edytak1 Re: powrót do karmienia 17.09.04, 21:51 przepraszam ale wcisnełam za szybko enter Mam problem z laktacją gdyż przerwałam karmienie po 1 miesiącu z powodu choroby i przyjmowaniu leków, przy których nie wolno karmić. Minął już miesiąc , od dłuższego czasu nie przyjmuję już leków i chciałabym wiedzieć czy jest możliwe bym po tak długiej przerwie znów mogła karmić małego piersią. Dodam że od początku miałam problem z laktacją ale jakoś sobie radziłam przez częste karmienie a podczas choroby nie spalałam pokarmu który napływał gdyż było go coraz mniej. Przed chorobą próbowałam zwiększyć laktację przez picie większej ilości płynów i herbatek hippa ale nie przyniosło to efektów a dodatkowo przysporzyło kłopotów małemu który źle na nie reagował. Więc moja prośba brzmi - jeśli jest jakiś sposób by powrócić do karmienia piersią to proszę o radę. Będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję i pozdrawiam _ Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
edytak1 Re: powrót do karmienia 18.09.04, 22:32 Ponawiam prośbę o radę gdyż to dla mnie bardzo ważne a każdy dzień bez karmienia powoduje u mnie wyrzuty sumienia że nie daję dziecku tego co najbardziej potrzebuje. Proszę niech ktoś mi coś poradzi... ---- EDyta Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: powrót do karmienia 19.09.04, 08:31 dziecko najbardziej potrzebuje matki, miłośc dajesz mu tak czy owak, a wyrzuty sumienia z powodu nie karmienia dziecka piersia i to w dodatku po chorobie sa NIEPOTRZEBNE. wiećej złego niz dobrego moim zdaniem narobiło matkom w głowie to sączenie informacji, że tylko mleko z piersi = miłość. Możesz spróbowac leków homeopatycznych i regularnego odciagania 8 razy na dobę. Ale w sytuacji gdy się marwtisz i stresujesz, to nie wiem, jak ci pójdzie ... Naparwde, nie martw sie tym, że karmisz dziecko mieszanką! To nie rodzaj jedzenia świadczy o tym, jakimi jesteśmy rodzicami! Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: powrót do karmienia 21.09.04, 17:54 Szanowna Pani Edyto. Obawiam się bedzie Pani trudno po przerwie powrocic do karmienia piersią. Przerwala Pani karmienie piersią z powodu przyjmowania lekow, więc nie nalezy czynic sobie wyrzutów sumienia. Proponuję dobrac we współpracy z lekarzem pediatrą dobrą mieszankę dla dziecka i karmic mlekiem modyfikowanym. Głowa do góry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś