Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie?

03.04.09, 18:57
    kupilam cos takiego jak tunike. moze dla kogos dlugosciowo bedzie jak sukienka
    u mnie : jest kilka cm za pupe.moze max 10?

otoz zastanawiam sie czy taka dlugosc - bedzie dobra dla dlugich/krotkich spodni?

no i czy dostane w bielizniarskim jakies "getry" lub leginsy ktore beda bardzo
    kryjace?
    czy leginsy/getry sa raczej jakies rajstopowe- przezroczyste?

nie wiedzialam ze lateksowe leginsy sa tak kryjace <szok>
    Obserwuj wątek
      • ensoleillement Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? 03.04.09, 20:13
        wszystko zależy od tuniki i od spodni, długość nie ma znaczenia imho,
        przynajmniej nie najważniejsze

legginsy- to rajstopy z obcietą stopą (lub grubsze), getry to taki marszczony
        materiał zakładany na kostkę i łydkę, coś jak podkolanówki bez stóp:)

w sklepach typowo rajstopowych są zazwyczaj cieńsze legginsy, ok 60 den, takie z
        grubszego materiału co prawda też mogą być, ale na pewno będą w sieciówkach,
        sklepach z bielizną właśnie itd
        • zawszezabulinka [...] 03.04.09, 20:16
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • zawszezabulinka a w ogole jaki kolor? 03.04.09, 20:35
            dodam ze to co kupilam jest we wzorek, kolor bialo-rozowy

wiec lepsza bylaby czern?
          • ensoleillement Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? 03.04.09, 21:08
            ciężko się Ciebie czyta, bo nie wiadomo o co chodzi jak stosujesz swoje
            definicje pojęć:) czyli getry to dla Ciebie grube legginsy tak? A jak już
            wytłumaczyłam Ci faktyczną różnicę, to nie mozesz używać poprawnie?:) Byłoby
            łatwiej Ci pomóc.

Co do tego, co dostaniesz w bieliźniarskim- zależy, co rozumiesz przez
            "bieliźniarski" (Triumph? Budka no name?) i jaki to sklep konkretnie, w jednym
            mogą być w innym nie- i nikt Ci nie powie czy w tym, do którego się wybierasz
            będą...

co do koloru- jakie buty zamierzasz założyć do tej różowo-białej tuniki?
            • zawszezabulinka Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? 03.04.09, 21:28
              no wlasnie mam kilka takich budek z bielizna, skarpetkami itp , bede sie musiala
              przejsc i popytac

> co do koloru- jakie buty zamierzasz założyć do tej różowo-białej tuniki?

no wlasnie jeszcze nie wiem ;/
              mozliwe ze bede musiala jakis buty kupic, ale ogolnie chce miec cos takiego na
              lato, na ciepla wiosne do japonek czy klapeczek, a nie chce miec tylka na wierzchu
              dlatego chce poszukac uniwersalnego koloru, w ktorym nie bede mdlo lub jak
              barbie wygladac

na razie to jedynie moge zalozyc na spodnie - na jeansy albo na czarne
              materialowe. adidasy odpadaja.mam czarne czolenka i czarne peeptoe. na
              dzisiejsza pogode to sie tylko to nadaje o ile peep toe mnie nie bedzie uciskac
              • ensoleillement Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? 03.04.09, 21:41
                pokaż tę tunikę:)
                • zawszezabulinka Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? 03.04.09, 21:42
                  glupia sprawa bo nie mam aparatu a z telefonu nie da rady bo nie mam bluetootha ;/

moze odsyzkam swoj aparat za dzien - dwa :( bo pozyczylam
                  • zawszezabulinka Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? -link 04.04.09, 13:55
                    img22.imageshack.us/my.php?image=cimg2772.jpg
                    • florena82 Re: dluzsza tuniika ...leginsy czy spodnie? -link 04.04.09, 14:13
                      szare legginsy do niej:
                      pics.esprit.de/Shop/PicDestStyleDsl/K40618_099.jpg
                      Albo " denim leggins "
                      i24.ebayimg.com/07/i/001/38/9e/f204_1.JPG
                      i10.ebayimg.com/03/i/001/3f/3b/aae8_1.JPG
                      Zadne getry!

• zawszezabulinka [...] 04.04.09, 14:42
                        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                        • zawszezabulinka kupilam leginsy 06.04.09, 19:43
                          babka zapewniala - tak tak beda kryjace bo sa z mikrofibry, to nie to co
                          rajstopy. no i kupilam - 100. przymierzaqm w domu i wyrzucilam pieniadze w bloto
                          a raczej 12 zl :( . wszystko przeswituje. myslalam ze beda kryjace ze ktos
                          pomysli ze mam getry (w znaczeniu spodnie dresowe) na sobie, a wyszlo ze mam
                          rajstopy 40 ;(

i zaloz cos takiego pod tunike jak ci tylek i majtki przeswituje. pochyle sie i
                          kazdy zobaczy moje majteczki ;(
                          • jeriomina Re: kupilam leginsy 06.04.09, 23:16
                            Ja wiem, ty byś chciała takie jak dawniej bywały, w latach 80-tych, np. w
                            sportowych sklepach takie bywają - ja bym szukała w jakiś adidasach, reebokach,
                            nike itp.
                            Getrami to jeszcze można nazwać same nogawki bez majtek - ja takie coś ostatnio
                            nabyłam, takie "ocieplacze" które się zakłada na rajstopy albo spodnie, marszczy...
                            img.nokaut.pl/p/f6/d0/f6d006edf465c858333d2e332495f3de500x500.jpg
                            • zawszezabulinka Re: kupilam leginsy 06.04.09, 23:28
                              pamietam jak bylam dzieckiem mialam takie getry, rozciagliwe, dopasowane - jak
                              spodnie, nie przeswitujace

> sportowych sklepach takie bywają - ja bym szukała w jakiś adidasach, reebokach,
                              > nike itp.

moim zdaniem szkoda pieniadzy na takie bele g.wno. nie kupuje nic w markowych
                              sklepach bo to jest to samo co za 10 zl. moze sie trafi cos w jakims sklepie
                              albo tunike bede nosic na jeansy/spodnie materialowe . bo w sumie siega mi tak
                              do pupy, kilka cm za pupe - zalezy jak ja uloze
                          • ensoleillement Re: kupilam leginsy 07.04.09, 00:20
                            powiedz mi, tylko szczerze, bo mi to spać nie daje- czy Ty masz coś wspólnego z
                            niejaką agiee?

i teraz jeszcze mi powiedz, czemu kupiłaś legginsy 40 den jak napisałyśmy Ci, ze
                            takie prześwitują i że takie jak chcesz to legginsy z grubszego, nie
                            rajstopowego materiału? I w końcu, czemu nie możesz wyjąc tego czegoś z pudełka
                            w sklepie i sprawdzić na ręce, jeśli już nie wierzysz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka