Dodaj do ulubionych

Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55

09.06.24, 22:56
Pytam, bo bardziej zafiksowanej na tylko swojej narracji osobnika (snajper55 jest bardzo aktywny w promowaniu tej tylko swojej narracji) na innych forach nie uświadzczyłem.
Niestety, Wy na forum gazeta pl hołubicie osobnika, któremu gdy brakuje argumentów, metodą PiS-owską, albo jak kto woli putinowską, adwersarza po prostu banuje.
Właśnie zostałem przez tego, wybaczcie, prymitywa, zbanowany , tylko (jak sądzę) z powodu braku z jego strony kontrargumentów na moje logiczne i poparte obecną polityką rządzących względem aktualnej sytuacji na granicy Polski z Białorusią. Liczyłem na to, że to forum nadal jest wolne od cenzury i cenzorów radykalnie reagujących na zdania przeciwne względem jego, nazwę to widzimisiów. Przeliczyłem się, z tym osobnikiem dyskusja, czy wymiana poglądów, nawet poparta niezbitymi dowodami nie jest możliwa. Nie ja pierwszy się o tym przekonałem.
Niestety, na stanowisku moderatora obsadziliście radykała i co gorsza tępego radykała. Na dowód mam skatalogowane jego, nie tak dawne skandaliczne wpisy w których polskich strażników granicznych wyzywał od morderców i bandytów.
Wy też ten materiał posiadacie i jeśli zależy Wam na utrzymaniu dobrej opinii o tym forum, tym materiałom radzę się przyjrzeć.

Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 09.06.24, 23:48
      ktos_z_kosmosu napisał:

> Właśnie zostałem przez tego, wybaczcie, prymitywa, zbanowany , tylko (jak sądzę)
      > z powodu braku z jego strony kontrargumentów na moje logiczne i poparte obecną
      > polityką rządzących względem aktualnej sytuacji na granicy Polski z Białorusią.

Coś mi tu nie pasuje do obrazka - Administracja jeszcze niedawno twierdziła, że opiekun
      forum (administrator społeczny) nie ma uprawnień do banowania użytkowników, a ban
      nakładany jest na całość, a nie poszczególne fora. Czyli snajper55 musiałby wystąpić
      do Administracji wysyłając mail na adres forum@grupagazeta.pl z opisem wykroczenia
      i prośbą o interwencję, a to przecież może zrobić każdy użytkownik.

Sprawdź, czy rzeczywiście nadal nie możesz zamieszczać postów i na jakich forach.
      • ktos_z_kosmosu Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 10.06.24, 00:57
        W szczegóły nie wnikam i ich nie znam. Dla mnie liczy się stosowanie na forum kraj PiS-owskiej metody - Mówi nie po myśli prezesa, zabrać mu mikrofon i wyrzucić z sali.
        Inne fora działają, na kraju figuruje napis o nieupoważnieniu mojej osoby i informacja, że to forum (kraj) jest prywatne.
      • iwoniaw Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 10.06.24, 07:47
        forum.gazeta.pl/forum/w,299,177742330,177742330,Cisza_wyborcza_wylaczamy_komentowanie.html?p=177742330
        • ktos_z_kosmosu Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 10.06.24, 09:54
          iwoniaw napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/w,299,177742330,177742330,Cisza_wyborcza_wylaczamy_komentowanie.html?p=177742330

Rozumiem, ale trudno mi zrozumieć dlaczego po kliknięciu pod jakimś wpisem, zamieszczacie dziwny tekst, który może sugerować wykopanie z forum, zamiast po prostu jasno i przejrzyście napisać, że forum na czas wyborów włącza blokadę.
          Wybacz, ale skaza zawodowa.

• wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 10.06.24, 11:04
          iwoniaw zasugerowała ciszę wyborczą.

Wykluczyć tego nie można, bo może jest jeszcze jakaś pułapka w kodzie i na przykład
          liczy się czas zalogowania, a blokada jest pamiętana w ciasteczkach, ale ani nie da się
          tego teraz stwierdzić, ani nie wydaje się to sensowne. A blokadę z powodu ciszy wyborczej
          po stronie serwera widać od razu, bo brakuje przycisku do zakładania nowego wątku.

Nie sądzę, żeby założenie wątku na FoM zajęło komuś półtorej godziny, a w tym czasie
          nie sprawdzał, czy forum nie jest już aktywne. Wszystkie fora dotknięte ograniczeniem
          były aktywne i tym razem żadnego nie pominięto, jak przy wyborach samorządowych.

Bardziej skłaniałbym się ku hipotezie, że autor próbował odpowiedzieć na jakiś post,
          a ten w międzyczasie został skasowany albo wręcz usunięty został cały wątek.
    • ktos_z_kosmosu Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 10.06.24, 01:32
      Sprawdziłem, zadziałało.
      Ktoś musiał nacisnąć wajchę. Możliwe, że Niemiec, bo odwieczny i jedyny argument snajpera55 "Polska wycofując na Białoruś migrantów, którzy znaleźli się na ziemiach polskich łamie prawo. Powinna ich przyjąć i odebrać od nich wnioski o ochronę", skomentowałem pytaniem - Dlaczego tych migrantów, którym udało się przedrzeć przez Polskę i dotrzeć do Niemiec, to ci ich łapiąc na swoim terenie na powrót wykopują do Polski? Inaczej, przekazują ich polskiej SG. Czyli, według moderatora Polacy łamią prawo, a Niemcy nie.
      Też żeby nie było, że mam coś do Niemców. Przeciwnie, ale też znając życie znam zasadę "Każdy orze jak może". Europa przeżywa inwazję obcych i wszyscy kombinują jakby się tu przed tym obronić, bo lud się burzy, a skrajny nacjonalizm łapiąc wiatr w żagle w siłę rośnie.
    • kasi.aa Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 10.06.24, 11:43
      Tak jak napisała iwonia, na forum była cisza wyborcza, ogłoszona odpowiednimi wątkami oraz komunikatem globalnym na wszystkich forach - możliwość pisania m.in. na Kraju była dla wszystkich wyłączona.
      Co do opiekuna - poproszę o linki z wypowiedziami łamiącymi regulamin, na forum@grupagazeta.pl oraz do wątków, w których wg Ciebie niesłusznie wycięto Twój wpis. Powtórzę też i potwierdzę, że moderator nie ma uprawnień do banowania użytkowników.
      • ktos_z_kosmosu Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 11.06.24, 23:22
        kasi.aa napisała:

> Tak jak napisała iwonia, na forum była cisza wyborcza, ogłoszona odpowiednimi w
        > ątkami oraz komunikatem globalnym na wszystkich forach - możliwość pisania m.in
        > . na Kraju była dla wszystkich wyłączona.

Cały czas rozumiem, ale chochlika usuńcie.
        Myślę o sytuacji w której po kliknięciu "cytuj", zamiast, przykładowo -stop cisza wyborcza, wyświetla się - nie masz uprawnień do korzystania z tego forum. Informujemy, że to forum jest forum prywatnym. Czy coś w podobie.
        Trochę to nie przystoi poważnemu podmiotowi medialnemu.

> Co do opiekuna - poproszę o linki z wypowiedziami łamiącymi regulamin,

1- Dam sobie siana. Zakładam, że gość kierował się emocjami, a nie spokojną analizą zdarzeń. A linki z kolegą snajperem55 w akcji z okresu popisówek Kurdej Szatan i na forum kraj masowego usuwania wpisów myślących inaczej od moderatora, sami sobie możecie znaleźć. Czy moderator usuwał, tego nie wiem i nie mam zamiaru dociekać.
        2 - Nie rozmawiamy o łamaniu regulaminu. Rozmawiamy o przestępstwach pomawiania i obrażania polskich funkcjonariuszy. Przyznaję, że jakom zodiakalny skorpion, kusiło mnie materiał przekazać prokuraturze, ale sobie odpuściłem. To była PiS-ia prokuratura, mnie się krzywda nie stała a, że chłop gada sobie, ciska się, to niech się ciska, jego sprawa i jego wstyd.
        A też i dlatego by całe forum nie cierpiało z powodu chwilowej, jak sadzę, utraty zdolności do konstruktywnego myślenia jednego, niskiej rangi jego przedstawiciela.
        Pozdrawiam i życzę sukcesów.
      • stefan4 Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 19.06.24, 18:57
        kasi.aa:
        > Co do opiekuna [...]

O, wypowiedziałaś się w wątku zatytułowanym
            ,,Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55''
        i nie sprostowałaś tego tytułu. Rozumiem to jako przyznanie, że brzytwę trzyma Snajper55, czyli że to on jest cenzorem, od dawna dokonującym haniebnego okaleczania dyskusji w Forum Kraj. Jak to się ma do deklaracji
            ,,Tym forum opiekuje się sea_monster''
        widniejącym w nagłówku tego Forum? Czy ,,sea_monster'' to zapasowa ksywa Snajpera55? Czy to jest może jeszcze inny niszczyciel, również nienawidzący wolnej myśli?

Co do poglądów, to z założycielem tego wątku więcej mnie dzieli niż łączy. Jeśli trafiamy na siebie w tym samym wątku dyskusji, to raczej jako przeciwnicy. Ale w 100% podzielam jego obrzydzenie oddaniem ważnego forum w ,,opiekę'' osobnikom, których poglądy na wolność słowa pochodzą z zamierzchłego PRLu.

- Stefan
        • wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 19.06.24, 20:27
          stefan4 napisał:

> Czy to jest może jeszcze inny niszczyciel, również nienawidzący wolnej myśli?

Oczywiście że jest - administracja zawodowa nadzorująca wszystkie fora i obsługująca
          zgłoszenia mailowe od użytkowników forum oraz kosz (obecnie "Zgłoś").
          To ona ma uprawnienia do blokowania kont użytkowników i usuwania tych blokad.
          Intuicja podpowiada mi, że większość "dziwnych" decyzji to jej dzieło - opiekun jest
          bardziej przewidywalny no i lepiej zorientowany jakie zachowania na forum są tak
          powszechne, że lepiej na nie nie reagować, a jakie są zdecydowanie przegięciem.

Jednak sedno problemu to jakość oprogramowania modułu moderacji, który jest tak
          przestarzały, że praktycznie nie spełnia obecnych standardów:
          - użytkownik nie jest informowany o fakcie interwencji moderatora
          - użytkownik nie jest informowany o jego przyczynie (wskazanie punktu Regulaminu)
          - użytkownik nie jest informowany o tym, kto dokonał interwencji
          - powyższe informacje nie są również rejestrowane w systemie
          - użytkownik nie jest informowany o treści usuniętych lub ocenzurowanych postów
          - użytkownik nie jest informowany o ścieżce odwoławczej i jej kolejnych instancjach
          - użytkownik nie jest informowany o zagrożeniach (ban) z powodu zbyt częstych interwencji
          - zgłoszenia mailowe nie są potwierdzane i nie otrzymują numerów (oznaczenia) sprawy.
          - nie ma mechanizmu zamykania tych spraw z powiadomieniem stron
          - i jeszcze długo można by wyliczać braki, których usunięcie wymagałoby drobnych korekt kodu
            choć faktycznie prosiłby się zupełnie nowy, bazodanowy system kontroli moderowania
    • no-popis Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 11.06.24, 17:56
      ktos_z_kosmosu napisał:

> Pytam, bo bardziej zafiksowanej na tylko swojej narracji osobnika (snajper55 je
      > st bardzo aktywny w promowaniu tej tylko swojej narracji) na innych forach nie
      > uświadzczyłem.
      > Niestety, Wy na forum gazeta pl hołubicie osobnika, któremu gdy brakuje argumen
      > tów, metodą PiS-owską, albo jak kto woli putinowską, adwersarza po prostu banuj
      > e.
      > Właśnie zostałem przez tego, wybaczcie, prymitywa, zbanowany , tylko (jak sądzę
      > ) z powodu braku z jego strony kontrargumentów na moje logiczne i poparte obecn
      > ą polityką rządzących względem aktualnej sytuacji na granicy Polski z Białorusi
      > ą. Liczyłem na to, że to forum nadal jest wolne od cenzury i cenzorów radykalni
      > e reagujących na zdania przeciwne względem jego, nazwę to widzimisiów. Przelicz
      > yłem się, z tym osobnikiem dyskusja, czy wymiana poglądów, nawet poparta niezbi
      > tymi dowodami nie jest możliwa. Nie ja pierwszy się o tym przekonałem.
      > Niestety, na stanowisku moderatora obsadziliście radykała i co gorsza tępego ra
      > dykała. Na dowód mam skatalogowane jego, nie tak dawne skandaliczne wpisy w któ
      > rych polskich strażników granicznych wyzywał od morderców i bandytów.
      > Wy też ten materiał posiadacie i jeśli zależy Wam na utrzymaniu dobrej opinii o
      > tym forum, tym materiałom radzę się przyjrzeć.
      Przez wrodzoną skromność nie wspomnę o dziesiątkach postów wycinanych przez Snajpera ale to nie ma znaczenia w temacie, który chcę teraz podnieść.
      Uważam za nieetyczne stworzenie sytuacji (w ogóle!) gdzie mocno zaangażowany dyskutant jest jednocześnie sędzią. Tworzą się tym sposobem koterie bo jak kogoś lubi to wycina również polemistę swojego faworyta to ....nieetyczne.
      Aby to wyjaskrawić to tak jakby przewodniczącym komisji ds afery Funduszu Sprawiedliwości był ktoś z Solidarnej Polski.
      To patologia!
      • wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 11.06.24, 20:40
        no-popis napisała:

> Uważam za nieetyczne stworzenie sytuacji (w ogóle!) gdzie mocno zaangażowany
        > dyskutant jest jednocześnie sędzią.

Opiekunem forum Kraj jest sea_monster, a nie snajper55. A to oznacza, że snajper55
        w jednym wątku występuje pod dwoma różnymi nickami. Zabrania tego § 10.5.

• no-popis Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 12.06.24, 05:10
          wariant_b napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Uważam za nieetyczne stworzenie sytuacji (w ogóle!) gdzie mocno zaangażow
          > any
          > > dyskutant jest jednocześnie sędzią.
          >
          > Opiekunem forum Kraj jest sea_monster, a nie snajper55. A to oznacza, że snajpe
          > r55
          > w jednym wątku występuje pod dwoma różnymi nickami. Zabrania tego § 10.5.
          On się jednak opiera na § 22 tegoż regulaminu.
          • wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 12.06.24, 11:43
            no-popis napisała:
            > On się jednak opiera na § 22 tegoż regulaminu.

Jak wszyscy.
          • snajper55 Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 12.06.24, 19:28
            no-popis napisał:

> On się jednak opiera na § 22 .

Jeżeli dobrze szukam, to Regulamin na 13 paragrafow

S.
            • oby.watel Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 16.06.24, 16:03
              snajper55 napisał:

> Jeżeli dobrze szukam, to Regulamin na 13 paragrafow

Źle szukasz. Poszukaj w księgarni.
            • vivak01 Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 17.06.24, 09:54
              "Jeżeli dobrze szukam, to Regulamin na 13 paragrafow"

Tu chodzi o Paragraf 22 Hellera.
        • snajper55 Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 12.06.24, 19:33
          wariant_b napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Uważam za nieetyczne stworzenie sytuacji (w ogóle!) gdzie mocno zaangażow
          > any
          > > dyskutant jest jednocześnie sędzią.
          >
          > Opiekunem forum Kraj jest sea_monster, a nie snajper55. A to oznacza, że snajpe
          > r55
          > w jednym wątku występuje pod dwoma różnymi nickami. Zabrania tego § 10

Znajdź wątek, w którym nicki snajper55 i sea_monter występują jednocześnie alba to odszczekaj.

S.
          • wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 12.06.24, 22:01
            snajper55 napisał:

> Znajdź wątek, w którym nicki snajper55 i sea_monter występują jednocześnie
            > alba to odszczekaj.

Z najwyższą przyjemnością spełnię twoją prośbę.
            Potrzebne mi będą:
            - dostęp do treści skasowanych lub ocenzurowanych postów
            - identyfikator (nick) moderatora, który dokonał ingerencji
            - zarejestrowane w systemie uzasadnienie decyzji o skasowaniu/ocenzurowaniu postu
              z powołaniem się na stosowny punkt Regulaminu lub Netykiety
            - uzgodniona osoba arbitra/zespołu oceniającego w przypadku rozbieżnych ocen uzasadnień

Gdyby wasz IOD (Inspektor Ochrony Danych) nie wyraził zgody na ujawnienie tych danych,
            mogę przystać na rozwiązanie, że potrzebne informacje prześlesz użytkownikom,
            wobec których dokonano ingerencji, a ja już się jakoś z nimi dogadam co do sposobu
            udostępnienia, gdyż ochrona własnych danych osobowych nie obowiązuje.

PS.
            Czy naprawdę musisz się przelogowywać na konto sea_monster, aby moderować Kraj?
            Kasi.aa niedawno stwierdziła, że nicki opiekunów są w opisie forum, a snajpera55 tam nie ma.
            • snajper55 Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 13.06.24, 17:33
              wariant_b napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > Znajdź wątek, w którym nicki snajper55 i sea_monter występują jednocześni
              > e
              > > alba to odszczekaj.
              >
              > Z najwyższą przyjemnością spełnię twoją prośbę.
              > Potrze ne mi beda:

Jedyna rzecz która ci jest potrzebna to wątek, w którym występują nicki snajpert55 i sea_monstre jednocześnie, lgarzu.

S.
              • wariant_b Re: Kiedy zabierzecie brzytwę snajperowi55 13.06.24, 20:58
                snajper55 napisał:

> Jedyna rzecz która ci jest potrzebna to wątek, w którym występują nicki snajpert55
                > i sea_monstre jednocześnie, lgarzu.

Chyba żeśmy się nie zrozumieli - ten wątek, a nie jest on pierwszy, dotyczy używania
                uprawnień moderatora do usuwania niewygodnych wypowiedzi jako zamiennika
                argumentacji w dyskusji z użytkownikami. Przywołałeś § 5.1 Regulaminu i pojęcie
                "Treści o Charakterze Terrorystycznym" wprowadzone przez rozporządzenie UE,
                nie zdając sobie zapewne sprawy, że według tejże UE określone zostały cele
                terrorystyczne, w szczególności "zastraszanie ludności". Usuwanie czyich postów
                bez podania uzasadnienia i blokowanie prawa do wypowiedzi jest właśnie
                przykładem zastraszania, a więc czynów o charakterze terrorystycznym.

Żeby stwierdzić, czy i jakie działania na forum Kraj można uznać za terroryzowanie
                użytkowników, należy ocenić sensowność działań moderatora, a więc posiadać
                wymienione przeze mnie wcześniej dane. Zwróć uwagę, że proponuję także
                uzgodnienie jakiejś formy niezależnego arbitrażu w razie wątpliwości, czego
                forum gazeta.pl również nie oferuje, a zgodnie z prawem powinna.

Więc bądź dobry i trzymaj się tematu wątku, a nie wykręcaj jakimiś snajpert55
                i sea_monstre jednocześnie, bo oba loginy nie są używane, więc nie występują.

PS.
                Dalej nie wiem, czy musisz się przelogowywać do "sprawowania opieki" nad Krajem.
    • stefan4 Pytanie do Kasi.aa 20.06.24, 10:40
      Podaj, proszę, do publicznej wiadomości, który z cenzorów dzisiaj grasuje na Forum Kraj i usuwa całe wątki nawet nie na Oślą Ławkę, tylko w kosmos, bez śladu. Dlaczego to robi — o to już nie pytam, bo wiem z wielokrotnego doświadczenia, ze na to pytanie nie ma odpowiedzi. Ale kto to robi? Zadeklarowany w nagłówku Forum ,,sea-monster''? Czy ,,snajper55'' o którym traktuje większość skarg w tym wątku?

- Stefan
      • wariant_b Re: Pytanie do Kasi.aa 20.06.24, 13:49
        stefan4 napisał:

> Podaj, proszę, do publicznej wiadomości, który z cenzorów dzisiaj grasuje na Forum Kraj
        > i usuwa całe wątki nawet nie na Oślą Ławkę, tylko w kosmos, bez śladu.

Oczekujesz, że kasi.aa przyzna się do winy, coś wymyśli na poczekaniu,
        czy przeprowadzi śledztwo wśród uprawnionych do moderacji Kraju?
        • stefan4 Re: Pytanie do Kasi.aa 20.06.24, 14:00
          wariant_b:
          > Oczekujesz, że kasi.aa przyzna się do winy, coś wymyśli na poczekaniu,
          > czy przeprowadzi śledztwo wśród uprawnionych do moderacji Kraju?

Oczekuję, że może zaproponuje jakiś kompromis między interesami uczestników dyskusji na Forum, a interesami zatrudnionych przez Administrację siepaczy nienawidzących wymiany poglądów. Bo na to, że ktoś w Administracji Forum zrozumie, czym różni się moderowanie dyskusji od jej kastrowania, już raczej nie liczę.

- Stefan
      • kasi.aa Re: Pytanie do Kasi.aa 20.06.24, 14:37
        Krajem opiekuje się sea_monster. Oprócz tego są jeszcze dyżurni zewnętrzni oraz administracja zawodowa obsługujący zgłoszenia userów i "grasujący" na forach. Jeśli jakiś wątek jest niesłusznie usunięty, poproszę o szczegóły.
        • stefan4 Re: Pytanie do Kasi.aa 20.06.24, 14:44
          kasi.aa:
          > Krajem opiekuje się sea_monster.

Tak więc to o ,,brzytwie snajpera55'' to nieprawda? On nie ma brzytwy?

kasi.aa:
          > Jeśli jakiś wątek jest niesłusznie usunięty, poproszę o szczegóły.

Proszę, poproś Sea_mostera o pełny spis dzisiejszych ofiar jego brzytwy. Ja mogę Ci zacytować posty, które jeszcze są, ale do tych, które już zostały uśmiercone i zutylizowane, nie mam dostępu.

- Stefan
          • stefan4 Re: Pytanie do Kasi.aa 20.06.24, 18:26
            stefan4:
            > Proszę, poproś Sea_mostera o pełny spis dzisiejszych ofiar jego brzytwy.

Zapytaj go o usunięty przed chwilą wątek pt.

,,Nielegalne przekroczenie Granicy to przestępstwo''
                założony 20.06.24, 17:48, autor: mkowall

Ponieważ uważam, że Mkowallon myli przestępstwa z wykroczeniami, chciałem zamieścić ripostę. Niestety nie zdążyłem. Zamieściłem ją więc osobno, ale z historii takich działań wiem, że ona też niebawem zniknie. Cenzor usuwa nie te wypowiedzi, z którymi się nie zgadza, ale te wątki, które poruszają temat, który mu nie leży. Obojętne, czy z lewa czy z prawa — jak ma szanse rozwinąć się dyskusja, to ciach! Prawo do istnienia mają tylko długie wymiany obelg najeżonych wulgaryzmami.

- Stefan
        • vivak01 Re: Pytanie do Kasi.aa 24.06.24, 08:06
          Skargi na admina Forum Kraj są od dawna. Każdorazowo prosicie użytkowników, żeby wam coś przesłali, wtedy popatrzycie itp. Rozumiem, że jesteście zajętymi osobami i macie więcej spraw na głowie, niż odpowiadanie na skargi, ale jeżeli poważnie traktujecie Forum i docierają do was sygnały o jakichś dziwnych cięciach, to może byście w końcu przyjrzeli się, jak to funkcjonuje, a nie wiecznie kwitowali "proszę o przesłanie, to sprawdzimy".
        • hrasier_2 Re: Pytanie do Kasi.aa 24.06.24, 10:53
          kasi.aa napisała:

> Krajem opiekuje się sea_monster. Oprócz tego są jeszcze dyżurni zewnętrzni oraz
          > administracja zawodowa obsługujący zgłoszenia userów i "grasujący" na forach.
          To się nie mieści w głowie. Ilu może zewnętrznych moderatorów to robić. Widzę że bardzo aktywny jest wykrywacz kłamstw. To też może moderować forum Kraj? Odechciewa się tam pisać. Na nic są protesty aktywnych tam ludzi. Coś niesamowitego ostatnio. Piszą tam ludzie już nie młodzi. To jest kompletne lekceważone. Nikt nad tym nie panuje kompletnie. Co się komuś nie podoba to usuwa i nic nie ma to wspólnego z etyką i załozeniami tego forum.
          • stefan4 Re: Pytanie do Kasi.aa 24.06.24, 16:02
            hrasier_2:
            > Piszą tam ludzie już nie młodzi. To jest kompletne lekceważone.

Piszą też ludzie prezentujący bardzo różne widzenie świata, chcący powymieniać poglądy z przeciwnikami politycznymi. Czemu może służyć forum noszące podtytuł
                ,,Dyskusje o polskiej polityce i politykach''
            jeśli właśnie nie temu?

Jednak różnorodność postaw i poglądów to coś, czego cenzorzy ustawieni nad Forum nie są w stanie znieść. I wygląda na to, że Administracja nie chce (albo nie umie i wstydzi się tego) przyłożyć ręki do tego, żeby forum dyskusyjne naprawdę było dyskusyjne.

- Stefan
        • no-popis Re: Pytanie do Kasi.aa 24.06.24, 18:03
          kasi.aa napisała:

> Krajem opiekuje się sea_monster. Oprócz tego są jeszcze dyżurni zewnętrzni oraz
          > administracja zawodowa obsługujący zgłoszenia userów i "grasujący" na forach.
          Podałem szczegóły i .....
          forum.gazeta.pl/forum/w,654,177755625,177755625,dlaczego_skasowano_moj_post.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka