Dodaj do ulubionych

smarowanie pupy

10.08.04, 00:09
Smaruje pupe 2,5 miesiecznego dziecka kremem przepisanym przez pediatre.
Uzywalam sudokremu ale nie mogłam go zmyć przy kazdym przewijaniu. Czy zawszw
nalezy go zmywać i czym ? Podobnie jest z kremem nivea baby na pupe i kremem
ochronnym na słońce który cieżko schodzi z buzi. Czy mozna zmyć te kremy
Dzieki
Obserwuj wątek
    • aluniaaa Re: smarowanie pupy 11.08.04, 23:59
      Spróbuj zwykłym chusteczkami dla niemowląt.A może sprobujesz pudru zamiast
      kremu?Ewentualnie bardzo dobra tez jest zwykła mąka ziemniaczana,czyli
      kartoflanka.
    • olunia75 Re: smarowanie pupy 12.08.04, 13:27
      ja przed kąpielą wycierałam te kremy mokrymi chusteczkami, a dopiero potem myłam
    • krystyna.piskorz Re: smarowanie pupy 16.08.04, 23:01
      Szanowna Pani. Po umyciu pupy dziecka, osuszeniu proponuje lekko popudrowac
      pudrem np. penaten. Sudocrem uzywa się na odpieluszkowe zapalenie skory, jeśli
      nie ma zmian to nie ma potrzeby smarowania kremem.
      Co się zas tyczy kremów ochronnych do skóry twarzy. A jakich kremów Pani uzywa
      że nie można ich zmyć? Do czasu ukończenia przez dziecko 6 miesięcy nie powinno
      się używac kremów ochronnych z filtrami (ale i te zmywają się łatwo). Do twarzy
      radzilabym stosować najprostszy krem nawilzający dla niemowląt (lubie i czesto
      polecam aqua krem Johnsona).Łatwo się rozprowadza, nawilża skorę i jest
      delikatny. Pozdrawiam
      • balbina102 Re: smarowanie pupy 21.08.04, 15:48
        do smarowania buzi dziecka polecam-zwykły krem z witaminą a(można go kupić w
        aptece) a do pupy zwykły puder alatan
    • niunius78 Re: smarowanie pupy 16.08.04, 23:14
      Pani doktor,
      myslałam o kremie przeciw odparzeniom nivea Baby ( jest gesty, obawiam sie
      mywania go chusteczkami do pupy ze wzgledu na delikatna skorke dziecka ) oraz o
      kremie tej samej firmy ochronnym na słońce (posmaowałam nim ostatnio buzie
      dziecka delikatnie zmywałam 2 razy gotowana woda i wacikami a podczas kapieli
      zobaczyłam ze on i tak jest na twary synka ) Pani doktor słyszałm ze mozna
      zmywac te kremy oliwka ?
      • rosiee Re: smarowanie pupy 16.08.04, 23:18
        Na podforum "kosmetyki.." zalecano zmywac te kremy mleczkiem kosmetycznym. Ja
        rowniez uzywam Nivea Baby 30 i tez mam problemy ze zmyciem, szczegolnie na
        czole dziecka. Mleczkiem tez nie za bardzo chce schodzic. Czego moge jeszcze
        sprobowac?
        Pozdrawiam

Rosie - mama Kamilki
        src="lilypie.com/baby1/050531/3/16/1/+1" alt="Lilypie Baby Days"
        border="0" /></a>
      • krystyna.piskorz Re: smarowanie pupy 19.08.04, 21:36
        Mozna zmywac mleczkiem do ciala dla niemowląt, mozna tez oliwka. Dobre są tez
        chusteczki nasączone mleczkiem. Pozdrawiam
    • gosia117 Re: smarowanie pupy 20.08.04, 15:00
      Myślę, że problem polega na tym, iż za grubą warstwę kremu Pani nakłada. Ja
      smaruję cienką warstwą kremu skórę dziecka i nie mam problemu bo całość ładnie
      się wchłania.
      Pozdrawiam
      • rosiee Re: smarowanie pupy 20.08.04, 16:57
        Niestety, krem Nivea Baby przeciw odparzeniom jest b. gesty i nie da sie nim
        posmarowac cienka warstwe, ja musze ten krem wklepywac, wiec o cienkiej
        warstwie nie ma mowy. Natomiast krem na slonce tej samej firmy nalezy smarowac
        tak, aby na skorce dziecka pozostala biala warstwa, wowczas dopiero dziala, w
        tym wypadku tez nie ma mowy o cienkim smarowaniu...
        ?
    • dd5 Re: smarowanie pupy 21.08.04, 15:09
      Ja również używam sudocremu u mojej 2,5 miesięcznej córeczki i jak do tej pory
      mała nie mażadnych podrażnień, ani odparzeń. zmywam go bez problemu nawilżanymi
      husteczkami dla niemowląt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka