paula.l 23.06.05, 10:00 Moja coreczka ur.sie 18 11 2004.Problem mam z wprowadzaniem nowych pokarmow.Nie chce kaszki,zupek.Jedynie deserki i soczki.Czy to narazie wystarczy?Co moge jeszcze dac?Zupke rozcienczona woda troche wypila.Co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata.jazdzyk Re: chce tylko piers 24.06.05, 19:39 Zdarza się, że dzieci karmione piersią nie chcą przyjmować innych pokarmów. Nie należy jednak się tym martwić, ale trzeba stystematycznie próbować wprowadzać karmienie rozszerzone. Podawanie dziecku zupy, szczególnie z mięsem, jest bardzo ważne, bo dostarcza ona żelazo, które jest niezbędnym składnikiem jego pokarmu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annamalecka-24 Re: chce tylko piers 07.07.05, 17:56 nie martw sie.badz tylko cierpliwa.moja corka tez bardzo dlugo nie chciala jesc zupek a kaszek wogole.soczki i deserki tak ale kupne,nie te ktore sama dla niej zrobilam.ma 16miesiecy i nadal najlepiej jadla by tylko z butli.czasami wezmie cos do reki i dwa razy skubnie.jesli moge ci poradzic to jak najszybciej odstaw ja od piersi.im pozniej tym gorzej.aha!nie przyzwyczajaj jej do kupnych tylko rob sama(miksuj,siekaj,dlukaj,co tylko przyjdzi ci do glowy)powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś