Dodaj do ulubionych

co na odparzenia??

19.07.05, 15:45
poradzie jak poradzic sobie z odparzeniami i potowkami malej pupci i reszty u
dzieczynki. (ma pelno takich malych krosteczek i chyba ja to swedzi) poradzie
jak jej pomoc. probowalam juz zudokremu clotrominazolu tormentiolu maki
ziemniaczanej i nic nie pomaga pomoacy sad((

Klaudia mama Wiktorii

www.kalka13.bobasy.pl
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: co na odparzenia?? 20.07.05, 10:18
      potowki-male czerwone krostki, z wyraznym czubkiem (jezeli rozowy to ok, jezeli
      bialy lub zolty to zakazony) wystepujace pojedynczo lub w skupiskach ale nigdy
      nie zlane w calosc, nie ma ich lub bardzo rzadko na twarzy.
      najlepiej traktowac je miejscowo spirytusem tak jak pepek, tylko dotykajac
      kazdej krostki punktowo patyczkiem. ponadto dobrze robia kapiele w rumianku,
      krochmalu i nadmanganianie potasu (na zmiane), ponadto pupa, paszki pod broda,
      szyja mozna delikatnie plukac woda, dokladnie osuszac miekkim recznikiem i
      pudrowac maka ziemniaczana. bardzo delikatnie ubierac, w upaly najlepiej
      sprawuje sie tylko pieluszka, przy przewijaniu przynajmniej 30mun odczekac
      wietrzac pupe, do mycia nie uzywaj chusteczek tylko czystej wody.
      tormentiolu nie wolno stosowac u takich malu chow juz byla o tym mowa nie raz,
      poszukaj na tym forum.
    • syloli Re: co na odparzenia?? 23.07.05, 22:00
      Ostatnio miałam problem z odparzeniami na pupie, pachwinach...i pomógł mi Puder
      w płynie wysuszający)))Wcześniej nic nie pomagało!
      • ewa.m.kaminska Re: co na odparzenia?? 24.07.05, 20:51
        Jeśli odparzenia nie są duże, pomóc może krem z tlenkiem cynku. Zarówno na
        potówki, jak i na odparzenie dobra jest takze maść z pantenolem z serii Nivea
        Baby (badaliśmy ją, jest bardzo dobra). Jeśli jednak odparzenia są duże, lepszy
        może być Sudokrem. Na potówki radzę kąpiele lub przemywanie wodnym roztworem
        nadmanganianu potasu (kolor jasnoróżowy), proszę nie smarować ich spirytusem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka