ha_nka 22.06.04, 14:33 hej dziewczyny - sierpniu zostanę mamusią i prawdę powiedziawszy gubię się w gąszczu dostepnych dziś kosmetyków. Może byście mi coś poleciły z własnego doswiadczenia ? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renpul Re: najlepszy kosmetyk 22.06.04, 18:15 Do smarowania ubuźki Bepanthen lub Alantan Plus (krem) Do pupy Nivea Baby przeciw odparzeniom lub Skarb Matki - antyseptyczny Do kąpieli Johnson lub Skarb Matki z oliwką + parę kropel parafiny lub Ollatum - emulsja do kąpieli. Resztę oszczędnie W razie konieczności natłuszcenia Oliwa z oliwek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olunia75 Re: najlepszy kosmetyk 01.07.04, 12:29 Do pupy - zdecydowanie Nivea - krem przeciw odparzeniom (wypróbowałam "tonę" różnych kosmetyków do pupci, ale nivea okazał się najskuteczniejszy), Jeżeli Twoja dzidzia nie będzie miała problemów ze skórą, to polecam także kosmetyki Nivea (szampon do włosków, mydełko, mleczko do smarowania ciałka - ale ten kosmetyk nie codziennie). Oliwek generalnie nie polecam, podobno zatykają pory i ciałko "nie oddycha". Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: najlepszy kosmetyk 05.07.04, 16:09 Proszę zajrzeć do sąsiedniego wątku nr 5778, w którym forumowiczki udzielają sobie bardzo rozsądnych rad. Ja do tego dodam tylko jedno - im mniej kosmetyków, tym lepiej. Poza tym (tu odnoszę się do jednej z rad w tym wątku) wg mnie Alantan Plus i Bepanthen nie są kosmetykami pielęgnacyjnymi pierwszego rzutu i raczej stosuje się je, gdy coś złego zaczyna się dziać ze skórą (bo swoim składem i działaniem przypominają raczej preparaty lecznicze). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka1 Re: najlepszy kosmetyk 16.08.04, 00:06 Kosmetyków Nivea Baby uzywam od początku i uwazam ze są bardzo dobre. Nie uczulają. Nie mam zadnych problemow ze skorką dziecka. Jesli mogę coś doradzić... to moze zeby jednak nie stosowac na wrażliwą skorę noworodka wszystkich firm na raz. Tak czytam czasem rady udzielane przez niektore Mamy na forum i odnoszę wrazenie ze chyba przy jednej kąpieli stosują naraz czasem wiele różnych kosmetyków z rożnych firm. No a gdyby maleństwu rzeczywiście coś nie odpowiadało, nie bedzie przecież wiadomo co to było? Można sie wtedy pogubić. Dlatego ja uwaznam ze najlepiej trzymać się jednej wybranej przez siebie firmy. Dla mnie własnie Nivea Baby okazalo sie doskonałym wyborem. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Maleństwo, Trzymam kciuki. Mama Pomorzanka Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka20 Re: najlepszy kosmetyk 16.08.04, 12:02 Witam, ja niestety mam złe doświadczenia z kosmetykami,które chwalą inne mamy Kiedy urodziłam Julkę zaczęliśmy od Bambino - niestety skórka po tych kosmetykach stała się sucha i łuszcząca się.Dalej był Johnson - jeszcze gorzej.Następnie zmieniliśmy wszystko na Nivea Baby - tragedia! Julka była wysuszona,szorstka itp. Trzeba było dalej próbować.Zwykła parafina podobno zatyka pory i skóra nie ma czym oddychać,ale mimo to kolejna próba i kolejna porażka.Niestety,aby poprawić stan skóry małej musieliśmy zacząć używać kosmetyków Adermy (z serii Zxomega) i dopiero było widać poprawę.Są one dosyć drogie,płyn do kąpieli i krem ok 45 zl za każdy,mydło - 20 zł.Stosowaliśmy ich przez jakieś 2 mies.Gdy skórka była już ładna,kupiłam kosmetyki ze Skarbu Matki.Ryzyko się opłacało Używamy ich już ok 3 mies i nic na skórce nie wyskakuje i nie wysusza jej.Każde dziecko jest inne i jednego może wysuszyć to,a drugiego coś innego.Trzeba ryzykować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia117 Re: najlepszy kosmetyk 20.08.04, 12:43 Witam Czy jesteś już mamusią? Jeżeli tak to gratulacje. Ja jestem już mamą dwóch córek. Moje pociechy pielęgnuję od pierwszych dni ich życia kosmetykami NIVEA BABY, i jestem bardzo zadowolona. Poleciły mi je inne mamy i na prawdę się sprawdziły. Jedna z moich córek ma skórę bardzo wrażliwą i delikatną nie toleruje innych kosmetyków jak NIVEA BABY. Śmiało mogę Ci je polecić. Pozdrawiam Gosia117 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5151 Re: najlepszy kosmetyk 30.08.04, 10:13 Popieram to co napisała Gosia. Ja tez stosuje kosmetyki Nivea Baby (i tez polecily mi je moje koleżanki). Kosmetyki są rewelacyjne! Nie uczulają, świetnie się wchłaniają, dobrze nawilżają i natłuszczają. Moje dziecko również mialo bardzo suchą skórkę. Od samego początku stosuję Nivea Baby i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
maminka79 Re: najlepszy kosmetyk 24.09.04, 14:34 nivea baby jest ok ale drozsza od kremow ktore ja polecam. Nazywaja sie emolienty. Jest 6 kremow i mozna wybrac najlepszy. Ja uzywam dla malej ceralanu, sama humektanu Odpowiedz Link Zgłoś