Dodaj do ulubionych

najlepszy kosmetyk

22.06.04, 14:33
hej dziewczyny - sierpniu zostanę mamusią i prawdę powiedziawszy gubię się w gąszczu dostepnych dziś kosmetyków. Może byście mi coś poleciły z własnego doswiadczenia ?
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • renpul Re: najlepszy kosmetyk 22.06.04, 18:15
      Do smarowania ubuźki Bepanthen lub Alantan Plus (krem)
      Do pupy Nivea Baby przeciw odparzeniom lub Skarb Matki - antyseptyczny
      Do kąpieli Johnson lub Skarb Matki z oliwką + parę kropel parafiny lub Ollatum -
      emulsja do kąpieli.
      Resztę oszczędnie
      W razie konieczności natłuszcenia Oliwa z oliwek
      Pozdrawiam
    • olunia75 Re: najlepszy kosmetyk 01.07.04, 12:29
      Do pupy - zdecydowanie Nivea - krem przeciw odparzeniom (wypróbowałam "tonę"
      różnych kosmetyków do pupci, ale nivea okazał się najskuteczniejszy),
      Jeżeli Twoja dzidzia nie będzie miała problemów ze skórą, to polecam także
      kosmetyki Nivea (szampon do włosków, mydełko, mleczko do smarowania ciałka -
      ale ten kosmetyk nie codziennie). Oliwek generalnie nie polecam, podobno
      zatykają pory i ciałko "nie oddycha".
    • ewa.m.kaminska Re: najlepszy kosmetyk 05.07.04, 16:09
      Proszę zajrzeć do sąsiedniego wątku nr 5778, w którym forumowiczki udzielają
      sobie bardzo rozsądnych rad. Ja do tego dodam tylko jedno - im mniej
      kosmetyków, tym lepiej. Poza tym (tu odnoszę się do jednej z rad w tym wątku)
      wg mnie Alantan Plus i Bepanthen nie są kosmetykami pielęgnacyjnymi pierwszego
      rzutu i raczej stosuje się je, gdy coś złego zaczyna się dziać ze skórą (bo
      swoim składem i działaniem przypominają raczej preparaty lecznicze). Pozdrawiam.
    • pomorzanka1 Re: najlepszy kosmetyk 16.08.04, 00:06
      Kosmetyków Nivea Baby uzywam od początku i uwazam ze są bardzo dobre. Nie
      uczulają. Nie mam zadnych problemow ze skorką dziecka.
      Jesli mogę coś doradzić... to moze zeby jednak nie stosowac na wrażliwą skorę
      noworodka wszystkich firm na raz. Tak czytam czasem rady udzielane przez
      niektore Mamy na forum i odnoszę wrazenie ze chyba przy jednej kąpieli stosują
      naraz czasem wiele różnych kosmetyków z rożnych firm. No a gdyby maleństwu
      rzeczywiście coś nie odpowiadało, nie bedzie przecież wiadomo co to było? Można
      sie wtedy pogubić. Dlatego ja uwaznam ze najlepiej trzymać się jednej wybranej
      przez siebie firmy.
      Dla mnie własnie Nivea Baby okazalo sie doskonałym wyborem.
      Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Maleństwo,
      Trzymam kciuki.
      Mama Pomorzanka
    • blondyneczka20 Re: najlepszy kosmetyk 16.08.04, 12:02
      Witam,
      ja niestety mam złe doświadczenia z kosmetykami,które chwalą inne mamy sad Kiedy
      urodziłam Julkę zaczęliśmy od Bambino - niestety skórka po tych kosmetykach
      stała się sucha i łuszcząca się.Dalej był Johnson - jeszcze gorzej.Następnie
      zmieniliśmy wszystko na Nivea Baby - tragedia! Julka była wysuszona,szorstka
      itp. Trzeba było dalej próbować.Zwykła parafina podobno zatyka pory i skóra nie
      ma czym oddychać,ale mimo to kolejna próba i kolejna porażka.Niestety,aby
      poprawić stan skóry małej musieliśmy zacząć używać kosmetyków Adermy (z serii
      Zxomega) i dopiero było widać poprawę.Są one dosyć drogie,płyn do kąpieli i
      krem ok 45 zl za każdy,mydło - 20 zł.Stosowaliśmy ich przez jakieś 2 mies.Gdy
      skórka była już ładna,kupiłam kosmetyki ze Skarbu Matki.Ryzyko się opłacało smile
      Używamy ich już ok 3 mies i nic na skórce nie wyskakuje i nie wysusza jej.Każde
      dziecko jest inne i jednego może wysuszyć to,a drugiego coś innego.Trzeba
      ryzykować.
      Pozdrawiam.
    • gosia117 Re: najlepszy kosmetyk 20.08.04, 12:43
      Witam
      Czy jesteś już mamusią? Jeżeli tak to gratulacje. Ja jestem już mamą dwóch
      córek. Moje pociechy pielęgnuję od pierwszych dni ich życia kosmetykami NIVEA
      BABY, i jestem bardzo zadowolona. Poleciły mi je inne mamy i na prawdę się
      sprawdziły. Jedna z moich córek ma skórę bardzo wrażliwą i delikatną nie
      toleruje innych kosmetyków jak NIVEA BABY. Śmiało mogę Ci je polecić.
      Pozdrawiam
      Gosia117
      • kasia5151 Re: najlepszy kosmetyk 30.08.04, 10:13
        Popieram to co napisała Gosia. Ja tez stosuje kosmetyki Nivea Baby (i tez
        polecily mi je moje koleżanki). Kosmetyki są rewelacyjne! Nie uczulają,
        świetnie się wchłaniają, dobrze nawilżają i natłuszczają. Moje dziecko również
        mialo bardzo suchą skórkę. Od samego początku stosuję Nivea Baby i jestem
        bardzo zadowolona.
        Pozdrawiam
        Kasia
    • maminka79 Re: najlepszy kosmetyk 24.09.04, 14:34
      nivea baby jest ok ale drozsza od kremow ktore ja polecam. Nazywaja sie
      emolienty. Jest 6 kremow i mozna wybrac najlepszy. Ja uzywam dla malej
      ceralanu, sama humektanu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka