Dodaj do ulubionych

"Podkurczanie się"

28.07.04, 12:30
Bardzo proszę o radę.Moja 3,5 miesięczna córka od ok. m-ca zaczęła się "kurczyć" tzn.przyciąga nóżki i główkę do brzuszka robi to bardzo często jak leży na boku a gdy położe ją na plecy to sama obraca się na boki tak robi(troszke przy tym postękując) a gdy trzymam ją na rękach(odwrotmie niż w pozycji do odbicia) robi tak samo. Pani doktor powiedziała że albo ona to lubi bo odkryła coś nowego albo ma refluks żołądka(dodam że ulewa jej się nawet 2 godz. po jedzeniu "bebiko1") skierowała nas do neurologa ale termin mam dopiero na początek pazdziernika. Co mam robić czy pozwalać jej tak robić może to przynosi jej ulge przy bolącym brzuszku.Z góry dziękuję za odpowiedzi

Mama Wiktorii(17.04.04)
Obserwuj wątek
    • krystyna.piskorz Re: "Podkurczanie się" 29.07.04, 13:28
      Szanowna Pani. Dziecko 4 miesięczne na skutek intensywnego rozwoju mięśni i
      konczyn umie robic kołyski, bujac się na brzuszku. Pani dzieciątku wygina się
      leżąc na boczku. Dzieci odkrywają coś nowego, a my dorośli często zastanawiamy
      się dlaczego dziecko to robi. Obserwuje pani rozwój dziecka, stymuluje go
      zabawami. Dobrze że zobaczy je neurolog, to napewno panią uspokoi. Gdyby pani
      zaobserwowała do tego października coś niepokojącego u dziecka to mozna w
      takiej sytuacji przyspieszyć termin wizyty. Masuje pani dziecku brzuszek i
      układa na brzuszku, bo może ma kolkę. Co do ulewań to radzilabym pani taką
      mieszanke Enfamil AR, którą zaleca się do stosowania u dzieci ulewajacych.
      Ułatwia trawienie i wchłanianie i jest skuteczna w likwidowaniu ulewań.
      Mieszankę można kupic w aptece i podawać dziecku bebiko 1 i raz lub dwa razy
      dziennie enfamil AR.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka