Dodaj do ulubionych

pani Ewo pomocy

06.06.05, 09:23
moja corka od kilku dni, moze 2 tygodni ma popekana skore na opuszkach
paluszkow u raczek, podejrzewam ze "czegos" dotyka, i dowiem sie co to jest
chocbym miala paść, ale jak moge jej pomoc dopoki nie wykryje winowajcy. na
razie smaruje jej te zmiany mascia cholesterolowa na noc.
czy jest mozliwe zeby to cos sie zrobilo od zbyt dlugiego moczenia w kapieli
(uwielbia sie pluskac, kapiel trwa okolo 25-30 minut, bo nie daje sie
wyciagnac z wanny)
dzieki wielkie za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: pani Ewo pomocy 06.06.05, 09:51
      Mielismy taki problem z synkiem. Uważaj, bo może sie to bardzo łątwo ponadkażać. Podstawa to higiena. Wiem, wiem, ale u dziecka nie jest tak łatwo. U nas wszystko pogłębiały farby i plastelina. Zrezygnuj z tego typu zabaw do czasu zagojenia.
      Wietrzyć. Myć mydełkiem i osuszyć. U nas przeszło, ale się niestety ciągnęło.
      Mnie lekarz zasugerował alergię na coś? Nie wiem na co, może te ciastoliny i inne takie.
      Przez jakis czas smarowaliśmy bepanthenenm w maści. Z dzieckiem totrudne, bo bałam sie, żeby znowu nie zaczął zjadać tych kremów.

Inna sparwa, że Młody wtedy lubił , hm... dlubac w nosie i obgryzać paznokcie i ja właśnie stawiam na to. I może Twoja teoria o odmoczeniu mogłaby się wtedy sprawdzić. Z drugiej strony 30 minut to wcale nie tak długo znowu.
      • izia30 Re: pani Ewo pomocy 06.06.05, 11:53
        mala ma 2 latka, nie uzywa jeszcze farb, plasteliny itp. mydelko odpada bo na
        kazde ma uczulenie,podejrzewam wlasnie alergir na cos, tylko na co, dziecko w
        tym wieku dotyka wszystkiego...
        • mika01 Re: pani Ewo pomocy 07.06.05, 17:19
          Mam jedną osobę w rodzinie,dorosłą,która w ten sposób demonstruje alergię na
          białko jaja kurzego.Nie twierdzę,że to napewno to,ale może warto się
          zastanowić...
    • ewa.m.kaminska Re: pani Ewo pomocy 10.06.05, 16:43
      Szczerze mówiąc, pojęcia nie mam co to może być, ale wygląda raczej na alergię.
      Od długiej kąpieli opuszki byłyby może zmacerowane, ale raczej nie popękane. Ja
      bym spróbowała albo pociągnąć maść cholesterolową albo wejść z Alantanem Plus
      lub Bepanthenem. Jeśli one pomogą, to nie jest to raczej alergia. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka