Dodaj do ulubionych

mycie w wanience

14.10.05, 14:51
Ale mam problemsmile chcialabym przestac uzywac gumowego przewijaka do
namydlania dzidziulka (6miesiecy) tylko myc ja bezposrednio w wanience. No i
co dalej? Mam ja namydlac w wanience i moczyc w tej brudnej wodzie? Czy
wyjmowac i splukiwać? Czy uzywac mydła? Czy plyn do kąpieli tez myje czy jest
tylko gadzetem pieniacym się? Ratunku bo dziecko coraz brudniejsze...wink
Obserwuj wątek
    • agawalek Re: mycie w wanience 17.10.05, 13:23
      a co to gumowy przewijak??
      Ja od początku kąpię synka w wannience i tam też go namydlam. Woda nie jest
      brudna - bo codziennie jest kąpany, nie jest więc strasznie brudny. Jest
      czyszciutki - a kąpiemy codzień bo synuś to uwielbia i potem lepiej spi po
      takim relaksie. Nie wyobrażam sobie inaczej go kąpać.
    • bujka2 Re: mycie w wanience 17.10.05, 15:47
      Pierwsze słyszę o tym namydlaniu na przewijaku. Na wszystko są różne sposoby.
      Moj 7-mio miesięczny synek od początku kąpie się w wannie. W wannie jest
      namydlany i wodą z wanny jest spłukiwany i uwiebia sie kąpać.
      • ewa.m.kaminska Re: mycie w wanience 17.10.05, 22:48
        Ja też jestem zdziwiona.
        • qumqwat Re: mycie w wanience 18.10.05, 12:21
          uups, no to chyba nie precyzyjnie sie wyrazilam... plastikowy (gumowy)
          przewijak (zakupiony w IKEA, z napompowanymi brzegami, ktore uniemozliwiaja
          przetoczenie sie dzieciaczka) klade na stole, na nim rozbieram dzidziusia, myje
          buzie, uszka itp (uzywam rumianku)i w koncu myjka namydlam delikwenta, razem z
          lepkiem i do wanienki pakuje zeby splukac i pochlapac sie troche. wtedy
          dzidzius nie moczy sie w mydlinkach
          • bujka2 Re: mycie w wanience 18.10.05, 14:44
            tak to wlasnie zrozumialam i dlatego sie zdziwilamsmile
          • driadea Re: mycie w wanience 18.10.05, 19:28
            Jakto nie moczy się w mydlinkach? Przecież wsadzasz dziecko namydlone i wodą, w
            której potem się chlapie, spłukujesz. Czyli rezultat ten sam...
    • agagor2 Re: mycie w wanience 18.10.05, 15:12
      Ależ Ty masz samozaparciewink Ja przestałam w ten sposób kąpać mojego synka jak
      zagoił mu się pępekwink Potem przez jakieś trzy miesiące kąpałam go w wanience
      (namydłanie i płukanie - przy czym tego mydełka jak na lekarstwo, bo w końcu
      taki dzidziuś nie brudzi się za bardzo, lub Oliatum emulsja - a pupe i tak po
      każdym większym wyczynie wsadzałam pod kran). A później uznałam, że w zasadzie
      juz wyrósł z wanienki (przestały mu sie mieścić nóżki - używałam zawsze foczki,
      bardzoooo wygodnie)i razem z foczkę przeniosłam go do wanny. Jak zaczął siedzieć
      zrezygnowałam z foczki. Od jakiegoś czasu "bierze" prysznic w wannie, no chyba
      że mam dużo czasu, żeby po jego "zabawach" sprzątać całą łazienkę wink
    • syshda Re: mycie w wanience 20.10.05, 15:23
      Dziewczyny, nie dziwcie sie, takiego kapania ucza czesto na szkolach rodzenia.
      • lineczkaa Re: mycie w wanience 25.10.05, 14:35
        ojej, to dość dziwne metody są przedstawiane w szkołach rodzenia... ja nigdy nie
        chodziłam. Ja od początku kąpałam w wanience, a jak kikutkowi od pępka sie
        trochę wodą dostało to osuszałam i juz. Żadna parcha jej na pępku od tego nie
        wyrosła smile) Czy trochę nie za dużo przesady w pielegnacji niemowlaka?? Toż to
        małe wozy pancerne smile)
    • coronella Re: mycie w wanience 25.10.05, 16:55
      a dodajac jeszcze do wczesniejszych wypowiedzi, przeciez mokre dziecko lezace na przewijaku, i to gumowy, marznie!!! Mnie jest chlodno gdy wychodze mokra z wanny, a co dopiero taki maluszek.
      Kup dziecku Ojlatum, nie bedziesz go wtedy moczyc w mydlinach, tylko w olejku nawilzajacym, czyli dwa w jednym.
    • ewarainko Re: mycie w wanience 01.11.05, 22:14
      polecam ten plyn do kapieli OILATUM-rewelacja.Nie trzeba mydelka,tylko w tym
      plynie kapie malego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka