Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poznań CH Malta

25.03.09, 17:27
    Ktoś już był? Jak wrażenia?
    Obserwuj wątek
      • sheilunia Re: Poznań CH Malta 25.03.09, 18:18
        Miałam jechać dziś, ale nie dam rady. Jestem szalenie ciekawa tego centrum.
        Wreszcie Bershka w Poznaniu!
        • paulinaa Re: Poznań CH Malta 25.03.09, 21:06
          ja się wybieram po świętach, moze już przejdą pierwsze tłumy
      • ensoleillement Re: Poznań CH Malta 25.03.09, 21:47
        ja byłam bo akurat miałam wolny dzień, wyszłam mocno zniesmaczona. Bsk,
        pull&bear i stradi- wszystko takie samo, pastelowe szmatki w kosmicznych cenach.
        Bershka przeszła już samą siebie, jakieś szmaciane buty za 219, koszulki 79-
        słyszałam, ze ostatnio ogólnie podrożała, ale też wydaje mi się że liczą na
        naszą naiwność, bo nie znamy marki. W sumie tylko tych sklepów byłam ciekawa,
        generalnie fajnie że w końcu są, ale podejrzewam, że zawitam tam dopiero na
        wyrzedażach, bo te fatałaszki nie są warte nawet połowy ceny:/ Poza tym- Vero
        Moda biedna (w porównaniu do Bestsellera czy lubonia) parę smutnych wieszaków w
        wysokich cenach (tzn to chyba ich standardowe a tamte to outlety, nie wiem);
        avanti (oprócz bsk największy tłok)- taki polski primark (jeśli wyłączyć ich
        ciekawsze fasony)- same basic'i w bardzo niskich cenach, tania biżuteria- jakość
        badziewna.

W sumie to cieszę się tylko z działu spożywczego z M&S, uwielbiałam go jak
        byłam w UK. Cała reszta mocno przereklamowana, i w sumie dużo się w ciuchowym
        Poznaniu imho nie zmieniło, szczególnie cały intidex mocno mnie zawiódł.
        • sheilunia Re: Poznań CH Malta 25.03.09, 21:55
          To niedobrze. O kosmicznych cenach przed chwilą się nasłuchałam, bo znajoma
          właśnie zdawała relację.
          Besteller to outlet - pierwszy na mojej poniedziałkowej trasie, zaraz przed
          MiMą. I z tego, co piszesz, ta trasa się nie zmieni, bo coraz większy sknerus
          się ze mnie robi, jak widzę na wieszakach ścierki za abstrakcyjne sumy. W tej
          sytuacji raczej przeczekam ten szał i też wybiorę się dopiero na wyprzedaże ;)))
          • ensoleillement Re: Poznań CH Malta 25.03.09, 22:14
            no ja też się zamieniam w wielkiego sknerusa:) nie pamiętam już, kiedy kupiłam
            coś z sieciówki z nowej kolekcji. Kurcze, jak za tę cene można mieć co najmniej
            trzy ekstra ciuchy, których inni nie mają, z allegro czy innego ebaya:)
        • cledomro Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 11:04
          Enso, co to jest Bestseller? Wybieram się niedługo do Poznania i będę miała
          wolne przedpołudnie :).
          • ruda-88 Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 11:40
            Bestseller to duży sklep z ciuchami VM (ale też Gosha, Only - jak się znajdzie
            ;), gdzie jest naprawdę spory wybór (ale praktycznie same pojedyńcze
            egzemplarze) w bardzo przystępnych cenach, często mają jakieś kilkudniowe
            promocje, np. 2 swetry za 70 zł itp. :) Znajduje się na ul. Św. Marcina, zaraz
            na początku przy Kupcu Poznańskim - schowany na takim wysokim wąskim budynkiem,
            Bestseller jest małym, pojedyńczym budynkiem zaraz za nim. Osobiście mogę
            polecić, zawsze coś fajnego można tam znaleźć :)
            • kum-nye Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 11:44
              Jeden z niewielu poznańskich sklepów, w którym naprawdę można upolować coś
              oryginalnego w bardzo miłych cenach:)
              • paulinaa Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 15:24
                naprawde? byłam tam pare razy i jakoś nic mnie nie zachwyciło...
                • sheilunia Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 15:29
                  Ja podobnie, bywam często, natomiast rzadko coś mi wpada w oko. Tyle, że jak
                  już wpadnie to jest naprawdę super ;))) Ostatnio mierzyłam pseudoskórzane
                  spodnie i legginsy za 45 zł. Niestety okazały się za duże, ale trzeba polować :D
                  W tym sklepie naprawdę się opłaca (inna sprawa, że rzadko kiedy dopinam się w
                  biuście w tych ciuszkach :/)
                  Zaraz nad Bestsellerem jest MiMa, outlet głównie Villi, ale też innych fajnych
                  firm. Upolowałam świetny kombinezon za 40 zł.
                  • paulinaa Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 20:11
                    Mima? tam nigdy nie byłam, nie kojarze gdzie to jest...
                    • sheilunia Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 21:50
                      MiMa jest na tej samej ulicy co Bestseller :) za salonem sukien wieczorowych :)
                      Bywa tam sporo szmat, ale można upolować perełki. Dziś wyszłam z bardzo fajną
                      spódniczką z koronką za 19 zł. Do skórzanej kurtki będzie idealna ;)))
                      • paulinaa Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 21:54
                        nadal nie kojarzę ale jak będę w okolicy to sie rozejrze :)
                        • ensoleillement Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 23:46
                          jest, w górę od bestsellera w stronę marcinkowskiego. ja tam z kolei nigdy nie
                          moge nic znalezc, mimo ze vile lubie:/ teraz juz nie wchodze
                • kum-nye Re: Poznań CH Malta 27.03.09, 07:41
                  Naprawdę:) Inna sprawa, że do Bestsellera trzeba mieć cierpliwość jak do
                  lumpeksu.. ale zazwyczaj się opłaca.
                  • paulinaa Re: Poznań CH Malta 27.03.09, 11:16
                    przekonałyscie mnie, bede tam zaglądać częściej;)
            • cledomro Re: Poznań CH Malta 27.03.09, 10:25
              o, dzięki za odpowiedź!
      • kum-nye Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 08:25
        Nie ma się czym zachwycać.

Tak jak wyżej- fajnie, że wreszcie jest Bershka czy P&B. Vero Moda rzeczywiście
        mnie zadziwiła. Ale takie samo zdziwienie przeżyłam już podczas wizyty w Vero
        Modzie w Złotych Tarasach. Zdecydowanie pozostanę przy Bestsellerze:)

Właściwie w samym centrum najbardziej spodobało mi się ostatnie piętro, bo
        podczas jedzenia można sobie zerkać na jezioro.

Aha- fatalnie pomyslany parking!
      • kadfael Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 09:50
        Koleżanka była. Ogólnie ma wrażenia jak poprzedniczki. Znalazła dwie
        fajne rzeczy, ale nie ciuchowe:) Jakąś knajpkę, gdzie jest ogromny
        wybór sałatek i knajpke rybną.
      • zloty.strzal Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 10:58
        O tej Malcie mówimy?
        miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,6426861,Kupic__Na_leb__na_szyje___Galeria_Malta_otwarta_.html
        Ehh, w całym kraju to samo, jak otwierają nowe centra.
      • jarka63 Re: Poznań CH Malta 26.03.09, 14:17
        A Marks&Spencer duży jest jak w Tarasach czy mniejszy jak w Galerii
        Mokotów?
        • kamahi Re: Poznań CH Malta 27.03.09, 09:40
          A czy ktoś może wie, dlaczego CH Malta zrezygnowała ze sklepu The
          Body Shop (wiem to forum moda, ale wątek o Malcie - wybaczcie)???
          Jeszcze kilka miesięcy temu na stronie inwestora wsród marek, które
          będa obecne w centrum był wymieniany The Body Shop. Więc narobiłam
          sobie smaku, a tu klops. Nawet miałam nadzieję, że razem z Body
          Shopem sprowadzą do Poznania MACa (ten sam dystrybutor w Polsce), a
          tu podwójny klops.
          Czy ktoś moze wie, dlaczego zmieniły się plany? Dlaczego nawet
          Bydgoszcz ma Body Shopa, a Wrocław i Kraków MACa, a Poznań żadnego z
          tych sklepów? Jakieś kłótnie inwestorskie???
          • jarka63 Re: Poznań CH Malta 27.03.09, 10:50
            Taa, ja też się cieszyłam, ale ktoregos dnia logo zniknęło ze
            strony Malty...
            • paulinaa Re: Poznań CH Malta 27.03.09, 11:17
              naprawde nie bedzie TBS? :(
              • kamahi Re: The Body Shop i MAC 27.03.09, 11:39
                No nie będzie niestety. I zupełnie nie wiadomo dlaczego?
                Ja jeszcze miałam nadzieję - już po tym jak logo zniknęło ze strony -
                że moze dystrybutor TBS i MACa zmienił pomysł na lokalizację i
                pojawi sie na przykład w Browarze, ale o niczym takim nie słychać.
                Zupełnie nie wiem o co chodzi.
                • paulinaa Re: The Body Shop i MAC 27.03.09, 12:29
                  szkoda
                  a slyszalyście, że w plazie ma być Victoria's Secret?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka