anucha57 29.11.04, 14:16 Co to za specyfik na co dziala?czy jest tez na kolki? czy polecaja go e- mamusie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
124anka Re: debridat? 29.11.04, 15:59 mój synek naszczęscie miał tylko kolkę 1 tydzień po zjedzeniu NANA!! DOKTURKA PRZEPISAŁA MU DEBRIDAT ALE NIC NIEPOMÓGŁ DOPIERO PO KROPELKACH ESPUTICON I ZMIANIE MLECZKA KOLKA PRZESZŁA. NO CÓŻ KAŻDY ORGANIZM JEST INNY MOŻESZ SPRÓBOWAĆ MOŻE AKURAT! Odpowiedz Link Zgłoś
mkarusi Re: debridat? 30.11.04, 08:01 Debridat reguluje prace przewodu pokarmowego ma dzialanie bardziej ogolne w przeciwienstwie do kropelek ktore działają miejscowo. Podawałam go mojej 1,5 mies córeczce ale niestety nie bylo efektu, za to kropelki przynoszą jej ulge pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elanta Re: debridat? 30.11.04, 22:34 HEJ! lepiej zacząć od czegoś działającego tylko w jelicien, nie przenikającego do krwiobiegu np. od espumisanu, który zmniejsza napięcie powierzchniowe gazów i lepiej się wydalają. Ale wiem, że nie zawsze to działa. czasami pomaga tylko debridat, a czasami nie. Wpływa on na ruchy jelit. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: debridat? 01.12.04, 08:36 Witam! Mój synek w wieku 1,5 miesiąca miał kolki i straszne zaparcia.Bez czopka glicerynowego nie było mowy o wypróżnieniu.Na kolki stosowałam różne specyfiki:wodę koperkową,Esputicon i inne,ale dopiero Debridat podawany przez 10 dni naprawdę nam pomógł.Kolki zdarzały się sporadycznie,a o zaparciach, od tamtej pory wogóle zapomnieliśmy. Moja lekarz pediatra mówi,że jest to dosyć łagodny lek,który podaje się noworodkom. No,w każdym razie, ja gorąco polecam,bo mojemu Bartusiowi i synkowi koleżanki bardzo pomógł. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sirod78 Re: debridat? 02.12.04, 21:30 Mój synek od 5tyg. zycia miał kolke i od tego czasu zaczeły sie eksperymenty bardzo dużo środków zuzylismy oczywiście pod kontrolą pediatry ale dopiero Debridat przyniósł nam ulge. Po Debridacie wszystko sie skończyło, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dadies Re: debridat? 09.12.04, 12:27 Mojej córce (7,5 m) pomógł na ulewanie się, już po trzech dniach stosowania. A ulewało się dużo, ubranka ciągle zmieniane. Odpowiedz Link Zgłoś