poniata 15.11.04, 18:12 Moja 4 miesięczna córka ma znaczne zaczerwienienie w środku pochwy. Z jakiego to może być powodu i jak je usunąć?. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: pochwa 15.11.04, 19:28 Hmmm...wiesz,przepraszam Cię bardzo,ale wydaje mi się,że za "głęboko" córci zaglądasz... Nie zrozum mnie źle,ale skoro piszesz,że córcia ma zaczerwienienie w środku-to ja rozumiem,że ją w tych okolicach myjesz!Bo chyba nie zaglądasz jej do pochwy z czystej ciekawości!A myć w ten sposób nie wolno!Pochwa kobieca(dumnie to brzmi,jeśli chodzi o 4 miesięczną dziewuszkęjest tak skonstruowana,że wytwarza pewne substancje,które ją chronią.Zbyt intensywna higiena zaburza naturalną florę bakteryjną pochwy. Moja propozycja jest taka-idź z córcią do ginekologa dziecięcego,niech on się wypowie na temat rzeczonego zaczerwienienia.A już teraz przestań córkę myć "dogłębnie" i zbytnio interesować się jej okolicą intymną(oczywiście,nie mam tu na myśli codziennej,zwykłej pielęgnacji). pzdr, penel. Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: pochwa 17.11.04, 10:28 Ja równieżuważam, że zdecydowanie przesadzasz z higieną intymna córeczki.Tak ją penetrując, mozesz jej zrobićkrzywdę. Zdajesz sobię sprawę z tego, że np. w USa byłabyś za to posądzona o molestowanie seksualne własnego dziecka.Przestan wiec jej tam grzebac, jesli cos ci niepokoi to idż do lekarza. Marta Odpowiedz Link Zgłoś