapewniam) ;-P Jednak w dłoni koszykarza, który ma graby jak łopaty to i owszem ;-)
                                • nessie-jp Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 18:52

> To mierzenie dłonią również nie jest miarodajne.

No to tu jest biznes dla producentów standardowych rączek męskich lateksowych. W
                                  znormalizowanym rozmiarze! :) Tylko sobie przymierzać ;)
                            • nessie-jp Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 18:54
                              Ja ci powiem
          • rydzyna1213 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 19:03
            a gdzieś można poczytać (pooglądać) jak się ubrac, gdy człoweik już wie mniej więcej jaki typ sylwetki ma (wiolonczela)?
            • konikmorski1976 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 31.12.08, 08:32
              zobacz na stronie trinny i susannah, tam są porady.
      • pistacja5 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 19:05
        Mi wychodzi, że jestem gdzieś między cegłą, a lizakiem. Jakoś będę z
        tym żyć ;)
      • july-july Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:05
        Nie pasuję do żadnego z tych typów. Byłaby kolumna gdyby nie to, że jestem niska.
      • panistrusia Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:20
        Moje sakramentalne pytanie: a co z biustami F,G,H, że nie wspomnę o
        JJ?
        No ale samo rozróżnienie na tyle typów samo w sobie słuszne.
        • bgoralska1972 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:24
          Szczerze nie rozumiem pytania. Patrzysz na proporcje - ramiona- biust -biodra a
          nie na wielkość biustu jako takiego.
          • panistrusia Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:34
            A ja szczerze nie rozumiem określenia (dosyć precyzyjnego, skoro
            podawane są literki) 'średni biust B-C' podczas gdy sama mam G/GG i
            mimo wszystko uważam go za średni.
            Niby ważne jest odczucie, ale ta dysproporcja literkowa...
            Dodam też, że już zupełnie jestem zmieszana, gdy pomyślę, jakie to
            może być B-C, bo jeśli 110B to mój 65G to chyba jednak mały...
            • martvica Re: 12 typów kobiecych sylwetek 31.12.08, 09:29
              panistrusia, moje 65FF zostało ostatnio uznane przez kolegę za 'spore C' jeśli
              Ci to coś pomoże ;)
              BTW myślałam że Trinny i Susannah są rozsądne i nie mają literkofobii, a tu tak...
        • scarlet_agta Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:36
          panistrusia napisała:

> Moje sakramentalne pytanie: a co z biustami F,G,H, że nie wspomnę o
          > JJ?

Nie zapominaj o biuście K ;)
          • panistrusia Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:49
            Polskim czy brytyjskim?;)
            • scarlet_agta Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:58
              Brytyjskim oczywiście, bo wiadomo, że w Polsce nikt takich wielkich biustów nie
              ma. ;)
      • martvica Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:23
        Jak zwykle totalnie nie mam pojęcia czym jestem :) zupełnie nie umiem
        obiektywnie stwierdzić co mam szerokie, co wąskie, co krótkie, a czego w ogóle :D
      • kamila29091 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 21:42
        jak zwykle....

i po programia i po tym artykule nie umiem sie dopasowac, nic mi nie
        pasuje

wysoka jestem, szczupla, szerokie ramiona mam, biust 75 C, biodra
        srednie, posladki normalne, nogi mam dlugie
        • kaja86 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 30.12.08, 22:28
          A ja już wiem :P Jestem rożkiem ;) Ale nie wiem, czy to dobrze :P
        • klymenystra Re: 12 typów kobiecych sylwetek 31.12.08, 00:00
          Musisz byc dosyc wysoka prawda?
      • nessie-jp Re: 12 typów kobiecych sylwetek 01.01.09, 19:22
        Ja się załamię, no.

Chyba jestem jabłkowitą gruszką w kształcie wiolonczeli :/ Nie umiem określić,
        jaki kształt jest mi przypisany.

Szczupłe łydki i uda.
        Masywny brzuch - opona jak Michelin :/
        Talia dopiero na linii żeber :/
        Nienajgorszy biust (65G lub 70F), równy lub większy od brzucha
        Szczupłe ramiona i ręce.

Chyba jednak jabłko? Ale te szczupłe uda mnie zbijają z pantałyku.
      • jagoda_pl Re: 12 typów kobiecych sylwetek 01.01.09, 19:40
        A można być krótką kolumną:D?
        • hazel_dobkins przy moich 163 01.01.09, 19:44
          też sobie zadaję to pytanie, po rozwiązaniu tego testu ;)
          • jagoda_pl Re: przy moich 163 01.01.09, 19:52
            Przybijam piatkę z 165 cm:)!
            • katelg Re: przy moich 163 01.01.09, 20:29
              Mi się udało wpasować na typ nr 2 :)
              • sankanda Re: przy moich 163 01.01.09, 20:35
                juz sama nie wiem.... po swietach, to chyba jestem bardziej dynia
                niz cokolwiek innego...
                • nessie-jp Re: przy moich 163 01.01.09, 21:37
                  > juz sama nie wiem.... po swietach, to chyba jestem bardziej dynia
                  > niz cokolwiek innego...

:) Ja siebie widzę jako ludzika z kasztanów
                  • sankanda Re: przy moich 163 01.01.09, 21:41
                    mozesz dac link do tej strony ? bo z tego testu tutaj, to jestem
                    (bylam jeszcze kilka dni temu ;)na pograniczu gruszki i kolumny...
                    • nessie-jp Re: przy moich 163 01.01.09, 22:48
                      www.littlewoods.com/rf/static.do?page=landingpage21
                      Test jest po angielsku.
        • bgoralska1972 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 12:35
          Oczywiście :)
      • farelkaa Re: 12 typów kobiecych sylwetek 01.01.09, 22:46
        wiolonczela z grubymi łydkami. Witam :)
        • gabrielafrancuz Re: 12 typów kobiecych sylwetek 01.01.09, 23:01
          Wiolonczela ze szczupłymi - w końcu zrobiłam ten test raz, a porządnie. ;-)
          A całe życie myślałam, że jestem gruszką :P
          • black_magic_women Re: 12 typów kobiecych sylwetek 02.01.09, 19:55
            Mam!z testu wyszedł mi wazon:)
      • kamisiunia Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 16:39
        No to chyba bedzie wiolonczela ;)
        • yavanna86 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 17:01
          jakieś głupoty mi wyszły :) po wpisaniu na stronce przeciętnych piersi
          wyskakiwały same piersiaste "profile";)
          • karo_ka1 Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 22:11
            o to samo mam! Wpisuję, że małe a tu proszę- wazą jestem! :D
      • zettrzy Re: 12 typów kobiecych sylwetek 03.01.09, 22:18
        uwielbiam te klasyfikacje... jak nie pory roku to sylwetki, i
        koniecznie zawsze ilosc ofert do wyboru musi byc podzielna przez 3
        lub 4
        ja mam sylwetke potrojnego zeta, ktorej panie taksonomiczki w ogole
        nie uwzglednily!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka