Dodaj do ulubionych

powrót do karmienia

17.09.04, 21:16
Obserwuj wątek
    • edytak1 Re: powrót do karmienia 17.09.04, 21:51
      przepraszam ale wcisnełam za szybko enter
      Mam problem z laktacją gdyż przerwałam karmienie po 1 miesiącu z powodu choroby i przyjmowaniu leków, przy których nie wolno karmić. Minął już miesiąc , od dłuższego czasu nie przyjmuję już leków i chciałabym wiedzieć czy jest możliwe bym po tak długiej przerwie znów mogła karmić małego piersią. Dodam że od początku miałam problem z laktacją ale jakoś sobie radziłam przez częste karmienie a podczas choroby nie spalałam pokarmu który napływał gdyż było go coraz mniej. Przed chorobą próbowałam zwiększyć laktację przez picie większej ilości płynów i herbatek hippa ale nie przyniosło to efektów a dodatkowo przysporzyło kłopotów małemu który źle na nie reagował. Więc moja prośba brzmi - jeśli jest jakiś sposób by powrócić do karmienia piersią to proszę o radę. Będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję i pozdrawiam _ Edyta
    • edytak1 Re: powrót do karmienia 18.09.04, 22:32
      Ponawiam prośbę o radę gdyż to dla mnie bardzo ważne a każdy dzień bez karmienia powoduje u mnie wyrzuty sumienia że nie daję dziecku tego co najbardziej potrzebuje. Proszę niech ktoś mi coś poradzi...

----
      EDyta
      • znak_yrden Re: powrót do karmienia 19.09.04, 08:31
        dziecko najbardziej potrzebuje matki, miłośc dajesz mu tak czy owak, a wyrzuty
        sumienia z powodu nie karmienia dziecka piersia i to w dodatku po chorobie sa
        NIEPOTRZEBNE.

wiećej złego niz dobrego moim zdaniem narobiło matkom w głowie to sączenie
        informacji, że tylko mleko z piersi = miłość.

Możesz spróbowac leków homeopatycznych i regularnego odciagania 8 razy na dobę.
        Ale w sytuacji gdy się marwtisz i stresujesz, to nie wiem, jak ci pójdzie ...

Naparwde, nie martw sie tym, że karmisz dziecko mieszanką!
        To nie rodzaj jedzenia świadczy o tym, jakimi jesteśmy rodzicami!
    • krystyna.piskorz Re: powrót do karmienia 21.09.04, 17:54
      Szanowna Pani Edyto. Obawiam się bedzie Pani trudno po przerwie powrocic do
      karmienia piersią. Przerwala Pani karmienie piersią z powodu przyjmowania
      lekow, więc nie nalezy czynic sobie wyrzutów sumienia. Proponuję dobrac we
      współpracy z lekarzem pediatrą dobrą mieszankę dla dziecka i karmic mlekiem
      modyfikowanym. Głowa do góry. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka