Dodaj do ulubionych

Jak jest u Was//.............

08.08.04, 22:36
u mnie mały prawie całymi dniami nie śpi ( miesiąc i dwa tygoidnie)- nie wiem
czy to kolki czy co- ale przez cały dzień?????????jest ogtólnie
niespokojny.Nawet na dworzu tez nie spi raczej co u dzieci rzadko sie
zdarza.Czy jak odkładacie do łóżeczka najedzone, suche maleństwo to płacze
czy raczej zasypia -
Obserwuj wątek
    • s.ivona Re: Jak jest u Was//............. 09.08.04, 15:09
      czesc ja rowniez mam synka 6tygodniwego i spanie nie jest jego mocna stronasad
      spi dobrze tylko w nocy a w dzien przysypia sobie po pare minut przy karmieniu.
      na polu spi najwyzej pol godziny. nie wiem dlaczego tak jest. jest przez to
      marudny, niespokojny. teraz ucze go zasypiania przy piersi co dla mnie jest
      dosc uciazliwe. w domu spi tylko na brzuchu (sprobuj go tak polozyc ja to
      odkrylam przez przypadek)a nawet jak jest najedzony i poloze go do lozeczka to
      sam nie zasnie. staram mu sie wtedy robic masaz brzuszka lub pleckow. troche
      pomaga. ja mam nadzieje ze on z tego wyrosnie i w koncu bedzie musial spac.
      pozdrawiam
    • azosiolek Re: Jak jest u Was//............. 09.08.04, 16:01
      Mój maluch ma już 4 miesiące, ale od samego początku nie chce spać w dzień.
      Fakt, jest przez to zmęczony i często marudzi. Wtedy przystawiam go do piersi,
      przysypia na 15 minut i bryka dalej. W ogóle jest bardzo aktywny. Pediatra
      powiedział, żeby się cieszyć, bo gorzej, jakby za dużo spał, a jak taki z niego
      żywy maluch, to znaczy, że zdrowy.
      Aha, ktoś polecał mi preparat homeopatyczny - nie pamiętam dokładnie nazwy,
      Camomille czy jakoś tak, który ponoć uspokaja malucha, ale skoro lekarz kazał
      się cieszyć, to nie stosuję go wink)
    • gabrielsta Re: Jak jest u Was//............. 16.08.04, 10:28
      moje maleństwo zasypiało i budziło się z płaczem a i sam sen miał bardzo
      niespokojny, ciągle pojękiwał i kwilił. W ciągu dnia spał po 30 min. a w nocy
      najdłużej po 50-60 min., nad ranem zaczynał stękać tak jakby miał zatwardzenie,
      i stękał tak nawet do 2-ch godzin. BYŁAM WYKOŃCZONA, ZAŁAMANA I NIESPOKOJNA....
      I NA 100% PEWNA, ŻE MOJEMU SYNKOWI COŚ DOLEGA.
      Pierwszą wizytę u lekarza zaliczyliśmy jak miał tydzień, potem druga,trzecia i
      tak kolejne wizyty - i ciągle komentarz, że widocznie "taka jego uroda"!!!
      Dopiero jak mały miał 1,5 m-ca sama wpadłam na to aby zrobić mu posiew moczu i
      oczywiście wyszły mu bakterie E.coli. Pobyt w szpitalu, antybiotyk i mały
      pierwszy raz w ciągu dnia zasnął mi na 2 godziny! CUD!
      Ogólnie mały spał bardzo mało i niespokojnie, i było tak mniej więcej do roku
      czasu.

• apja Re: Jak jest u Was//............. 16.08.04, 15:48
      Posiew moczu to dobry pomysl Moja córcia byla taka niespokojna i nie spala
      i dopiero gdy wyleczylam E.coli poprawilo się, ale wcale nie leżala w szpitalu.
      Synek mój spal dokladnie tak jak twój do tego w nocy też nie chcial. W dzień
      spal tylko jak trzymalam go na rączkach, lub gdy czul moją bliskość. Do teraz
      gdy tylko odloże go do lóżeczka od razu się budzi, więc śpi ze mną. A spanie na
      brzuszku odradzalbym,szczególnie takiemu maleństwu, chyba że jesteś w stanie
      caly czas pilnowac dziecko i sprawdzać czy oddycha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka