brzydkiekaczatko-is-me 27.06.10, 09:29 Czy ktoś jest użytkownikiem kabiny niven koła i może wyrazić swoją opinię? Słyszałam opinie,że drzwi czasem opadają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: kabina niven IP: 212.180.146.* 29.06.10, 19:56 Mam kabinę Niven Koła od listopada 2009, półokrągła 90 cm. Jest piękna :-) Ale do rzeczy, mi drzwi jeszcze nie opadły, a utrzymanie jej w czystości jest genialnie proste dzięki tej super powłoce :-) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
marionaud_1 Re: kabina niven 01.07.10, 00:13 Ja mam nivena od 2 lat. KAbina prostokątna 110x80, drzwi 80 cm otwierają się na zawiasach zamontowanych do ścianki o szer. 30 cm. Wygląda pięknie, czyści się doskonale, ale problemy z zamocowaniem takich ciężkich ścian szklanych są. Po pierwsze, ścianka 30 cm, choć jest na całej wysokości zamontowana do ściany łazienki, to jednak z trudem wytrzymuje ciężar otwieranych drzwi. Gnie się, aż pryskają maskownice z zawiasów. Musiałam ją ustabilizować od góry dodatkowym skośnym uchwytem, a i tak pracuje pod ciężarem drzwi. Aby je skutecznie otworzyć czy zamknąć, muszę je nieco unieść. Co nie jest łatwe, zwłaszcza od wnętrza kabiny, gdzie jest tylko niewielki uchwyt. Uszczelki dolne poszły w drobny mak po kilku miesiącach. Drzwi i ściana prostopadła nie schodzą się do samej góry, jest więc tam szpara, co przy korzystaniu z dysz masujących pozwala wodzie rozpryskiwać się na łazienkę. Także górna listwa, mocująca do pionu ściankę prostopadłą, często się rozluźnia, i trzeba ją ściągać. Ale kabina jest śliczna i obszerna. U mnie stoi na brodziku-macie, czyli na poziomie podłogi i nadal bardzo mnie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: kabina niven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 08:25 Solidny produkt Koła Odpowiedz Link Zgłoś