malagracja 26.02.09, 13:30 Nie wiesz jaki rozmiar pasa wybrać? To wątek dla Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azymut17 rozmiar Rago 22 28.02.09, 20:12 Zachęcona opisem zdecydowałam się na ten model :-) Niestety tabelka dostępna na stronie nylony.pl sprawia mi problem. Przede wszystkim: co to jest obwód w talii? Na wysokości pępka mam 75, w najwęższym miejscu talii (czyli jakieś 5 cm wyżej) 71. Biodra w najszerszym miejscu, czyli przy udach to 97 cm (ale tam pasa się nie nosi, tylko wyżej). Wypada mi zatem rozmiar M albo L, ale pas ten należy brać o rozmiar mniejszy, jeśli ma formować brzuch (a chciałabym tak), czyli albo S albo M. Tyle że nie chcę wyglądać jak ściśnięty sznurkiem baleron :-) Proszę o pomoc. P.S. Zaczęłam ostatnio intensywnie biegać i mam raczej tendencję wagowo-zniżkową. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Azymut17 28.02.09, 21:54 Obwód w talii to jest to "najwezsze miejsce", takie wcięcie. Napewno powinnas brac pod uwage te 71cm (ja tak zrobilam). Ja mam S przy wymiarach talia 57, biodra 83cm - jest na mnie ok, ale nie modeluje. Jezeli chcesz zeby modelowal napewno nie bierz S :-) Strzelam w M, poniewaz pas jest zrobiony z nylonu wiec w trakcie noszenia i tak sie ułoży :-) L tez bedzie dobra, ale zapewne bedziesz wygladala w niej jak ja w S - czyli bedzie sobie lekko opinał pas ciało, ale nic nie zrobi z brzuszkiem. P.S. Skoro biegasz to tym bardziej M ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3mkm3 63/93/97 01.03.09, 16:13 W talii 63, biodra mierzone po kościach 93, w najszerszym miejscu 97. Chciałabym spłaszczyć brzuszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: 63/93/97 01.03.09, 16:52 To mamy bardzo podobne wymiary :). Jaki pas konkretnie Cię interesuje? Bo ja mam głównie Admirały. Nie mam pojęcia, jak z pasami Rago, sama chciałabym wiedzieć, w jaki rozmiar celować. Zapewne będzie to S lub M, zależnie od tego jak bardzo mają modelować. Z Cleopatry powinnyśmy się zmieścić w S-ce, ale one nie są modelujące. Z kolei pasy stockingsHQ są podobno bardzo duże więc na pewno S-ka i bez nadziei, na jakiekolwiek formowanie. Tyle mi teraz przyszło do głowy :). Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 63/93/97 01.03.09, 17:50 Cleopatry nie bierz, bo jest rozciagliwa i nie bedziesz cieszyla dlugo z S. Napisz jaki konkretnie chcesz pas. Jezeli chcesz splaszczyc brzuszek to lekko modelujacy Rago powinien wystarczyc. W zaleznosci od modelu bedzie to S lub M. Jak sie zdecydujesz to porada bedzie konkretna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
3mkm3 Re: 63/93/97 02.03.09, 22:12 Jeśli chodzi o wzornictwo (i cenę), to podobają mi się admirały, ale nie wiem czy one mają jakiekolwiek właściwości modelujące. Rago też z wyglądu jest całkiem niczego sobie, zwłaszcza półgorsety :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: 63/93/97 02.03.09, 22:24 Jeśli chodzi o Admirały to mogę doradzić. Bierz S-kę. Modelują te gładkie, chociaż na pewno do półgorsetu Rago im daleko. Zależy też od koloru, jaki Cię interesuje. Na koronkowe nie można za bardzo w tej kwestii liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: 63/93/97 03.03.09, 13:11 ja prosiłam Panią Ewę o uszycie dla mnie pasa bez dodatku elastanu, żeby właśnie bardziej ścisnąć te nieszczęsne boczkii jestem zadowolona; ale nie wiem jaką część ciała chcesz 'podretuszować' pasem:) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 63/93/97 03.03.09, 15:39 Brzuszek, wiec Admiraly odpadają :-) Jezeli Ci sie podobaja Rago to tabelki na nylony.pl są bardzo dobre i wskazówki, kiedy trzeba rozmiar zanizyc tez sie sprawdzaja :-) A ktory model? Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: 63/93/97 03.03.09, 15:48 zależy jaki to brzuszek, ja mam duży, więc spłaszczenie jest widoczne ale nie spektakularne - zresztą się tego nie spodziewałam, bo znam mój bluszczyk w tych okolicach:P więc zawsze można spróbować taniego admirała, a potem odesłać jeśli nie będzie ok;) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 63/93/97 03.03.09, 15:59 Poczekajmy na wiadomosc od autorki pytania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: 63/93/97 03.03.09, 16:32 Ja akurat brzuch mam taki w miarę, ale też czuje, że Admirał go "trzyma". Chociaż trudno mi się wypowiadać w kwestii modelowania Admirała - znacznie bardziej będę mogła docenić walory pasów modelujących biodra ;). Odpowiedz Link Zgłoś
3mkm3 Re: 63/93/97 03.03.09, 22:32 Brzuszek nie jest duży, aczkolwiek odstający. Z Admirałów podobają mi się kolorowe (zwłaszcza granatowy) natomiast Rago chyba 210 (taki sięgający pod biust), niestety nie mogę teraz sprawdzić bo coś mi nylony.pl nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
3mkm3 Re: 63/93/97 03.03.09, 22:35 Już sprawdziłam na fizi - Rago podobają mi się 21 i 721 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: 63/93/97 03.03.09, 22:47 Rago 721 jest podobno rozciągliwy, więc tym bardziej S-ka. Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: 63/93/97 03.03.09, 22:39 Ten: fiziaponczoszanka.blox.pl/resource/Rago_21.jpg ? Podobno jest najbardziej profilujący z tych pasów na nylony.pl . Wg ich tabeli wychodzi S-ka. Odpowiedz Link Zgłoś
intuition86 Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 10.03.09, 15:43 Ja chciałam pas Rago tylko mam problem z ustaleniem rozmiaru :/ Nie mam wcięcia w talii ;( 81 w najwęższym miejscu (mieszczę się w tabelce XL) i 100 w bioderkach (tabelkowe L). Chciałabym wysmuklić sylwetkę, to mam kupić tą mniejszą L? Tylko, żebym nie padła z braku powietrza jak nie będe mogła oddychać;) Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 10.03.09, 16:16 napisz może, który pas Cię interesuje; malagracja ma jakiś Rago, więc na pewno coś Ci doradzi:) jeśli nie, powiem to co zawsze - warto skontaktować się z obsługą sklepu..oni najlepiej znają towar który sprzedają:) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Rago 10.03.09, 20:34 Oczywiscie, bierz L. Z 2 powodów: bo chcesz "ścisnąć" talie (wybierz model wyżyszy) i Rago ma troche zawyzona rozmiarowke. Poza tym, lepiej zeby Cie na poczatku ścisnelo troszeczke w brzuchu niż latało na biodrach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nati_88 Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 11.03.09, 21:25 Uwielbiam nosić spódnice, jednak rajstopy doprowadzają mnie do szału. Od jakiegoś czasu czaję się na pończochy, jednak zawsze brakowało odwagi by zakupić pas ;-) W pasie( w najwęższym miejscu) mam 98 cm, w biodrach 120 a pomiędzy tym spory brzuszek. Ogólnie nieciekawie. Czy coś, w sensie pas, by się znalazło? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja nati_88 11.03.09, 21:31 W polskich sklepach dostaniesz pasy Rago (w zaleznosci od modelu wychodzi Ci 2XL lub 3XL) lub Cleopatre wychodzi Ci L. Rago modeluje, wiec powinno w Twoim przypadku sie sprawdzić lepiej nic Cleopatra (ktora dodatkowo jest zrobiona z satyny). tnij.com/34QbD Cos w tym stylu? Czy niższego? Odpowiedz Link Zgłoś
nati_88 Re: nati_88 11.03.09, 21:43 O, nie spodziewałam się, że aż tak szybko dostanę odpowiedź ;-) Wolałabym coś niższego, choć pewnie musiałabym po prostu poprzymierzać różne pasy i wtedy zdecydować. P.S Czy musze się przygotować na takie ceny? Jak zobaczyłam tę z linka, to o mało nie ciachnęłam mojej odpancernianej Elizki... Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: nati_88 11.03.09, 22:14 Z Admirałów myślę, że będzie to raczej XL www.allegro.pl/item557265279_sexi_pas_do_ponczoch_nowy_6_zabek_metalowe_xl.html Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: nati_88 12.03.09, 16:30 Masz Admiraly, ale tu polecam do nich napisac maila. Moze uszyja Ci cos na wymiar i nie bedziesz musiala brac np. XL :-) Moze uda im sie uszyc cos akurat na Twoja sylwetke. Odpowiedz Link Zgłoś
milstar talia 84, biodra 115 27.03.09, 11:45 Zależy mi na czymś tanim, pewnie na Admirałach się skończy. Mam nadzieję, że schudnę w końcu, więc nie chcę inwestować w nic droższego Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: talia 84, biodra 115 27.03.09, 16:17 Admirałowe L (i te kolorowe i koronkowe) ewentualnie możesz poszukać czegoś na allegro, jeśli szukasz czegoś bardziej modelującego; albo: www.glinmar.pl/index.php?products=product&prod_id=113 i spróbować pobawić się w krawca z doszyciem podwiązek (lub dokupienie takich doczepianych - w UK) jeśli planujesz nylony:) Odpowiedz Link Zgłoś
milstar Re: talia 84, biodra 115 28.03.09, 11:31 Dzięki. Zastanawiam się jeszcze nad tym Glinmarem: czy ten zalinkowany brać M? A ten: www.glinmar.pl/index.php?products=product&prod_id=250 z tabelek wychodzi, że żeby był dobry w pasie, musiałabym wziąć 40-42, a w biodrach co najmniej 46. Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: talia 84, biodra 115 28.03.09, 13:50 ale to są wymiary bez naciągania! moim zdaniem najlepiej by było jakbyś napisała do sklepu z prośbą o podanie wymiarów rzeczywistych - chociaż mi nie odpowiedzieli, bo pytałam też o pas, ale może Tobie się poszczęści:) pewnie wejdziesz w 40 lub 42:) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.et 70/98 11.04.09, 13:30 Mamusia podarowała mi 3 pary antycznych pończoch, cytuję: "pończochy damskie stylonowe oczka nielecące zakłady przemysłu pończoszniczego feniks łódź" ;) Do kompletu dorzuciła wyjątkowej szpetoty pas (taki pasowy odpowiednik namiotów w brudnym beżu), ale postanowiłam nie wybrzydzac i dzis przeżyłam swój pończoszany debiut ;) Dojrzałam do pasa (ten maminy poza szpetotą, ma tylko 4 żabki i jednak z 6 byłby lepszy), tylko jaki i w jakim rozmiarze? Nie chcę przy tym zbankrutowac. Wymiary: talia 70 cm, biodra ok. 98 cm. btw, musze na niej jeszcze wymusic nauczenie mnie repasacji - igłę juz odnalazłam w domowych czeluściach ;D Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: 70/98 11.04.09, 13:39 antycznymi bym tych pończoch nie nazwala:D dostałaś stylony:) ciesz się;) może na początek któryś z pasów Admirała? są tanie (ok 40 zł), ale zależy od gustu czy Ci się spodobają:) tutaj znajdziesz ich pasy: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6711131&gr_id=1454 a tutaj recenzje: fiziaponczoszanka.blox.pl/2009/01/Pas-do-ponczoch-Admiral.html fiziaponczoszanka.blox.pl/2009/02/Pas-do-ponczoch-firmy-Admiral-II.html co do rozmiaru - tam gdzie jest pas z dodatkiem elastanu możesz brać S:) chyba że wolisz mieć pas trochę luźniej i poniżej talii wtedy bierz M Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: 70/98 11.04.09, 13:40 aha i zazdroszczę mamy:) moja się krzywi na moje pasy i pończochy, zero wsparcia:D Odpowiedz Link Zgłoś
miss.et Re: 70/98 11.04.09, 13:57 hihi, mama nie nosi pończoch od wieeelu lat i te utensylia jej sie jakimś cudem uchowały - zabytek z głębokiego prlu, może nawet starsze ode mnie ;)) Ale wspiera niemal wszystkie moje ciuchowe szaleństwa: od hipisiarskich dzwonów w liceum po obecnie noszona z upodobaniem tiulową halkę pod spódnicami z koła. Krzywi się tylko na staniki - jak ja się mogę takim obwodem ściskac ;)) A z Admirałów powinnam coś wybrac - ten fioletowy wygląda zachęcająco. Albo może jednak koroneczki? Ech te decyzje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: 70/98 11.04.09, 14:22 fioletowy to 'mniejszy pas' - tzn dość krótki, koronkowe są dłuższe, podwiązki zaczynają się zdecydowanie niżej ale za to są ładniejsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.et Re: 70/98 11.04.09, 21:29 hmmm... a jak długie są podwiązki w tych pasach?? bo ja dośc wysoka jestem (1,75m) i te pończochy kończą mi się w ok. 2/3 uda (samonośne lubie nosic wyżej). To może koroneczki jednak lepsze? Zgłupiałam juz całkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 70/98 11.04.09, 21:32 Masz regulacje w podwiazkach. Pani Ewa dla Daslicht uszyła pas wyższy niz standardowy i z dluższymi podwiazkami - jezeli boisz sie, ze bedzie za krotki - napisz i zloz nietypowe zamowienie :-) Ja przy Twoich wymiarach bym wziela "S" :) Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.i1 Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 23.04.09, 18:26 Talia 79cm, biodra 106 - wywnioskowałam, że z Admirałów rozmiar L, tak?:) A co z pozostałymi? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja e.m.i1 23.04.09, 19:51 Pasy z nylony.pl a) Rago: L (wpisujesz sie w XL, ale w dolnej czesci, a one sa rozciagliwe) b) Cleopatra: M Admirałowa L będzie dobra, M będzie ciasna. Ale to nie są "twarde", "modelujace" pasy - wiec bierz L. Są jeszcze inne firmy np. Whate Katie Did (fashion ;p) ale nie wiem czy nad nią się zastanawiałas? Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.i1 Re: e.m.i1 25.04.09, 17:32 Dzięki, chyba na pierwszy ogień pójdzie Admirał, bo tylko na niego mmnie w chwili obecnej stać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_j 64/88/90 19.05.09, 09:17 Moje wymiary 64 w pasie, biodra 88, w najszerszym miejscu 90-92 (koniec pośladków początek ud). Potrzebuję codzienny pas, z 6 podwiązkami (najchętniej), spłaszczający brzuch:) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja kasia_j 19.05.09, 09:30 Rago22 w rozmiarze S - masz wersję czarną i białą. Ten pas jest zrobiony z nylonu i delikatnie się błyszczy. Jest wygodny. Rago to firma produkująca modelującą bielizne :-) Ten model spłaszcza brzuszek :-) Są jeszcze pasy Admirał (dostępne na allegro) - ale one nie są typowo modelującymi pasami, ich cena to okolo 36zł. Nie używałam, więc nie doradze. Ale rozmiar napewno XS - szyta na zamówienie. Admirał Jest sporo pasów z 6 żabkami, np. firmy Cleopatra - ale one są szyte z satyny, więc nie spłaszczą brzuszka. Poza tym, będą dla Ciebie za duże :-) Chyba, że żaden Ci nie przypadł do gustu to daj znać, będziemy szukać dalej :-) Bardzo fajną firmą jest What Katie Did, ale są satynowe i nie będą dobrze modelować. Odpowiedz Link Zgłoś
golew Admiral kolorowy 28.05.09, 09:24 Pomóżcie :) obwód pasa, bioder na kościach biodrowych i w najszerszym miejscu przez pupę odpowiednio - 82cm, 101cm, 104-105cm Chciałabym któryś z takich - kolorowych chyba zielony ;) ewentualnie taki gładki I nie wiem czy M czy L. M jest na (pas 73-76, biodra 99-102) a L na (pas 81-85, biodra 107-110). Brać pod uwagę raczej pas czy biodra? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja golew 28.05.09, 22:45 Kolorowe sa bardziej rozciagliwe (M), czarny L :) Odpowiedz Link Zgłoś
avekleo talia 75-77 biodra 102 29.05.09, 00:06 Zastanawiam się nad Rago 22 wg tej rozmiarówki powinnam się zmieścić w L 73-78 98-104. Czy będzie się wrzynać? Chciałabym aby profilował lekko, a nie wrzynał się w ciało bądź zsuwał. Czy jest bardzo rozciągliwy? Tak przyszłościowo gdybym trochę przytyła czy się zmieszczę? Chwilowo stoję w miejscu z wagą, i wymiarami, jak długo to nie wiem kilka miesięcy miałam malejące. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja avekleo 29.05.09, 22:28 Wrzynac nie, ale może wypchąć ciałko górą. On spłaszcza brzuszek (dolną część) ale nie tworzy talii. Nie jest rozciągliwy, to materiał dość zbity i mój sie rozciaga maksymalnie do 10cm więcej niż ma nierozciągnięty :-) Ma to swoje plusy i minusy. Cleopatra się rozciagaja, bo one są satynowe - ale będą się bardziej wżynać. Nie wiem co dokladnie chcesz profilowac, ale jezeli talię i brzuch (a przy tym boisz sie wrzynania) to bym poleciła Ci model wyższy - będzie on wtedy zapinany na haftki, a nie wciągany jak Rago 22. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
j20062 79/107; jaki Admirał? 04.06.09, 17:32 Hej, Talia 79, biodra 107. Jaki admirał najodpowiedniejszy? Poz. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja j20062 04.06.09, 23:11 Cześć. L - jezeli chcesz zeby byl luźniejszy. M - będzie opinał (a ten koronkowy bedzie splaszczal brzuszek) :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 07.06.09, 14:08 Kochana Gracjo! Zastanawiam się nad Kupnem paska firmy Ulla.Wizualnie wygląda super.Mam jedna 2 wątpliwości po pierwsze - czy te 4 podwiązki to nie za mało(OK nie muszę do niego nosić FF po drugie numeracja:czy jeśli z RAGO noszę M czy ten sam numer mogę zamówić z ULLA Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja nyllabella 08.06.09, 10:36 Ulla jest z satyny, którą da się bardziej naciągnąć niż dwuwarstwowy nylon Rago :-) Wydaje mi się, że 4 podwiązki będą okej wtedy kiedy pończochy nie będą za szerokie/za długie. Ja mam problem za dużymi, to mnie ratuje 6 podwiązek (wtedy bardziej naciągam pończochę). Ale jak nie masz takiego problemu to bierz Ullę (poza tym, bardzo ładna jest...). Rozmiar M z Ulla jest większy niż rozmiar M z Rago. Ulla modeluje bardzo delikatnie i jezeli jestes "dolną M" Rago to bym wzięła S z Ulli. Natomiast jezeli jestes naprawde "górną M" to zostań przy M :-) Warto miec to na uwadze, ze on napewno dosc sie rozciagnie - w koncu to satyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 10.06.09, 09:18 Serdeczne dzięki Gracjo.Jestem taka uśredniona M-ka i właśnie na ten rozmiar zdecydowałam się przy Ulli.Pasek jest super,mimo tylko 4 podwiązek.Przy moich 178 cm i 41 nr bucika długość pończoch jest dla mnie problemem w tym sensie,że większość z nich jest za krótka jak na moj potrzeby.Ale Ulla jest bardzo fajny do nieco dłuższych spódnic(u mnie to okolice kolana).Gdyby miał jeszcze 6 podwiązek... Odpowiedz Link Zgłoś
malaise_du_moment 96/88/76 15.08.09, 23:45 Za trzy tygodnie mam ślub i zaczęłam rozglądać się za swoim pierwszym pasem do pończoch. Myślę, że to niezła okazja na pończoszany debiut ;P Ze stroną nylony.pl jestem zapoznana od jakiegoś czasu, wiem że są tam tabele z których można wyczytać swój rozmiar jednak wolę poradzić się Was - może Wasze spojrzenie jako użytkowniczek pomoże mi w lepszym wyborze. Zdecydowałam się na pas Rago 21. Moje wymiary w biodrach: 96 cm, w pasie (z tego co widzę wszystkie z Was biorą pod uwagę głównie talię, ale na stronie piszą wyraźnie o obwodzie pasa - ja wywnioskowałam, że to obwód na wysokości pępka - poprawcie mnie, jeżeli powinno być inaczej ) - 88 cm w talii: 76 cm Chciałam kupić jeszcze jakiś pas na codzień (bynajmniej nie z powodu nadgorliwości neofity, tylko "rajtki" doprowadzają mnie do szału - jestem dość wysoka i niefiligranowa i regularnie, mimo wyboru największych rozmiarów krok rajstop ląduje w okolicy połowy uda), zastanawiałam się nad Rago 22 lub 59. Który polecacie? Jaki wówczas rozmiar wybrać? Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja malaise_du_moment 25.08.09, 09:45 To jest pas, który kończy się nad biodrami - więc ich szerokość nie ma nic do rzeczy. Obwod pasa jest mniej wiecej na wysokosci pasa. Ja na Twoim miejscu bym wybrała pas o romiarze L, jednak, jeżeli jest to Twoj pierwszy modelujący pas i nie lubisz uczucia ściśnięcia wybierz XL - efekt wizualny będzie mniejszy, ale być może będziesz czuła się swobodniej? Ja bym wybrała Rago 22, jest bardziej uniwersalny - wybrałabym rozmiar L. :-) Rago 59 modeluje biodra, 22 spłaszcza dolną cześć brzucha. Ale znowu 59 jest dłuzszy, a 22 krótszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
natti66 prośba o doradzenie 20.10.09, 14:45 Napaliłam się bardzo na kupienie prawdziwego pasa do pończoch i pończoch nylonowych ale nie do końca potrafię sobie dobrać :( Nigdy w życiu nie miałam pończoch nylonowych, prawdziwego pasa też nie. Bardzo proszę o doradzenie co do modelu i rozmiaru. Moje wymiary wzrost 168 cm waga 64 kg długość nogi do kroku 73 cm długość stopy 24,5 cm (noszę buty 38) szerokość łydki tak trochę ponad połową 35 cm szerokość bioder 100 cm talia 76 cm a brzuszek tak gdzieś na wysokości pępka 83 cm szerokość uda mierzona na stojąco w najszerszym miejscu 59 cm szerokość uda mierzona na siedząco na ok 3/4 wysokości uda 56 cm uff mam nadzieję, że przy tak podanych wymiarach będziecie mi coś w stanie doradzić. Zależy mi bardzo na schowaniu brzuszka (tu zastanawiałam się nad wysokimi pasami), jeśli się da to zwężeniu bioder, żeby pas był naprawdę wygodny, jeśli to możliwe by dał się założyć pod spodnie. Co do pończoch - zdecydowanie wolałabym wysokie, takie by mnie nie cisneły u góry, nie strasznie drogie i chyba raczej bezszwowe. Będę naprawdę wdzięczna za sugestie bo strasznie chciałabym sobie kupić jakiś pas i zacząć nosić :) Podobają mi się pasy rago 21, 55 i 59 ale jaki rozmiar dla mnie byłby dobry? A może polecicie mi jakiś inny fajny niekoniecznie rago (hmm przyznam, że za dużo pieniędzy nie mam i ten pas i pończochy to będzie takie naprawdę szaleństwo i byłoby super jakby w tym stylu udało się dostać coś tańszego). No i najważniejsze jakie pończochy doradzicie? Wydaje mi się, że mam strasznie grube te swoje nogi :( szczególnie u góry. Jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie rady i wskazówki. nat. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja natti66 29.10.09, 15:53 Witaj. :-) Z wymienionych przez Ciebie pasów proponuję takie rozmiary: Rago 21: XL , Rago 55: L , Rago 59: L ; Pas 21 na pewno nic nie zrobi z biodrami, a jedynie bardzo zaznaczy talie i spłaszczy brzuszek. Dwa pozostałe będą formować także biodra :-) Niestety nie istnieją równie dobre zamienniki. Koszt pasa Rago jest duży, ale warto zbierać na niego pieniążki :-) Z pończoch zainteresuj się Nylonessą - rozmiar 3, Cervin - 3, Gio FF - 9,5; Ja bym na początku radziła kupić coś z Nylonessy (jest najtańsza). Super wyborem będą też Gio, bo są rozciągliwe w górnej części, ale to już droższa sprawa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: natti66 29.10.09, 18:22 Mogę dodać swoje zdanie na temat Rago 59. Modeluje świetnie (trochę kosztem wygody), wysmukla biodra, ale raczej nie założyłabym go pod spodnie. Tzn może pod jakieś bardzo luźne, ale to by się chyba mijało z celem. Najciekawszym pasem wysokim pod tym względem wydaje mi się Rago 21, tym bardziej, że można odpiąć podwiązki i używać bez pończoch właśnie do spodni, albo pod letnie sukienki. Za to Rago 59 robi świetne rzeczy pod obcisłymi spódnicami. W ogóle się nie odznacza. Jeśli Ci nie zależy na tak mocnym modelowaniu a jedynie lekkim spłaszczeniu brzuszka to wystarczy Rago 55 czy nawet Rago 22. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Jaki Rago dla mnie? 17.11.09, 12:48 Nie ukrywam, że bardzo podobają mi się pasy, a jeszcze bardziej gridle i inne wyszczuplacze Rago (721 jest baardzo miły), ale im więcej czytam tabelki, tym bardziej głupieję. Mam 62 cm w talii, 95 w biodrach, typowa klepsydra. Nie mam w ogóle brzucha, za to ewidentnie mam na czym siedzieć:) Chciałabym sobie sprawić któryś z wyższych pasów Rago, ale w jakim rozmiarze? Jestem przyzwyczajona do gorsetów i waist cincherów ze stalowymi fiszbinami, więc oczekuję czegoś co mnie dość dobrze ściśnie, tymczasem czytam o Rago 721, że "wychodzi duży". Z góry dziękuję za rozjaśnienie mroków:) Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Re: Jaki Rago dla mnie? 18.11.09, 13:40 Hmm...mam podobny problem,moje wymiary są zbliżone(57 talia,88 biodra).Przy tych wielkościach Rago 59 noszę w rozmiarze M(jest w sam raz).Myślę,że musisz wybierać między M a L.Sklep "Nylony.pl"umożliwia wymianę jeśli pas nie jest idealnie dopasowany.Polecam 59 bo jeżeli"masz na czym siedzieC"to ten model wspaniale profiluje pupcię. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja nyllabella 18.11.09, 22:17 Nyllabello, ja przy talii 56cm bardzo narzekam na Ski Rago. Ale może to kwestia budowy lub tego, czy lubimy się ściskać czy też nie? :-) Też bym wybrała 59. Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: Jaki Rago dla mnie? 18.11.09, 23:18 Ja noszę Rago 59 w rozmiarze M na około 65/100. I w biodrach mógłby być trochę szerszy, ale generalnie może być. Model ładnie się dostosowuje do dużej różnicy wymiarów, nawet nieco modeluje brzuch i talię. Pełna recenzja na moim blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja ciociazlarada 18.11.09, 22:15 Witaj, Jeżeli chodzi o pasy wysokie ja na Twoim miejscu bym się zastanawiała tylko i wyłącznie nad pasem w rozmiarze S. Bo on wypada mniejszy i jest wciągany. Mocno się nim nie ściśniesz, ale myślę, że nie zleci Ci z pupy ;-) 59 będzie najwęższy, inne będą szersze. Nawiasem mówiąc, ja osobiście ubolewam, że Rago nie schodzi poniżej rozmiaru S. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: ciociazlarada 19.11.09, 11:16 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! 59 mi się średnio podoba, szkoda że majtasy z podwiązkami mogą robić w kwiatuszki, a pasa czy cinchera już nie:( Nastawiam się na 721 i doszycie do niego 3 pary podwiązek, bo w większości sklepów ma tylko dwie. Wezmę S:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Poszłam za ciosem i nabyłam Lacette:) 19.11.09, 13:00 Trochę poszperałam i udało mi się namierzyć wersję którą mi polecałyście, ale w kwiatki. Nazywa się Rago 1357 Lacette, z kształtu widzę, że to wersja 59 z łączką gratis. Wzięłam czarną eSkę i zobaczymy, na 721 będzie trzeba napuścić TŻ przed Gwiazdką:). Cenowo jestem bardzo zadowolona, mam nadzieję, że nie będę musiała wymieniać na większy, ani obwiązywać się ekstra w talii. Odpowiedz Link Zgłoś
nisiaczek28 Rozmiar rago 21 22.11.09, 17:24 Dziewczyny bardzo Was proszę o radę. Chciałabym sobie kupić pas Rago 21 i jakies nylony do tego, ale nie wiem jaki rozmiar wybrać. Moje wymiary to: wzrost 168 cm długość nogi do kroku 79 cm długość stopy 24 cm (nosze buty 37,5/38) szerokość łydki w najszerszym miejscu 39 cm szerokość bioder 106 cm talia 83 cm szerokość uda w najszerszym miejscu 62 cm Nylony na początek jakieś tańsze, żebym mogła wypróbować jak się w tym chodzi, bo to będzie mój debiut :) Co do pasa to liczę na spłaszczenie brzuszka więc chyba ten 21 będzie najlepszy, potem może się skuszę jeszcze na Rago 59. Doradzice coś? 81/108 Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: Rozmiar rago 21 23.11.09, 12:53 Ja w temacie nylonów, bo doświadczeń z pasami Rago nie mam, dopiero pierwszy do mnie jedzie:) Pończochy nylonowe mam wszystkie jednej firmy (Gio), więc jedynie w ich asortymencie się orientuję. Z Gio FF i RHT możesz brać 9, powinna być jak ulał: ja mam 160 cm, 36 nogę, 80 do kroku i 54 w udzie, noszę 8.5 i leży jak druga skóra, na wysokość sięgają do 2/3 uda, idealnie tak jak lubię. Celuj w firmy, które produkują nylony rozciągające się mocno wszerz, takie właśnie są Gio, które bardzo ładnie mieszczą i opatulają moje dość krągłe uda. Jest pewnie sporo innych ciągliwych marek, które warto wypróbować. Nie wiem co to znaczy według Ciebie tańsze, te które opisałam kosztują +/- 45 złotych za parę FF, bez szwa (RHT) jakieś 15 złotych taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja nisiaczek28 23.11.09, 14:07 Witaj :) Z Rago 21 powinnaś wziąć XL. Z pończoch: a) Nylonessa: 3 b) Cervin: 3 c) vintage (glinmar.pl): 10,5 (około, jeżeli chcesz takie pończochy, to powiedz jaki model wybrałaś, żeby się upewnić czy to ten rozmiar); Ja bym jednak nie zdecydowała się na Nylonesse, a raczej na II gatunek Cervinów :-) Pozdrawiam, Paulina P.S. Staram się utrzymać strukturę drzewka, bo możemy przegapić tak napisany post :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nisiaczek28 Re: nisiaczek28 23.11.09, 14:40 Dzięki wielkie :) Sama myślałam nad 2XL, więc dobrze, że zapytałam przed zakupem. Zdam relację, jak już będę go mieć :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majo.lika pierwszy "prawdziwy" pas- jakie wymiary? 22.11.09, 23:19 Marzy mi się Rago22, ewentualnie lady marlene, ten niski. Mam taki "podzielony" brzuch: fałdka górna i dolna, pomiędzy nimi najwęższe miejsce znajdujące się ok 5 cm poniżej talii. Czyli "talia"- 89, wyżej będzie więcej :((( biodra-103-max 104 Chciałabym spłaszczyć brzuch boję się jednak, że tłuszczyk "wyleje" mi się powyżej pasa. Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja majo.lika 23.11.09, 14:01 Witaj :) Z Rago 22 byś musiała wziąć 3XL, wtedy nie będzie Ci się wbijał i tworzył fałdki tak jak 2XL :) Lepszym pomysłem byłby model 21 i Waist Cincher - z tych modeli powinnaś wziąć 2XL :-) Lady Marlene bym sobie darowała i z tych tańszych radziłabym Ci pasy firmy Admirał - uszyją Ci na zamówienie co tylko zechcesz, więc pas powinien wtedy leżeć idealnie i się nie wbijać. Oczywiście Admirał nie jest typowo modelującym pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
3mkm3 68-70/98/103 23.11.09, 14:26 Wiem, że już kiedyś pytałam się o rozmiar pasa dla mnie, ale "trochę" zmieniły mi się wymiary :P. Wcześniej jednak pasa nie kupiłam, teraz mi się przypomniało. Lubię jak różnica między talią a biodrami jest mocno podkreślona. Czyli ściskanie talii i spłaszczanie brzuszka jak najbardziej, za to spłaszczanie i opinanie bioder i pupy jest be. Na początek wolałabym coś niezbyt drogiego. A nuż się okaże, że nie jestem w stanie wytrzymać w tak skomplikowanej konstrukcji :P. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 68-70/98/103 23.11.09, 15:05 Witaj :) Rago: pasy niskie i pełne M (ale tego nie chcesz), model 22 i Waist Cincher też M. Koszt Rago to 150-190 zł. Są Admirały i Lady Marlene, ale nimi się na pewno nie ściśniesz tak jak chcesz :-( Nie znajdziesz niestety wysokiego, modelującego pasa za niską cenę (sprawdziłam) :-( Więc to już będzie inwestycja na długo. Jeżeli Ci to pomoże podjąć decyzję, to 21 i Wist Cincher są wygodniejsze niż taka odkryta Cleopatra, zapinana na haftki. :-) A wręcz bym powiedziała, że są tak samo wygodne jak wciągany 22 (ale on nie ściska talii). Nie odznaczają się nawet pod bardzo obcisłym golfem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: 68-70/98/103 24.11.09, 16:27 Malagracjo (bardzo ładny nick BTW:)) wysokie pasy Rago można bez problemów trafić za mniejsze pieniądze (ok. 130 zł razem z przesyłką) na ebayu i w amerykańskich sklepach internetowych. Cena samego pasa (bez przesyłki) jest do tego zazwyczaj na tyle niska, że mieści się w limicie paczek nieoclonych i nieoVATowanych. Więc 20-60 zł zostaje w kieszeni, na pończochy;) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 68-70/98/103 01.12.09, 16:19 Masz rację, ale jakoś nie mam w zwyczaju często linkować aukcji. Czasami nie znam sprzedawcy i boję się polecić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: 68-70/98/103 01.12.09, 17:47 Też nie linkuję aukcji, bo nie chciałabym być posądzana o kryptoreklamę bądź promowanie zagranicznych sklepów w porównaniu z polskimi. Niemniej mieszkam w kraju gdzie wszystko, co bardziej egzotyczne od oferty H&M jest drogie, więc 90% zakupów odzieżowych popełniam przez internet za granicą. Raz jak do tej pory zostałam oszukana, co znamienne, na allegro. Dlatego wolę nie kupować od rodaków, niektórzy mają cwaniactwo we krwi niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: 68-70/98/103 03.12.09, 17:06 Jeżeli znajdziesz jakieś warte polecenia aukcje na e-bay - śmiało zakładaj wątek i wklejaj linki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielona 71/92 01.02.10, 00:22 Szkoda, ze to drugie to nie jest moj rozmiar w biuscie;) Szukam pasaja- k w temacie na 71 w tali i 92 w biodrach. Brzucha nie mam, ale talii tez nie- taka malo kobieca sylwetka. Podobaja mi sie pasy What Katie Did i ten Czy z WKD mam brac 10? A ten drugi na 71 w talii? A jaki rozmiar ponczoch nylonowych? Mam 163 cm wzrostu i waze ok 53 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja zawsze_zielona 01.02.10, 11:24 Z What Katie Did na 71cm w talii wypada 12/14 a dla 92cm w biodrach 12. Nie wiem, który dokładnie chcesz pas, ale te satynowe bierz 10, inne 12. 10 będzie opięta, pamiętaj - jeżeli lubisz, to okej :) Ten drugi pas wybierasz według centymetrów w pasie. Zakładając, że mierzyłaś się luźno to możesz brać ten na 66cm. Które nylony chcesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielona Re: zawsze_zielona 01.02.10, 13:40 Dzieki za odpowiedz. Z WKD myslalam o tym. Czyli z tego 12, tak? Oczywiscie nie wiem teraz, ktory wybrac. Na pierwszy pas, ktory lepszy? Bo widze, ze roznia sie wysokosci. Nylony oczywiscie nie wiem. Ide szukac na ebay. Orientacyjny rozmiar to wg wzrotu czy wagi? Uda mam takie sobie, jakies 52-53 cm w najszerszym miejscu i raczej krotkie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_zielona Ide do odpowiedniego watku rozmiarowego z nylonami 01.02.10, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
kopcia28 Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 04.04.10, 13:50 Witam! Proszę o radę czy dla osoby tęgiej o wymiarach bdiodra 124=125 cm i talia 108 cm jest możliwość dobrania pasa modelującego np admirał lub Rago ? Jak jest potem z kupnem do nich pończoch bo jak łatwo się domyślić udo też jest spore. Dzięki za wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja kopcia28 19.04.10, 18:43 Cześć :) Jest możliwość. Admirał szyje na zamówienie każdy dowolny model :-) A co do Rago, to 5XL. A upatrzyłaś sobie konkretny model? Admirały nie są modelujące, Rago jak najbardziej tak. Zauważ też, ze różne modele Rago są "nastawione" na poszczególne części ciała: talię, biodra etc. A co do pończoch to z nylonowych będzie dość ciężko, ale z tego co mi wiadomo ostatnio Cervin wypuścił serię "plus size" :-) Największe rozmiary pończoch nylonowych produkuje Gerbe (roz. 9) i Gio (roz. 11) - ale nie wiem ile masz wzrostu? Na pewno odpadają nylony vintage i "typowe" pończochy ze sklepów stacjonarnych Gatta/Veneziana. :-( Aaa! Admirał szyje pończochy też na zamówienie, z tymże będą one dobre raczej na jesień i zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird_91 Rago 21 08.05.10, 22:06 Najlepszy dla mnie rozmiar pasa Rago 21 to XXL. Jednak jestem w trakcie odchudzania i zastanawiam sie czy moge go wziac o caly rozmiar mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja ladybird_91 11.09.10, 19:32 Możesz, ale pamiętaj, że ma on bardzo silne właściwości wyszczuplające. Nie chcesz chyba zasłabnąć ;-) Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
winomusujace Re: WĄTEK ROZMIAROWY - PASY DO POŃCZOCH 30.08.10, 16:55 Hej dziewczyny proszę o poradę bo mam bardzo nietypowe wymiary: 71 w tali 108 w niższych biodrach... mam wielką pupę i 175 wzrostu, jaki pasy byście radziły to będzie mój debiut w dziedzinie pasów więc myślałam o admirale.. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja winomusujace 11.09.10, 19:35 Cześć, zdecydowałaś się na Admirała czy jeszcze nie dokonałaś wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
winomusujace Re: winomusujace 19.09.10, 10:20 Ciągle czekam na jakieś rady, nie chciałabym kupić czegoś nie dopasowanego i się zrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
moopie23 Jaki rozmiar Rago 59? 21.09.10, 23:31 Juz wiem jaki rozmiar pończoch, ale teraz postanowiłam dokupić porządny pas (na razie mam tylko Admirała i pończochy również z tej firmy). Podoba mi się Rago 59 i chyba byłby dobrym wyborem, ponieważ chcę wymodelować górną częśc ud, biodra i brzuch. Tylko mam wątpliwości jaki rozmiar powinnam brać. W biodrach mam 98 cm, w pupie w najszerszym miejscu 104 cm, w talii 72 cm, a w brzuchu (najszersze miejsce, gdzie niestety mam oponkę) 89 cm. Brać L czy M? Dodam jeszcze, że pas Admirała w rozmiarze L jest na mnie troszkę przyduży. Odpowiedz Link Zgłoś
half-moon pierwszy pasek - czy ma tak ciagnac przy siadaniu? 29.10.10, 23:05 Hej dziewczyny, chcialam tylko spytac o jedna rzecz dot rozmiaru - jak w temacie! Pasek wydaje sie dobrze dobrany ale kiedy siadam to ta podwiazka z tylu strasznie sie naciaga i wpija mi sie w tylek, czy to nie trachnie w najmniej odpowiednim momencie?... Odpowiedz Link Zgłoś