02.05.05, 17:10
WITAM SERDECZNIE.MOJA CORECZKA MA 5 I POL MIESIACA.KARMIE JA WYLACZNIE
NATURALNIE.OD PARU DNI ZACZELAM DAWAC JEJ DO PICIA SOCZEK.NIESTETY JABLKOWEGO
NIE PRZELKNIE.KRZYWI SIE I WYPLUWA.JABLKO Z DYNIA TROCHE LEPIEJ,NAWET TROCHE
WYPIJA.JAKIE WIEC SOCZKI SĄ MALO KWASNE?CZY MOGE JEJ DAC SAM MARCHEWKOWY?MAM
NADZIEJE ZE NA TO PYTANIE ODPOWIEDA MI TEZ MAMY KTORE JUZ
TO "PRZERABIALY"DZIEKUJE POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • fey Re: soczki 04.05.05, 11:33
      Mój Mały uwielbia sok jabłkowy, nie przełknie za to dyniowego ;/
      podajesz Małej soczki gotowe? ja tarłam na tarce jabłko i wyciskałam sok przez
      gazę - wybierałam soczyste słodkie jabłka -> polecam kosztele. Marchewkowy
      soczek też robiłam sama. Wychodzi słodszy niż kupny, kuypnego mój Mały nie
      chciał.
      dzieci też mają swoje gusta smakowe ;D zupełnie jak my, więc nie denerwuj się
      jak czegoś Mała nie będzie chciała! po prostu może tego nie lubić. ma prawo ;D
      pozdrawiam.
    • arorat4 Re: soczki 04.05.05, 12:05
      Ja mojemu dzidziusiowi tarłam marchewkę i wyciskałam przez gazę-pycha. Jabłko
      tarłam i dodawałam biszkopta zeby było słodsze i dawałam łyżeczką. A cały czas
      daję Mu do picia herbatki HIPP, tylko nie lubi tych z czerwonymi
      granulkami,może byc ziołowa, jabłko z meliską, z rumiankiem, owocowa. Teraz
      pije kubusia i Jednodniowy sok marchewkowy.
      Kiedyś w sklepie widziałam jak jedna Mama kupowała dużo GERBERÓW- zupek,dań itp
      i stwierdziłam, że trochę mojego małego zaniedbujemy bo mu tego nie dajemy. Jak
      kupiłam okazało się ze mały w ogóle tego nie chciał i pluł. A kiedy sama
      spróbowałam-wcale się nie dziwiłam. Różne są smaczki i smaki.
      • mamniunia Re: soczki 09.05.05, 19:57
        Mój maluch na początku tez nie przepadał za soczkami, trochę mu wówczas je
        rozcieńczałam z wodą. Było różnie. Z czasem polubił. Natomiast nie polecam
        robienia soków z kupnych owoców, nigdy nie wiadomo jakiego są pochodzenia i
        raczej napewno były pryskane. Mój pediatra mi to odradził.
        • monikaj1 Re: soczki 09.05.05, 22:53
          Ja akurat nie mam problemu z sokami (moja córka połyka wszystko, cokolwiek jej
          podam, a im bardziej kwaśne, tym lepszesmile), ale słyszałam, że najsłodesz
          jabłkowe robi Hipp - może spróbujeciesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka