green_hill
07.02.10, 00:09
Witam,
probuje teraz na tym forum, bo na Niemowlaku i na Alergiach zamiescilam podobny post, ale odzew byl zerowy.
Otoz moj synek 9 mies. od ladnych paru tygodni trze sobie czolo. Nie jest przy tym niespokojny ani nie placze, skora na czole jest ladna i zdrowa (a raczej byla, bo od tarcia jest podrazniona i otarta). Szarpie tez uszy i trze skore przy uszach, ale czolo najbardziej sobie upodobal. Czesto robi tak w nocy lub jak jest zmeczony, ale tez w roznych neutralnych sytuacjach.
Generalnie synek jest ma bardzo delikatna, wrazliwa skore, mial przejsciowe problemy ze wzgledu na alergie na mleko (prawdopodobnie) i nietolerancje laktozy, ale od paru miesiecy nie ma stanu zapalnego, na ciele skora jest bardzo ladna, na buzi troche przesuszona, ale mysle, ze to sezon grzewczy daje sie we znaki. I wlasnie te ladna skore syn sobie masakruje ... A ja glowie sie od czego to moze byc. Proszku do prania nie zmienialam, masci tez, caly czas natluszczam. Nawet nie jestem pewna, czy go to swedzi. Maz twierdzi, ze on tak robi z nudow (?), ale nie jestem przekonana. Rozumialabym jeszcze, jakby mial tam jakas wysypke, liszaje, zmiany, ale nic nie ma!
Czy spotkalyscie sie z czyms takim? Bede wdzieczna za odpowiedz.