agusia.19 26.05.05, 20:54 Witam,jaki krem/masc do pupy poleca Pani dla 2,5 miesiecznego Szkraba??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eccia0102 Re: Krem do pupy!!! 26.05.05, 23:29 Masc z witaminą A do nawizania ,sudokrem gdy jest zaczerwieniona, tormentiol na wieksze odparzenia Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Krem do pupy!!! 27.05.05, 00:54 Nie !!! Absolutnie nie Tormentiol! Do codziennej pielęgnacji używaj łagodnego kremu "do pupy" - ma go w swojej ofercie każdy producent, z mojego doświadczenia mogę polecić Nivea Baby i Ziajkę. Gdy pupa jest podrażniona - możesz sięgnąć po Sudocrem, lub maści na podrażnienia, które też oferują producenci (w tych kosmetykach jest po prostu więcej tlenku cynku, niż w "zwykłym" kremie pielęgnacyjnym). Możesz też poprosić pediatrę o receptę na maść robioną w aptece - to mazidło składa się z witaminy A+E - bardzo ładnie i szybko goi podrażnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
betip1 Re: Krem do pupy!!! 27.05.05, 07:40 wg mnie sudocrem jest przereklamowany. wcale na odparzenia sienie nadaje. lepszy efekt w leczeniu odparzeń osiągnęłam za pomocą maści cynkowej, lub wit. A. Dobry był też nivea z pantenolem. A teraz jak nic sięnie dzieje - używam parafiny ciekłej. Nigdy więcej nei kupię sudocremu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terpentynka Re: Krem do pupy!!! 29.05.05, 16:23 Pupcie mojej 1 mies. córki smaruję pentacremem lub maścią alantan, jak jest podrażniona to często podmywam krochmalem albo posypuję mąką ziemniaczaną i wietrzę tyłeczek Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Krem do pupy!!! 02.06.05, 18:36 Posłuchajcie Peneliny, bo ma 100% rację. Odpowiedz Link Zgłoś