Dodaj do ulubionych

2 latka i 10kg

29.09.04, 21:55
Niepokoi mnie waga mojej córeczki.W październiku skończy 2 latka,a waży tylko
10kg.Jej waga urodzeniowa to 2180gr.Po za tym jest bardzo ruchliwa i b.dużo
mówi.Do jedzenia trzeba ją zmusić.Kupiłam niedawno witaminki KINDER
BIOVITAL.Miałam nadzieję,że to porawi jej apetyt.Niestety nie pomogły.Nie
wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • marticca Re: 2 latka i 10kg 13.10.04, 08:29
      Witaj ! nie przejmuj się wagą, to nie jest najważniejsze, gdy dziecko jest
      zdrowe, ruchliwe, nie choruje. Masz po prostu niejadka. Moja córcia w grudniu
      skończy 2 latka i tez waży koło 10 kg.Też jej daje kinder biovital , ale nie na
      apetyt tylko jako witaminki dla prawidłowego rozwoju. Mam nadzieje, że ten brak
      apetytu kiedyś minie i nasze dzieciaczki troche więcej przybiorą na wadze. Ps
      swego czasu tez sie zamartwiałam i niepotrzebnie robilam jej tysiące badań,
      wszystko wyszło ok, ale po co było? - nie potrzebny stres dla dziecka. Taka ich
      uroda. Pozdrawiam pa
    • jhbsk Re: 2 latka i 10kg 13.10.04, 10:56
      W mojej rodzinie był jeden niejadek. Babcia goniła go z jedzeniem. U drugiej
      odmówił śniadania. Nie zjadł. Odmówił obiadu. też nie zjadł. Wieczorem płakał,
      że chce kolację i skończyły się problemy z jedzeniem.
    • krystyna.piskorz Re: 2 latka i 10kg 19.10.04, 17:18
      Szanowna Pani. Pani córcia waży 10 kg, a więc jej masa jest na poziomie 3
      centyla. Domyslam sie że wzrost tez ma niewielki? Jesli jej rodzice nie sa
      otyli, a raczej drobnej budowy ciała, to trudno wymagac aby dziecko było inne.
      Prosze napisac jaki dziecko ma wzrost i jacy sa wagowo rodzice. Pozdrawiam
      • mary211 Re: 2 latka i 10kg 11.11.04, 21:39
        Dziękuję za odpowiedzi na mój post.Od pewnego czasu mam inny nicksmile.Tydzień
        temu byłyśmy na bilansie córcia waży 10.5kg jej wzrost to 85 cm.Pani Dr.pytała
        o wagę moją i mojego męża.Ja ważę 48kg przy wzroście 168cm.Mój mąż 76kg,wzrost
        to 176cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka