Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    04.09.09, 21:24
    Marzy mi się od pewnego czasu ponczo na jesień... Nie wiem tylko, czy przy mojej sylwetce (160 cm, 63 kg) będę w nim dobrze wyglądać? Jak myślicie - kupić czy lepiej sobie darować?
    Obserwuj wątek
      • shellerka Re: Ponczo 04.09.09, 21:40
        Nie wiem jak przy Twoim wzroście, ale mi (jestem 17 cm wyższa) rewelacyjnie
        kryje 9-cio miesięczny brzuch;)
        • rozamund Re: Ponczo 04.09.09, 23:22
          W ciąży ponczo wygląda super, ja już jednak mam dwie ciąże za sobą i więcej nie planuję :) Na osobach Twojego wzrostu też na pewno wygląda dobrze. Widziałam bardzo ładne w Reserved, ale nie wzięłam, bo miałam wątpliwości, czy mnie za bardzo nie przytłacza - a teraz siedzę i się zastanawiam, czy może powinnam tam pojechać i jednak je kupić...
          • shellerka Re: Ponczo 05.09.09, 08:51
            oj tam, kup sobie;) najwyżej założysz obcasy i będzie super.
            ja nie wiem, dlaczego wcześniej nie nosiłam i nie znałam. to moje autentyczne
            odkrycie sezonu:)
            • nati.82 shellerka 05.09.09, 11:27
              Gdzie dostałaś ładne ponczo? mi też marzy się na jesień (obecnie dziewiąty
              miesiąc ciąży jak ty), ale wszystkie są albo workowate, albo strasznie ciężkie
              • shellerka Re: shellerka 05.09.09, 18:26
                W lumpeksie:) moje jest Wallisa, ale było jeszcze kremowe C.K., z tym że dekolt
                miało za duży.
                Jak sobie kupiłam, to zauważyłam wysyp poncz w sieciówkach:D
                Widziałam w C&A, w Zarze i generalnie w paru sklepach. Sporo tego. Są z golfem i
                bez golfa (co moim zdaniem jest praktyczniejsze).
      • bye-bye Re: Ponczo 05.09.09, 11:11
        ja jestem tylko nieco wyższa, dodatkowo noszę zwykkle wysokie obcasy
        i myślę ,ze dobrze bym sie czuła. przy takim wroście ponczo nie może
        być za długie i nie może z sylwetki robić kuli.
      • inaa1 Re: Ponczo 05.09.09, 15:46
        najprościej przymierzyć i samemu zobaczyć, czy się w tym dobrze czuje i wygląda.
        • zawszezabulinka Re: Ponczo 12.09.09, 10:20
          podbijam temat. mialam propozycje podajrze w zeszlym roku - mam kupic wloczke, a
          ktos (czlonek rodziny) mi zrobi ponczo . i to bedzie o wiele mniejszy koszt niz
          kupno gotowego, bo ta osoba juz robila sobie dla swojego czlonka rodziny i
          wyszlo to 20 zl.a sklepie chcieli podajrze 80 czy ciut wiecej

mam 21 l i 172 cm wzrostu, studiuje. i zastanawiam sie czy nie poprosic tej
          osoby o wykonanie takiego poncza. tylko zastanawiam sie nad kolore/kolorami.
          jestem blondynka (farbowana). lubie czernie, fiolety i szaroscie - raczej mi w
          nich dobrze, wolalabym takie stonowane kolory j/w

i pytam sie - kiedy chodzicie w takiej odziezy , przy jakich temp? czy tez w
          budynku? czy jest uniwersalne jesi chodzi na co sie je zaklada (np jeansy i
          zwykla bluzka)??
      • nsc23 Re: Ponczo 12.09.09, 14:13
        Rozamund, to zapewne zalezy od ksztaltu poncza - ja nie jestem szczupla, a
        ponczo nosze bardzo chetnie - mam sliczne czarne z welny (to jest niestety jego
        minus, bo zre jak szalone), ktore sie super na mnie uklada i chodze w nim prawie
        cala jesien :)
        • zawszezabulinka Re: Ponczo 12.09.09, 15:57
          nsc23 a zaklasz cos jeszcze na nie? moja krewna stwierdzila ze nie wie czy sie nie bedzie oplacalo predzej kupno nowego, ona dosc dlugo robila te swoje, a przy pracy i obowiazkach domowych to raczej wie co mowi.
          • nsc23 Re: Ponczo 12.09.09, 16:01
            Nie, traktuje je jak plaszcz/kurtke. Moje ponczo jest bardzo cieple, przez, to
            ze jest wlasnie z welny (islandzkiej :)), wiec nie potrzebuje na nie nic innego.
            • zawszezabulinka Re: Ponczo 13.09.09, 10:19
              przegladalam poncza wlasnie, i jedne wygladaja jak typowe jesienne plaszcze -
              ciezkie grube plaszcze (cena oczywiscie tez "grubaę)
              a drugie to takie plachty, jedne cienkie a drugie grubsze jak sweter - na
              allegro, sprzedawca z cz-wy ma wlasnie w ofercie takie ponczo-sweter.

zastanawiam sie wlasnie do ktorej grupy twoje sie zalicza.
              • nsc23 Re: Ponczo 13.09.09, 11:45
                Wkleilabym zdjecie, bo widze, ze latwo nie jest - mam welniane ponczo-sweter.
                Chocby nie wiem jak cienkie ponczo bylo, nie da sie na nie raczej nic innego
                zalozyc, z tej prostej przyczyny, ze ponczo nie ma rekawow, wiec gdybys
                probowala ubrac na nie kurtke, to ponczo Ci sie po bokach zrozluje i bedziesz
                wygladac jak balwan. Wiec kup sobie ponczo takiej grubosci, zebys nie musiala na
                nie nic zakladac.
                Co to znaczy gruba cena? Poniewaz jest to okrycie wierzchnie, to kosztuje wiecej
                niz koszulka niz bluza, to chyba nic dziwnego, nie? Za 5 zl poncza nie kupisz
                (chyba, ze w sh)
                • shellerka Re: Ponczo 13.09.09, 23:10
                  w sh tez za 5 zyka nie widziałam;) swoje kupiłam za 20:D
                  • nsc23 Re: Ponczo 14.09.09, 00:41
                    To przepraszam :) Nie bywam, wiec nie wiem jakie sa ceny, ale ogolnie chodzilo
                    mi o fakt, ze nowe, porzadne ponczo tanie raczej nie bedzie i nie ma sie co
                    dziwic, ze ceny sa jakie sa. Jak ktos chce kupic kurtke za 100zl, to nie wiem za
                    ile chce ponczo kupic?
                    • shellerka Re: Ponczo 14.09.09, 09:12
                      a mnie właśnie zdziwiły dość niskie ceny poncz w sieciówkach. bo myslałam ze
                      zrobiłam z moim złoty interes, a okazało się ze w C&A na ten przykład widziałam
                      ponczo za niecałe 40 zł - tyle, że z golfem, co mi się nie podobało, bo bardzo
                      niepraktyczne to to.
                      I jeszcze gdzieś za 80 zł.
                      Myślałam szczerze mówiąc że będą droższe.
                      • zawszezabulinka Re: Ponczo 14.09.09, 09:22
                        akurat nie mowilam zeby kupic ponczo za 5 zl. bo sa poncza - typowe jak gruby i ciezki plaszcz za 180 zl i wiecej

a te takie jak sweter kosztuja ok 60-moze do 100 zl
      • pistacja5 Re: Ponczo 14.09.09, 09:30
        Też mi się marzy ponczo, krótkie, bez frędzli, dekolt w łódkę.
        Chciałabym zlecić zrobienie takiego pewnej Pani która dzierga różne
        cuda i przydałoby mi się jakieś zdjęcie, żeby jej to
        zwizualizować ;)
        Proszę więc o wklejanie zdjęć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka