Gość: Renata IP: *.g.pppool.de 18.07.05, 10:59 Planujemy zakup plyty indukcyjno-elektrycznej. Moze ktos uzywa i moze podzielic sie uwagami. Czy warto inwestowac w indukcje, a moze lepiej sama elektryczna? Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mar Re: Plyta indukcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:05 Właśnie: sam taką kupiłem ale jeszcze nie używam, i ciekawe też czy awaryjnośc takiej płyty jest mniejsza niż ceramicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Plyta indukcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:11 W teorii mówią że jest bardziej oszczędna bo gotuje się krócej. Garnek nagrzewany jest bezpośrednio a nie przez płytę ceramiczną od pola grzejnego. Również rozprowadzanie ciepła jest bardziej równomierne. Podobno same zalety. A jak jest to się przekonam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Plyta indukcyjna IP: 195.137.246.* 18.07.05, 12:30 koszt zagotowania 1l. wody na płycie indukcjyjnej jest prawi 2 razy niszy niż na zwykłym ceranie. potrzebujesz garki stalowe / stare emaliowane też sie nadają/ jeżeli teściowa ma rozrusznik serca to przy gotowaniu może jej stanąć Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Plyta indukcyjna 18.07.05, 20:18 hmm... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=24238633 :) Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Plyta indukcyjna 24.07.05, 01:11 Mnie z przelicznika wyszło a jestem po matmie, że zakup płyty indukcyjnej + garnki do niej zwróci mi się po 12 latach, a twedy to ja nioew wiem czy będe mieszkać w obecnym mieszkaniu. Dlatego też kupiłam zwykłą płytę elektryczną. Odpowiedz Link Zgłoś